Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Federació de Girona

Esquerra demana al govern espanyol un calendari d’inversions per convertir l’AP-7 en una autovia amb més accesos i enllaços que s’integrin amb la resta de la xarxa de carreteres de la demarcació

Esquerra Republicana insta, a través del Senat, al govern espanyol un calendari d’inversions per permeabilitzar l’autopista AP-7 i convertir-la en una autovia funcional i de fàcil accés i connexió amb la resta de la xarxa viària de les comarques de Girona. El senador per Girona, Jordi Martí Deulofeu, ha defensat avui una moció al Ple del Senat per instar al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana a crear un equip de treball amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç, la patronal i el transport, així com els ajuntaments i consells comarcals, per definir prioritats i un calendari d’inversions necessàries. “L’alliberament de l’AP-7 és una reivindicació històrica perquè acaba amb un espoli i un greuge comparatiu i amb un model de gestió mitjançant concessions, convertint-se en una infraestructura més que amortitzada. Ara, però, tenim el repte i l’oportunitat de convertir aquesta via d’alta capacitat en una autovia amb nous i millors accessos i enllaços que han de permetre la connexió amb d’altres infraestructures com la N-II/A-2, el tren o l’aeroport”, ha manifestat el senador per Girona.

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat registra prop d’un milió de trajectes en els punts de recompte de bicicletes de la rambla del Celler i Can Gatxet

Sant Cugat registra en dos anys prop d’1 milió de trajectes en els punts de recompte de bicicletes de la rambla del Celler i Can Gatxet En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, la ciutat estrena aquest dimarts un dels nous tòtems que visualitzaran les dades dels comptadors de bicicletes L’Ajuntament i Moventis impulsen la gratuïtat dels autobusos urbans coincidint amb el ‘Dia Sense Cotxes’ per atraure nous usuaris i usuàries al servei Sant Cugat disposa des d’aquest dimarts d’un nou tòtem que ofereix dades del pas de bicicletes per la rambla del Celler en temps real. Properament s’instal·larà un altre tòtem al punt de control del Camí de Can Gatxet. Aquestes noves infraestructures permetran a la ciutadania visualitzar al moment quants vehicles de mobilitat personal no contaminants passen per aquests dos punts de la ciutat. De fet, el 22 de maig de 2019 es van començar a enregistrar aquestes dades, però, fins ara, només eren visibles a través del web https://data.

Barcelona Vella

Congrés Ciutat Vella 20/09/2021

Bon dia, Ahir, dia 20 de setembre vam celebrar el congrés local per escollir un nou conseller pel Grup Municipal.  Després d'uns canvis organitzatius interns, hem de donar les gràcies a la meravellosa tasca que ha fet l'Antoni Vidal com a conseller portaveu durant aquests dos anys de mandat. Però lamentablement hem de donar pas a noves etapes, i l'Antoni Vidal també ho ha fet, després de dos anys de dedicació al districte comença una altra etapa a l'AMB. Toni, moltíssimes gràcies per aquesta dedicació i passió que has posat en tot el que has fet durant mig mandat on hem pogut veure com et deixaves la pell. Gràcies per haver dedicat tantes hores a la lluita de Ciutat Vella. Et desitgem tota la sort del món en l'etapa que comences, i com tu dius, sempre seguiràs arrelat a Ciutat Vella, així que no et perdem del tot. Ahir vam escollir al nou conseller de districte que ocuparà el nou lloc al Grup Municipal de Ciutat Vella, en Jaume Tomillero, resident de tota la vida al barri de la Barceloneta, porta a l'esquena una gran tasca social i veïnal, un lluitador nat pel seu barri i per tot el conjunt de Ciutat Vella.

