Molins de Rei

Totes les notícies

Marta Espona, candidata d'ERC Molins de Rei a les eleccions municipals al "Bon dia i bona hora"

Marta Espona, cap de llista d’ERC Molins de Rei, parla de la presentació de la candidatura al “Bon dia i bona hora”

La regidora i portaveu d’Esquerra Republicana de Molins de Rei, Marta Espona, ha explicat en què consistirà l’acte de presentació de la seva candidatura a les eleccions municipals del mes de maig al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Pots recuperar aquí la seva intervenció. La candidata a les eleccions municipals del 28 de maig, la Marta, farà la seva presentació oficial en un acte que se celebrarà dissabte, 14 de gener, a la plaça del Palau, a les 12 del migdia. Serà una presentació amena i atractiva, que serà agradable de seguir, amb la intenció que sigui molt proper. Per aquest motiu s’ha apostat per establir una conversa amb la presidenta d’ERC l’Hospitalet, Anna Simó; una conversa en què Marta Espona exposarà les idees claus i concretes de la proposta republicana. Qui clourà l’acte de presentació serà l’eurodiputada d’Esquerra Republicana, Diana Riba, per acabar amb un aperitiu, per reafirmar aquesta intenció de celebrar un acte obert i amè. L’actualitat també ha estat encapçalada aquesta setmana pel ple extraordinari sobre els pressupostos que es va celebrar dimecres, uns comptes que es van aprovar amb els vots dels dos partits de l’equip de govern, PSC i Junts per Molins. Marta Espona ha argumentat els motius pels quals el grup municipal que representa hi va votar en contra, com la resta de forces de l’oposició a l’ajuntament de Molins de Rei. Per acabar, la Marta Espona s’ha referit a la petició de la plataforma Stop Tribut en relació al tribut metropolità. Us esperem dissabte a la plaça del Palau en la presentació oficial de la Marta com a candidata d'ERC Molins de Rei a les eleccions municipals del 28 de maig.  

Marta Espona, al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Marta Espona explica els reptes per les municipals del 2023 al “Bon dia i bona hora”

Primer dijous del 2023 i primera intervenció de l’any de la regidora i portaveu d’Esquerra Republicana de Molins de Rei, Marta Espona, al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Si no l’heu escoltat, o si ho heu fet i la voleu tornar a escoltar, la teniu aquí. En la seva intervenció, la Marta Espona ha tingut un record especial per a Francesc Rimblas, fundador de la secció local d’ERC Molins de Rei i president d’honor fins la seva mort, que es va produir el passat 29 de desembre. En l’àmbit polític i local, la portaveu d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Molins de Rei i cap de llista de les eleccions municipals del mes de maig, s’ha referit als comicis analitzant i valorant quins són els grans reptes als quals fa front la candidatura republicana. Marta Espona també ha parlat del Ple dels pressupostos que se celebrarà la setmana vinent i, una setmana més, a la polèmica que persisteix en relació a la celebració nadalenca organitzada per l’Ateneu Mulei i a l’acte que no es va poder realitzar al teatre de la Peni la nit de Nadal, per la prohibició de l’ajuntament de Molins de Rei.

Francesc Rimblas Balagué, president d'honor d'ERC Molins de Rei

L’adéu a Francesc Rimblas, president d’honor d’ERC Molins de Rei

Avui ens hem acomiadat de Francesc Rimblas Balagué, que ens va deixar el 29 de desembre a l'edat de 97 anys. Francesc Rimblas va fundar la secció local d'ERC de Molins de Rei, però la seva tasca no va acabar aquí; la seva tenacitat i els seus valors republicans, al costat del suport d’altres persones, el van portar a convertir-se en regidor de l'Ajuntament de Molins de Rei entre el 1979 i el 1983. Vuit anys després, el 1991, va tornar a encapçalar la llista d'Esquerra Republicana en aquelles eleccions, a partir d’aquell moment sempre va formar part de les llistes en tots els comicis, fins les últimes que es van celebrar, l’any 2019. Francesc Rimblas sempre va ser una persona de grans valors republicans, acompanyant d’un compromís cívic del tot contrastat, com demostra la seva col·laboració en diverses associacions de la vila; començant pel Club d’Escacs Incresa, el qual també va fundar, i continuant amb Ràdio Molins de Rei, el Foment Cultural i Artístic o El Llaç. La seva implicació serà recordada per tothom en actes de tota mena, conseqüència del seu profund amor per Molins de Rei, la seva vila. Gràcies a la seva entrega i energia, la presència d’Esquerra Republicana a Molins de Rei ha superat diverses etapes. Avui, l’últim dia de l’any, amb tota la nostra estima, diem adéu al nostre President d’Honor, Francesc Rimblas Balagué.

