Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Els parcs infantils són una prioritat pel nostre Grup Municipal
La Canonja

Per a nosaltres, els infants són una prioritat. L'Equip de Govern de l'Ajuntament de la Canonja no aprova la moció que presentem per millorar la gestió dels parcs infantils

Els parcs infantils són un dels equipaments de més importància del nostre poble, no tan sols un lloc on hi ha uns quants jocs sense un criteri clar. Aquests espais haurien de ser una prioritat per al Govern Municipal. Només cal veure que moltes de les accions que s’han aprovat en els pressupostos participatius (exemple de les mancances del nostre poble) estan relacionades amb els parcs infantils. Per això el nostre Grup Municipal ha presentat una moció per a la millora, adequació, conservació i ús dels parcs infantils. El nostre portaveu, Marc Riu, ha ressaltat que “el joc és una activitat vital per a l'infant. Jugar és imprescindible per al seu bon desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual. És amb el joc que les criatures s'expressen, es comuniquen i van descobrint tot allò que els envolta mentre interactuen amb el seu entorn. Cal, doncs, que els infants disposin de les instal·lacions necessàries per poder jugar a l'espai públic”. És per això que caldria promoure una contractació, revisable periòdicament, que inclogui el manteniment preventiu i correctiu, a més de tenir les assegurances pertinents en el cas que hi hagués un accident, incorporant criteris i requeriments per millorar la qualitat, seguretat i serveis de les àrees de joc dels parcs infantils, per tal de poder complir les normatives de gestió i manteniment dels parcs infantils.

ERC al Segrià

Helena Martínez: “La gent d’Esquerra Republicana som els que volem i podem recuperar la Il·lusió, cohesionar el poble i fer que Torrefarrera torni a ser un poble viu!”

Laura Vilagrà, consellera de la presidència de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que el país necessita alcaldesses com Martínez, perquè són les millors portaveus del projecte d’Esquerra Republicana, basat en el feminisme, la llibertat i la justícia social i constitueixen el múscul fonamental de l'independentisme   Torrefarrera ha acollit aquesta tarda la presentació d’Helena Martínez com a candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia del municipi les properes eleccions municipals del 2023. La plaça Miremont ha estat l’escenari escollit per aquesta presentació, que ha aplegat desenes de persones i que ha comptat  amb la participació de Laura Vilargrà, consellera de la presidència del govern de la generalitat de Catalunya; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i Gemma Massana, presidenta de la Federació Comarcal del Segrià.   L’acte ha començat amb la intervenció de Gemma Massana, qui ha destacat de Martínez el seu talent “entès com aquella combinació d’intel·ligència i aptitud, de coneixements i d’habilitats”; el seu empoderament i compromís “en les seves conviccions i amb els valors republicans de l’honestedat i la transparència” i la seva generositat i empatia “que ajuda i dóna el que té sense esperar res a canvi”.

Gavà

ERC-Gavà demana que el govern del PSC compleixi amb les seves obligacions envers el patrimoni municipal

A finals de 1974 l’Ajuntament de Gavà va adquirir una escultura denominada La Mare de l’escultora Eulàlia Fàbregas de Sentmenat (Barcelona, 1906 – Esplugues de Llobregat. 1992). Aquesta escultura, d’un valor escultòric important, fou instal·lada el 1976 al renovat parc de l’American Lake, on hi va romandre fins als anys 90, quan es va retirar de la via pública perquè era constantment vandalitzada. El 2017, el grup municipal d’ERC-Gavà va fer un prec (que podeu consultar aquí) demanant que aquesta escultura fos de nou exposada al públic (quin sentit tenia que estigués agafant pols en un magatzem municipal) però en un lloc on no estigués tan exposada com al Parc de l’American Lake i vam proposar el jardí de la biblioteca Josep Soler Vidal, que reuneix les condicions de ser visible des de l’exterior, però alhora prou protegit per impedir noves vandalitzacions. El 2018, davant la inacció del govern municipal del PSC i que des d’ERC-Gavà teníem indicis per pensar que havien perdut l’escultura, es va fer un nou prec (que podeu consultar aquí) demanant que s’investigués que se’n va fer de l’escultura i, si es va perdre, depurar les responsabilitats.

