Montblanc

Totes les notícies

El grup d’Esquerra Republicana de la Conca de Barberà acull a la consellera Vilagrà

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha visitat, aquest matí, els municipis de Montblanc i l’Espluga de Francolí. Laura Vilagrà Pons, consellera de Presidència ha estat acollida als municipis de l'Espluga de Francolí i Montblanc, per veure com evolucionen les obres del pla de restitució del territori afectat pels temporals Dana i Glòria. El regidor de Montblanc per Esquerra Republicana, Oriol Pallissó Balanyà, i l’alcalde de l’Espluga de Francolí pel mateix partit, Josep Maria Vidal Minguella, han pogut mostrar la millora de les zones afectades a la consellera. Després de gairebé dos anys, el territori ja està parcialment reconstruït i el veïnat de la zona ho celebra.  Al llarg de la seva visita, la consellera ha explicat amb més detall la pròrroga del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que s'ha anunciat recentment per a les convocatòries corresponents a les anualitats de 2021 i de 2022.  Vilagrà ha assegurat que el Departament de Presidència “sempre està al costat dels municipis”. I ha afegit que “millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania és la nostra prioritat, hem de garantir les mateixes oportunitats i serveis a tothom, visqui on visqui”.  “Som un Govern republicà i municipalista” ha exposat Vilagrà, tot argumentant que "des del departament es treballa pensant en el món local i les diverses situacions que cada municipi es troba”.

Oriol Pallissó és l'alcaldable d'Esquerra Republicana per a Montblanc

ERC Montblanc presenta el seu cap de llista per a les eleccions municipals del 2023 La Secció Local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de Montblanc ha presentat el candidat per a les pròximes eleccions municipals del 2023. A la presentació hi han assistit en Pau Ricomà Vallhonrat, la Noemí Llauradó Sans, i la Teresa Rull Ferré, alcaldables d'ERC per Tarragona, Reus i Valls, respectivament. El candidat d'ERC per Montblanc va ser escollit per majoria absoluta a l'assemblea extraordinària celebrada fa unes setmanes. «Un agraïment immens a tota la militància que va creure en mi» ha exposat l'alcaldable del municipi a l'inici del seu discurs. I ha assegurat que «avui comença la transformació que Montblanc necessita». «Estem començant un projecte de present però sobretot de futur. Futur pels joves de la vila, que puguin accedir a habitatge digne a un preu just i que tinguin oportunitats de treball a la comarca», ha augurat Pallisó, que també ha fet esment a la transformació verda i feminista que proposa per la vila montblanquina. L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que «l'Oriol és el millor candidat per a la capital de comarca, és un treballador incansable». I ha volgut remarcar la importància dels projectes que Pallisó presenta per millorar el territori i els serveis que s'ofereixen a la gent. L'alcaldable per Reus, ha exposat que «des del partit sabem que el candidat republicà guanyarà les eleccions al municipi». I ha afegit que «pocs tenen el seu esperit, ell s'estima Montblanc». El candidat d'ERC Montblanc ha mostrat un gran agraïment a totes les persones assistents a la seva presentació i als alcaldables que l'han acompanyat. Tots junts han mostrat el gran suport, la confiança i la força que existeix dins d'Esquerra Republicana.

