Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Mamut 2.0
La Canonja

Comunicat d'ERC la Canonja en relació als incidents ocorreguts en el festival Mamut 2.0 de la Canonja

El Grup Municipal d'ERC la Canonja condemna els actes incívics i els comportaments agressius que es van produir ahir en el Mamut 2.0 i que després es van estendre als carrers de la nostra població.  Desitgem que s'identifiquin tots els agressors responsables d'aquestes actituds reprovables el més aviat possible. Aquests comportaments han de tenir conseqüències. El jovent ha de tenir una participació activa en les festes i disposar dels seus espais i actes, però cal replantejar-nos si aquest és el model que volem i com es duen a terme, així com la seva localització i la seva organització. També cal anticipar-se als problemes que puguin aparèixer i planificar correctament. Demanarem que l'Equip de Govern comparegui el més ràpidament possible per donar explicacions de tot el què va passar ahir en el transcurs del Mamut 2.0 i quines mesures prendrà en futurs actes. Grup Municipal ERC la Canonja – Acord Municipal La Canonja, 06/08/2022

Federació de Lleida

Jordi Castany: ‘Vull ser alcalde d’Alcarràs perquè no hi ha res més bonic, emocionant, intens i que et faci sentir més orgullós que treballar pel teu poble, pel poble que estimes’

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s’ha mostrat convençut de què el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya és l’alcalde que la capital del Baix Segrià és mereix i la persona que necessita per sortir de l’ostracisme d’aquesta darrera legislatura Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya; Santi Pelegrí, portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana, Marta Morreres, regidora de l’Ajuntament d’Alcarràs, Jordina Freixanet,  diputada al Parlament de Catalunya i Gemma Massana, presidenta comarcal al Segrià, han acompanyat, aquest vespre a Jordi Castany en la seva presentació com a candidat a l’alcaldia d’Alcarràs a les properes eleccions municipals del 2023.   Castany, que va ser elegit candidat en una assemblea local dels republicans el passat 21 de juliol, ha agraït als seus companys i companyes ‘la confiança dipositada en mi de cara a unes eleccions tan transcendentals com les Municipals de 2023’, alhora que s’ha mostrat contundent a l’afirmar que ‘vull ser alcalde perquè no hi ha res més bonic, emocionant, intens i que et faci sentir més orgullós que treballar pel teu poble, pel poble que estimes’   En aquest sentit el candidat alcarrassí ha destacat com a valors fonamentals de la seva candidatura ‘els quatre valors que també ens demanen als bombers: el compromís, la professionalitat, l’exemplaritat i el respecte’.

Parets del Vallès

El Govern reconeix ara que no sap quan es licitarà el servei de recollida d’escombraries i de neteja viària

Passen els mesos i l’anunci de la convocatòria de la licitació del servei de recollida d’escombraries i de neteja dels carrers de Parets (actualment en  mans de l’empresa URBASER) no arriba. Si després de la darrera pròrroga es va anunciar que al juny es publicaria la licitació, ara en el darrer ple ordinari, l’alcalde va anunciar que caldrà esperar més i va atribuir a qüestions internes de l’Ajuntament el considerable retard. Avui dia encara no s’ha aprovat el plec de clàusules tècniques i administratives, tampoc se sap un model de recollida de residus planteja el Govern de PSC i Sumem en la nova concessió. Per tot plegat, des d’Ara Parets ERC lamentem la deixadesa del Govern Municipal en aquesta qüestió, ja que mentre no es convoca la licitació no s’afronten problemàtiques concretes que requereixen d’una solució, com els problemes que generen els contenidors soterrats, l’estat pèssim de molts contenidors en superfície a la via pública (bruts i trencats), la neteja deficient de les zones industrials o altres mancances que en molts ocasions s’han de resoldre gràcies a l’esforç del personal dels Plans d’Ocupació Locals.

Recorregut per la Firagost amb el grup municipal.
Valls

La primera consellera d’Agricultura i diputada al Parlament Meritxell Serret Aleu visita Valls per la Firagost

Es va trobar amb l’alcaldable i regidora, Teresa Rull Ferré, el grup municipal, la militància i càrrecs electes del Camp de Tarragona, i va recórrer la fira-exposició del camp català. La primera dona consellera d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i actual diputada i portaveu adjunta al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana, Meritxell Serret Aleu, va visitar ahir Valls amb motiu de la celebració de la Firagost i es va trobar amb l’alcaldable i regidora Teresa Rull Ferré per donar-li suport en el nou projecte polític que inicia a la ciutat amb la mirada posada en les eleccions municipals del maig del 2023. La diputada va participar en una trobada amb la militància, l’executiva local, el grup municipal i diversos càrrecs electes del Camp de Tarragona, entre ells el senador Josep Rufà, la diputada de la Diputació de Tarragona Sílvia Puerto i el també diputat i alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el secretari de Política Municipal de la Federació regional d’ERC al Camp de Tarragona i director dels serveis territorials d’Agricultura, Àngel Xifré.