Ebre

Esquerra demana al govern espanyol que aporti al Fons de Transició Nuclear els mateixos diners que la Generalitat

Pujol recorda que l’Estat és qui té les competències en matèria nuclear, recapta milers de milions en aquest àmbit i fixa el calendari de tancament de les centrals. La diputada al Congrés, Norma Pujol, ha anunciat que Esquerra Republicana  presentarà a les Corts espanyoles una Proposició no de Llei (PNL), on es “demana al govern espanyol que implementi un Pla de Transició nuclear a partir de 2023, per assegurar la diversificació econòmica i la reindustrialització de les àrees nuclears d’Ascó, Vandellòs i Cofrents arran del tancament definitiu de les centrals”. També se li reclama “que a partir de 2023 contribueixi a dotar el Fons de Transició Nuclear de la Generalitat de Catalunya amb el mateix import que aporta anualment l’administració catalana; i que  aniran a càrrec dels ingressos públics estatals provinents del sector de l’energia nuclear”. Pujol ha recordat que “les competències en matèria nuclear són de l’Estat i malgrat haver fixat un calendari de tancament de les centrals el govern de PSOE- Podemos - Comuns no ha presentat cap Pla per actuar amb anterioritat, antelació i previsió oferint instruments i recursos que facin possible diversificar l’economia de les zones nuclears, revertint la pèrdua de llocs de treball que tindrem i oferir una oportunitat de futur  als habitants d’aquests municipis”.

Mataró

Presentem una moció per demanar al govern espanyol el finançament del reforç covid escolar

L’esclat de la pandèmia Covid19 va comportar, entre d’altres, canvis organitzatius de gran impacte en els centres educatius. El Govern, per tal de donar-hi resposta, va reforçar amb docents i personal d’atenció educativa tots els centres durant el curs 2019-2020. Alhora també van aflorar i evidenciar-se amb major intensitat les necessitats de millora d’oportunitats educatives especialment pel alumnat amb necessitats educatives especials o provinent d’entorns socioeconòmics vulnerables.  El curs següent, 2020-2021, malgrat els avenços significatius en les actuacions sanitàries per fer front a la Covid-19, continuà esdevenint imprescindible el manteniment del Programa temporal de mesures extraordinàries per reforçar l’atenció a l’alumnat. Aquesta pròrroga ha permès seguir reforçant els casos en què la situació de pandèmia ha comportat una dificultat afegida en els processos d’aprenentatge, així com reforçar el model d’escola inclusiva, ja que l’alumnat amb necessitats de suport educatiu i necessitats d’educació especial continua requerint esforços addicionals per detectar el suport necessari en les diferents situacions que s’han donat donar durant el curs 2021-2022.

Santa Coloma de Gramenet

Can Zam verd, frondós i per la gent

Els republicans i les republicanes de Gramenet apostem clarament per una ciutat verda. Per això un dels nostres principals objectius és substituir els espais de ciment de l'actual parc de Can Zam i transformar-los per augmentar la vegetació i crear els espais d'ombra necessaris per garantir estades agradables i fresques als visitants. A la vegada, continuarem treballant per recuperar i ampliar els espais que encara avui no són més que un gran descampat i integrar-los definitivament al parc. L'entorn del parc metropolità de Can Zam inclou una sèrie d'equipaments necessaris per als colomencs i les colomenques: equipaments esportius i educatius que porten vitalitat a un entorn privilegiat, camps de futbol, pistes d'atletisme, skatepark, institut i escola d'idiomes. Però no podem oblidar una de les necessitats més importants que té la ciutat: un equipament multifuncional amb capacitat per a 5.000 persones al servei de la ciutat, on poder celebrar esdeveniments esportius i culturals de primer nivell, un espai per a les entitats esportives colomenques que permeti millorar la disponibilitat d'equipaments de la ciutat, clarament insuficient actualment.

