Molins de Rei

Totes les notícies

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

La portaveu Marta Espona parla de la Festa Major de Sant Miquel al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Una setmana més, la portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha participat al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar tots els temes d’actualitat dels propers dies. Podeu recuperar l’espai aquí.   La Marta Espona ha començat avançant alguns punts del Ple Municipal del dimarts, 27 de setembre, el primer després de l’aturada per les vacances d’estiu. Un ple que es preveu tranquil i en què es començarà a parlar de les ordenances municipals; com ha dit la portaveu republicana, caldrà posar-s’hi per aportar tots els elements possibles pensant en millorar.   La Marta Espona també s’ha referit a la Festa Major de Sant Miquel, que comencen aquest divendres i es prolongaran fins el diumenge 2 d'octubre, i el programa de la qual s’ha presentat recentment. La portaveu d’ERC Molins de Rei ha valorat molt positivament algunes novetats d’enguany, per exemple, l’ampliació dels Punts Liles o l’augment de l’afluència d’autobusos per facilitar el desplaçament de tots els participants a les festes. La portaveu d’ERC Molins de Rei ha engrescat a totes les dones, i també als homes, a participar a la 2ª Festa Lila del Baix Llobregat que se celebrarà el pròxim 16 d’octubre a Sant Esteve Sesrovires. Com ha recordat la Marta Espona, calen més mans per incorporar-se en aquest projecte de transformació.   Finalment, la Marta Espona ha fet una valoració de la situació actual a Catalunya aprofitant que aquesta setmana s’ha commemorat el cinquè aniversari del 20S. En aquest aspecte, ha lamentat la poca evolució que va en contra del desig d’independència que es manté ferm; per això ha subratllat que cal seguir lluitant per assolir l’objectiu.  

Marta Espona a Ràdio Molins de Rei

Marta Espona torna a posar-se davant dels micròfons de Ràdio Molins de Rei per respondre a les "Preguntes a ERC"

Una temporada més, la portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, participa al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei en el que és l'inici d'un curs polític especialment important. Aquí podeu recuperar l’espai d’aquest dijous.   La Marta Espona comença valorant l’ofrena floral a Rafael Casanova durant la Diada Nacional de Catalunya que, com cada any, es va celebrar a la Plaça de Palau i que enguany va estar marcada pel retorn a la normalitat. Però també he fet balanç de l’11 de setembre en l’àmbit de país, reconeixent que li va quedar un sentiment agredolç.   Ja en l’àmbit de Molins de Rei, la Marta Espona s’ha referit a la futura residència de Molins de Rei i al que suposa la signatura de l’addenda entre l’ajuntament i la Generalitat de Catalunya i que permetrà 50 places noves, un fet que la portaveu d’ERC Molins de Rei ha valorat molt positivament, remarcant que es tracta d’un pas més que important, essencial.   La portaveu republicana a l’Ajuntament de Molins de Rei ha parlat també de l’inici del curs escolar marcat per la problemàtica de la manca de places a les escoles bressol de la qual tan es va parlar abans de les vacances.   Finalment, la Marta Espona s’ha referit a la Festa Major de Molins de Rei que començarà el divendres 23 de setembre i que després de dos anys, es podrà celebrar sense restriccions. Una festa, però, que arriba precedida de polèmica per les queixes de diverses entitats, entre elles l’Agrupament Escolta, que enguany no podrà disposar de bar per la prohibició de l’organització, que només ho permet a les entitats que organitzin activitats durant la festa.   En aquest sentit, la Marta Espona es pregunta el per què d’aquesta decisió i ha lamentat que l’Ajuntament de Molins de Rei, una vegada més, demostra que no té previsió, ni comunicació.

