Nou Barris

Totes les notícies

NouBarris

Reunió d'ERC Nou Barris

Esquerra Nou Barris reprén les reunions presencials dels dilluns. Amb la voluntat de reprendre -en allò possible-, la normalitat, ERC reprén amb totes les mesures de seguretat les reunions presencials. Cada dilluns laborable de 20 a 22h tornem a obrir al Casal Republicà Francesc Layret.

Targetó de ERC al Plenari de desembre de 2020

TMB assumeix les línies d’autobús de Sagalés a Nou Barris

Esquerra Nou Barris es congratula que TMB assumeixi les línies d’autobús del nord de Nou Barris per millorar el servei tal i com havia demanat el Grup Municipal republicà en el Plenari de desembre.  El Grup Municipal d’ERC en el Districte de Nou Barris es congratula que tal i com han demanat entitats, associacions, usuàries i treballadors, TMB passi a gestionar directament les línies 80, 81, 82 i 83 de Nou Barris, actualment gestionades per l’empresa privada Sagalés.  Esquerra ho va demanar en el Ple de Districte de desembre de 2020. La demanda presentada com a PREC va ser rebutjada pel Govern, per un “tecnicisme” -segons el Regidor de Nou Barris- en no tenir clara la viabilitat legal de TMB d’absorbir als treballadors i treballadores de les línies afectades.  Ens congratulem que, tot i les paraules del Regidor, s’estigui treballant per incorporar als i les treballadores de les línies afectades que ho vulguin a TMB.  Creiem important garantir la participació d’entitats, usuaris i usuàries en la reestructuració de les línies i recorreguts. És a dir, garantir que es prengui part en el procés de decisió.  Més informació    Defensa del PREC del GMdD: https://youtu.be/tD4b9skNS2o?t=10986 Refús del PREC per part del Regidor:  https://youtu.be/tD4b9skNS2o Nota informativa de TMB: https://noticies.tmb.cat/sala-de-premsa/tmb-assumeix-linies-dautobus-nord-de-nou-barris-millorar-servei Noticia a Betevé: https://beteve.cat/mobilitat/tmb-reformula-bus-80-81-82-83-nou-barris-nord/

Gràcies

Gràcies Nou Barris !!!

LLÚCIA CUENCA. Fa una setmana celebràvem una jornada electoral atípica, en plena crisis sanitària i amb mesures de seguretat per la pandèmia. Amb cues al matí i escoles buides per la tarda, amb mascaretes i gel hidroalcohòlic. De bon matí, la incertesa de si es podrien constituir les meses -algunes escoles van trigar-, però finalment s'hi van constituir totes. Una jornada en què vam haver de ser pacients, organitzar cues, fer passar davant aquelles persones que per edat o condició física eren més vulnerables, orientar a aquells que no sabien on havien de votar o bé li havien canviat el col·legi electoral. En definitiva, com sempre, al costat de la gent i treballant amb les nostres veïnes i veïns, ajudant en allò que podíem als membres de mesa, donant un cop de mà quan calia, als representants de l'Administració i als responsables sanitaris. En definitiva, contribuint a fer que la jornada electoral fos com cal, una jornada democràtica al costat de la gent. Ho vaig fer personalment diumenge passat i ho torno a fer ara. Vull agrair a tota la militància, amigues i amics del Casal que es van oferir a participar en la tasca d'apoderat durant la jornada. Però també a aquells que van contactar amb nosaltres per a dir-nos que aquesta vegada no podien. Sabem que per a la següent podrem comptar amb totes i tots. Hi ha una cosa que hem deixa un gust agredolç d'aquesta atípica jornada: el no poder celebrar els bons resultats al Casal. Això ens queda pendent! I com no, agrair molt a tothom que ens heu votat i heu dipositat la vostra confiança en ERC, que us heu parat a les parades a parlar amb nosaltres, als que heu assistit als nostres actes i als que heu obert les bústies i ens heu llegit. Sapigueu que no només estem en campanya, nosaltres sempre hi som al costat de la gent, i sobretot amb la gent del nostre districte.

resultats

El 14F a Nou Barris

El primer a tenir en compte a l’hora d’analitzar les eleccions del 14F és l’alta abstenció deguda a les circumstàncies sanitàries. Només un 46% de la ciutadania amb dret a vot van anar a les urnes, 11 punts per sota de la mitjana de la ciutat. Tot i això, a la vista dels resultats, es pot considerar que cap formació s’ha vist especialment beneficiada ni perjudicada per aquesta abstenció... excepte una, que comento al final. En segon lloc, no podem obviar que les eleccions a Nou Barris han tingut un clar guanyador, el PSC, amb un 33,5% dels vots, que recupera bona part del vot més espanyolista que fa tres anys es va endur Ciutadans. Això l’ha ajudat a compensar el vot perdut per l’abstenció, encara que els deixa lluny de resultats històrics més amplis. El tercer factor -el més important per a nosaltres- és que ERC es consolida clarament en el segon lloc, amb un 17,47% dels vots. ERC no només repeteix i consolida el segon lloc d’altres eleccions, sinó que ho fa amb el percentatge més alt assolit mai a Nou Barris, i més de 7 punts per damunt dels Comuns. Aquestes eleccions no anaven tant de «guanyar» vots, sinó de fidelitzar i consolidar la base electoral de cada força i és evident que la base d’ERC al districte és sòlida i ens ha fet de nou confiança. I no només ERC ha sortit reforçada, sinó que el nostre resultat, juntament amb la lleugera recuperació de la CUP -que va rebre un seriós correctiu el 2017- permet parlar d’un nou rècord del vot independentista a Nou Barris, que aquest cop ha arribat al 32,4%, més de dos punts per damunt del 2017 i més de 3 punts per damunt de la «llista única» de 2015. Unes xifres inimaginables fa pocs anys. A més, cal destacar que tant el vot independentista com el vot a ERC han guanyat en implantació territorial i repartiment homogeni per tot el districte, així Nou Barris és cada cop un districte més semblant a la mitjana de la ciutat, lluny de l’etiqueta i el tòpic que encara molts -inclosos molts veïns- tenen al cap sobre el nostre districte.