Raül Romeva visita la Conca de Barberà

L’Exconseller va visitar diverses experiències a la comarca i va presentar el seu últim llibre: “A l’altra banda del mur”.  El passat dimarts 26 d’abril l’exconseller Raül Romeva va visitar la Conca de Barberà per conèixer experiències relacionades amb la sostenibilitat i la economia social en el marc de la tasca que desenvolupa per Esquerra Republicana de donar a conèixer els Objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. La jornada va començar amb la visita de les instal•lacions de Concactiva, el centre de referència de la comarca en promoció econòmica on va poder conèixer el nou Grau Superior en energies renovables que l’Institut Martí l’Humà realitza al centre i també les instal•lacions de l’Espai Cuina i del Centre d’iniciatives empresarials de la Conca de Barberà. Finalment també va poder conèixer nova instal•lació fotovoltaica del centre, que busca la sostenibilitat energètica de l’edifici.  La jornada va continuar al Centre de Residus de la Conca de Barberà que gestiona el Consell Comarcal al terme de l’Espluga. Aquest centre és la base d’operacions del tot el sistema de recollida selectiva de la comarca que amb la implementació del sistema porta a porta als municipis grans i el sistema de contenidors intel•ligents a la resta de municipis ha permès augmentar la recollida selectiva fins al més del 80% a la comarca. També va visitar les obres d’ampliació del centre, que permetran gestionar anualment 6.000 tones de matèria orgànica i produir 4900 tones anuals de compostatge.  La visita va seguir al municipi de Rocafort, on acompanyats pel seu alcalde Marc Roca van conèixer l’aposta del municipi cap  a la sostenibilitat energètica. Des de fa anys, Rocafort és un exemple del camí a seguir cap a l’objectiu de ser un municipi sobirà energèticament, amb instal•lacions municipals d’energia fotovoltaica i que ha permès sortit del sistema de grans multinacionals per apostar per comercialitzadores del territori i producció pròpia d’energia.

Manifestació Lilla

ERC Montblanc al costat de les veïnes i veïns de LILLA

Dissabte dia 12 de març, a la manifestació "LILLA S'ESQUERDA" ens vam comprometre amb les veïnes i veïns de Lilla a fer arribar una pregunta al "Ministerio de Fomento" per saber com s'han de fer càrrec l'empresa concessionària i el ministeri per reparar els danys de les cases. El dijous següent el senador Josep Rufà va entrar per escrit la pregunta que ha estat resposta per la mateixa ministra en el ple d'avui al senat de Madrid. També vam aprofitar per anar a Lilla per parlar amb la presidenta de l'associació de veïns, l'alcaldessa pedània i amb altres veïns per valorar sobre el terreny tots els desperfectes. Avui el senador d'ERC Josep Rufà ha deixat clara la problemàtica durant la seva intervenció preguntant al ple del senat a la ministra. - No es van fer els estudis previs a totes les cases ni molt menys - S'ha iniciat l'expedient d'ofici amb l'empresa constructora - El col·legi d'arquitectes de Tarragona començarà les inspeccions la setmana vinent - Es comprometen a indemnitzar els veïns afectats Continuarem vetllant perquè es faci realitat el compromís de la ministra amb els nostres veïns de Lilla.

ERC Montblanc treballa amb Malhe i AMES els grans reptes de la transformació industrial

El passat mes de gener el senador d'ERC Josep Rufà, la presidenta republicana del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i regidora de l'ajuntament de Montblanc, Carme Pallàs Gallego i el president comarcal d'ERC a la Conca de Barberà i regidor de l'ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó Balanyà van celebrar una trobada a la seu de Mahle amb el Sr. Roger Gombau, director general Mahle Montblanc i el Sr. Oscar Cabezas, responsable de recursos humans de l'empresa. En la trobada es varen posar sobre la taula diferents problemàtiques i també visions de futur per assegurar l'estabilitat de la fàbrica de Montblanc en la pròxima dècada. L'empresa Mahle és la més important de la comarca que ocupa més de 850 persones actualment i la que lògicament més impacte econòmic i té. De les conclusions de la reunió se'n derivaren diverses qüestions on és la Generalitat de Catalunya qui pot incidir per a poder avançar plegats en el bon futur de l'empresa i el sector a la nostra comarca. Així doncs, el divendres 18 de febrer com a retorn de la visita realitzada el passat mes de gener, es van reunir a Montblanc el Sr. Enric Vinaixa, secretari de Treball del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Albert Castellanos, secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Carme Pallàs i Gallego, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Sr. Oriol Pallissó, regidor de l'ajuntament de Montblanc i la Sra. Sofia Moya, directora dels Serveis Territorials d'Empresa, Treball i Competitivitat a Tarragona amb els representants de les dues principals indústries de la comarca del sector de l'automoció, Mahle i AMES Montblanc (SIMO). Es van dur a terme quatre reunions diferents, amb els comitès d'empresa i amb les direccions de les fàbriques: Reunió de treball amb  el comitè d'empresa de MAHLE amb l'assistència de la presidenta del comitè i de vuit agents més. Reunió de treball amb la direcció d'empresa de MAHLE el Sr.

