Osona

Notícia

Conveni Ajuntaments-Consell Comarcal per cobrir llocs de treball en atenció domiciliària

El proper dilluns dia 30 d’agots a les 12 h al Consell Comarcal d’Osona (Sala de Premsa) es presentarà el projecte ILO-SER 3 promogut per la Diputació de Barcelona i que està emmarcat en la convocatòria de Subvenció Global del Fons Social Europeu (FSE). A la província de Barcelona se n’han aprovat un total de 26 un dels quals és el d’Osona.

A la comarca hi ha la necessitat de cobrir llocs de treball qualificats en els serveis d’atenció domiciliaria regulats. La dignitat de la persona destinatària del servei i l’ètica professional són dos aspectes molt importants a tenir en compte en l’atenció domiciliaria.

Davant d’aquests fets un grup d’ajuntaments i d’organismes de la comarca, (Vic, Manlleu, Calldetenes, Folgueroles, Gurb, St. Julià de Vilatorta, St. Sadurní d’Osormort, Sta. Eugènia de Berga, Viladrau, Vilanova d Sau, Centelles, Mancomunitat la Plana ( Aiguafreda, Balenyà. Tona, Taradell, Sta. Eulàlia de Riuprimer, Malla, Brull, Muntanyola, St Martí de Centelles, Seva), Torelló, St. Pere de Torelló i St. Vicenç de Torelló) signen un conveni de col•laboració amb el Consell Comarcal d’Osona per sumar esforços amb l’objectiu de formar a un grup de persones motivades per treballar en el sector dels serveis d’atenció domiciliaria, augmentar la qualitat del sector a la comarca i poder cobrir la demanda creixent d’aquest serveis d’una manera regulada.

Característiques del projecte:

Els projectes d’iniciatives Locals d’ocupació i de millora de l’ocupabilitat en el sector dels serveis a les persones (ILO-SER 3), es proposen implementar una política activa que permeti, mitjançant la intervenció dels agents locals del territori, incrementar l’ocupació i reduir l’índex d’atur en el sector i en el territori. A través d’aquest projecte, s’ofereix a les persones que hi participin, una oportunitat de pràctica laboral acompanyada de la formació adient per arribar a la prestació de serveis d’atenció a les persones.

El projecte té principalment tres objectius;

- Millorar la connexió entre l’oferta i la demanda de treball dins del sector dels serveis a les persones.
- Incrementar l’ocupabilitat de les persones que participin en el projecte.
- Promoure la creació d’empreses i fomentar la millora de la qualitat dels serveis.

En aquests moments s’està realitzant la selecció de les persones interessades en participar en aquest projecte que tindrà una durada de l’1 de setembre de 2004 al juliol de 2005.

PARTICIPANTS EN EL PROJECTE. INFORMACIÓ I MATRICULES

Ajuntament de Manlleu 93 8515022
Ajuntament Sant Quirze de Besora93 8529017
Ajuntament Sant Pere de Torelló 93 8584024
Ajuntament de Torelló 93 8505313
Ajuntament Vicenç de Torelló 93 5900003
Ajuntament de Vic 93 8852552
Borsa de Treball Osona Sud- Alt Congost 93 8812323
Consorci Osona Serveis Socials 93 8860166
Mancomunitat la Plana 93 8123711
Consell Comarca d’ Osona 93 883 4131 o bé 93 883 41 26