Molins de Rei

Notícia

[Resum del Ple] Resum del Ple Municipal del mes d’octubre de 2022

Ajuntament de Molins de Rei
Ajuntament de Molins de Rei

El dijous, 3 de novembre, celebrem el Ple Municipal corresponent al mes d’octubre, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Molins de Rei; un ple amb 14 punts per aprovar i una moció presentada pel nostre grup municipal amb l’enunciat “Moció per l’aprovació d’un manifest de l’acord social per l’amnistia i l’autodeterminació”.
 
A continuació resumim els punts més destacats del Ple:
 
1. Noves modificacions de pressupost amb romanents
Esquerra Republicana ens abstenim perquè entenem que, si bé hi ha imponderables que considerem que s’han de pagar al més aviat possible, com per exemple l’encariment de l’energia, els increments salarials dels treballadors i treballadores municipals, els compromisos amb les entitats i activitats de promoció de feina per a joves, no estem d’acord amb la despesa en intervencions que no estaven previstes de fer aquest 2022 i que, per tant,  no es poden justificar com a prioritat urgent.
 
2. Licitació del servei de neteja viària, recollida i transport de residus
Des del grup municipal d’Esquerra Republicana mostrem el nostre desacord amb el procediment d’urgència d’aquesta contractació i per aquest motiu hi votem en contra. El motiu és que en reiterades ocasions hem plantejat la necessitat d’estudiar bé què es vol demanar per a aquest servei, però, per contra, els grups de l’oposició no han pogut intervenir en l’elaboració dels plecs. A banda d’això, considerem que, tot i l’augment destinat a la nova licitació, hi ha la possibilitat que no sigui suficient per a una bona prestació d’aquest servei i l’haurà d’assumir el proper govern municipal.
 
3. Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i la Universitat de Barcelona per a la creació d’una càtedra sobre el Renaixement de Molins de Rei
Esquerra Republicana vota en contra de la proposta en considerar que l’actual prioritat ha de ser definir com funcionarà el Palau de Requesens i què s’hi farà un cop estigui obert, i no iniciar noves despeses (concretament, 20.000 € anuals durant els propers tres anys) que no repercuteixen directament en l’aprofitament de l’equipament.
 
A banda d’aquests punts també es presenta un manifest en suport a les dones iranianes i una adhesió a la Declaració d’Unicef amb motiu del Dia Mundial de la Infància. Esquerra Republicana vota a favor de tots dos punts, que s’aproven per
unanimitat. En concret, i en relació amb el punt referent als infants, celebrem que, finalment, durant aquest 2022, l’Ajuntament de Molins de Rei hagi dut a terme accions de formació i sensibilització contra l’abús sexual infantil arran d’una moció que el nostre grup va presentar en aquesta línia l’any 2019.
 
Finalment, Esquerra Republicana presenta la moció en suport a l’Acord Social per l’Amnistia i l’Autodeterminació, moció que s’aprova per majoria.