Ciutat Vella
Barcelona Vella

Balanç del curs municipal 2020-2021

Bon dia a totes,  l'equip del Grup Municipal de Ciutat Vella us adjuntem a continuació un resum del curs municipal 2020-2021 on trobareu un resum de les iniciatives portades a plenari, de temes que hem anat fent seguiment, les línies estratègiques, els pressupostos que es van pactar el passat febrer de 2021 i els canvis interns que hi ha hagut durant aquest any.  Esperem que us sigui d'utilitat i qualsevol dubte ja sabeu on estem.  Laura de la Cruz Termes Alba Segura Gomila Jordi Callejo Moya Antoni Vidal Ruiz

Sant Cugat del Vallès

Sant Cugat impulsarà la retirada d’elements amb amiant

El ple municipal del mes de setembre ha aprovat una moció institucional per a la retirada d’elements amb amiant a la ciutat. El text recorda la perillositat d’aquest tipus de material per a la salut i insta la Generalitat a dur a terme un “mapa de l’amiant al país, on es recullin les dades que ajudin a la realització d’una diagnosi rigorosa i fiable” i al govern de l’estat que “atengui amb justícia a les víctimes afectades de l’amiant i ajudi als familiars i cuidadors en la creació d’un Fons de compensació per a les víctimes de l’amiant”. Així mateix, la moció també es compromet a nivell local a realitzar campanyes de conscienciació per a reconèixer l’amiant instal·lat i procedir “a la retirada i substitució d’amiant, tant aviat com sigui possible de tots els edificis públics, especialment escoles i entorns educatius”. L’Ajuntament també es compromet a incentivar la retirada d’aquests elements en les obres de reforma i rehabilitació d’habitatges que es duguin a terme al municipi.

Parets del Vallès

El Govern de la moció no contempla la remunicipalització del servei d’aigua potable

L’alcalde de Parets, Francesc Juzgado, ha reconegut que el Govern de la moció de la censura no té previst recuperar la municipalització del servei d’aigua potable durant aquest mandat i que només s’estudiaria aquesta possibilitat a llarg termini. D’aquesta manera Juzgado ha donat resposta a la pregunta formulada fa mesos pel grup municipal d’Ara Parets ERC, després que PSC i Sumem Esquerres tiressin endavant en el ple de març una pròrroga d’un any més amb l’empresa CASSA que finalitzarà el 2022, quan farà 25 anys que té la concessió d’aquest servei. En aquell ple, l’exalcalde Jordi Seguer va lamentar que l’aprovació de la pròrroga fos per un any: “l’opció d’Ara Parets ERC era prorrogar el contracte fins a la licitació del servei en la qual estava treballant la consultora PW Advisory & Capital Serveis. La Junta de Govern li va adjudicar la redacció del plec de clàusules tècniques i el càlcul de la liquidació del contracte actual”. Prèviament i només arribar al poder, el Govern Plural va encarregar a una altra consultora externa un estudi de models alternatius de gestió de l’aigua, que realçava alguns dels aspectes favorables de la municipalització (com ara l’estalvi del benefici empresarial o de la part d’impostos) però també destacava inconvenients com ara la contractació de personal, donades les limitacions de personal per la LRSAL, i la impossibilitat d’aprofitar les economies d’escala.

NouBarris
Nou Barris

Reunió d'ERC Nou Barris

Esquerra Nou Barris reprén les reunions presencials dels dilluns. Amb la voluntat de reprendre -en allò possible-, la normalitat, ERC reprén amb totes les mesures de seguretat les reunions presencials. Cada dilluns laborable de 20 a 22h tornem a obrir al Casal Republicà Francesc Layret.

Roda de premsa pla reactivació economica i social
Vilafranca del Penedès

Esquerra Republicana proposa al govern la posada en marxa d’un Pla de Reactivació Econòmica i Social per enfortir Vilafranca

Davant la crisi sanitària, social i econòmica provocada per la COVID 19, des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Vilafranca del Penedès es considera clau posar en marxa mesures a mitjà i llarg termini per enfortir Vilafranca durant la propera dècada. Per això, al Ple Municipal han proposat una moció per la posada en marxa d’un Pla de Reactivació Econòmica i Social amb la finalitat d’actuar de forma estratègica i amb mirada a mitjà i llarg termini perquè Vilafranca encari amb èxit els propers anys.  “La situació no és fàcil. Tenim davant un repte majúscul i amb grans amenaces com el tancament de diverses indústries a la nostra; les perspectives de futur del jovent; l’emergència habitacional; la reactivació del comerç; el pas de mercaderies per la ciutat; entre molts altres”, explica el portaveu Pere Sàbat. “Per això cal un acord de ciutat, entre tots els grups municipals i els agents socials i econòmics per dibuixar el full de ruta de la propera dècada”, insisteix Sàbat.

