Osona

Totes les opinions

Jordi Fàbrega, President d'ERC Osona

El mantra de l'independentisme en contra de les classes populars

Hi ha un mantra en certs sectors de l'esquerra no independentista, incloent-hi elements de l'esquerra autodeterminista, que repeteix que el procés cap a la independència és de dretes i no respon als interessos dels sectors populars de la nostra societat. Aquest mantra no és gratuït, ja que la batalla per aconseguir la majoria explícita a favor de la independència és en aquests sectors populars, on els comuns esperaven ocupar l'espai tradicional del socialisme a Catalunya.

Jordi Fàbrega, diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona

Participació i diàleg ciutadà, la bona política

Quan se'm va encomanar ser diputat a la Diputació de Barcelona, vaig tenir clar que volia exercir la política tal com sempre l'he entès, des de la proximitat i amb diàleg obert amb la ciutadania. Una manera de fer que també es troba en l'ADN d'ERC, com a partit d'essència republicana i municipalista.     Quan després vaig assumir la delegació en Infraestructures Viàries i Mobilitat, encara vaig tenir més clar exercir la proximitat i el diàleg.

Marta Rovira, secretària General d'ERC.

El país que ens van arrabassar. Article publicat al diari Ara.

Fa uns dies llegia, astorada, com Sara Vilà posava en dubte que Esquerra Republicana de Catalunya hagués lluitat contra el franquisme. Vaig haver de llegir-ho diverses vegades. Però encara hi donava menys crèdit en pensar que qui deia allò era una senadora d’esquerres -per cert, escollida pel Parlament de Catalunya-. No ho puc entendre de cap manera, crec que sobrepassa de llarg el límit de l’arena del debat polític constructiu.

Rosa Altimiras Rovira (Nani). Núm. 29 candidata al Congrés per Barcelona

En clau de dona: ja hem guanyat..!

El més important no és guanyar sinó participar, perquè l'essencial en la vida no és aconseguir l'èxit sinó esforçar-se per aconseguir-lo. Aquesta és la dita i/o frase que s’atribueix al baró Pierre de Coubertin, pronunciada en el discurs de les Olimpíades 1908 a Londres.   És aquesta una consigna de fàcil d’aplicació en molts àmbits: socials, culturals, esportius  no cal dir, també en el polític; ve a ser una invitació a la participació.

Jordi Casals. Cap de campanya ERC Osona

Felicitem-nos pels resultats, i seguim treballant!

Jordi Casals

Benvolgudes i benvolguts companyes i companys,  Després de 80 anys, Esquerra Republicana de Catalunya vam tornar a guanyar unes eleccions a Catalunya. Com en l'adveniment de la República, ERC tornem a concentrar els suports de l'esperança de la llibertat i la justícia a les urnes.   Els electors ens han encarregat el mandat de ser garants que el procés continuï sense defalliment i amb pas ferm, fins que el 9 de novembre puguem votar.

Pere Prat (President ERC Osona) i Jordi Casals (Cap de campanya)

Eleccions europees a Osona " Comencem el nou país. Ara, a Europa"

  Benvolgudes i benvolguts companys, A partir d'aquesta setmana iniciarem la campanya electoral de les eleccions europees. La nostra candidatura està liderada per Josep Maria Terricabras, conegut per tots nosaltres, acompanyat d'Ernest Maragall, líder de Nova Esquerra Catalana (NEC), de Jordi Solé (ERC) i de tota un equip de persones del partit i d'altres entitats i associacions que conformen aquesta candidatura cívica, transversal i de país Des d'ERC Osona, volem ser actius en aquesta campanya, així que hem organitzat un calendari d'actes a nivell local que complementaran l'acte central a Osona que JM Terricabras i Marta Rovira, acompanyats per la candidata de la Catalunya Central, la regidora de Cercs Marie Kapretz, protagonitzaran a Vic el dijous dia 15 de maig al vespre.

M. Isabel Vergés i Pérez, regidora i portaveu del grup municipal d’ERC de Sant Quirze de Besora.

Votar!

El proper 25 de maig tenim una nova cita electoral. Aquesta vegada amb Europa. Molts de nosaltres hem fet el comentari: uf, les europees! Com si fossin unes eleccions de segona categoria, de més a més, vaja d’anar fent perquè toca. Sovint ens sentim tots lluny d’això que anomenem Unió Europea. Una mena de supra administració distant i que no sabem massa ni com actua, ni com ens afecta. Però realment tots som conscients que a Europa es debaten moltes coses que influeixen en el nostre dia a dia.

Jordi Casals i Prat, Tinent d’Alcalde d’ERC – Junts per Torelló

Nova tonada en la cançó de l’enfadós del tren?

Quan vaig començar a moure’m en la política municipal, ja fa uns anys, un dels primers actes en què vaig participar va ser sobre el tren. Crec recordar que el lema de la campanya era “Que no se t’escapi el tren” o similar. Em vaig anar acostumant a la incorporació de partides als pressupostos de Madrid pel desdoblament de la via del tren de la línia Barcelona-Puigcerdà. Una partida ignorada any rere any, legislatura rere legislatura, govern espanyol rere govern espanyol.

Dolors Collell, consellera de NeCAT.

Posem un #NouEstel a Europa

Esquerra Republicana de Catalunya, Nova Esquerra Catalana i Catalunya Sí  hem signat un acord per concórrer junts a les eleccions al Parlament europeu. Aquest gest té un potencial enorme si sabem convertir-lo en força transformadora i estimuladora d’una unitat més gran. Aquesta és una coalició que suma ciutadans, els mateixos que s’han agafat de la mà, que han sortit al carrer i que viuen com una festa la il·lusió de construir un nou país i una Europa nova.