Molins de Rei

Totes les notícies

Cartell de l'exposició "Victòria Pujolar Amat 1921-2017"

[Comunicat de premsa] ERC de Molins de Rei porta l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la nostra vila

Aquest dissabte, 26 de novembre de 2022, s’inaugura l’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017” a la seu de l’Agrupa, al carrer Rafael Casanova, 26-28, de Molins de Rei, amb motiu del 25N, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. La mostra que s’inaugura dissabte ha estat organitzada per la secció local d’ERC de Molins de Rei i forma part de l’exposició itinerant sobre la figura de Victòria Pujolar, lluitadora republicana i antifeixista, com a homenatge amb motiu del centenari del seu naixement. Aquesta exposició s’emmarca en les diferents mostres que l’Institut Català de les Dones posa a l’abast de centres educatius, ens socials, associacions de dones i altres entitats i institucions per recuperar els sabers i els coneixements específics que les dones han desenvolupat al llarg de la història al nostre país.   L’exposició “Victòria Pujolar Amat 1921-2017”, que es podrà visitar del 26 de novembre al 4 de desembre, vol evidenciar la superació de les dones per accedir a situacions que els havien estat vetades. La mostra s’inaugurarà amb una xerrada a càrrec de la historiadora Gemma Tribó, amb la intervenció posterior de Vanessa M. Cortés, psicòloga i membre de l’associació STOP Violències. La conferència la clourà Marta Espona, regidora portaveu d’Esquerra Republicana de Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals del 2023.   La xerrada vol posar de relleu la tipologia de violències que les dones han patit i pateixen, i que sovint no es consideren violència en si, situacions com són no poder estudiar o treballar pel fet de ser dona, o l’obligació d’haver de demanar permís per resoldre determinats tràmits.   Cridarà una especial atenció la intervenció de Vanessa M. Cortés, membre de l’associació STOP Violències, entitat andorrana que treballa per ajudar les dones en situacions d’assetjament, violació i, sobretot, en el dret a l’avortament, que parlarà de la situació que es viu a Andorra, on l’avortament està prohibit i penalitzat.

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei

Ja podeu escoltar l’última intervenció de Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei abans de les vacances

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha participat en l’últim espai “Preguntes a Esquerra” de la temporada al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei i ho ha fet presencialment . Podeu recuperar l’espai aquí.   Després de molt de temps sense visitar els estudis de la ràdio de la nostra vila, Marta Espona ha aprofitat l’última intervenció al programa, abans de les vacances d’estiu, per participar de manera presencial en aquest espai setmanal, fet que l’ha portat a recordar moments que formen part de la seva trajectòria.   Ja en l’àmbit de fer balanç de l’últim Ple Municipal, la portaveu del grup municipal d’ERC s’ha referit a la presència de Jaume Saura, adjunt a la Síndica de Greuges, que va presentar al ple l’informe anual, en concret fent referència als comentaris, queixes i peticions dels molinencs i molinenques.   En aquest sentit, la Marta Espona ha destacat dues qüestions de l’informe, sobretot un que, ha explicat, li va causar una certa sorpresa, i és la diferència que ha constatat en la tipologia de les queixes del veïns i veïnes.   Sobre la intervenció de Jaume Saura al Ple Municipal del mes de juliol, la portaveu republicana també ha volgut subratllar dos temes que es van tractar: el de la segregació escolar i el dels espais per a adolescents, dues qüestions dels quals cal fer-ne seguiment.   La Marta Espona també s’ha referit a un fet evident, i és que en aquesta legislatura ja s’han produït set canvis en els diferents grups municipals de l’ajuntament de Molins de Rei, l’últim el d’Anna Aroca, regidora de Molins Camina. Per la portaveu d’ERC, això demostra la gran dedicació que suposa poder seguir tots els temes que pertoquen a la vila.   Finalment, la Marta Espona també s’ha referit al nou Espai Clara Campoamor a Molins de Rei i ha aprofitat per fer referència al Racó dedicat a l’Anna Sunyer, reivindicant més visibilitat i importància.   Fins aquí, l’últim repàs de la intervenció de la Marta Espona, un clàssic del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei i alcaldable 2023

La portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Espona, valora els punts més calents de l’últim ple al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei i cap de llista a les eleccions municipals de l’any vinent, Marta Espona, ha analitzat el Ple Municipal celebrat el 30 de juny i que va tenir, sobretot, dos temes que van generar molt debat i que afecten als veïns i veïnes de la nostra vila. Aquí podeu recuperar l’espai del “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei.   El tema que va generar més debat va ser el de la situació generada a les escoles bressol on una cinquantena de famílies s’han quedat sense plaça, un fet sobre el qual Marta Espona no ha volgut entrar en culpabilitzar ningú, però sí ha reiterat l’evidència que l’equip de govern de l’Ajuntament de Molins de Rei no ha actuat amb previsió.   Tot i això, Marta Espona ha tornat a explicar que en tot moment ERC Molins de Rei s’ha ofert i s’ofereix per intentar trobar una solució davant d’una situació que, lògicament, angoixa actualment a moltes famílies.   El segon punt que va generar un ampli debat en el Ple Municipal de fa una setmana va ser el del contracte amb l’empresa encarregada de la neteja viària i la recollida de residus de Molins de Rei. Contracte que tal i com es va anunciar s’ha rescindit, tot i que se’n va signar un de nou per donar continuïtat al servei fins a finals d’any.   Per la Marta Espona, això, evidentment, no és una solució a un problema i a un mal servei que no és d’ara sinó de fa anys; d’aquí el vot en contra del grup municipal d’ERC a aquesta qüestió que ja fa massa temps que s’arrossega.  

La regidora Cristina Rodríguez, al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei hores abans del Ple Municipal

Aquesta setmana ha estat la Cristina Rodríguez Galceran, regidora d’ERC Molins de Rei, qui ha intervingut al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Aquí podeu recuperar l’espai.   En començar, Cristina Rodríguez ha fet una valoració molt positiva dels actes que s’han celebrat aquesta setmana amb motiu del dia per l’alliberament del col·lectiu LGTBI, que es va commemorar el passat 28 juny amb la lectura d‘un comunicat conjunt de l’Ajuntament de Molins de Rei i l’associació Rainbow Molins.   Posteriorment, la regidora d’ERC Molins de Rei s’ha referit a diversos punts del Ple Municipal que s’havia de celebrar hores després, un ple que ha estat marcat per la concentració convocada mitja hora abans per part d’un grup de famílies afectades per la manca de places a les escoles bressol.   Sota el lema “Cap infant sense bressol”, les famílies han denunciat que una cinquantena de nens i nenes s’hagin quedat sense poder accedir a l’ensenyament públic. Un fet que per la Cristina Rodríguez evidencia, un cop més, la manca de planificació i previsió de l’equip de govern municipal. La regidora d’ERC Molins de Rei ha destacat que en tot moment ells han mostrat la seva bona predisposició per intentar trobar una solució al problema.   La Cristina Rodríguez també s’ha referit a la modificació dels pressupostos municipals, en aquest cas destinada a les millores per a les instal·lacions esportives, valorant-ho positivament però lamentant que aquest augment vingui dels romanents, un fet que ja s’ha repetit en més d’una ocasió i que un cop més demostra la falta de previsió per part de l’Ajuntament de Molins de Rei.   Finalment, ha parlat de la decisió d’augmentar la despesa econòmica a l’empresa encarregada del servei de neteja de Molins de Rei, del tot incomprensible tenint en compte que els resultats no són els desitjats, especialment en relació als contenidors, que estan molt bruts.  

Estació de Molins de Rei

Marta Espona parla de les obres a l’estació de Molins de Rei i del problema de manca de places a les escoles bressol al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar, sobretot, d’aquells temes i situacions que actualment estan repercutint en la vida de la nostra vila i en la de tots els seus veïns i veïnes. Aquí podeu recuperar la seva intervenció.   El primer gran tema al qual s’ha referit la Marta Espona fa referència a la situació en què es troba l’estació de RENFE de Molins de Rei, des de l’any 2019 pendent d’unes obres de millora aprovades pel MITMA, una decisió que es va prendre després de molts anys de reivindicacions de la ciutat.   Les obres, previstes inicialment per al 2020, es van posposar com a conseqüència de la pandèmia. A finals del mes d’octubre del 2021, Renfe va adjudicar les feines per construir tres ascensors i d’aquesta manera garantir l’accessibilitat total; obres que havien de començar durant el primer trimestre d’enguany. Quan som a punt d’acabar el segon trimestre, no s’ha mogut res.   La portaveu d’ERC Molins de Rei n’ha parlat arran de la pregunta que aquest dimecres ha fet la senadora d’Esquerra Republicana, Mirella Cortès, demanant una previsió d’obres i el motiu pel qual s’estan endarrerint tant. Sobre aquesta qüestió, la Marta Espona ha explicat que tot i ser a l’oposició, estan disposats a remar plegats en benefici de l’ajuntament de Molins de Rei, i de la vila, per descomptat.   El segon gran tema que ha tractat la portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei ha estat el problema de les escoles bressol de la ciutat i del fet que més de quaranta famílies s’han quedat sense plaça per al curs vinent.   Deixant clar que els motius poden trobar-se en el fet que a partir del setembre el curs de P2 serà gratuït, tal i com va aprovar el Govern de la Generalitat, la Marta Espona ha evidenciat que el previsible augment de demanda s’hauria d’haver tingut en compte.   Des d’ERC Molins de Rei fa dies que es parla d’aquesta qüestió, per exemple amb el diputat Joan Albert, per intentar trobar, entre tots, una solució, tot i que el grup municipal republicà, pel fet d’estar a l’oposició , no té prou informació, el que no vol dir que no segueixin aquesta problema.