ERC Sants - Montjuïc

Transformar i millorar l’educació al nostre País.

El conseller Josep González Cambray és fill de mestres i sempre ha viscut la passió d’acompanyar infants i joves en el seu procés vital, educatiu i de creixement personal. Els principals temes tractats han estat: cap a on va l’escola; les prioritats i reptes de l’ensenyament;  i l’arrencada del curs. El Conseller inicia la seva intervenció comentant que està orgullós del sistema educatiu del país i la resposta feta a més d’un any de pandèmia. Vam obrir les escoles i ens en vam sortir. Avui tenim 171 grups confinats mentre l’any passat en teníem el doble. Considera que l’esforç fet fins el moment ha donat bons resultats, destacant  que tenim molt jovent vacunat. La pandèmia pot ser un punt d’inflexió per impulsar les iniciatives, que ja estaven a sobre de la taula de treball del departament, per transformar el sistema educatiu. L’objectiu és atendre millor a les necessitats de la comunitat educativa i el país en general. Impulsar l’ensenyament des d’una perspectiva més competencial i sistèmica, tot incorporant les noves metodologies a les aules.

Calella

Valoracions d'ERC Calella sobre la presentació del consistori dels projectes de ciutat i turisme sostenible (NEXT GENERATION)

El divendres 17 de setembre l'Ajuntament de Calella va presentar els seus projectes de ciutat i turisme sostenible que aniran amb càrrec als fons Next Generation en el marc de la “Convocatòria Extraordinària de Planes de Sostenibilidad Turística en Destinos para entidades locales” del Ministeri d’Indústria,Turisme i Comerç del Govern espanyol. Tots aquests objectius troben la seva desembocadura en el seguit de les 26 actuacions que ha dissenyat l’Ajuntament i que es divideixen en quatre eixos:  Transició verda i sostenible, Millora de l’eficiència energètica, Transició digital, Competitivitat (CALELLA EMISSIONS ZERO) Des d’Esquerra Calella considerem prioritàries aquelles actuacions dirigides a disminuir les emissions contaminants prioritzant un canvi en el model de consum energètic i tant en l’àmbit de la mobilitat, habitatge, indústria així com generació i gestió de residus entre d’altres.   Els governs locals tenen competències pròpies en l’àmbit tant de polítiques de mitigació com d’adaptació al canvi climàtic, com per exemple l’ordenació i gestió del territori, urbanisme i disciplina urbanística, conservació i manteniment de béns de domini públic, prevenció d’incendis, protecció del medi ambient i desenvolupament sostenible.

Font: CCMA
Gavà

ERC-Gavà proposa incentivar la instal•lació de plaques solars

Un dels objectius en la lluita contra l’emergència climàtica és el camí de la transició energètica, és a dir, substituir la producció d’energia elèctrica en base a fonts no renovables i/o contaminants (com els combustibles fòssil) a una altra 100% renovable.   Per arribar a aquest model energètic 100% renovable (objectiu marcat per la llei de canvi climàtic per al 2050 com a molt) una de les principals tecnologies que tenim a l’abast és l’energia solar fotovoltaica. En un país amb tants dies de sol com el nostre és una oportunitat no només per reduir les emissions contaminants sinó que, a més, redueix l’alta dependència energètica de Catalunya.   A més, les plaques fotovoltaiques permeten al ciutadà participar en aquest objectiu instal·lant plaques fotovoltaiques als edificis particulars, permetent no tan sols l’auto-abastament d’energia sinó que també contribuir amb l’energia sobrant a la xarxa elèctrica general.   En molts municipis de Catalunya i del nostre entorn immediat s’incentiva activament, des dels ajuntaments, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en habitatges particulars per part de la ciutadania mitjançant bonificacions en l’impost de l’IBI, entre altres mesures.