Marta Espona i Oriol Romeu

L’última intervenció de Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei, de l’any

Últim dijous del 2022 i la portaveu d’Esquerra Republicana a Molins de Rei, Marta Espona, no ha faltat a la cita del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei, on ha repassat l’actualitat de la vila dels últims set dies. Aquí podeu recuperar la seva intervenció. Marta Espona ha començat la seva intervenció fent una recomanació, concretament la d'Els Pastorets, l’obra que es representa aquests dies al teatre de La Peni i que encara es pot veure aquests dies. La Marta ha valorat especialment que es tracti d’una aposta diferent, una visió actualitzada i, en especial, pel seu rejoveniment, celebrant que la gent jove de la vila prengui iniciatives com aquestes. Ja en alguns dels temes relacionats amb l’actualitat política de la vila, la portaveu d’ERC Molins de Rei ha avançat alguns dels punts del Ple Municipal del 29 de desembre, bàsicament en el punt de l’aprovació del protocol per la detecció, prevenció i actuació davant les violències sexuals a les activitats esportives. Marta Espona ha qualificat aquest punt de molt satisfactori i necessari, i ha recordat que en el ple del mes de desembre del 2019, el grup municipal d’Esquerra Republicana va entrar una moció similar per impulsar que l’ajuntament tirés endavant les actuacions necessàries en la línia de la prevenció d’aquesta problemàtica que amb el temps s’ha fet palesa; una moció que pretenia el que s’ha anat fent posteriorment per part de l’ajuntament de Molins de Rei. La portaveu republicana també s’ha referit a un tema que ja fa temps que s’arrossega, el de la continuïtat del servei de neteja de Molins de Rei, més concretament als arguments exposats per part de l’equip de govern municipal per justificar aquesta pròrroga. Marta Espona ha mostrat la sorpresa pels arguments exposats i ha lamentat que s’hagin impugnat el plec de clàusules noves presentades. Com ha expressat la portaveu d’ERC, es torna a fer evident que estem davant d’una realitat que no avança, sobretot tenint en compte que el servei actual no funciona.

Marta Espona, al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Marta Espona parla de la proposta de Junts d’aturar el projecte del Parc del Pont de la Cadena al “Bon dia i bona hora”

La regidora i portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut, com tots els dijous, al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Entre d’altres aspectes s’ha referit a la proposta de Junts per Catalunya d’aturar el projecte de remodelació del parc del Pont de la Cadena. Pots escoltar aquí la seva intervenció.   Marta Espona ha començat parlant de la seva presentació com a cap de llista d’Esquerra Republicana de Molins de Rei a les eleccions municipals del 2023; presentació que es farà el dissabte, 14 de gener, a la plaça del Palau. L’alcaldable d’ERC ha avançat que es tractarà d’un acte obert a tots els veïns i veïnes de la nostra vila que comptarà amb la participació d’Anna Simó, presidenta d’ERC de l’Hospitalet de Llobregat, i de Natàlia Mas, consellera d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya. L’acte de presentació se centrarà en el programa d’ERC de cara als comicis de l’any vinent amb el qual s’està treballant, però ja ha avançat que serà realista i adequat a les necessitats de Molins de Rei. El tema central de la intervenció de la Marta Espona ha estat el comunicat emès per Junts per Catalunya en què demana que s’aturi projecte del Parc Pont de la Cadena de Molins de Rei. La portaveu republicana ha valorat positivament la proposta, qualificant-la, això sí, de curiosa. Marta Espona ha afirmat que els satisfà que es demani una revisió del projecte, recordant que el grup municipal d’Esquerra Republicana ja es va sumar en el seu moment a aquesta mateixa proposta. Finalment, ha lamentat que el grup municipal de Junts per Molins no se sumi a la petició. Marta Espona també ha expressat la seva satisfacció per l’ampliació del servei d’autobusos que entrarà en vigor el 2 de gener, qualificant les mesures de positives, tot i que ha demanat que seria bo respondre a la demanda dels caps de setmana i l’estiu. Per acabar, ha avançat la moció que presentarà ERC Molins de Rei en el proper Ple Municipal que se centrarà en la figura de Nativitat Yarza, la primera alcaldessa de l’estat espanyol escollida democràticament l’any 1934.

