Osona

Notícia

Carod demana a Zapatero que doni prioritat a ERC en la negociació dels pressupostos

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, demana a José Luis Rodríguez Zapatero que “doni prioritat a Esquerra en la negociació amb altres forces parlamentàries per aprovar els pressupostos generals de l'Estat”.

Carod considera "lògic i sensat” que el Govern espanyol vulgui comptar amb el màxim suport i, fins i tot, intenti incorporar CiU en el consens.

El president assegura que “nosaltres no som qui per impedir que Zapatero pacti amb CiU, però ha de reconèixer que Esquerra té prioritat, ja que a Catalunya governa amb els socialistes, que vam votar favorablement la seva investidura com a president i que mai no vam donar els nostres vots per investir José María Aznar, al revés de CiU”.

D'altra banda, Carod ha avançat que, de cara al debat de política general catalana que tindrà lloc el setembre, Esquerra plantejarà la necessitat d'entendre l'acord tripartit “no com un punt d'arribada ni com un límit, sinó com un punt de partida”, amb la finalitat de plantejar “horitzons més ambiciosos per Catalunya”.

Aquests horitzons, segons el president, “els haurà d'encapçalar el govern de la Generalitat, però hauríem de tenir la suficient generositat i visió patriòtica com per incorporar també CiU perquè els temes d'interès general que Catalunya té a sobre de la taula han de ser resolts entre tots”.