Mollet del Vallès

Totes les notícies


La regidora Isabel Padilla deixarà el seu càrrec a l’Ajuntament de Mollet del Vallès

Isabel Padilla que és regidora pel grup municipal d'Ara Mollet ERC – MES des del juny del 2019, anunciaria en el ple ordinari de dema corresponent al mes de de juliol, que deixa el seu càrrec com a regidora a l’ajuntament.    La nostra companya va concórrer a les llistes municipals del 2019 d'Ara Mollet ERC-MES com a independent, tot i això va acabar fent-se militant d'ERC Mollet, perquè tal com diu ella "Estar como regidora en el grupo político de Ara Mollet ERC-MES ha sido un periodo de aprendizaje para mí y de conocer muy buena gente, tanto en el grupo de regidores como en el de militantes".    També va ser una aposta del partit per a representar a la comarca en les passades eleccions al Parlament, on va ser escollida pel Congrés Comarcal juntament amb sis companys més.    Tal com diu la presidenta de la secció local, Meritxell Humbert: “Fa ja tres anys vam presentar a les llistes a la nostra regidora Isabel Padilla, una aposta d’ERC Mollet per representar l’obertura al conjunt de la societat catalana. La Isabel ha estat una gran regidora que ens ha representat com a treballadora, feminista i republicana”    Meritxell Humbert, com a presidenta de la secció local d’ERC Mollet, li ha traslladat la nostra voluntat d’incorporar-la a l’executiva per que segueixi treballant des del màxim òrgan de decisió local, un proposta que en cas d’acceptar-la, haurà de referendar la nostra militància. “Volem agrair-li tota la feina que ha fet fins ara i la que sabem que continuarà fent. No volem perdre tot el que ens aporta ni tots els valors que representa”, conclou Humbert. 

Ple ordinari juny

Des del grup municipal d'Ara Mollet ERC – MES presentem per aquest ple ordinari de juny la següent proposta de moció així com un prec que us detallem a continuació: Mocions: Moció en commemoració del 28J, Dia Internacional de l'alliberament o l'orgull LGTBI+ Precs: Prec sobre les relacions amb els hortolans de Gallecs. Recordeu que el ple ordinari de maig comença a les 18:00 h i el podreu seguir telemàticament mitjançant el canal corporatiu que té l'Ajuntament de Mollet del Vallès a YouTube.

Ple ordinari maig

Des del grup municipal d'Ara Mollet ERC – MES presentem per aquest ple ordinari de maig les següents propostes de moció així com un prec que us detallem a continuació: Mocions: Moció sobre el permís retribuït menstrual i climateri per a les treballadores de l'Ajuntament de Mollet del Vallès. Moció sobre una pacificació del trànsit a la part central de l'avinguda Jaume I. Precs: Prec sobre les molèsties que ocasiona la planta de biomassa en un equipament de l'avinguda Caldes de Montbui. Recordeu que el ple ordinari de maig comença a les 18:00 h i el podreu seguir telemàticament mitjançant el canal corporatiu que té l'Ajuntament de Mollet del Vallès a YouTube.

Ara Mollet ERC organitza la setmana de la memòria històrica

Amb motiu de la celebració del 90e aniversari de la fundació d’Esquerra Republicana de Catalunya, la secció local de Mollet del Vallès ha organitzat un conjunt d’activitats englobades dins de la “Setmana de la memòria històrica”   La primera que tindrà lloc el dimecres 2 de juny a les 19 h a la seu d'Ara Mollet ERC situada al C/Maria Fortuny 23, és la presentació del llibre "Desenterrar la memoria" del molletà i militant d'ERC Mollet, l'Antonio Gómez i Fernández. El llibre "Desenterrar la memoria" és el resultat d'una investigació històrica duta a terme pel mateix autor, on pretén cerca la veritat sobre la mort del seu tiet i alhora també vol ser un homenatge al mateix, qui va morir a la Guerra Civil per defensar la República. Per aquest acte comptarem amb la presència d'en Juli Cuéllar Gisbert, tècnic del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que juntament amb l'autor, ens posarà en context sobre els fets descrits al llibre. La presentació del mateix anirà a càrrec de l'Oriol López, portaveu d'Ara Mollet ERC. Només dos dies després, el divendres 4 de juny a les 19 h tindrà lloc al Jardinet del Casal Cultural (Ronda de Can Fàbregas, 5 ), la representació de l'obra de teatre "Mort a les cunetes", de David Pintó i Joan Valentí. La “Mort a les cunetes” és un muntatge teatral, de creació pròpia, que narra la història de La Fossa de Can Maçana: l’afusellament de nou republicans, acusats de rebel·lió i sedició, que van ser trets a la mitjanit del 9 de febrer de 1939 de la presó de Manresa i la fuga d’un d’ells que ho va poder explicar. Aquesta obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista, interpretada per l'actor Joan Valentí i l'acordionista Martí Marsal.

