Osona

Notícia

Persistim! carta a Oriol Junqueras.

Jordi Freixas, president d'ERC - Taradell

Benvolgut Oriol,
Volem fer-te sentir una forta abraçada de part de tota la secció local d’ERC de Taradell, amb la intenció de que et sigui ben reconfortant.
Sempre ens recordes que no hi ha ningú imprescindible en aquest camí cap a la República  que tan anhelem,  i que ara es fa tant costerut. M’hi sento amb total desacord: “redéu, com us trobem a faltar”.  I sovint decaic en l’abatiment, en la impotència de no poder fer més, en la culpabilitat col·lectiva que us ha posat en aquesta situació tan inhumana. Però després, el que ens arriba de part vostra, des de que esteu segrestats a la presó,  és sempre aquesta dignitat, aquesta força, l’empenta que ens dona impuls per seguir  endavant.

Però quin preu té tanta injustícia?.
El 26 de maig de 1939, l’Alcalde republicà de Taradell, Ramon Blasi i Blasi va ser executat al camp de la Bota, acusat d’adhesió a la rebel·lió militar amb responsabilitats polítiques. L’any 2014 vàrem  poder celebrar un acte de reconeixement i reparació en memòria al nostre Alcalde assassinat, conjuntament amb els seus familiars. Ramon Blasi va deixar dues filles, la Maria i la Juliana Blasi. La Maria recordava el seu pare dient que era un home intel·ligent, que havia estudiat molt i que li agradava ajudar a tothom. Treballava la terra i comprava i venia bestiar. Deia que era un home compromès amb Taradell i que per això en va ser Alcalde durant la Segona República per Esquerra Republicana de Catalunya.  

Avui, la política de l’Estat Espanyol es revesteix d’una falsa modernitat, amb una pàtina d’una suposada democràcia. És més del mateix: silenciar la veu dels pobles, no acceptar la diferència, la por de perdre els privilegis, amb l’objectiu d’anul·lar la nostra raó.  Per això tornem a ser a presó. I de vosaltres aprenem que no podem caure en l’odi, malgrat tota la injustícia i el dolor que ens fan passar. Com molt bé dius: “persistim”, és la nostra feina quotidiana a acomplir, conscients que aquesta actitud ens durà a assolir els objectius de llibertat i de justícia social. Hem de saber combatre aquesta situació amb el seny, amb una determinació clara, pacíficament i cap a una direcció col·lectiva on hi pugui ser tothom.

Has de saber que res de tot això és en va. La gent està sensibilitzada, més políticament conscient de la nostra situació que mai. El passat mes de maig vàrem guanyar les eleccions municipals. A Taradell, després de 80 anys hi torna a haver un govern republicà, i a més encapçalat per una dona, la primera Alcaldessa que ha tingut el poble, amb un equip municipal molt potent, amb moltes capacitats i amb gent jove. Ja ho veus: “persistim”.

Us trobem a faltar. Com desitgem que pugueu tornar a veure els vostres paisatges propers, tornar a sentir les vostres olors quotidianes, tornar als vostres refugis familiars i que pugueu abraçar als vostres......

Gràcies, gràcies, gràcies, gràcies per tanta dignitat.
Us volem a casa.

Jordi Freixas
ERC Taradell