Molins de Rei

Totes les notícies

Roda de premsa al carrer Ramon Llull 20, davant dels pisos per a joves

Xavier Montserrat afirma que Esquerra aporta solucions a la complexa situació que viu el jovent

Xavier Montserrat ha afirmat que ‘durant molts anys les polítiques de joventut a Molins de Rei no es van considerar estratègiques per a construir el país', i ‘tendien massa cap a l'oferta d'accions vinculades al lleure', deixant de banda la resolució dels problemes comuns que afectaven el col·lectiu. Per això, ha afegit, ‘calia ressaltar la necessitat de fer possible que els joves catalans poguessin emancipar-se, perquè emancipació vol dir llibertat'. Durant els anys de govern on Esquerra ha dirigit aquestes polítiques al nostre ajuntament i a la Generalitat de Catalunya han estat anys de importants canvis per als i les joves de la Vila: s’han aprovat 3 plans local fets amb participació, la creació de la Borsa d’Habitatge Jove, l’aposta pel punt jove, el treball conjunt amb tots els instituts de la vila, el suport a les entitats juvenils i als joves creadors, l’espai d’assaig,… En el propers dies veurem com s’adjudiquen 30 pisos d’Emancipació Juvenil, i 8 pisos per a persones amb ingressos inferiors a 16.000€ i un pis adaptat al quals els joves també poden optar, la rehabilitació integral del Casal de Joves, al costat del Punt Jove, un espai de creació juvenil i de serveis a les entitats juvenils, i un autobús nocturn, que des de final de juny ja dona servei a la vila i que connecta les dues zones d’oci de la nostre vila. Si l'emancipació dels joves necessita un mercat de treball inclusiu i no segregador, el Regidor ha insistit en què també ‘necessita un mercat d'habitatges que faciliti l'accés dels joves a preus justos', fomentant el lloguer com a prioritat. Per aquest motiu, ha apuntat que les polítiques de futur hauran de garantir la periodicitat de les ajudes al lloguer i al foment de l'habitatge protegit, com a mesura per evitar el mobbing immobiliari que afecta els joves i altres col·lectius. Finalment, ha reclamat que no es faci cap pas enrere en matèria de joventut: ‘durant aquests anys hem avançat molt perquè hem fet polítiques de joventut en clau de país com mai abans s'havien fet'.

Esquerra disposada a treballar de valent perquè els independentistes obtinguem la màxima representació a l'Ajuntament el 2011

El president d'ERC a Molins de Rei, Toni de la Flor, ha posat els actes de l’11 de setembre com a un nou exemple de col·laboració i d’entesa entre els independentistes de la vila (Ateneu Mulei, Esquerra i la CUP). El fet que hagin treballar colze a colze en l’organització dels diferents actes de la Diada Nacional de Catalunya és una prova més que en un moment com l'actual l'independentisme és més fort a la vila. Esquerra-Molins de Rei lidera l’independentisme a la vila recollint el relleu de l’Esquerra Nacionalista dels anys 90, i que a la seva vegada havia recollit de l’ERC dels primers anys de després de la dictadura. En aquest període, Esquerra ha obtingut els millors resultats electorals dels seus 79 anys d’història i, fins i tot, ha presidit l’Ajuntament de Molins de Rei amb l’Alcalde Víctor Puntas. L’augment de l’independentisme sociològic a Molins de Rei no ha parat de créixer en els darrers anys. Esquerra vol posar com a exemple de col·laboració i entesa entre els independentistes de la vila la feina feta per totes les persones que van col·laborar en l’organització de la consulta popular per a la Independència de Catalunya del 28F, i ara, la bona feina en l’organització dels actes de 11 de setembre que es van dur a terme la nit abans: marxa de torxes, lectura del manifest, sopar popular i concert a la plaça de l’Església. La gent d’Esquerra seguirem col·laborant amb l’Ateneu Mulei i amb tots els independentistes en tot allò que vagi en la direcció d’augmentar entre la ciutadania de Molins de Rei la consciència nacional i la necessitat d’avançar cap a la constitució d’un estat propi dins de la UE. Entre tots nosaltres hi ha més coses que ens uneixen de les que ens separen, per això Esquerra està disposada a fer tots els esforços que calguin perquè l'independentisme sigui la opció majoritària a la vila. En aquest sentit, Toni de la Flor ha remarcat que actualment hi ha 5 regidors independentistes a l’Ajuntament.