JAUME I, una avinguda per a les persones

Després de parlar amb diversos veïns de la zona de l’avinguda de Jaume I, des d’Ara Mollet ERC volem proposar la transformació d’aquest cèntric espai de la ciutat, tal i com s’ha fet ja a d’altres zones properes (vianalització del carrer Portugal, de la zona centre, o canvis al carrer Vínzia).   Des d’Ara Mollet ERC ja hem proposat que el carrer Vínzia, carrer comercial i vincle d’unió del barri centre amb la zona oest de la ciutat (barris de Plana Lledó i de can Borrell), sigui un espai lliure de vehicles. Finalment el Govern ha reestructurat l’espai d’aparcament i de vianants (fent-lo més ample) i tanca la zona al pas de vehicles els divendres a la tarda i els caps de setmana.   L’avinguda de Jaume I –entre els 4 cantons i el carrer Feliu Tura- és també un dels punts importants a nivell social i comercial de la ciutat. Alhora però, la que era l’antiga carretera de Barcelona a Ribes de Freser suporta encara un trànsit molt elevat i això entra en confrontació sovint amb un ús més cívic de la via. Per això creiem que és un dels propers espais de la ciutat on caldrà fer actuacions que permetin pacificar i fer més amable l’avinguda, alhora que es donin alternatives al trànsit de pas actual. És per això que proposem que en aquest tram de l’Avinguda es faci alguna cosa similar al que es fa els divendres i festius al carrer Vínzia. Donar prioritat als vianants, i ara amb les obres de les canonades que s’estan efectuant seria un bon moment per iniciar aquest nou projecte. Estem segurs que això permetria incentivar la vida social, comercial i ciutadana al centre de Mollet. Caldria solucionar l’entrada de vehicles, deixant passar els vehicles d’emergència, de tasques comercials i de veïns.  

Jenn Díaz, acompanyada de la Marta Vilaret i la Marta Barón.

L'escriptora i diputada d'ERC al Parlament de Catalunya Jenn Díaz va presentar ahir dimarts a la tarda el seu llibre Dona i poder a Mollet del Vallès

L’escriptora i diputada d’ERC al Parlament de Catalunya Jenn Díaz va presentar dimarts a la tarda el seu llibre Dona i poder a la seu d’Ara Mollet ERC. Es tracta d’una obra en què explica “com i per què feminitzar la política”. Concretament recull l’experiència adquirida en els tres anys que ha viscut com a diputada. L’accés als llocs de poder de manera paritària és un dels temes que tracta: “Amb les lleis electorals i d'igualtat podríem haver-ho garantit ja”. Tanmateix, creu que el fi hauria de ser “la paritat real, poder-hi accedir de forma natural. La tendència hauria de ser anar eliminant totes aquestes discriminacions positives i quotes, perquè no calguin. Però per a això abans hauríem d'acabar amb el patriarcat, i ens sembla que ens queda una estoneta llarga”. A la seu molletana d’ERC també va destacar que la paritat per se “no garanteix res”. “En aquesta legislatura tenim un 47,8% de dones diputades, i això no garanteix per res que la institució sigui més feminista o que tirin endavant propostes polítiques que afavoreixin els valors del feminisme i la igualtat real, perquè de fet aquesta és la legislatura on hi ha més dones feixistes”, hi va afegir. Què passa quan les dones arriben al Parlament? Més enllà de la paritat real, Díaz se centra al llibre en “què passa quan les dones som al Parlament” i en com “transformar les dinàmiques i les normes no escrites del poder”. En aquest sentit, assenyalava en la presentació del llibre: “Històricament aquests espais han estat masculinitzats i, per tant, tenen unes normes i una manera de funcionar que han estat impreses per les necessitats dels homes. Quan les dones s'incorporen a l'esfera pública, aquests espais no es modifiquen amb la seva arribada i, per tant, les necessitats específiques no estan contemplades”. La gestió del temps és una d’aquestes necessitats específiques no contemplades a les que s’hi referia: “Al Parlament havíem normalitzat que els plens acabessin de matinada.

Joan Tardà, acompanyat de la Marta Vilaret, en Sergi Sol i l'Oriol López

L'exdiputat d'ERC Joan Tardà ha presentat el seu llibre 'En defensa pròpia' a la seu d'Ara Mollet ERC

