Molins de Rei

Notícia

[Comunicat de premsa] Renúncia de la regidora Núria Garriga

La Secció Local d’Esquerra Republicana Molins de Rei volem agrair a la regidora Núria Garriga els seus anys de dedicació a l’Ajuntament. La Núria va renunciar ahir durant el Ple de juliol, i a continuació adjuntem la intervenció que va fer:

“Mireu, ara fa 2 anys, el 26 de maig de 2021, celebràvem les eleccions municipals de Molins de Rei.
A Molins de Rei, vam tenir un 63,17% de participació, és a dir 12.053 vots emesos.
Ara estem a mig mandat.
I ja en fa 10 que sóc regidora.
Dos mandats a govern: el 1999, amb en Josep Janés i el 2003, amb l’Ivan Arcas-.
I aquests dos anys a l’oposició, amb en Xavi Paz.
Ara com ara, el Ple de Molins de Rei és independentista, tot i que no quedi reflectit al Govern.
Aquelles persones que em coneixeu, sabeu que crec fermament en la política de debò. La política que aporta idees, que ens ajuda a avançar, que obre camins, que ens permet ser singulars. Defujo els espais polítics que es conformen només amb la gestió del dia a dia. Per fer política, cal estudiar, cal escoltar, cal planificar i cal executar, de manera valenta amb criteri i convenciment. Cal debatre i cal buscar l’acord.
Per mi, la política és un instrument per millorar la vida de les persones i saber quines són les seves necessitats reals, per combatre les injustícies, per promoure la cultura en majúscules, per millorar l’educació i per promoure la igualtat d’oportunitats.
Per mi, la política ha de servir per situar les dones al lloc que els pertany, sense demanar permís a ningú.
En polítiques en clau de dona, estem a mig camí, encara hem de treballar per la igualtat... La política, desenganyem-nos, és una àrea de poder i costa molt que les dones puguem ocupar els espais que ens pertoquen.
Tots em coneixeu, sóc dona i sóc feminista. En aquest àmbit, el de les dones, es fa molta política d’aparador. Hem d’estar sempre amatents perquè no ens colin cap gol. Aquí, hem de ser protagonistes i dir clarament i sense complexos quines són les polítiques que hem d’impulsar. Han de ser polítiques transversals perquè la mirada lila ha d’arribar a tots els àmbits, totes les àrees i tots els departaments de l’Ajuntament. No és només una regidoria, no és un apèndix, és una manera de veure, una manera de mirar, una manera de viure i una manera de fer.
M’estimo la gent i m’estimo el meu país. Per això, durant aquests 10 anys de regidora, he treballat compromesa amb la meva vila.
Durant aquests dos anys, el GM d’ERC hem fet una bona feina. Vam superar la renúncia d’en Marcel amb l’entrada de la Laia. Una persona jove, dona, intel·ligent, implicada i treballadora.
La nostra presència al Ple és d’oposició: activa, participativa, crítica i constructiva.
Ara, a mig mandat, el que ens convé és treballar, com a grup majoritari de l’oposició, i mirar cap a les municipals.
És per això que avui i després d’haver brindat la meva experiència política i el meu testimoni al GM durant 2 anys, és el moment de facilitar el relleu i donar joc als més joves, per encarar, amb saba nova, les eleccions municipals del 2023. No crec que ens haguem de perpetuar en els càrrecs, ni al govern ni tampoc a l’oposició. Algunes persones pensareu que encara falta molt, però tot va molt de pressa i val la pena que comencem a escalfar motors, que tinguem temps de planificar, i que els relleus puguin ser progressius.
Crec que durant aquests dos anys ja he fet el que havia de fer. Per mi, la política no ha estat mai ni una poltrona ni un millor sou.
He viscut sempre de la meva professió, sóc catedràtica d’institut i és on m’he guanyat les garrofes.
Quan he fet política? Doncs, m’he dedicat a la política en el meu temps lliure.
Segurament que enyoraré aquests espais de debat i de treball compartit.
Tanmateix, la política té vida més enllà de les institucions. Per això, puntualitzo, no deixo la política, només deixo l’Ajuntament! I, sí, continuaré fent política allà on el vent em porti, a les places i els carrers. D’una manera més tranquil·la, potser, ja ho veurem.
Ara per ara, treballaré de manera ferma, compromesa i transversal pel meu país, al costat de la gent, com he fet sempre, amb un objectiu: assolir la independència.”

I va acabar llegint un poema de Clementina Arderiu.
Secretaria de Comunicació d’ERC Molins