Osona

Notícia

Carod proposa crear una plataforma catalana contrària a la Constitució europea

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha proposat avui la creació d'una plataforma catalana, integrada per partits polítics i col·lectius socials, culturals i civils, que defensi "el sí a Europa i el no a la constitució europea".

Carod, que ha participat avui en el XX Concurs de Castells de Tarragona com a membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, ha recordat que "Catalunya és l'únic país d'Europa que va fer una convenció" per fixar els seus objectius en la Carta Magna i "cap de les 80 conclusions han estat incorporades".

"Per descomptat, tampoc es contempla l'ús de la llengua catalana", ha lamentat.

El líder d'ERC ha fet una crida "als altres partits catalans i als diversos col·lectius socials, culturals i civils que en aquests moments estan per dir no a la Carta Magna perquè ens unim en una plataforma catalana pel 'sí' a Europa i pel no a la constitució europea".

L'objectiu ha de ser un resultat "nacional" del referèndum del mes de febrer, és a dir que "hagi un comportament electoral que des d'Europa es vegi que a Catalunya hi ha disgust, descontentament i rebuig per aquesta manera de fer Europa".

El president també ha reclamat al resta i forces polítiques catalanes que es posicions respecte al text europeu perquè "o s'està a favor o en contra".