El polític republicà Joan Tardà ha presentat aquest dimecres a la tarda el seu llibre En defensa pròpia (Edicions 62) al local d’ERC de Mollet, un llibre que compta amb el pròleg del polític basc Arnaldo Otegi i amb l'epíleg i la col·laboració del periodista Sergi Sol, qui també ha participat de l'acte. Pel que fa a la perspectiva local, Tardà ha elogiat els companys i companyes d'Ara Mollet ERC, de qui diu que ha "admirat" la seva feina. A més, ha assegurat que "Mollet és un dels laboratoris on s'està forjant la futura hegemonia del republicanisme a Catalunya. Hi ha deu o dotze ciutats a Catalunya, una de les quals Mollet, que són les que empíricament han de demostrar que és possible que l'esquerra nacional acabi sent guanyadora en les pròximes eleccions municipals, fet que visualitzarà aquesta hegemonia del republicanisme arreu del país". Quant al llibre que ha presentat, ha apuntat que es tracta d'un "relat que va adreçat a totes les persones que tenen un lligam amb el republicanisme". Lluny de ser un llibre acadèmic –"perquè no soc politòleg, ni en soc d'acadèmic"–, Tardà el defineix com un "discurs", o com "una tirallonga d'idees que pretén recordar-nos als republicans i a les republicanes que, en els darrers quinze anys, res del que s'ha fet s'entendria sense el republicanisme". L'exdiputat ha tret pit i ha assegurat: "Esquerra hem estat els únics que hem anat al terapeuta. Hem estat capaços de repensar, reorientar i reformular l'estratègia, perquè és evident que l'1 d'octubre va ser una gran victòria, però no va ser pas la victòria final". En aquest sentit, i en l'aposta decidida expressada al llibre per reprendre el camí per guanyar i culminar el referèndum de l’1 d’Octubre, Tardà ha afegit que l'estratègia que pren el partit "integra tot allò que es va fer molt bé, i alhora esmena i corregeix tot allò que no es va poder fer tan bé, entre altres coses perquè no ho havíem fet, i de fet ni tan sols havíem previst que ho faríem".

Nota de premsa sobre la informació apareguda referent a la mort d'un treballador de la neteja a Mollet

Des d'Ara Mollet ERC, davant de la notícia apareguda sobre la mort d'un treballador de l'empresa de la neteja que treballa a espais públics de la ciutat de Mollet del Vallès, volem manifestar el següent:    1.- Que els treballadors i treballadores de l'empresa de neteja d'espais públics de Mollet, tot i no ser personal de l'Ajuntament, és com si ho fossin ja que mantenen el seu lloc de treball independentment de l'empresa que estigui subcontractada per exercir la feina. 2.- Que des de fa mesos des d’Ara Mollet ERC – MES hem manifestat reiteradament als plens municipals la nostra preocupació per les condicions laborals d’aquells treballadors i un malestar sindical no resolt (recordem que van anar a la vaga). També hem instat en reiterades ocasions al Govern a implicar-se i mediar en la resolució d’aquest conflicte obert sense rebre mai cap resposta positiva. 3.- Que vist que la investigació policial confirma les sospites que planaven sobre la mort d'un treballador -i a l'espera de saber què es determina judicialment- instem el Govern municipal a no mantenir-se al marge del procediment i a treballar activament per esclarir els fets, exigir responsabilitats, si s'escau, i sobretot defensar els drets laborals de les persones treballadores que, encara que sigui de forma indirecta a través d'un contracte, treballen per l'Ajuntament i per totes i tots els molletans. Esperem que fets com aquests no tornin a succeir mai més. Enllaç a la notícia publicada al diari Som Mollet, de la qual fem referència en aquest comunicat​: https://www.sommollet.cat/noticia/58299/la-investigacio-sobre-la-mort-del-treballador-de-la-neteja-a-mollet-apunta-un-possible-del

8 de Març - Dia Internacional de les Dones

De nou, el 8 de Març de 2021, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i que impregna els 365 dies de l’any i a totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat. Des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà treballem dia a dia per garantir que els drets de les dones, siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.   Tot i els avenços realitzats, aquest darrer any ha suposat un fre en molts aspectes. Les desigualtats i les discriminacions cap a les dones estan presents i són determinants. Les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones s’han agreujat.  les dones pateixen una major precarietat laboral la qual cosa es tradueix en una feminització de la pobresa i un atemptat contra l’independència personal d’aquestes. Segons l’últim informe de govern, la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un 22% a Catalunya. Des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà treballem per impulsar la corresponsabilitat entre dones i homes. Defensem que el temps i el treball estiguin repartits amb equitat de gènere i que hi hagi una corresponsabilitat real entre dones i homes en les tasques associades al treball reproductiu. Tenim el compromís de tirar endavant polítiques de conciliació de la vida laboral, personal i familiar. continuarem treballant per implantar al nostre país uns horaris més racionals que permeti cobrir amb les necessitats socials i personals i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.   Cal seguir reivindicant el dret com a dones a decidir sobre el propi cos i el dret a una maternitat lliure i segura, vetllant també perquè les dones joves de 16 i 17 anys puguin exercir aquest dret lliurement.   Els darrers anys hem seguit amb preocupació el tractament judicial, polític i mediàtic de casos de violacions que posen de nou el focus sobre les dones i no tant sobre els agressors.