Marta Espona, al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Marta Espona planteja dubtes sobre l’ús de l'espai de la Federació Obrera al “Bon dia i bona hora”

La regidora i portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut un dijous més al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Bona part de la seva intervenció s’ha centrat en l’ús que es fa de l'edifici de la Federació Obrera i el que des d’ERC es considera que està desaprofitat. Podeu recuperar aquí l’espai. Aquesta setmana s’han posat en funcionament les aules d’estudi en dos espais: la biblioteca El Molí i l'edifici de la Federació Obrera, curiosament, poc abans que aquest últim tanqui durant dues setmanes per les vacances de Nadal. Marta Espona, per començar, ha expressat la seva sorpresa per aquest fet i ha dit que no deixa de ser estrany que un servei municipal que hauria de seguir funcionant perquè l’activitat dels veïns i veïnes, sobretot els joves estudiants, tanqui durant quinze dies, deixant clar que els treballadors tenen dret a uns dies de descans. Per la portaveu d’ERC, aquesta decisió és difícil d’explicar. A partir d’aquest fet, la Marta Espona també s’ha referit al que considera el mal ús i el desaprofitament d’un edifici que dedica un espai a la memòria històrica i que forma part de la Xarxa d’Espais del Memorial Democràtic de Catalunya. La portaveu republicana ha lamentat la poca difusió que es fa d’espais com aquest per part de l’Ajuntament de Molins de Rei, tenint en compte que se centra en l’estudi i difusió de la memòria històrica, considera que hauria de funcionar com un equipament municipal. Per tot plegat la Marta Espona ha assegurat que cal fer un replantejament general de com està funcionant. Finalment, la regidora i portaveu d’Esquerra Republicana també s’ha referit al “BaixAR-T”, la nova proposta cultural de la comarca del Baix Llobregat; i en una temàtica radicalment diferent, ha parlat de les queixes dels veïns i veïnes de Vallpineda i la seva voluntat de convertir-se en barri de la Floresta.

Marta Espona, al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Marta Espona respon a les crítiques de l’alcalde contra ERC Molins de Rei al “Bon dia i bona hora”

Un dijous més, la regidora i portaveu d’Esquerra Republicana Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar totes les qüestions i temes plantejats. Podeu recuperar aquí l’espai. La Marta Espona ha començat fent balanç de l’acte de inauguració de l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la sala gran de la seu de l’Agrupa, valorant especialment les xerrades de la Catedràtica d’Història, Gemma Tribó, i de la presidenta de l’associació Stop Violències i de La Xarxa la Meri, l’andorrana Vanessa M. Cortés. La portaveu d’Esquerra Republicana ha contestat a les crítiques de l’alcalde Xavi Paz al grup municipal pel seu posicionament en relació a la Càtedra de l’estudi del Renaixement de Molins de Rei. En aquest aspecte, Marta Espona ha reiterat l’opinió expressada en diverses ocasions pel fet que no és una despesa necessària en aquests moments. La portaveu republicana també ha argumentat el vot en contra d’ERC al Ple Municipal sobre el conveni amb l’AMB per al finançament de les obres del parc del Pont de la Cadena. La Marta Espona ha volgut deixar ben clar quin és el posicionament del grup municipal, defensant la necessitat d’aparcament per facilitar l’accés al comerç de la vila. Finalment, Marta Espona s’ha referit de la jornada reivindicativa viscuda per commemorar el 25N; i ha lamentat la poca activitat de la Regidoria de Discapacitats, aprofitant la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, aquest dissabte, 3 de desembre.  

