ERC-Móra d'Ebre

Documents

Moció per un nou país lliure de corrupció d'Estat
MOCIÓ PER UN NOU PAÍS LLIURE DE CORRUPCIÓ D’ESTAT
EXPOSICIÓ DE MOTIUS
El diari Público ha difós les gravacions d'unes converses entre el ministre de l'interior en funcions i candidat del Partit Popular per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, i Daniel de Alfonso, cap de l'Oficina Antifrau, en què es demostra la persecució dels poders de l'estat contra Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya. Amb la intenció de fer descarrilar el procés d'independència, el ministre Fernández Díaz, amb la connivència del cap de l'Oficina Antifrau, va intentar construir casos de corrupció per desacreditar els partits favorables a la independència de Catalunya davant de la societat.
Malgrat els seus intents per desprestigiar els partits sobiranistes, els implicats en aquestes gravacions, no han trobat cap indici de corrupció per a fer-ho. Les forces polítiques independentistes són perseguides per tots els poders de l'Estat espanyol per entorpir que compleixin el mandat de la ciutadania de Catalunya.
La publicació de les gravacions ha generat una ràpida reacció entre la societat civil que ha convocat manifestacions per expressar el rebuig a aquests fets.
Atès que l’Oficina Antifrau ha de ser una institució independent, que ha de treballar per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció.
Atès que la llibertat ideològica és un dret fonamental i atempta contra aquesta qualsevol intent de discriminació i persecució per raó de pensament i no poden quedar impunes fets com els descrits, propis d’estat totalitaris.
Atès que la democràcia i la llibertat d’expressió han de ser els pilars bàsics d’un Estat.
Per tots aquests motius, el grup d’Esquerra Republicana a l’Ajuntament de Móra d’Ebre proposa d’adopció dels següents
ACORDS
Primer. L’Ajuntament de Móra d’Ebre, exigeix la dimissió, tant del Ministre de l’Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernàndez Díaz, com del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Sr. Daniel de Alfonso Laso, ja que en cas de confirmar-se aquesta informació, haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec a l’intentar perseguir i reprimir ideològicament a polítics independentistes.
Segon. Manifestar el suport de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, a les accions que tant el Parlament de Catalunya com el Govern de la Generalitat puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades.
Tercer. Donar suport en aquelles manifestacions de la societat civil que defensin un nou país lliure de corrupció d’Estat.
 
Quart. Fer arribar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya i a l’Associació de Municipis per la Independència.

Móra d’Ebre, 22 de juny de 2016
Presentada pel Grup municipal ERC-AM a l’ajuntament de Móra d’Ebre conjuntament amb CIU
Aprovada per 12 vots a favor (CIU+ERC+PSC), i una abstenció (PP)