Mollet del Vallès

Totes les opinions

Ariadna Prat i Pujals

La lluita contra la LGTBI-fòbia, el primer pas és l'autocrítica

És ben sabut que el capitalisme sempre troba les maneres d’adaptar-se a tot allò que li pugui anar en contra per tal que sembli que respecta els drets humans i la lluita LGTBI+ no n’és menys. Fa un temps, el col·lectiu LGTBI+ estava totalment invisibilitzat i va començar a ser visible amb les protestes d’Stonewall. El capitalisme, d’una manera molt subtil, va començar a adaptar-se a aquestes dinàmiques: posant la bandera irisada als seus logos durant el mes de juny, venent samarretes amb el lema “Love is Love”, etc.

Grup Municipal

ERC i Pere Aragonès, 85 anys després

El febrer de 1936 se celebraven eleccions a Catalunya i el Front d’Esquerres, liderat per ERC, les guanyava. Això va permetre que Lluís Companys, empresonat des de 1934, retornés a la Presidència de la Generalitat. Ell era el successor d’un altre membre d’aquest partit republicà fundat el 1931, Francesc Macià. I aquell mateix febrer del 36 retornava a l’Alcaldia de Mollet el republicà Feliu Tura.

Jordi Carro Sannicolas

La dona contínua sent la proletària del proletariat?

En la primera meitat del segle 19, Flora Tristán va ser precursora del feminisme socialista en plantejar la necessitat que s'uneixin les demandes de les dones al costat de la dels treballadors; perquè alliberament d'uns no podria aconseguir-se sense la baralla pels drets de les altres. La fundadora del feminisme socialista qui amb la seva famosa frase “la dona és la proletària del proletari” va criticar sense miraments tant als homes proletaris com als burgesos a l'hora de posar en qüestió l'eix de poder home-dona.

Jordi Carro Sannicolas

La jornada laboral de 8 hores és insostenible i anacrònica

Jordi Carro Sannicolas, responsable de Seccions de Barris i Nova Ciutadania d'Ara Mollet ERC, sindicalista d'UGT i membre del Fòrum Sindical d'Esquerra Republicana.

Avui dia tenim limitada la jornada de treball a 8 hores diàries gràcies a l’esperit inconformista de centenars de persones treballadores que un dia van dir «prou». Els vaguistes de La Canadenca de Barcelona van paralitzar Barcelona fins que el 3 d’abril de 1919 el president del govern de l’estat espanyol, Alvaro Figueroa Torres, va cedir a les seves exigències i va signar el decret de limitació horària.

Grup Municipal

El treball republicà

La feina dels republicans no acaba mai. La nostra tasca és transformar la societat. És per això que els 6 regidors i regidores d’Ara Mollet ERC – MES treballem reunint-nos amb persones en situació de vulnerabilitat, emprenedores, empresàries, autònomes treballadores, en atur, en formació professional, estudiants, i amb tothom qui ho necessita. I també fem els plens municipals, on exposem el nostre ideari.

Marta Barón i Escudero

Dones, igualtat d’oportunitats

El Dia Internacional de la Dona, és un bon moment per analitzar les desigualtats que persisteixen en contra de les dones al mercat laboral.   Alguns dels factor determinants d’aquestes desigualtats son els rols de gènere i les discriminacions a través de l’assignació social del rol de cura i reproducció que se´ns atorga a les dones. A més, patim una gran manca de coresponsabilitat en la conciliació de la vida familiar i laboral, provocant en molts casos la interrupció de la nostra carrera i promoció professional.

Oriol López i Mayolas

Mollet demana aire

Vivim temps de pandèmia i d’una crisi sanitària extrema. Una crisi que està desembocant en problemes econòmics i socials molt greus i que haurem de revertir. Estic segur que la societat molletana –i la catalana en el seu conjunt- en sortiran reforçades. Mollet viu, però una altra crisi. Una crisi política. Les finances locals estan molt tocades, el diàleg polític brilla per la seva absència, i tenim un govern preocupat sobretot per sobreviure, que no pas perquè sobrevisqui la ciutadania en general.

Grup Municipal

La llibertat i la vida: Mollet no pot quedar aturat

Ja portem 6 mesos des que el coronavirus ha transformat les nostres vides. Allò essencial és evitar que aquesta malaltia s’endugui vides, i que els nostre sistema sanitari se saturi. Però és important també que els ciutadans i ciutadanes sàpiguen que els drets i llibertats que hem conquerit amb lluites i esforç de moltíssima gent han de ser preservats. I per aquest motiu el Govern de l’Ajuntament de Mollet no pot escudar-se en la malaltia per retallar drets.

Grup Municipal

Mollet necessita una Taula de Ciutat

El passat divendres 8 de maig l’Ajuntament de Mollet celebrava un Ple extraordinari, el primer des de la crisi del coronavirus. Des d’Ara Mollet ERC – MES el vam afrontar amb ganes de sumar i demanant unitat d’acció entre el govern i la resta de grups municipals. Però anàvem més enllà i demanàvem la creació d’una Taula de Ciutat (amb grups de govern, d’oposició, així com sectors sindicals, empresarials i entitats representatives).