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Ja podeu escoltar l’última intervenció de Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei abans de les vacances

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha participat en l’últim espai “Preguntes a Esquerra” de la temporada al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei i ho ha fet presencialment . Podeu recuperar l’espai aquí.   Després de molt de temps sense visitar els estudis de la ràdio de la nostra vila, Marta Espona ha aprofitat l’última intervenció al programa, abans de les vacances d’estiu, per participar de manera presencial en aquest espai setmanal, fet que l’ha portat a recordar moments que formen part de la seva trajectòria.   Ja en l’àmbit de fer balanç de l’últim Ple Municipal, la portaveu del grup municipal d’ERC s’ha referit a la presència de Jaume Saura, adjunt a la Síndica de Greuges, que va presentar al ple l’informe anual, en concret fent referència als comentaris, queixes i peticions dels molinencs i molinenques.   En aquest sentit, la Marta Espona ha destacat dues qüestions de l’informe, sobretot un que, ha explicat, li va causar una certa sorpresa, i és la diferència que ha constatat en la tipologia de les queixes del veïns i veïnes.   Sobre la intervenció de Jaume Saura al Ple Municipal del mes de juliol, la portaveu republicana també ha volgut subratllar dos temes que es van tractar: el de la segregació escolar i el dels espais per a adolescents, dues qüestions dels quals cal fer-ne seguiment.   La Marta Espona també s’ha referit a un fet evident, i és que en aquesta legislatura ja s’han produït set canvis en els diferents grups municipals de l’ajuntament de Molins de Rei, l’últim el d’Anna Aroca, regidora de Molins Camina. Per la portaveu d’ERC, això demostra la gran dedicació que suposa poder seguir tots els temes que pertoquen a la vila.   Finalment, la Marta Espona també s’ha referit al nou Espai Clara Campoamor a Molins de Rei i ha aprofitat per fer referència al Racó dedicat a l’Anna Sunyer, reivindicant més visibilitat i importància.   Fins aquí, l’últim repàs de la intervenció de la Marta Espona, un clàssic del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.

Marta Espona parla del projecte de la futura residència de gent gran al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

Un dijous més, la portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha donat resposta a les “Preguntes a Esquerra” del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Podeu recuperar l’espai aquí.   Primer de tot, la Marta Espona s’ha referit a la primera Assemblea de Dones d’ERC del Baix Llobregat i l’Hospitalet constituïda dissabte passat, una iniciativa pionera que constata la necessitat del treball conjunt de cara a noves iniciatives que impulsin la presència de la dona en tots els àmbits.   Ja en l’àmbit local, la portaveu d’ERC a Molins de Rei ha parlat de la futura residència de gent gran de la vila, un projecte del qual se’n parla fa molts, molts anys, i que ara sembla que es comença a desencallar amb la reunió celebrada aquesta setmana per part de l’equip de govern i en la futura trobada amb els partits der l’oposició que se celebrarà el 2 d’agost.   La Marta Espona ha destacat que Esquerra Republicana no veu malament el plantejament de l’ajuntament de cara al futur d’un equipament tan i tan necessari per la nostra vila, sempre i quan, remarca, es compleixin una sèrie de condicions; “endavant amb el plantejament, però no a qualsevol preu”.   La portaveu d’ERC també s’ha referit a la constitució del nou Consell Escolar Municipal, un òrgan més participatiu i obert, i del qual el grup municipal forma part.      Finalment ha fet un breu avançament del proper Ple Municipal, el proper dimecres i l’últim abans de les vacances d’estiu, un ple que estarà molt centrat en l’aspecte econòmic de cara a les futures necessitats de Molins de Rei.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei i alcaldable 2023