Cartell Campanya

La gent d'Esquerra, persones amb compromís

CRISTIAN AGUDO. Per primer cop Esquerra Republicana ha esdevingut la segona força política al districte de Nou Barris, assolint el 17,47% dels vots a les eleccions al Parlament del passat 14 de febrer. Es continua així amb una evolució creixent i sostinguda en els suports cap a ERC durant les darreres comtesses electorals. I si aquests bons resultats han estat possibles, ha estat en gran part gràcies a la feina constant de la militància d'Esquerra Republicana. Una tasca que va molt més enllà de la campanya electoral, perquè la nostra presència al districte és constant. És clar que durant les campanyes electorals aquesta visibilitat augmenta, però si algun tret defineix la gent d'Esquerra és que sempre hi som. Som al costat de les entitats veïnals i de les diverses associacions, participem dels moviments socials i dels esdeveniments que tenen lloc als nostres barris, i som l'única força independentista que té representació al ple del districte.  Aquesta vegada hem hagut d'afrontar una campanya atípica, en plena pandèmia i sense la possibilitat d'ajornar unes eleccions que hauríem volgut celebrar quan la situació fos més segura per al conjunt de la ciutadania. I malgrat tot, hem tornat a ser-hi i segurament hi hem estat més que mai. Perquè, de fet, hem estat la força política amb més representants de Nou Barris a les llistes electorals, amb quatre persones candidates: José Rodríguez (Ciutat Meridiana), Emma Serra (Jovent Republicà – Prosperitat), Llúcia Cuenca (Porta) i Cristian Agudo (Verdun). Durant aquesta campanya hem fet cinc actes polítics al carrer, seguint totes les recomanacions de les autoritats sanitàries per poder dur-los a terme amb la màxima seguretat; hem fet parades informatives cada dia de campanya als diveros barris del districte; hem penjat més de 20.000 cartells electorals; hem repartit prop de 25.000 targetons a les bústies dels veïns i veïnes de de Nou Barris; i hem aprofundit més que mai en la campanya digital, amb entrevistes on-line a les persones candidates i emissions en directe dels actes.

Apoderats

Tornem a garantir la democràcia

Les properes eleccions ens han de servir per ratificar la majoria social a favor de la República catalana i refermar-la. Per això hem d’assegurar, més que mai, que el dret a vot s’exerceix amb plenes garanties. Inscriu-te com a apoderat o apoderada. Esquerra Republicana et formarà i t’acreditarà per ser present als col•legis i ajudar durant la jornada electoral. Si no pots estar a tota la jornada electoral, no et preocupis, pots fer d'apoderat les hores que tinguis disponibles  Ens agradaria comptar amb tu, a Nou Barris, al nostre districte. Si vols fer d'apoderat/da envia un correu a: [email protected] Qualsevol consulta a: [email protected]

Cristian Agudo

Entrevista al candidat de Verdum, Cristian Agudo

Aquesta campanya ERC Nou Barris ha iniciat una serie d'entrevistes als seus candidats i candidates que son són emeses en directe per Instagram Live. El primer candidat que ha inaugurat aquest format ha estat el del barri de Verdum, el Cristian Agudo, que fou entrevistat pel secretari d'imatge i comunicació d'ERC Nou Barris. El públic va poder participar fent preguntes a la mateixa plataforma Instagram que el Cristian va respondre. Aquest format ens ha permés conèixer com és i que pensa el nostre candidat. Les propores setmanes entrevistarem a la resta de persones candidates. La propera la candidata del barri de Porta, la Llúcia Cuenca aquest dissabte.

candidats

4 persones candidates de Nou Barris

No son ni una, ni dos, ni tres, son quatre les persones del nostre Districtre que acompanyen al Pere Aragonés a les llistes del Parlament de Catalunya. Som la candidatura electoral que presenta més veïns i veïnes de Nou Barris !!!  - En Jose Rodríguez, veí de Ciutat Meridiana  - L'Emma Serra, veina de La Prosperitat - La Llúcia Cuenca, veina de Porta - i el Cristian Agudo, veí de Verdum Podeu trobar tota l'informació de les persones candidates seguint aquest fill de Twitter: https://twitter.com/ERC9B/status/1349276927308275713?s=20  

Candidats de Nou Barris

Esquerra aposta fort per Nou Barris!!! 4 candidats del Districte

Ni una, ni dos, ni tres! Quatre són les persones de Nou Barris que acompanyaran en Pere Aragonés a les llistes d'Esquerra a les properes eleccions al Parlament de Catalunya: Jose Rodríguez, veí de Ciutat Meridiana, i que ja ha estat diputat a la passada legislatura. Emma Serra, veïna del barri de Prosperitat, candidata de Jovent Republicà i Secretària de Ciutadania d'ERC Nou Barris Llúcia Cuenca, veïna del barri de Porta i presidenta d'ERC Nou Barris Cristian Agudo, veí del barri de Verdum i Secretari d'Organització d'ERC-Nou Barris. Cap altra candidatura té tantes persones que viuen a Nou Barris a les seves llistes. Esquerra aposta fort per Nou Barris!!!