Osona

Notícia

ERC celebra la sanció a Correus perquè per fi es prenen decisions efectives per respectar els drets lingüístics dels ciutadans

La portaveu, Marina Llansana, ha dit avui que la sanció imposada a Correus per part del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat no s'hauria d'entendre com un gest extraordinari sinó que hauria de ser d’absoluta normalitat ja que “la funció de l’administració és sancionar aquells que no compleixin la llei i garantir que es compleixin els drets lingüístics dels catalans”.

Llansana es mostra satisfeta amb aquesta sanció i espera que es faci extensiva a totes aquelles empreses que incompleixen la llei i que, per tant, vulneren els drets lingüístics dels ciutadans.

La portaveu ha destacat la importància del paper que juguen els ciutadans a l’hora de fer respectar els seus drets, tenint en compte que aquesta sanció ha estat possible gràcies a les denúncies d’una bona colla de ciutadans d’arreu de Catalunya. I ha fet una crida a tots els consumidors perquè presentin denúncies sempre que els sigui vulnerat el dret a viure plenament en català.

Per Llansana, “l’actitud de l’administració actual, que es mostra decidida a fer complir la Llei de Política Lingüística de l’any 98, contrasta amb l’actitud passiva del Govern anterior, que no va fer cap gest per sancionar aquells qui no la complien”.