Solsonès

Judit Gisbert pren el relleu de David Rodríguez i esdevé la primera alcaldessa de Solsona

Gisbert assumeix el càrrec "amb les ganes i la fortalesa necessàries per entomar les noves responsabilitats" Dissabte es va fer història a Solsona. L’Ajuntament investia la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert i Ester, després de la renúncia al càrrec de David Rodríguez. En les votacions d’aquesta solemne sessió, la fins ara regidora d’Educació, Cultura, Salut i Igualtat ha rebut el suport del govern municipal, d’ERC, i dels dos regidors d’ApS-CUP, que han emès un vot de confiança. En el moment del discurs, després de rebre la vara de mans del seu predecessor, Gisbert ha destacat que se sent orgullosa de ser la primera alcaldessa. “Sempre és positiu que es normalitzi la presència de les dones en totes les esferes públiques, com ha de ser. I que nenes i joves tinguin referents en tots els camps”. Però ha deixat clar que no en vol fer bandera: “no vull escudar-me en el gènere. Per ser dona no he de ser diferentment valorada”. La batllessa vol evitar que aquest repte es converteixi en “una llosa”.

Gema Muñoz
Tavernes de la Valldigna

La menstruació: el nostre tabú

Quantes vegades ens hem amagat un tampó de camí al bany o li hem passat una compresa a una companya amb tota la cura del món per evitar que ningú més se n’adone? Quantes vegades ens les hem enginyat per demanar a una amiga, amb total secretisme, que s’assegure que no ens hem embrutat la roba amb la nostra pròpia sang? Quantes tantes altres vegades ens hem sentit incòmodes al tindre que buidar o rentar la copa menstrual a un bany públic? La meitat de la humanitat, durant pràcticament uns 40 anys de les nostres vides, menstruem, però, així i tot, sembla que hi ha una norma no escrita que ens condiciona a tractar aquest fet tan natural com un tabú del que no hem de parlar, o almenys no fer-ho en veu alta. La menstruació s’ha convertit en tal estigma social que ens avergonyeix la nostra pròpia sang i, com a resultat, ens esforcem constantment per tal d’ocultar-la; inclòs hem arribat a inventar-nos tot un llenguatge no verbal amb el que poder comunicar-nos entre nosaltres per tal de passar-nos compreses i tampons de contraban, o informar-nos amb total confidencialitat que no ens hem tacat i seguim pulcres.

Catalunya Central

Judit Gisbert pren el relleu de David Rodríguez i esdevé la primera alcaldessa de Solsona

Gisbert assumeix el càrrec "amb les ganes i la fortalesa necessàries per entomar les noves responsabilitats" Dissabte es va fer història a Solsona. L’Ajuntament investia la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert i Ester, després de la renúncia al càrrec de David Rodríguez. En les votacions d’aquesta solemne sessió, la fins ara regidora d’Educació, Cultura, Salut i Igualtat ha rebut el suport del govern municipal, d’ERC, i dels dos regidors d’ApS-CUP, que han emès un vot de confiança. En el moment del discurs, després de rebre la vara de mans del seu predecessor, Gisbert ha destacat que se sent orgullosa de ser la primera alcaldessa. “Sempre és positiu que es normalitzi la presència de les dones en totes les esferes públiques, com ha de ser. I que nenes i joves tinguin referents en tots els camps”. Però ha deixat clar que no en vol fer bandera: “no vull escudar-me en el gènere. Per ser dona no he de ser diferentment valorada”. La batllessa vol evitar que aquest repte es converteixi en “una llosa”.

Mataró

Esquerra Republicana i Junts per Mataró denunciem conjuntament la mala execució de les obres de la plaça Santa Anna

Avui dilluns 20 de setembre Esquerra Republicana hem realitzat una roda de premsa conjunta amb Junts per Mataró per denunciar la mala execució de les obres al paviment de la plaça Santa Anna. Els dos grups, que ens troben a l'oposició, hem denunciat en reiterades ocasions les incidències que hi ha hagut en aquestes obres, tant als Plens municipals com a les Comissions informatives. Tant Junts per Mataró com Esquerra Republicana considerem absolutament incomprensible l’actitud del Govern Municipal. El regidor de Junts, Xavier Font, ha exposat la gravetat que suposa la mala execució d'aquesta obra, que a més ja està recepcionada - i per tant pagada - a l'empresa que ha efectuat l'operació. En aquest sentit Font ha afegit que "les obres han tingut un cost de 270.000 euros, amb un any de garantia des de la seva execució, del qual només en queden set mesos, i els problemes grossos seran més visibles d'aquí a un parell d’anys. El govern municipal ha canviat un nyap per un altre nyap, i ha pagat per unes obres que no són correctes".

