Molins de Rei

Totes les notícies

Marta Espona, al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Marta Espona respon a les crítiques de l’alcalde contra ERC Molins de Rei al “Bon dia i bona hora”

Un dijous més, la regidora i portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar totes les qüestions i temes plantejats. Podeu recuperar aquí l’espai. La Marta Espona ha començat fent balanç de l’acte de inauguració de l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la sala gran de la seu de l’Agrupa, valorant especialment les xerrades de la Catedràtica d’Història, Gemma Tribó, i de la presidenta de l’associació Stop Violències i de La Xarxa la Meri, l’andorrana Vanessa M. Cortés. La portaveu d’Esquerra Republicana ha contestat a les crítiques de l’alcalde Xavi Paz al grup municipal pel seu posicionament en relació a la Càtedra de l’estudi del Renaixement de Molins de Rei. En aquest aspecte, Marta Espona ha reiterat l’opinió expressada en diverses ocasions pel fet que no és una despesa necessària en aquests moments. La portaveu republicana també ha argumentat el vot en contra d’ERC al Ple Municipal sobre el conveni amb l’AMB per al finançament de les obres del parc del Pont de la Cadena. La Marta Espona ha volgut deixar ben clar quin és el posicionament del grup municipal, defensant la necessitat d’aparcament per facilitar l’accés al comerç de la vila. Finalment, Marta Espona s’ha referit de la jornada reivindicativa viscuda per commemorar el 25N; i ha lamentat la poca activitat de la Regidoria de Discapacitats, aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, aquest dissabte, 3 de desembre.  

Marta Espona, en la cloenda de la conferència a la seu de l'Agrupa

[Comunicat de premsa] La inauguració de l’exposició sobre Victòria Pujolar organitzada per ERC Molins de Rei omple la seu de l’Agrupa

Més d’una cinquantena de persones van assistir el passat dissabte, 26 de novembre, a la inauguració de l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la seu de l’Agrupa, organitzada per la secció local d’ERC Molins de Rei i que es pot visitar fins al 4 de desembre.   Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a la l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’acte va consistir en una xerrada que tenia un doble objectiu: per una banda, repassar la consecució dels drets actuals de les dones i, per l’altra, la constatació que n’hi ha que són vulnerats en un estat ben a prop del nostre país, Andorra.   La secretària de Feminismes d’Esquerra Republicana a Molins de Rei, Francesca Riera, és qui va obrir l’acte, presentant la figura de Victòria Pujolar, pintora, membre de les Joventuts Socialistes durant la postguerra i dona implicada amb la resistència antifranquista. A continuació, va introduir les dues ponents, Gemma Tribó i Vanessa M. Cortés, i va anunciar que al final de l’acte es podria fer una estona de conversa acompanyada d’un piscolabis.   La primera ponent, Gemma Tribó, catedràtica d’Història, va fer un viatge des de finals del segle XIX fins a l’actualitat per posar de relleu les primeres lluites de les dones, la consecució del dret a vot, la implicació de les dones en l’àmbit de la política, el paper de cures que se’ls va reservar durant la Guerra Civil i el naixement del feminisme. Van ser especialment interessants els esments als moviments de dones de Molins de Rei a principi del segle XX per queixar-se pel preu del pa o per llocs de treball a les fàbriques.   Gemma Tribó també va recordar les figures de Roseta Canalias i Caterina Casas, com les dones que van tenir més rellevància a la vila per diferents implicacions, i els moviments de dones des dels anys setanta del segle passat fins ara com a peces clau per avançar en la llibertat sexual de la dona, la planificació familiar i la lluita contra la vulneració dels drets de les dones.

Cartell de l'exposició "Victòria Pujolar Amat 1921-2017"

[Comunicat de premsa] ERC de Molins de Rei porta l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la nostra vila

Aquest dissabte, 26 de novembre de 2022, s’inaugura l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la seu de l’Agrupa, al carrer Rafael Casanova, 26-28, de Molins de Rei, amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La mostra que s’inaugura dissabte ha estat organitzada per la secció local d’ERC de Molins de Rei i forma part de l’exposició itinerant sobre la figura de Victòria Pujolar, lluitadora republicana i antifeixista, com a homenatge amb motiu del centenari del seu naixement. Aquesta exposició s’emmarca en les diferents mostres que l’Institut Català de les Dones posa a l’abast de centres educatius, ens socials, associacions de dones i altres entitats i institucions per recuperar els sabers i els coneixements específics que les dones han desenvolupat al llarg de la història al nostre país.   L’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017”, que es podrà visitar del 26 de novembre al 4 de desembre, vol evidenciar la superació de les dones per accedir a situacions que els havien estat vetades. La mostra s’inaugurarà amb una xerrada a càrrec de la historiadora Gemma Tribó, amb la intervenció posterior de Vanessa M. Cortés, psicòloga i membre de l’associació STOP Violències. La conferència la clourà Marta Espona, regidora portaveu d’Esquerra Republicana de Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals del 2023.   La xerrada vol posar de relleu la tipologia de violències que les dones han patit i pateixen, i que sovint no es consideren violència en si, situacions com són no poder estudiar o treballar pel fet de ser dona, o l’obligació d’haver de demanar permís per resoldre determinats tràmits.   Cridarà una especial atenció la intervenció de Vanessa M. Cortés, membre de l’associació STOP Violències, entitat andorrana que treballa per ajudar les dones en situacions d’assetjament, violació i, sobretot, en el dret a l’avortament, que parlarà de la situació que es viu a Andorra, on l’avortament està prohibit i penalitzat.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Escolta a la portaveu Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Aquí podeu recuperar la intervenció de la portaveu d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Molins de Rei, Marta Espona, d’aquest dijous al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.   Coincidint amb el 25N, la Marta Espona ha començat recordant de la importància del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, una jornada que ha marcat l’inici del Ple municipal amb la condemna, de nou, dels assassinats masclistes i en el qual la regidora d’ERC, Cristina Rodríguez, ha llegit un manifest: “Refrenem el nostre compromís per eradicar aquesta xacra”.   La portaveu d’ERC ha mencionat els molts temes que s’havien de tractar en el Ple del mes de novembre, començant per la nova empresa municipal de jardineria, sobre la gestió de la piscina municipal i sobre la importància del reglament d’habitatge.   La Marta Espona també ha avançat les dues mocions que posteriorment s’han presentat al Ple municipal. El primer, per demanar el traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya; el segon, que ha entrat per procediment d’urgència, per blindar la immersió lingüística a les escoles catalanes després d’un nou atac contra el català, en aquest cas procedent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.