La Consellera Carme Capdevila anuncia que s’estan ultimant els aspectes financers de la nova llar d’avis de Molins de Rei per que sigui una realitat el 2012

Esquerra ha començat el curs polític parlant de polítiques socials a Catalunya i a la vila en un acte al pati de Ca n’Ametller amb la presència de la Consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila. L’acte va comptar amb l’assistència d’un nombrós públic interessat en conèixer els avenços que s’han produït en les polítiques socials els darrers anys. Xavier Montserrat, Regidor de Serveis Socials, Infància, Emancipació Juvenil i Gent Gran, va fer una valoració de l’evolució de les polítiques socials a la vila des del 2003, any de l’entrada d’Esquerra al govern municipal, fins a l’actualitat “en aquest temps hem passat d’un model assistencialista i dotat amb poc recursos a un model de serveis socials basat en les lleis i els drets dels ciutadans a rebre l’ajut de l’administració”. Per Montserrat ha estat gràcies als Serveis Socials existents que no s’ha produït una ruptura social provocada per la crisi entre els que tenen recursos i els que ja no en tenen cap, “per aquest motiu cal seguir destinant recursos públics per mantenir la cohesió social de la vila”. La Consellera Carme Capdevila va aprofitar la seva estada a Molins de Rei per visitar el Casal d’Avis 1r de maig i trobar-se amb la Junta del Casal, i també visitar el “Trencaclosques” el servei municipal d’atenció a la petita infància de 0-3 anys. La Consellera va voler felicitar la feina feta pel Xavier Montserrat al capdavant de les polítiques de Serveis Socials de la vila “en Xavier ha estat el regidor que ha posat Molins de Rei al capdavant de les polítiques socials del país”. Durant la seva intervenció la Consellera va anunciar que “tot i les condicions pressupostàries de la Generalitat el Departament està treballant intensament per poder tirar endavant la nova llar d’avis al barri de la Granja aquest 2010, i que pugui ser una realitat el 2012”.

Inauguracio Plaça de l'Estació

Comencen les obres de l’eix comercial del Carrer Major

Dilluns 6 de setembre van començar les obres del Carrer Major que transformaran definitivament el Centre Vila. La durada de les obres és de 2 mesos aproximadament i el projecte contempla el canvi de la xarxa d'aigua i electricitat, el clavegueram i la pavimentació del carrer en plataforma única. Amb l’actuació s’aconseguirà transformar un carrer degradat, amb voreres estretes, molta circulació de vehicles i amb una gran presència de comerços en un espai apte per a les persones i per a la promoció del comerç, un actiu econòmic de la vila. La plataforma única i la regulació del trànsit rodat a partir de les 17h i els caps de setmana faran de la totalitat del carrer Major un Eix Comercial i cívic de primer nivell. Esquerra ha impulsat com cap altra formació política la remodelació del Centre Vila. El període 2003-2010 ha estat el de major inversió al Centre Vila, coincidint amb la presència no casual d'Esquerra al Govern Municipal i a la Generalitat de Catalunya. Primer amb les obres del Mercat i el seu entorn, i a partir del 2007 amb la reforma del C/Carril, Plaça de l'Estació, C/Balmes i escales del C/Mercat. Aquesta reforma intensa del Centre Vila s'ha pogut tirar endavant gràcies a la inversió del municipi, de la Secretaria de Comerç, dels Fons Europeus i de l'Estat. Esquerra planteja que en el proper mandat 2011-2015 es pugui actuar, sempre i quan hi hagi finançament, sobre el carrer Rafael de Casanovas, Pati del Palau, Plaça de l’ Església, Carrer d'Ignasi Iglésias i Carrer de l’Església per completar el programa de reforma de Centre Vila.