L’oposició denuncia irregularitats en la gestió a l’Ajuntament de Montblanc

Els grups municipals d‘ERC i Junts per Montblanc denuncien que l’equip de govern pretenia que l’Ajuntament de Montblanc es fes càrrec d’una factura de publicitat, que consideren partidista. Els portaveus dels grups municipals a l’oposició de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó (ERC) i Marc Vinya (Junts per Montblanc), han comparegut en una roda de premsa conjunta per fer públiques una sèrie d’actuacions de l’equip de govern, que consideren poc honestes i reprovables. Tots dos han coincidit a assenyalar que l’entorn dels regidors no adscrits del govern local de Montblanc han obert comptes a les xarxes socials sota el nom “Montblanc progressa”. En aquests comptes es publiquen continguts sobre les activitats en què participen, i tot fa pensar que es tracta d’una nova plataforma política que aplega als regidors no adscrits després del trencament d’Agrupament Catalanista de Montblanc, com és el cas de l’alcalde, Josep Andreu, i els regidors Santi Porta i Francesc Benet; i de la regidora Núria Besora, que va abandonar el seu grup municipal, a l’oposició per integrar-se a l’equip de govern. Aquesta nova plataforma política va presentar-se a les xarxes el 31 de desembre de 2021. Uns dies abans, l’Ajuntament de Montblanc va publicar un anunci en color, a plana sencera, amb el lema “Montblanc Progressa”, i una setmana després en l’entrevista realitzada a Francesc Benet acaba fent esment al mateix lema. Els representants de l’oposició denuncien un ús partidista dels recursos públics, ja que la factura de l’esmentat anunci apareix en una relació de despeses, que s’ha tractat al darrer ple.  El portaveu de Junts per Montblanc, Marc Vinya, considera que els regidors no adscrits actuen de forma irregular, pel fet que “pretenen que l’Ajuntament de Montblanc pagui la publicitat de la nova plataforma política que han creat. Això és inadmissible. Estem orgullosos d’haver-ho evitat.”, ha assenyalat Vinya.

Oriol Junqueras visita Montblanc

El passat dijous dia 30 de desembre el president d'Esquerra Republicana de Catalunya Oriol Junqueras es va reunir amb les regidores i regidors d'esquerra de l'ajuntament de Montblanc. En la trobada van poder debatre l'actualitat política del municipi i poder encarar els reptes del futur de cara les eleccions municipals del 2023. Després van fer una visita pel municipi on van poder parlar amb diferents veïnes i veïns de Montblanc. Aprofitant aquests dies de festes de Nadal, el president comarcal d'Esquerra Republicana de Catalunya i portaveu del grup municipal Oriol Pallissó, també va trobar-se de nou amb Junqueras per abordar el conjunt de la comarca i els reptes per als municipis republicans, un lema que es vol estendre a la Conca de Barberà en les municipals del 2023. Des d'Esquerra Montblanc estem molt agraïts de la seva visita i enormement encantats que després del seu injust empresonament hagi pogut venir de nou a casa nostra. Seguirem caminant cap a un nou Montblanc dins de la nostra estimada república catalana.

A què s'ha dedicat l'import de la venda del patrimoni municipal?

