Molins de Rei

Notícia

[Comunicat de premsa] Una vuitantena de persones assisteixen a l’homenatge al president d’honor d’ERC Molins de Rei, Francesc Rimblas

Prop de vuitanta persones van assistir el passat diumenge, 10 d’octubre, a l’acte organitzat per ERC Molins de Rei en homenatge al seu president d’honor, Francesc Rimblas, en el teatre de La Peni.

Entre els assistents i convidats hi havia Xavier Vendrell, com a antic president de la Federació Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya; Xavier Montserrat, qui va ser president d’ERC Molins i també en qualitat de regidor a l’Ajuntament en legislatures passades; l’actual president de la Federació Comarcal d’ERC, Joan Borràs, i l’exdiputat Joan Tardà, que va ser qui va posar punt i final a l’homenatge.

L’acte volia significar un merescut homenatge a qui sempre ha treballat per la nostra vila i pel republicanisme. Francesc Rimblas va ser l’impulsor d’Esquerra Republicana a Molins de Rei l’any 1977 i, com a tal, es va presentar com a cap de llista a les primeres eleccions democràtiques del 1979, de les quals en va sortir elegit regidor, el primer després de la mort de Franco.

Durant l’acte van intervenir nombrosos convidats que es van voler sumar a l’homenatge a Francesc Rimblas. Xavier Vendrell i Xavier Montserrat van posar de relleu la seva constància i el seu suport al llarg de tota la seva vida en defensa de Molins de Rei i els valors republicans; així com el seu compromís exemplificat en el fet d’haver tancat totes les llistes d’ERC a les diverses eleccions municipals.

A continuació, Joan Borràs, com a actual president de la Federació Comarcal d’ERC, i Ramon Canal, president de la Secció Local d’ERC a Molins de Rei, van fer lliurament d’una placa a Francesc Rimblas en agraïment a la seva implicació al llarg de tots aquests anys.

Tot seguit, qui va prendre la paraula va ser l’homenatjat, Francesc Rimblas, que va mostrar el seu agraïment per l’acte i va exhortar tothom a continuar lluitant fins a aconseguir la República catalana. Acte seguit es va convidar alguns integrants de la primera llista d’Esquerra Republicana en les eleccions del 1979 a pujar a l’escenari per acompanyar-lo. Paquita Riera, en nom de Salvador Castellví, M. Àngels Castellet, Cristina Rodrigo i Joan Sàbat, van recordar l’empenta de Rimblas en aquells moments i el suport constant de la seva dona, Joana.

Com a mostra de l’ànim col·laboratiu entre les forces polítiques d’aquells anys de finals dels setanta, la primera alcaldessa de Molins de Rei, Antònia Castellana, també va pujar a l’escenari per posar en relleu la il·lusió dels representants polítics d’aquell moment per engegar projectes i iniciatives d’una manera molt consensuada. Finalment, Carles Martínez, en representació de Molins en Comú, es va sumar a les paraules de lloança a Francesc Rimblas i a tot el que s’havia posat en relleu.

Joan Tardà va ser qui va posar punt i final a l’acte amb unes paraules d’homenatge a totes les persones que, com en Francesc Rimblas, van patir dos exilis -el de la postguerra i el de la transició- quan no es van sentir representades pel canvi que s’estava proposant amb la Transició, però que mai no van renunciar als seus ideals. Joan Tardà va acabar convidant tothom a ser-ne dignes hereus.