Marta Espona, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Molins de Rei

Temes de gran interès local en l’entrevista a Marta Espona al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut, com tots els dijous, al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar temes d’actualitat i molt interès per a tots els molinencs i molinenques. Podeu recuperar aquí l’espai.   La primera qüestió que s’ha tractat ha estat la recent visita del conseller de l’Interior, Joan Ignasi Elena, a l’ajuntament de Molins de Rei, així com  de la trobada que va fer amb els alcaldes, alcaldesses, portaveus i candidates i candidats d’Esquerra Republicana al Baix Llobregat.   En segon lloc, la Marta Espona s’ha referit a un dels temes que més preocupen, i és l’alta demanda de places a les escoles bressol i sobre el qual els principals grups municipals de l’oposició, entre ells Esquerra Republicana de Molins de Rei, han demanat a l’ajuntament que hi doni resposta.   Finalment, la portaveu i candidata d’ERC Molins de Rei a les eleccions municipals de l'any vinent ha parlat de la problemàtica entorn La Rierada i el projecte d’urbanització, i de la futura residència de Molins de Rei, tema del qual es va parlar amb el diputat d’Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Joan Andreu.

La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei, Marta Espona, respon a les preguntes del “Bon dia i bona hora”

Una setmana més, la portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha contestat a les preguntes del programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei, començant per la vaga del servei de neteja prevista per aquest dilluns, 23 de maig. Podeu recuperar la seva intervenció aquí.   La Marta Espona s’ha referit al tema que hores d’ara més preocupa, i és la vaga indefinida del servei de neteja de Molins de Rei i que està prevista que comenci, si no hi ha novetats, el proper dilluns.   La portaveu d’ERC a Molins de Rei ha explicat que des del grup segueixen des de la distància la informació que els va facilitant l’equip de govern. Ha expressat el seu desig que es resolgui el conflicte, pensant també en el futur, i ha recordat el que va passar recentment a Salt amb la vaga del servei de neteja, sobretot per les incomoditats que van suposar per la ciutadania.   La Marta Espona també s’ha referit al canvi del Ple Municipal previst per la setmana vinent i que se celebrarà el dimarts, 31 de maig. El motiu del canvi és el poder incorporar un punt referit al servei dels museus, i en referència al futur Museu del Renaixement al Palau de Recasens.   La portaveu del grup municipal d’ERC Molins de Rei ha recordat que aquest és un procés engegat per l’equip de govern i que la resta de grup desconeixen els motius concrets del motiu del canvi de data del Ple. En aquest sentit ha posat de manifest les dificultats que suposen aquests canvis, per poder treballar la nova informació que es va fent arribar en comptagotes.   La Marta Espona també ha fet referència al canvi d’ubicació de la Festa de la Primavera de l’Agrupa del dissabte, 21, que no es farà a la plaça de la Llibertat,  lamentant que els canvis arribin amb tant poca antelació i sense saber-ne els motius.   Aquests són alguns dels temes als quals s’ha referit la portaveu d’ERC a Molins de Rei, n’hi ha d’altres que podeu recuperar a l’enllaç.  

La portaveu Marta Espona parla del Ple Municipal del mes d’abril al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha fet balanç i una valoració de l’últim Ple Municipal celebrat aquesta setmana, amb especial atenció a la modificació del pressupost aprovat per les dues forces que formen l’equip govern – PSC i Junts per Molins. Aquí pots escoltar la seva intervenció.   La Marta Espona ha explicat els motius de l’abstenció del grup municipal d’ERC Molins de Rei, una abstenció que també van votar la resta de partits de l’oposició.   Així mateix, la portaveu d’Esquerra Republicana a l’ajuntament de Molins de Rei també s’ha referit a la moció presentada en relació a l’estudi sobre les necessitats d’aparcament a la vila i la construcció de dos aparcaments nous.   Finalment, la Marta Espona s’ha referit al Dia Internacional de la Dansa que es commemora el 29 d’abril i al qual s’ha sumat l’Ajuntament, amb la celebració de dos actes, un fet que la portaveu d'ERC no acaba d'entendre.