Osona

Notícia

Carod demana competències perquè Catalunya faci front a la immigració

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, demana que Catalunya tingui competències per fer front a l'onada d'immigració. El president assegura que “ens cal més poder polític i més capacitat de decisió econòmica per fer front a aquest repte perquè la cultura catalana no és només la nostra sinó d’aquest país”.

Carod afirma que comprèn que Jordi Pujol alerti que el mestissatge serà el final de Catalunya i considera que “les seves paraules estan fetes des de la preocupació i amb la pretensió de denunciar el fals discurs que acostuma a haver-hi sobre la immigració”.

Carod afegeix que "no criminalitzarem el president Pujol, sinó tot el contrari, perquè és una persona de molt pes social dins del nostre país avui, i nosaltres escoltem les seves paraules".

Respecte a la proposta del Govern espanyol perquè les comunitats autònomes puguin exercir al Senat el dret al veto sobre normes estatals en defensa dels seus "fets diferencials", Carod considera que el model a tenir en compte és l'alemany, que permet que "els landers (o Estats federats) tinguin dret a vetar determinades iniciatives en aquells temes que són de la seva competència exclusiva o que afecten el seu interès general".