Corbera de Llobregat

TRAM BAIX FINS A CAVES RONDEL

Los concejales de ERC en Corbera de Llobregat, Cervelló, Vallirana y La Palma de Cervelló se han puesto de acuerdo en trabajar por el #Trambaix para llegar a las Grutas de Rondel, coincidiendo con que ahora los tres municipios que forman parte de la AMB pagamos una nuevo #tributmetropolità, y para nosotros tienen que tener los mismos #servicios que el resto del Área Metropolitana. Las cuatro localidades juntas tienen alrededor de 42.000 habitantes, y por lo tanto extender la línea T3 de Trambaix que ahora termina en Sant Feliu de Llobregat es económicamente viable, bueno tendría suficientes pasajeros potenciales para hacerlo viable. La última parada sería frente a las Grutas de Rondel, que sería la parada Cervelló, Corbera, La Palma y Vallirana, y aprovecharían toda esa zona para hacer un gran #parking donde dejar tu coche, y más teniendo en cuenta que en el Rondel las cuevas habrá un centro de logística y más adelante un gran hipermercado. La intención es que la línea T3 también tuviera parada en Quatre Camins para poder tomar los Ferrocarriles de la Generalitat, y la misma continuaría en dirección a Sant Feliu de Llobregat que es donde hoy muere la línea de tranvía, y de esta manera, n o simplemente al bajo una mejor conexión de estas cuatro ciudades con Barcelona, si no también con el resto de la región.

Malgrat St Roc
Malgrat de Mar

COMUNICAT SOBRE LA RENOVACIÓ DEL VOT DE VILA A SANT JOAN I SANT PAU

Des D'ERC volem fer públic el malestar per no haver rebut cap comunicació/invitació per part de l'Ajuntament als nostres regidors a participar en la renovació del vot de vila, programat dins l'ofici de les 11,00h de diumenge 26 de juny.  L'Ajuntament ha tingut la voluntat de recuperar aquesta rellevant tradició, però no ha tingut en compte els qui també representem la institució i, en conseqüència, els veïns i veïnes d'aquesta vila.  Considerem especialment greu aquesta situació, donat que el consistori és un dels elements troncals, imprescindible, en aquesta festa votiva dedicada a Sant Joan i Sant Pau.  La recuperació d'aquesta, per la seva rellevància en els costums de la Vila, s'hauria d'haver tractat amb una rigorositat en les formes que, malauradament, no s'ha produït.  No podem sentir-nos-en partíceps. No d'aquesta manera excloent.  Tal vegada en un futur s'esmenarà aquesta manera de fer. Seria el millor per una recuperació com cal, a l'alçada de la Vila de Malgrat de Mar i la seva història.

Estació de Molins de Rei
Molins de Rei

Marta Espona parla de les obres a l’estació de Molins de Rei i del problema de manca de places a les escoles bressol al “Bon dia i bona hora”

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut al  programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei per tractar, sobretot, d’aquells temes i situacions que actualment estan repercutint en la vida de la nostra vila i en la de tots els seus veïns i veïnes. Aquí podeu recuperar la seva intervenció.   El primer gran tema al qual s’ha referit la Marta Espona fa referència a la situació en què es troba l’estació de RENFE de Molins de Rei, des de l’any 2019 pendent d’unes obres de millora aprovades pel MITMA, una decisió que es va prendre després de molts anys de reivindicacions de la ciutat.   Les obres, previstes inicialment per al 2020, es van posposar com a conseqüència de la pandèmia. A finals del mes d’octubre del 2021, Renfe va adjudicar les feines per construir tres ascensors i d’aquesta manera garantir l’accessibilitat total; obres que havien de començar durant el primer trimestre d’enguany. Quan som a punt d’acabar el segon trimestre, no s’ha mogut res.

Un moment de la visita als camps que es va fer ahir a la tarda.
Girona

Recta final de les obres dels camps de futbol-7 a Germans Sàbat i a Fontajau

Els treballs estan pràcticament acabats i està previst que es puguin començar a utilitzar en els propers dies, beneficiant l’activitat dels clubs que tenen l’activitat en la zona esportiva dels dos barris   Recta final de les obres als nous camps de futbol-7 de gespa artificial dels barris de Germans Sàbat i de Fontajau. El vicealcalde de Girona, Quim Ayats, i el regidor d’Educació, Infància i Esports, Àdam Bertran, van visitar ahir les obres dels nous equipaments, que estan pràcticament acabades, acompanyats dels responsables dels clubs que els utilitzaran. De fet, la previsió és que els camps entrin en funcionament en els propers dies. Les obres hauran servit per renovar els camps que eren de sauló, i es van adjudicar per un cost de 440.000 euros.   El vicealcalde de l’Ajuntament de Girona, Quim Ayats, ha afirmat que “l’esport és un dels elements que fan de Girona un referent de qualitat de vida, i per això, cal tenir un esport de primera divisió en tots els sentits, des de la base fins a l’elit”.

