Olot

Documents

GM d’ERC: Un any treballant “Junts per Olot”
Ja ha passat un any des de la constitució de l’actual consistori. Després dels resultats electorals que van relegar la nostra formació a la quarta posició entre els grups representats en el consistori, vam fer una reflexió profunda sobre el paper que ens tocaria jugar al llarg d’aquest mandat. Era evident que la dispersió del vot catalanista d’esquerres ens havia afectat, però també calia tenir present que mantenir els dos regidors ens donava una representació que havíem de fer útil per Olot.

D’entrada, vam estendre la mà a col•laborar des de l’oposició amb l’equip que havia sortit guanyador de les eleccions, tot i que no vam coincidir amb les decisions de l’alcaldia sobre la distribució i retribucions del govern municipal i la creació de la figura del gerent i hi vam votar en contra.

Alhora, vam treballar amb l’equip de govern per poder tirar endavant els pressupostos per aquest any, donat que és un govern en minoria. No vam coincidir en tot el que proposàvem, però vam abstenir-nos-hi per no posar més difícils les coses en aquests moments tan complicats, i perquè hi vam poder incorporar, entre altres coses, els treballs sobre la memòria històrica, l’impuls de la zona esportiva del Morrot i el no increment dels impostos i taxes a la ciutadania més enllà de l’IPC.

Al llarg d’aquest any, s’han aprovat gairebé per unanimitat les quatre mocions que hem presentat sobre l’Agència Tributària Catalana i el retorn de la bestreta de la Participació en els Impostos de l’Estat, així com la millora de l’aparcament del Barri Vell i l’impuls del Parc de Pedra Tosca. També hem participat en les mocions sobre la immersió lingüística a l’escola i sobre el manteniment de les escoles bressol municipals i l’escola de música.

Hem estat al costat de l’equip de govern en molts temes, especialment en alguns que altres grups no han vist amb bons ulls com la modificació del ROM, que ha permès l’increment de la participació ciutadana en els plens, l’aposta per la construcció d’una nova plaça Mercat, la redefinició de la Fira de Sant Lluc o la incorporació d’Olot a l’Associació de Municipis per a la Independència. En aquest cas, sense el nostre suport, la proposta no hauria tirat endavant, perquè la resta de grups hi va votar en contra.

En canvi, hem manifestat la nostra posició contrària a altres qüestions que han acabat tirant endavant perquè l’equip de govern ha obtingut altres suports, com el tancament de l’Espai de Creació Contemporània, la contractació d’una empresa d’Assessorament en Comunicació, la contractació d’una assessoria per a l’elaboració del Pla de Govern, la cessió de determinats serveis al Consell Comarcal de la Garrotxa o la contractació d’una empresa per a l’organització de correbous.

És clar que un any de feina dóna per molt i en un balanç succint no és qüestió de referir-se a tots els temes que hem treballat. Pensem que la nostra posició ha estat clara i honesta; que hem complert amb els principis que havíem formulat durant la campanya electoral i pels quals els olotins van donar-nos suport. Esperem seguir en aquesta línia i no decebre les expectatives d’aquells que ens van fer confiança. I, en aquest sentit, reiterem la nostra voluntat d’aprofitar la participació de tothom que, sense ser membres d’ERC, volen donar suport al nostre grup i aportar-hi els seus coneixements o les seves idees Només treballant tots junts podrem fer un Olot millor.

Grup Municipal d’ERC-Olot