Osona

Notícia

Huguet promet continuïtat, diàleg amb els sectors i prudència en la seva presa de possessió com a conseller de Comerç, Turisme i Consum

El nou conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat, Josep Huguet, ha pres aquest migdia possessió del seu càrrec davant el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ha promès "continuïtat" amb la gestió impulsada pel seu antecessor, Pere Esteve, a més de "diàleg amb tots els sectors" i "prudència" en la presa de decisions.

L'acte de presa de possessió d'Huguet, que ha estat molt emotiu per les circumstàncies en què Esteve ha hagut d'abandonar el càrrec a causa de motius de salut, ha comptat amb la presència d'una gran part dels consellers i els dirigents d'ERC, a excepció de Carod, que tenia previst assistir a una recepció a l'Ajuntament de Llinars del Vallès.

En la cerimònia, Huguet ha "promès" desenvolupar el càrrec de conseller amb fidelitat al president de la Generalitat, mentre era contemplat per una gran part dels consellers pertanyents al PSC i a ERC.

Finalitzat l'acte, el nou conseller ha afirmat que la seva feina serà "de continuïtat estricta respecte al treball que ha portat a terme Pere Esteve", d'acord amb l'aplicació de l'Acord del Tinell "en matèria de comerç, consum i turisme".

"Continuaré el seu treball -ha insistit- i procuraré que hi hagi un diàleg profund i sistemàtic amb tots els sectors representatius" relacionats amb el departament.

També ha indicat que procurarà que hi hagi "autoestima en l'àmbit de la internacionalització de les empreses catalanes, que serà creixent i on el COPCA tindrà un paper determinant, que impulsarem, i també autoestima en el model de comerç mediterrani i català, que és el petit i mitjà comerç de trama urbana que possibilita una mobilitat sostenible".

Sobre el sector turístic, Huguet ha assenyalat que encara que majoritàriament correspongui al model conegut com de "sol i platja", aquest "té unes potencialitats enormes si evoluciona, i farem que el faci en la línia de potenciar la marca Catalunya, de vendre el que som al món, i la gastronomia marca la punta de llança d'això".

En relació amb l'autorització donada pel seu antecessor perquè es construeixin nous hipermercats a Badalona, Huguet ha dit que estudiarà "cas per cas" les qüestions que puguin ser polèmiques.

També s'ha referit a la seva experiència parlamentària, i ha explicat que en els nou anys de diputat ha tingut ocasió "de debatre amb tots els dirigents dels grups, i encara que moltes vegades les meves afirmacions han estat d'una certa contundència, i a la meva edat ja no canviaré, també tinc una gran capacitat de diàleg i d'entesa quan s'ha de negociar".

"El to de les meves futures intervencions -ha afegit- dependrà de cada moment, si bé jo passo a governar i òbviament la prudència serà superior", encara que "el meu pensament i la meva línia ideològica no quedaran camuflades al voltant d'una simple gestió", ha assegurat.

En l'acte de presa de possessió, el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha lamentat la raó per la qual Esteve ha hagut de deixar el govern, "un govern -ha dit- al qual ha servit amb lleialtat, amb eficàcia i amb un esperit de coherència i de dedicació que mai li agrairem prou".

Sobre el nou conseller, el president ha mostrat el seu convenciment que "la seva extraordinària capacitat de treball, la fidelitat als compromisos adquirits i el respecte inqüestionable per les institucions de Catalunya es traduiran a partir d'avui mateix en energia de govern".

"El conseller Huguet -ha afegit Maragall- és plenament conscient que les lògiques i les dinàmiques del govern tenen caràcter propi i que són molt exigents, tant per la responsabilitat personal com per la necessària compenetració amb el conjunt de l'acció del govern".

També ha destacat el fet que Huguet és el primer conseller de la comarca del Bages en els últims 25 anys, mentre que el nou conseller ha anunciat que avui presidirà un homenatge a l'últim conseller del Bages a la Generalitat republicana.