Montgat

Notícia

El poble ha de saber

Assemblea convocada per ERC, Comuns i Montgat Guanya
Assemblea convocada per ERC, Comuns i Montgat Guanya
La transformació de pobles i ciutats mitjançant el planejament urbanístic és un procés complex i llunyà per a la ciutadania, que en pren consciència anys després, quan aquest s’executa i veu el seu entorn modificat. Aquests projectes tenen un gran impacte en la realitat social i econòmica. La  normativa urbanística estableix que s’ha de garantir el dret d’informació i de participació de la ciutadania, amb la transparència com a element essencial.

Montgat, actualment, està immers en les fases inicials d’un projecte urbanístic que transformarà les Mallorquines. Evidentment, l’impacte d’aquest projecte serà gran i afectarà el futur i la qualitat de vida a Montgat. Lamentablement, el projecte s’està duent a terme només en l’àmbit tècnic, deixant de banda el debat. Reiteradament, Esquerra i els partits a l’oposició hem reclamat, sense èxit, el debat polític i la convocatòria d’una audiència ciutadana. 

Per això, davant la manca de transparència del govern, els grups municipals a l’oposició vam convocar el passat juliol una assemblea informativa. Esperem que el govern municipal reconsideri la seva posició i obri una etapa de diàleg i debat amb els grups municipals i la ciutadania

Article publicat a la Revista Municipal de setembre