Obres de canalitzacio de la riera Mariona

Es liciten les obres del carrer Riera Mariona

Víctor Puntas, alcalde accidental, ha signat la publicació al BOP del plec de clàusules de les obres de canalització de la riera Mariona. Aquestes obres havien d'haver començat aquest estiu, com va anunciar l'Ajuntamet al signar un conveni amb l'ACA per a finançar els 230 mil euros de l'obra, però problemes pressupostaris no han permés tirar endavant el conveni. Tot i això, l'Ajuntament ha decidit fer les obres igualment amb pressupost propi degut a la necessitat que hi ha d'obrir el carrer Riera Mariona a la circulació i solucionar els problemes de males olors que pateixen els veïns i veïnes. Les obres poden estar adjudicades a principis del mes de setembre i aquest mateix més poden començar. Les obres consisteixen en canalitzar la riera Mariona en el tram comprés entre el pont de la via del carrer Amadeu Vives i fins a l'Avda.Barcelona on es trobarà amb el tram ja canalitzat el 2007 del carrer Menendez i Pelayo. Les obres tindran una durada de dos mesos aproximadament i està previst que el carrer s'obri a la circulació abans d'acabar aquest any. 

pisos per a joves del carrer Ramon Llull

Aprovades les bases per als 39 pisos de lloguer per a joves

En el darrer Ple de l'Ajuntament es van aprovar les bases d'adjudicació dels 39 pisos per a gent jove que l'INCASOL està construint al carrer Ramon Llull (La Pau). Les bases estipulen les característiques econòmiques i d'edat de les persones que poden optar a ser adjudicatàries dels pisos. Les sol·licituds per als 31 pisos de lloguer per a joves menors de 35 anys i per als 8 pisos per a persones en situació de risc d'exclusió social es podran presentar a l'Oficina d'Habitatge de la plaça del Mercat a partir del 13 de setembre i fins el 29 d'octubre, els dos inclosos. Xavier Montserrat, Regidor d'Emancipació Jovenil i de Serveis Socials, es mostra molt satisfet per la construcció d'aquests pisos que, conjuntament amb els pisos per a gent gran del carrer Rubió i Ors, donen resposta a una part de les necessitats d'habitatge de dos col·lectius amb dificultats per trobar un pis a un preu assequible segons les seves possibilitats econòmiques. "Espero que per finals d'any ja estiguin ocupats pels beneficiaris els 39 pisos".

visita del Conseller Ausàs a Molins de Rei

Víctor Puntas assisteix al lliurament dels convenis d’actuacions comunitàries. Molins de Rei rep una subvenció de 40 mil euros per a diferents projectes.

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha presidit el lliurament dels convenis de cooperació interadministrativa en matèria d’actuacions comunitàries als ens locals. A l’acte, que ha tingut lloc a l’auditori del Palau de la Generalitat de Catalunya, ha assistit el 1r tinent d’Alcalde, Víctor Puntas. La subvenció atorgada per als pròxims tres anys és de 40.000 euros i formalitza el suport econòmic que es du a terme des de la Conselleria de Governació per a la realització de projectes d’actuacions d’àmbit veïnal i inclusió social a Molins de Rei. En la selecció dels projectes s’han valorat, entre d’altres, aspectes com l’interès social del projecte i la transversalitat amb altres projectes del municipi. El projecte de l’Ajuntament de Molins de Rei consisteix a dinamitzar les associacions de veïns a través de la realització de diverses activitats en els seus locals, l’edició del llibre Els veïns fan història i dels tríptics informatius de les seves associacions, el programa d’acolliment als nous veïns i veïnes, les pàgines web de les associacions de veïns, l’arxiu fotogràfic a Internet sobre la vida als barris, i d’altres projectes que es desenvoluparan els propers tres anys des de la Regidoria de Nova Ciutadania i Drets Humans.