Cambrils

ESQUERRA REPUBLICANA DE CAMBRILS DENUNCIA EL MAL ESTAT DE LA PLATJA DE LA RIERA D’ALFORJA

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Cambrils ha volgut denunciar l’estat de la plata de la Riera d’Alforja. Aquesta platja, situada entre la desembocadura de la Riera d’Alforja i el Port, es va formar pels sediments aportats per la històrica rierada del 1994.   La platja pateix els efectes dels temporals que es produeixen any rere any que s’emporten la sorra i fan retrocedir la platja fins a la zona formigonada. Per tal de compensar aquestes pèrdues, periòdicament es feien moviments de sorra el mes de juny i posteriorment es feien tasques de condicionament per tal de tenir la platja preparada de cara a la temporada d’estiu.   Per la seva proximitat, aquesta platja és freqüentada pels veïns i veïnes del barri del Port, que enguany s’han trobat que no en poden gaudir ja que no s’han realitzat cap de les tasques de manteniment i la platja és pràcticament inexistent. Fins i tot es pot apreciar la ubicació deficient del lloc de vigilància del socorrista o el wc públic.

Catalunya Central

Raül Romeva visita el Bages per conèixer projectes i iniciatives d'entitats i associacions de la comarca

El vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030, Raül Romeva, s'ha desplaçat aquest passat dimarts, 21 de juny, a la comarca del Bages amb motiu de les visites que l'exconseller desenvolupa al llarg del territori català per conèixer projectes i iniciatives d'entitats, empreses, associacions i col·lectius en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. La matinal s'ha iniciat amb una reunió amb la Denominació d'Origen Pla de Bages, a l'Espai Artium - Celler Cooperatiu d'Artés, per conèixer la tasca de l'associació que té el propòsit de donar valor als vins del territori bagenc i que actualment treballa per recuperar les varietats perdudes i la identitat del patrimoni. Romeva ha estat acompanyat de l'alcalde d'Artés, Enric Forcada i el conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas. Seguidament, l'exconseller s'ha desplaçat a Manresa per trobar-se amb l'Associació d'Empresaris Bufalvent per a conèixer el Projecte Manresa en Simbiosi (Indústria Circular del Bages) i altres iniciatives de l'entitat.

Bages

Raül Romeva visita el Bages per conèixer projectes i iniciatives d'entitats i associacions de la comarca

El vicesecretari de Prospectiva i Agenda 2030, Raül Romeva, s'ha desplaçat aquest passat dimarts, 21 de juny, a la comarca del Bages amb motiu de les visites que l'exconseller desenvolupa al llarg del territori català per conèixer projectes i iniciatives d'entitats, empreses, associacions i col·lectius en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030. La matinal s'ha iniciat amb una reunió amb la Denominació d'Origen Pla de Bages, a l'Espai Artium - Celler Cooperatiu d'Artés, per conèixer la tasca de l'associació que té el propòsit de donar valor als vins del territori bagenc i que actualment treballa per recuperar les varietats perdudes i la identitat del patrimoni. Romeva ha estat acompanyat de l'alcalde d'Artés, Enric Forcada i el conseller comarcal de Turisme, Agustí Comas. Seguidament, l'exconseller s'ha desplaçat a Manresa per trobar-se amb l'Associació d'Empresaris Bufalvent per a conèixer el Projecte Manresa en Simbiosi (Indústria Circular del Bages) i altres iniciatives de l'entitat.

