Montgat

Notícia

Comunicat conjunt sobre la transformació urbanística de Les Mallorquines

  • Rosa Funtané, David Sánchez (ERC), Daniel Fuentes (En Comú Podem) i Jordi Abad (Montgat Guanya)
  • Assemblea informativa a la plaça Mallorquines
  • Assemblea informativa a la plaça Mallorquines
COMUNICAT CONJUNT DELS GRUPS MUNICIPALS D’ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA, MONTGAT EN COMÚ PODEM I MONTGAT GUANYA – MÉS – INICIATIVA – COMPROMÍS
 
Actualment està en fase de redacció una modificació del planejament urbanístic de les Mallorquines. Modificació que transformarà el barri i que tindrà un gran impacte en tot Montgat.

Ens preocupa la manca d’informació i de transparència del govern municipal de Junts, PSC i SOM. Reiteradament hem demanat, sense èxit, la convocatòria d’una audiència pública per informar a la ciutadania i debatre sobre el creixement i model de poble.

Els grups de l'oposició considerem que cal dignificar i recuperar les zones de Mallorquines degradades, però no a qualsevol preu. El projecte urbanístic ha de ser sostenible i ha de contribuir a millorar la qualitat de vida a Montgat, no a massificar el poble convertint-lo en una extensió de Badalona o Barcelona,  generant guanys importants a la propietat, que majoritàriament és la banca.

Estem davant d’un projecte de prop de 500 habitatges, que comportarà un important creixement de la població de Montgat, entre el 10 i el 15% , concentrada en una mateixa zona. Davant d’aquest creixement, al que s’haurà de sumar el provinent d’altres promocions a Montgat, entenem que:

+ Cal informar àmplia i detalladament a la ciutadania.
+ Cal garantir una mobilitat sostenible promovent les zones de vianants.
+ Cal fer una aposta clara en blindar les zones verdes.
+ Cal conservar l’anomenada Torre de l’Aigua i els forns de calç.
+ Cal analitzar l’impacte d’aquest creixement en els serveis i equipaments municipals, actualment ja deficitaris, i elaborar un Pla d’equipaments municipals.

Per això reiterem al govern municipal la petició d’obrir un procés de reflexió i de debat,  amb la participació de totes les forces polítiques representades al consistori, el Consell de la Vila i la ciutadania, per construir juntes i junts el Montgat del futur.