Solsona

Judit Gisbert pren el relleu de David Rodríguez i esdevé la primera alcaldessa de Solsona

Gisbert assumeix el càrrec "amb les ganes i la fortalesa necessàries per entomar les noves responsabilitats" Dissabte es va fer història a Solsona. L’Ajuntament investia la primera alcaldessa de la ciutat, Judit Gisbert i Ester, després de la renúncia al càrrec de David Rodríguez. En les votacions d’aquesta solemne sessió, la fins ara regidora d’Educació, Cultura, Salut i Igualtat ha rebut el suport del govern municipal, d’ERC, i dels dos regidors d’ApS-CUP, que han emès un vot de confiança. En el moment del discurs, després de rebre la vara de mans del seu predecessor, Gisbert ha destacat que se sent orgullosa de ser la primera alcaldessa. “Sempre és positiu que es normalitzi la presència de les dones en totes les esferes públiques, com ha de ser. I que nenes i joves tinguin referents en tots els camps”. Però ha deixat clar que no en vol fer bandera: “no vull escudar-me en el gènere. Per ser dona no he de ser diferentment valorada”. La batllessa vol evitar que aquest repte es converteixi en “una llosa”.

Corbera de Llobregat

Acte U d'octubre "GUSTAU, la transició al descobert"

Divendres U d'octubre a les 20:00 h us esperem, per veure el documental "Gustau, la transició al descobert" a la Plaça U d'octubre. Gustau, un jove de 16 anys que va morir a mans de la policia nacional (els grisos) sense arribar mai a cap judici i arxivant-se el cas sense cap vergonya i amb total impunitat. Tenim el plaer de comptar amb el Carlos de Pablo. Llicenciat en Dret, home carismàtic de tarannà conciliador com demostra el seu pas com a membre del Tribunal Laboral de Catalunya com a Mediador i, responsable de Política Sindical i Negociació Col·lectiva de la UGT al Baix Llobregat que es defineix com a Republicà Català i d'Esquerres. Sindicalista de la UGT i advocat. En cas de pluja es realitzarà a la sala polivalent de la biblioteca de Can Baró. (Seguint totes les mesures Covid)

ERC al Segrià

La senadora Sara Bailac insta el Govern espanyol a emprendre les obres de manteniment de diversos camins de titularitat estatal al terme municipal de Soses

Un d’aquests camins, que connecta amb la rotonda de la sortida 445 de l'autovia A-2, esdevé una ràpida connexió amb l'autopista AP-2 i seria imprescindible en el nou escenari de liberalització del peatge.   La senadora i portaveu adjunta del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Sara Bailac, ha demanat a l’Executiu estatal la previsió de les obres de millora i manteniment de diversos camins del terme municipal de la localitat de Soses, situats en la zona d’afectació de l’autovia A2, que d’acord amb el Reial Decret 1812/1994, de 2 de setembre, Reglament de la Llei de Carreteres de l’Estat són vies de propietat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.   En el seu escrit, la republicana recull que l’actual consistori d’aquesta localitat del Segrià ha sol·licitat formalment la millora del seu estat actual i que la resposta a les esmentades peticions ha estat negativa per part de l’Estat espanyol. És per aquest motiu que Bailac interpel·la al Govern sobre els motius pels quals es refusa millorar l’estat dels esmentats camins afectats per les inclemències meteorològiques i l'elevat trànsit de vehicles   Entre les vies afectades hi ha el camí de Raluy que connecta amb la rotonda de la sortida 445 de l'autovia A-2, esdevé una ràpida connexió amb l'autopista AP-2, de manera que la millora de l'estat del qual és imprescindible en el nou escenari de liberalització del peatge d'aquesta via d'alta capacitat.