Osona

Totes les opinions

David Ramon, president d'ERC-Torelló

Carta a Jordi Cuixart

foto de òmnium cultural

Benvolgut Jordi,   Espero que llegeixis aquesta carta a través d’un mitjà digital, al sofà de casa envoltat de la família, i que no rebis la carta postal que demà t’enviaré a l’adreça de la centre penitenciari de Lledoners. T’escric des de Torelló. Un poble de la Vall del Ges, situat entre dos rius (el Ter i el Ges). Un poble que actualment es prepara activament pel millor carnaval del país.

Xevi Rosean, president d'ERC - Manlleu

Carta a Dolors Bassa. Us volem a casa!

Benvolguda Dolors,   La veritat és que no se massa bé com començar aquestes línies ja que se’m fa difícil escriure’t davant d’aquesta injustícia tan clara a la qual estàs sotmesa. El meu nom és Xevi i t’escric des de Manlleu, una petita ciutat de la comarca d’Osona amb una llarga història al seu darrera. Som una ciutat d’acollida que el llarg de la història a rebut gent d'orígens tan diversos com Andalusia, Senegal, Marroc, Xina o Pakistan.

Xevi Roviró, alcalde de Folgueroles.

“El Blauet” (Txevi Buigas) ja pot tornar a volar

Ja des de força abans de l’1 d’octubre de 2017 que els catalans estem mobilitzats permanentment, d’altra manera no haguéssim aconseguit una fita tant important per la història de Catalunya com la celebració del referèndum i la proclamació de la República. Després ha anat com ha anat però ningú pot discutir que som un poble dinàmic, alegre i combatiu, un poble que aquets últims anys hem perdut la por i el conformisme i ens hem llançat al carrer.

Maria Balasch, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Vic

No defallirem, Marta.

foto de vilaweb

Passen els dies, passen els mesos, i jo no m’acostumo –ni em vull acostumar– a no tenir-te a la ciutat que totes dues estimem tant i que tu, ara, enyores tant. Aquests dies encara son més difícils. Avui he anat a fer un cafè amb dues persones molt, molt properes a tu i... que injust és tot plegat! Per què han de passar per tot això? Perquè els neguen la teva companyia? Per què, a dues persones tan bones? Però és precisament quan parlo amb ells i els escolto que m’adono que sí, que tot això val la pena, que el sacrifici que esteu fent tots plegats no és en va.

Josep Casassas, alcalde de Gurb

Moltes gràcies Conseller!

Moltes gràcies per tot Conseller! Gràcies a vosaltres per tot el suport que m’heu fet arribar i per cuidar la meva família mentre jo no hi era. Recordo que així va començar una conversa entre un nen, que llavors tenia poc més de 10 anys, i l’amic Carles Mundó. Feia tot just dos o tres dies que el Conseller havia sortit de la presó d’Estremera en llibertat provisional. Recordo també la forta abraçada que ens vàrem fer en el primer retrobament després de la seva sortida de la presó.

Margarida Feliu, Portaveu d'ERC a Viladrau i Vicepresidenta tercera del Consell Comarcal d'Osona.

Quim, a Viladrau no ens acostumem a que no hi siguis.

Com educadora ambiental sé que els paisatges canvien, s’adapten i es modifiquen, de vegades massa ràpid, de vegades per interessos que pensen més en el present i poc en el futur, de vegades creant greus problemes com el canvi climàtic que aquests dies és portada als mitjans de comunicació. Fa més de 2 anys, benvolgut Quim Forn, que has deixat un buit en el paisatge de Viladrau, el nostre poble, i que una cruel i vergonyosa sentencia ens diu que ens acostumem a que no hi siguis, que esperem més d’11 anys perquè tot torni a ser normal, com si res no hagués passat.

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

Objectiu de l’independentisme: guanyar

Des que tinc consciència política, d’ençà dels setze anys, que he estat independentista. I tinc molt clar que mai com ara no hem estat tan a prop d’aconseguir la independència de Catalunya. Malgrat que l’Octubre Republicà de l’any passat no acabés com tots desitjàvem, sí que vam fer coses extraordinàries i que han fet arrelar profundament l’independentisme a casa nostra, i no pas amb plantejaments identitaris, sinó cívics i democràtics, de valors republicans inclusius.

Judit Sardà. Secretaria comarcal d'Entorn i membre de l'Assemblea de Dones d'ERC Osona

CAL SER FEMINISTA ?

Ahir vàrem commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El primer aclariment és justament el nom del Dia: sí, Dones, a seques, i en plural, perquè som moltes i diverses. Com cada any des d’Esquerra commemorem  aquest dia per donar  veu als moviments en favor dels drets de les Dones i reivindicar la feina que encara tenim com a societat en aquest sentit. Aquesta és una feina de TOTES, però també de TOTS, una feina de cada dia.

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

Colau i Iceta davant el mirall

A casa nostra tenim uns partits federalistes, alguns amb tints confederals, que conviuen amb els espais sobiranistes i amb els espais unionistes. Uns a través del dret a decidir, els altres mostrant el federalisme com l’eina més factible per mantenir Catalunya unida a Espanya. El món dels comuns (el món Colau, ICV, EUiA i part de Podemos) busquen clarament una equidistància entre unionistes i independentistes amb uns plantejaments polítics situats exclusivament en l’eix social i que donen sortida a l’atzucac nacional a través d'un referèndum pactat amb l’Estat, un plantejament que no porta enlloc més que a donar voltes i voltes sense acabar de moure’ns de lloc.