Sant Adrià de Besòs

Jovent Republicà Sant Adrià reclama un habitatge digne amb el diputat Pau Morales

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Sant Adrià de Besòs van realitzar una xerrada-acte sobre la necessitat d’un habitatge digne garantit.   El passat dimarts 21 de juny, Jovent Republicà Sant Adrià va realitzar una xerrada-acte al nou Centre Republicà Adrianenc (C/ Josep Royo, 21) per parlar sobre l’accés i manteniment a l’habitatge digne i l’emancipació juvenil. L’acte va comptar amb la presència del diputat Pau Morales.   Com a representant del Jovent Republicà, el militant Cesc Soriano va explicar la feina que s’havia anat fent des de les joventuts durant els tres anys de legislatura en matèria d’habitatge, centrant-se en la moció presentada l’any 2021, a la qual conjuntament amb ERC, es demanava la garantia d’un habitatge digne per al jovent adrianenc.   Al seu torn, el diputat Pau Morales va detallar la feina d’Esquerra Republicana al Parlament i especialment la llei antidesnonaments aprovada al febrer d’enguany i de la qual va ser redactor, que pretenia aturar l’emergència habitacional.

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament sol·licita a FGC informació sobre l’avantprojecte de nou túnel ferroviari entre Sant Cugat i Barcelona

El nou túnel podria suposar el soterrament de part de les vies de FGC al centre de Sant Cugat i un increment de freqüències i de capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès   El tinent d’alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, ha enviat una carta al director general de FGC, Pere Calvet, sol·licitant informació sobre l’avantprojecte de nou túnel ferroviari que la Generalitat ha planejat construir entre Sant Cugat i Barcelona.   En aquest escrit es demana rebre el document tècnic per poder-lo revisar internament i, posteriorment, poder fer les reunions de treball necessàries per millorar la proposta.   Aquesta petició arriba després que l’alcaldessa, Mireia Ingla, enviés una carta al vicepresident de la Generalitat i conseller de Territori, Jordi Puigneró, per conèixer de primera mà aquesta proposta que suposaria incrementar de forma molt destacada les freqüències i la capacitat de transport de viatgers a la línia del Metro del Vallès.

El vicealcalde Quim Ayats i la regidora d'Habitatge Annabel Moya, durant una roda de premsa
Girona

L'Ajuntament de Girona rep més d'un miler de peticions del bo jove de lloguer

De les 1.061 sol·licituds, 116 es van fer de forma presencial a l’Estació Espai Jove   L'Ajuntament de Girona, a través del Servei Municipal d'Habitatge i l’Oficina Jove de l’Habitatge, ha rebut 1.061 sol·licituds de joves per a tramitar el bo jove per al lloguer adreçat a joves d’entre 18 i 35 anys empadronats al municipi, amb uns ingressos regulars i amb la titularitat del contracte de lloguer. El període de tramitació es va fer entre el 8 i el 17 de juny. De les 1.061 sol·licituds rebudes, 116 es van fer de forma presencial a l’Estació Espai Jove.   Des de la Regidoria d’Habitatge es va preveure un equip de vuit professionals municipals entre l’Oficina Municipal de l’Habitatge i l’Oficina Jove de l’Habitatge per poder atendre –presencialment i telemàticament– de manera eficient el jovent de la ciutat. Durant el primer dia de tramitació del bo jove no hi va haver cap col·lapse del sistema ni aglomeracions gràcies al sistema de cita prèvia previst.

Sant Cugat del Vallès

Creix la sensació de seguretat entre la ciutadania de Sant Cugat

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha presentat aquest matí les dades del segon bloc del 44è Observatori Sociològic, amb preguntes sobre seguretat ciutadana, habitatge i exclusió social. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha acompanyat Simarro durant la presentació. Un dels aspectes més destacats és un clar augment de la sensació de seguretat entre la ciutadania. En aquest sentit es posa una nota del 7’1 a la seguretat del municipi (en l’anterior onada –octubre del 2019- va ser de 6’8), un 7’2 a nivell de barri (6’9 octubre 2019) i un 7’7 al propi domicili (7’3 octubre 2019). Aquestes dades concorden amb una disminució dels delictes registrats per la policia, tenint en compte que al 2021 els robatoris a domicili van baixar un 45’8% i que es porten quatre anys consecutius de descensos. Cal recordar, també, que l’any 2021 les infraccions penals en general van reduir-se un 2’64% a Sant Cugat o un 21% els robatoris amb força a establiments comercials.