Nou Barris

Notícia

S'aprova una resolució parlamentària on s'insta al govern a reobrir-les de forma immediata

  • Manifestació CAP Guineueta
  • Oriol Amorós

Ahir es va aprovar al Parlament de Catalunya una resolució parlamentària que insta el Govern de la Generalitat a la reobertura immediata de les urgències nocturnes al CAP de la Guineueta, que va perdre just després de les eleccions espanyoles de finals del 2011 i contradient una circular interna de feia poques setmanes on es desmentia aquest fet. Per aquest motiu els afectats es veien obligats a anar al CUAP d'Horta, de difícil accés tant amb transport públic com privat, o a l'Hospital de la Vall d'Hebron, congestionant encara més les urgències de l'Hospital.

Tant les Associacions de veïns de la Guineueta com la de Canyelles, així com nombrosos ciutadans a títol individual (constituïts en assemblea) han estat protestant des de fa mesos aquest fet. S'han reunit amb la regidora de districte, amb l'alcalde i amb el departament de sanitat, tots ells de CIU, però només trobaven bones paraules. També han tallat la ronda en nombroses ocasions i s'han concentrat davant el CAP i recollit més de 12.000 signatures en contra del tancament. Però la lluita més interessant de totes ha estat que cada nit hi havia algú ocupant les urgències del CAP i informant del tancament a la gent que hi anava a curar-se i donant facilitats per a que poguessin anar al CUAP d'Horta o a l'Hospital. Com sempre a Nou Barris la xarxa ciutadana arriba allà on l'administració no pot (o, en aquest cas concret, no vol).

Des d'ERC Nou Barris volem agrair la lluita veïnal que han dut a terme centenars de persones així com a la gent que ha facilitat l'aprovació de la resolució, amb especial atenció al diputat Oriol Amorós, ponent de la resolució després d'anar a veure el fet i xerrar amb les persones implicades, i al Secretari de Política Parlamentària d'ERC 9B, en Jordà d'Armengol, per la implicació en tot l'afer des del primer dia i promotor de la resolució. A partir d'ara vigilarem que el govern compleixi aquest compromís.