Ajuntament de Molins de Rei

[Resum del Ple] Els punts més destacats del Ple Municipal de novembre

El dijous 24 vam celebrar el Ple Municipal corresponent al mes de novembre de 2022 a la sala d’actes de l’Ajuntament de Molins de Rei en què es van aprovar un total de sis punts, a més d’una moció. Us resumim els punts més destacats d’aquest Ple: 1. Aprovació de la minuta de conveni de col·laboració amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per al finançament del parc Pont de la Cadena El grup municipal d’Esquerra Republicana hi votem en contra, primer per coherència, perquè com ja hem manifestat en diverses ocasions, considerem que un projecte d'aquesta envergadura hauria de poder donar sortida a diverses necessitats de la vila; en aquest cas, la millora de l'entorn urbà amb la creació d'una gran zona verda i la necessitat d'aparcament que faciliti acostar-se al comerç de la població. Creiem que s'ha perdut una bona oportunitat per solucionar mancances presents i futures. 2. Aprovació del Pla director de l’arbrat En aquest cas té el nostre vot favorable perquè tenim el convenciment que cal solucionar l'estat actual de molts dels arbres que tenim actualment a la nostra vila, perquè hi ha moltes voreres fetes malbé a causa de les arrels dels arbres i això també ocasiona problemes de mobilitat a les persones, i, finalment, perquè pensem que és necessària una ordenació de les actuacions a dur a terme en aquest sentit. Tot i això, hi hem trobat a faltar, precisament, la concreció de moltes de les actuacions a fer. 3. Aprovació del manifest sobre el Dia Internacional de la Discapacitat Des d’ERC Molins de Rei agraïm la col·laboració de les entitats de persones discapacitades en la seva redacció i lectura, per això demanem en el Ple que realment s'impulsin polítiques d'actuació per a aquest col·lectiu, ja que, malgrat que en aquesta legislatura s'ha creat la Regidoria de Discapacitat, només s'han desenvolupat algunes iniciatives i no s'ha aprofundit en les demandes del col·lectiu. 4. Aprovació del manifest a favor de l’eradicació de la violència masclista En aquest apartat, el grup municipal fem una aportació, la de de ressaltar la diversitat de violències que pateixen les dones i la necessitat d'eliminar d'una vegada la mentalitat masclista i patriarcal que encara impera avui dia.

Marta Espona, en la cloenda de la conferència a la seu de l'Agrupa

[Comunicat de premsa] La inauguració de l’exposició sobre Victòria Pujolar organitzada per ERC Molins de Rei omple la seu de l’Agrupa

Més d’una cinquantena de persones van assistir el passat dissabte, 26 de novembre, a la inauguració de l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la seu de l’Agrupa, organitzada per la secció local d’ERC Molins de Rei i que es pot visitar fins al 4 de desembre.   Amb motiu del 25-N, Dia Internacional per a la l’Eliminació de la Violència envers les Dones, l’acte va consistir en una xerrada que tenia un doble objectiu: per una banda, repassar la consecució dels drets actuals de les dones i, per l’altra, la constatació que n’hi ha que són vulnerats en un estat ben a prop del nostre país, Andorra.   La secretària de Feminismes d’Esquerra Republicana a Molins de Rei, Francesca Riera, és qui va obrir l’acte, presentant la figura de Victòria Pujolar, pintora, membre de les Joventuts Socialistes durant la postguerra i dona implicada amb la resistència antifranquista. A continuació, va introduir les dues ponents, Gemma Tribó i Vanessa M. Cortés, i va anunciar que al final de l’acte es podria fer una estona de conversa acompanyada d’un piscolabis.   La primera ponent, Gemma Tribó, catedràtica d’Història, va fer un viatge des de finals del segle XIX fins a l’actualitat per posar de relleu les primeres lluites de les dones, la consecució del dret a vot, la implicació de les dones en l’àmbit de la política, el paper de cures que se’ls va reservar durant la Guerra Civil i el naixement del feminisme. Van ser especialment interessants els esments als moviments de dones de Molins de Rei a principi del segle XX per queixar-se pel preu del pa o per llocs de treball a les fàbriques.   Gemma Tribó també va recordar les figures de Roseta Canalias i Caterina Casas, com les dones que van tenir més rellevància a la vila per diferents implicacions, i els moviments de dones des dels anys setanta del segle passat fins ara com a peces clau per avançar en la llibertat sexual de la dona, la planificació familiar i la lluita contra la vulneració dels drets de les dones.