poliesportiu La Sínia

El Govern destina 726 mil euros per a les obres del nou poliesportiu de la Sínia i 150 mil euros per adequar la sala d’halterofília

El Govern ha aprovat el passat mes de juliol la concessió, mitjançant el Consell Català de l’Esport, de diversos ajuts per a la construcció o condicionament de diferents instal•lacions esportives durant el període 2010-2012. L’import global d’aquests ajuts és de 66 milions d’euros, dels quals es detinen a Molins de Rei 876 mil euros. El Govern ha autoritzat el Consell Català de l'Esport a atorgar subvencions a diferents ajuntaments de Catalunya per a obres de construcció o condicionament d’instal•lacions esportives de la xarxa bàsica. Aquestes actuacions corresponen a instal•lacions de diferent tipus, en el cas de Molins de Rei es tracta de subvencionar la construcció del poliesportiu de la Sínia vinculat a l’escola de La Sínia que ja es troba en funcionament. Aquests pavellons escolars son utilitzats pels alumnes de cada centre en horari lectiu escolar, mentre que en horari no lectiu son d’ús municipal per a les diverses entitats esportives de la població, millorant així l’aprofitament i l’ús d’aquests equipaments. El Govern destinarà també, 20.180.000 euros per a subvencionar 24 actuacions de construcció o condicionament de Centres de Tecnificació de Catalunya, centres on es preparen els i les esportistes catalans per millorar i evolucionar el seu rendiment esportiu. Aquest és el cas de la subvenció de 150 mil euros que ha rebut l’Ajuntament per a condicionar la sala d’Halterofília que hi ha al poliesportiu. Aquesta decisió del Govern es deguda als èxits espòrtius que està obtenint el Club Halterofilía Molins de Rei les darreres temporades. Víctor Puntas, Regidor d'Esports, ha destacat la gran aportació econòmica que el Govern de la Generalitat i l'Ajuntament de Molins de Rei han fet per a millorar les instal·lacions esportives de la vila des del 2003 "en només 7 anys Molins de Rei ha fet un salt espectacular pel que fa a les instal·lacions esportives, tot i això encara ens queda pendent la sala de gimnàstica artística i els vestidors de la zona esportiva Ricard Ginebreda, i donar sortida a la pràctica de l'atletisme en unes instal·lacions adients".

entrada neoclàssica estació de Molins de Rei

Víctor Puntas, alcalde accidental, envia una carta a Renfe per mostrar el seu desacord amb la nova retolació de l’estació

Les darreres setmanes a l’estació de tren de Molins de Rei s’han portat a terme diferents millores. S’han pintat tota l’estació i les tanques perimetrals, s’ha arranjat el terra de l’entrada principal, s’han col•locat rajoles que havien caigut, s’han posat bancs nous i també una nova senyalització a tota l’estació. Víctor Puntas, alcalde accidental, recorda que encara manca canviar la vella passera de fusta entre andanes per una de nova més moderna “com les que ja s’han col•locat a altres estacions de tren veïnes”. Tot i les millores realitzades a l’estació Puntas es mostra en desacord amb el lloc on s’han col•locat els dos cartells principals de l’estació. El primer fa referència a ADIF, i el segon a RENFE Rodalies amb el nom de la vila i de les dues línies que circulen per l’estació. Puntas argumenta el desacord en que “l’estació de Molins de Rei és de meitat del segle XIX d’estil neoclàssic amb una entrada al vestíbul molt peculiar amb quatre columnes. Soc del parer que els llocs on s’ha decidid posar els dos cartells no son els més adients tenint en compte l’arquitectura de l’edifici, i estic convençut que es pot trobar un altre lloc per posar aquests cartells sense interferir en la imatge d’un edifici que forma part del paisatge urbà de la vila. Puntas es mostra convençut que RENFE atendrà la queixa i que aquest tema es solucionarà les properes setmanes.