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Espona, valora els punts més calents de l’últim ple al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals de l’any vinent, Marta Espona, ha analitzat el Ple Municipal celebrat el 30 de juny i que va tenir, sobretot, dos temes que van generar molt debat i que afecten als veïns i veïnes de la nostra vila. Aquí podeu recuperar l’espai del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.   El tema que va generar més debat va ser el de la situació generada a les escoles bressol on una cinquantena de famílies s’han quedat sense plaça, un fet sobre el qual Marta Espona no ha volgut entrar en culpabilitzar ningú, però sí ha reiterat l’evidència que l’equip de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei no ha actuat amb previsió.   Tot i això, Marta Espona ha tornat a explicar que en tot moment ERC Molins de Rei s’ha ofert i s’ofereix per intentar trobar una solució davant d’una situació que, lògicament, angoixa actualment a moltes famílies.   El segon punt que va generar un ampli debat en el Ple Municipal de fa una setmana va ser el del contracte amb l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de residus de Molins de Rei. Contracte que tal i com es va anunciar s’ha rescindit, tot i que se’n va signar un de nou per donar continuïtat al servei fins a finals d’any.   Per la Marta Espona, això, evidentment, no és una solució a un problema i a un mal servei que no és d’ara sinó de fa anys; d’aquí el vot en contra del grup municipal d’ERC a aquesta qüestió que ja fa massa temps que s’arrossega.  

La regidora Cristina Rodríguez, al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei hores abans del Ple Municipal

Aquesta setmana ha estat la Cristina Rodríguez Galceran, regidora d’ERC Molins de Rei, qui ha intervingut al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Aquí podeu recuperar l’espai.   En començar, Cristina Rodríguez ha fet una valoració molt positiva dels actes que s’han celebrat aquesta setmana amb motiu del dia per l’alliberament del col·lectiu LGTBI, que es va commemorar el passat 28 juny amb la lectura d‘un comunicat conjunt de l’Ajuntament de Molins de Rei i l’associació Rainbow Molins.   Posteriorment, la regidora d’ERC Molins de Rei s’ha referit a diversos punts del Ple Municipal que s’havia de celebrar hores després, un ple que ha estat marcat per la concentració convocada mitja hora abans per part d’un grup de famílies afectades per la manca de places a les escoles bressol.   Sota el lema “Cap infant sense bressol”, les famílies han denunciat que una cinquantena de nens i nenes s’hagin quedat sense poder accedir a l’ensenyament públic. Un fet que per la Cristina Rodríguez evidencia, un cop més, la manca de planificació i previsió de l’equip de govern municipal. La regidora d’ERC Molins de Rei ha destacat que en tot moment ells han mostrat la seva bona predisposició per intentar trobar una solució al problema.   La Cristina Rodríguez també s’ha referit a la modificació dels pressupostos municipals, en aquest cas destinada a les millores per a les instal·lacions esportives, valorant-ho positivament però lamentant que aquest augment vingui dels romanents, un fet que ja s’ha repetit en més d’una ocasió i que un cop més demostra la falta de previsió per part de l’Ajuntament de Molins de Rei.   Finalment, ha parlat de la decisió d’augmentar la despesa econòmica a l’empresa encarregada del servei de neteja de Molins de Rei, del tot incomprensible tenint en compte que els resultats no són els desitjats, especialment en relació als contenidors, que estan molt bruts.  