Fa unes setmanes l'Ajuntament va fer la venda d'una parcel·la de sòl industrial al polígon dels plans de Jori a l'empresa Hormipresa per un valor de 347.000 euros aproximadament. És interessant fer una lectura detallada d'on es destinaran aquests diners i amb quina finalitat s'han incorporat al pressupost. Anem per parts; al pressupost de 2021 (aprovat quan encara estàvem al govern) ja incloïa destinar una part d'aquests diners a un seguit de projectes. En total es destinaven 217.500 euros a 5 projectes diferents: 30.500 a les obres de la muralla, 65.000 a la restauració de l'edifici del Sindicat, 32.000 per l'adquisició d'una caldera de biomassa per l'actual arxiu, 20.000 euros per restaurar la teulada de l'escola de les Muralles, 40.000 destinats a millores en la seguretat viària relacionada al pla de mobilitat i 30.000 euros destinats a la millora de carrers amb la vista posada al carrer del barranc de Mas de Bulló, al seu tram darrere de l'escola. D'aquesta idea inicial, hi ha dos projectes que no s'han executat, la caldera de biomassa i el carrer de darrere l'escola. Hi ha una altra part, però que és més interessant, que és: en què s'ha dedicat l'import restant de la venda del patrimoni municipal? De la venda realitzada s'han incorporat al pressupost 171.700 euros per realitzar 4 inversions: 45.000 euros per comprar els terrenys del nou arxiu comarcal, 12.000 per adquirir una finca privada a la Plaça Xavier Huguet i dues inversions que des del nostre grup considerem que no és el moment de realitzar, com la compra d'un immoble per tirar a terra al voltant del Sindicat o realitzar més inversió a la muralla. En total, aquests dos projectes sumen 114.700 euros. Des d'Esquerra Montblanc, considerem que donada aquesta entrada de diners extraordinària s'haguessin pogut iniciar accions enfocades cap a necessitats de les montblanquines i montblanquins i no dedicar-los a comprar més patrimoni per tirar a terra o ampliar la muralla amb fons propis.

El Parc Natural de les Muntanyes de Prades, una oportunitat històrica

El passat dissabte 4 de desembre al Monestir de Poblet, la Consellera d’Acció Climàtica Teresa Jordà i Roura, anunciava que d’aquí a poc temps la Generalitat iniciarà els treballs per tramitar la declaració del futur Parc de les Muntanyes de Prades. Aquest fet donarà resposta a una reivindicació històrica del territori, amb una fórmula de protecció que garantirà definitivament la conservació dels valors naturals i culturals inclosos en l’àmbit geogràfic de les Muntanyes de Prades. La Conca de Barberà, amb els seus representants polítics  hi va ser present per donar suport i celebrar que després de molts anys, el Govern de la Generalitat aposti fermament per tirar endavant aquest projecte. El fet de tenir uns objectius fixats i un calendari definit (2022-2024) manifesta aquest ferm compromís. Respectant la diversitat i singularitat biològica i tenint en compte tots els valors naturals, paisatgístics i socioculturals, serà alhora una realitat social, cultural i econòmica pel territori, que repercutirà de manera molt positiva en la dinamització dels municipis inclosos. Montblanc representa dins del futur parc el segon municipi amb més superfície inclosa i comptant amb un dels principals accessos al parc a través del nucli de Rojals. És important que Montblanc esdevingui un dels actors principals en aquest futur parc, aconseguint que aquesta figura de protecció sigui també un dinamitzador de les activitats al territori i una eina de gestió per aconseguir millorar l’estat de la massa forestal. Rojals ha d’esdevenir un dels accessos vitals a aquest Parc Natural, permetent als visitants gaudir del ric patrimoni natural que ara es protegirà juntament amb el patrimoni monumental de la vila, creant una oferta turística de qualitat i molt atractiva. Des d’Esquerra Republicana a Montblanc donem suport i treballarem perquè aquest nou Parc Natural esdevingui una realitat i que es creï donant veu al territori. Aquesta iniciativa ha de ser una eina de treball cap al nou model sostenible i verd que és necessari crear i que des d’Esquerra hi apostem clarament.