Osona

Notícia

Eva Font: “Manlleu es mereix tenir la primera alcaldessa i per això soc aquí”

La plaça de les dones del Ter es va omplir, el passat dijous, amb motiu de la celebració de l'acte de presentació d'Eva Font i Morató, candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Manlleu per a les eleccions municipals del 2023. L'actual regidora es converteix en la primera dona que encapçalarà una llista del partit republicà al municipi amb l'objectiu de poder esdevenir la primera alcaldessa de Manlleu.

El conjunt de l'acte tenia com a finalitat posar Manlleu al centre i convidar a la seva ciutadania a apropar-se a la candidata. Dolors Collell, manlleuenca i directora General de Professorat i Personal de Centres Públics, va ser l'encarregada d'introduir i conduir l'acte. Collell va voler agrair la generosa afluència de públic i va donar pas a la intervenció dels dos darrers alcaldes de la ciutat, Pere Prat i l'actual alcalde Àlex Garrido.

Els batlles van repassar la trajectòria del partit a la ciutat manlleuenca. Prat va destacar que, tot i uns inicis incerts i amb poc pes electoral, Manlleu va esdevenir la ciutat governada pel partit republicà amb un major nombre d'habitants al país. Per la seva banda, Garrido va exposar que el projecte d’Esquerra Republicana s'ha adaptat a les necessitats canviants de la realitat manlleuenca. En referència a la candidata, ambdós van destacar la implicació de l'Eva, el seu caràcter afable i les qualitats humanes i professionals que la farien una excel·lent alcaldessa.

Tot seguit, va ser el torn de la protagonista de la tarda, Eva Font, qui els va agrair les seves paraules i també els anys de dedicació a la ciutat. En la seva intervenció, la candidata republicana va fer un repàs de la seva vida personal i professional, tot destacant l’oportunitat històrica que pot tenir el municipi de tenir per primera vegada una dona a l’alcaldia. “Manlleu es mereix tenir la primera alcaldessa i per això soc aquí”, reafirmava.

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va ser l'encarregat de tancar l'acte i ho va fer exposant la seva experiència com a exalcalde, va parlar dels governs de Manlleu de les darreres dècades i va mostrar la necessitat que té el país de "mantenir un municipalisme actiu i compromès".