Estació de Molins de Rei

Marta Espona parla de les obres a l’estació de Molins de Rei i del problema de manca de places a les escoles bressol al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar, sobretot, d’aquells temes i situacions que actualment estan repercutint en la vida de la nostra vila i en la de tots els seus veïns i veïnes. Aquí podeu recuperar la seva intervenció.   El primer gran tema al qual s’ha referit la Marta Espona fa referència a la situació en què es troba l’estació de RENFE de Molins de Rei, des de l’any 2019 pendent d’unes obres de millora aprovades pel MITMA, una decisió que es va prendre després de molts anys de reivindicacions de la ciutat.   Les obres, previstes inicialment per al 2020, es van posposar com a conseqüència de la pandèmia. A finals del mes d’octubre del 2021, Renfe va adjudicar les feines per construir tres ascensors i d’aquesta manera garantir l’accessibilitat total; obres que havien de començar durant el primer trimestre d’enguany. Quan som a punt d’acabar el segon trimestre, no s’ha mogut res.   La portaveu d’ERC Molins de Rei n’ha parlat arran de la pregunta que aquest dimecres ha fet la senadora d’Esquerra Republicana, Mirella Cortès, demanant una previsió d’obres i el motiu pel qual s’estan endarrerint tant. Sobre aquesta qüestió, la Marta Espona ha explicat que tot i ser a l’oposició, estan disposats a remar plegats en benefici de l’ajuntament de Molins de Rei, i de la vila, per descomptat.   El segon gran tema que ha tractat la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei ha estat el problema de les escoles bressol de la ciutat i del fet que més de quaranta famílies s’han quedat sense plaça per al curs vinent.   Deixant clar que els motius poden trobar-se en el fet que a partir del setembre el curs de P2 serà gratuït, tal i com va aprovar el Govern de la Generalitat, la Marta Espona ha evidenciat que el previsible augment de demanda s’hauria d’haver tingut en compte.   Des d’ERC Molins de Rei fa dies que es parla d’aquesta qüestió, per exemple amb el diputat Joan Albert, per intentar trobar, entre tots, una solució, tot i que el grup municipal republicà, pel fet d’estar a l’oposició , no té prou informació, el que no vol dir que no segueixin aquesta problema.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Temes de gran interès local en l’entrevista a Marta Espona al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut, com tots els dijous, al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar temes d’actualitat i molt interès per a tots els molinencs i molinenques. Podeu recuperar aquí l’espai.   La primera qüestió que s’ha tractat ha estat la recent visita del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, a l’ajuntament de Molins de Rei, així com  de la trobada que va fer amb els alcaldes, alcaldesses, portaveus i candidates i candidats d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat.   En segon lloc, la Marta Espona s’ha referit a un dels temes que més preocupen, i és l’alta demanda de places a les escoles bressol i sobre el qual els principals grups municipals de l’oposició, entre ells Esquerra Republicana de Molins de Rei, han demanat a l’ajuntament que hi doni resposta.   Finalment, la portaveu i candidata d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals de l'any vinent ha parlat de la problemàtica entorn La Rierada i el projecte d’urbanització, i de la futura residència de Molins de Rei, tema del qual es va parlar amb el diputat d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Joan Andreu.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Marta Espona respon a les preguntes a ERC del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha contestat una setmana més a les preguntes a Esquerra Republicana del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Podeu recuperar aquí la secció.   La Marta Espona ha celebrat l’augment d’activitats als carrers de Molins de Rei després de més de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia; una recuperació lenta a la situació d’abans del març del 2020 però sense que això vulgui dir baixar els braços davant la covid que ens obliga a mantenir l’atenció.   La portaveu d’ERC Molins de Rei també ha parlat de la vaga de treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), una vaga seguida per un 40% a la nostra vila. Les negociacions continuen, sense que els grups municipals hagin rebut cap més informació de la que es va plantejar a l’últim Ple Municipal.   La Marta Espona ha subratllat que ERC Molins de Rei seguirà donant suport a les peticions d’aquest sector perquè tinguin les mateixes condicions que qualsevol altre i ha demanat que cal fer el màxim possible per arreglar aquesta situació el més aviat possible perquè les treballadores del SAD, i tots, tenim els nostres drets.   Per altra banda, també s’ha parlat de l’inici del període per demanar el bo de lloguer jove i que en pocs dies ha superat el nombre de sol·licituds previstes, un fet que com ha dit la Marta Espona, no ha sorprès en absolut. La portaveu republicana ha recordat que Molins de Rei és dins la zona d’habitatge tens, és a dir, amb preus excessivament elevats, i és per això que ha destacat que cal vetllar perquè això no sigui així i trobar totes les solucions possibles.   Relacionat amb aquest tema, la Marta Espona també ha volgut remarcar que cal trobar solucions a altres problemàtiques, per exemple la de les escoles bressol. Com ja va exposar el grup municipal d’ERC a l’últim Ple Municipal, cal que l’Ajuntament de Molins de Rei tiri endavant mesures per arribar allà on la Generalitat no pot, per exemple, tot i la importància de la gratuïtat dels alumnes de P2, cal fer més amb el punt de mira a una escolarització gratuïta.