Una imatge del circuït.
Girona

Adjudiquem la instal·lació d’un circuit esportiu al parc de la Devesa

Comptarà amb un recorregut d’1 i 2 quilòmetres per caminar, córrer o pedalar   L’Ajuntament de Girona crearà un circuit esportiu per caminar, córrer o pedalar al parc de la Devesa. La instal·lació i el subministrament del material s’han adjudicat per concurs públic a l’empresa Park's 3000 SLU i té un cost de 23.438,91 euros (IVA inclòs). Es preveu que les obres comencin després de les Fires de Sant Narcís. De nou, l'impuls d'Esquerra Republicana al govern de Girona ha permès posar en marxa aquest projecte al parc de la Devesa.    "Creem un circuit perquè els gironins i les gironines puguin practicar exercici físic, alhora de gaudir d'un entorn natural com és el parc de la Devesa”, assegura el vicealcalde de Girona, Quim Ayats, que recorda que "des del govern de Girona estem impulsant i desencallant projectes vinculats al parc de la Devesa amb l'objectiu de protegir-lo i dignificar-lo, i alhora connectar-lo amb els espais naturals de la ciutat i de l'àrea urbana".

El Vicealcalde i candidat a l'alcaldia per Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats
Girona

10 coses que potser no sabies de Quim Ayats

Coneix el candidat a l’alcaldia de Girona per Esquerra Republicana Quim Ayats és vicealcalde de Girona i portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana. Criat al barri de Santa Eugènia i veí de Vista Alegre, on viu amb la seva parella i els seus dos fills, ha estat molt vinculat amb el teixit associatiu de la ciutat, principalment amb la Creu Roja Girona. Milita a ERC des del 2004, després d’haver passat per les JERC (actual Jovent Republicà). El 2020, Esquerra Girona va prendre la decisió d’entrar al govern de la ciutat en un moment complicat. Ara, Quim Ayats torna a ser el cap de llista per Girona per donar continuïtat al projecte de la Girona republicana que el seu equip va començar el 2019. “Cal adaptar i modernitzar la ciutat perquè estigui més ben preparada per al segle XXI, cosa que només es pot fer amb nous lideratges, potenciant el relleu generacional. Esquerra està preparada per assumir el lideratge de la ciutat per construir la Girona del futur”, explica.

Parets del Vallès

L’ACA posa condicionants a l’Ajuntament de Parets per executar les obres del projecte de la llera del riu Tenes

Lluny del que informa el Govern de PSC, l’Agència Catalana de l’Aigua ha traslladat a l’Ajuntament tot un seguit de consideracions per tirar endavant l’execució de les obres del projecte per a la recuperació ecològica, paisatgística i la protecció dels marges del riu Tenes. I és que malgrat que l’ACA veu amb bons ulls el projecte i malgrat les informacions que publica en el web municipal i al butlletí Parets al dia, amb crítiques cap a Ara Parets ERC sense la possibilitat de rebatre-les, posa condicions per tirar endavant les obres: -Atès que les actuacions s’emplacen en zona de domini públic hidràulic, per a l’execució de les mateixes caldrà obtenir la corresponent autorització emesa per aquesta Agència. -Les tasques proposades s’hauran d’executar d’acord a les consideracions de les guies tècniques: La gestió i la recuperació de la vegetació de ribera i Criteris tècnics per a l’execució de treballs de manteniment i conservació de lleres públiques disponibles en la pàgina web de l’ACA.

Centre de la Canonja
La Canonja

La millor versió de la Canonja és una la Canonja verda. Presentem la moció per impulsar el Pla Director del Verd Urbà

Tenim molt clara la importància que els espais verds tenen en el nostre benestar personal. Per exemple, la COVID19 ens ha fet entendre la importància que tenen aquests indrets, llocs que buscàvem amb delit quan podíem sortir durant el confinament. Ara, en plena època de calor extrema, també necessitem racons amb un bon arbrat, per trobar un espai fresc, amb una ombra desitjada que ens ofereixi un bon descans de les temperatures elevades. Però també hem de tenir en compte que vivim en un entorn industrialitzat. Som el centre del Polígon Petroquímic sud. Això fa que cal contrarestar aquesta situació amb polítiques verdes que facin pal·liar la visió i els efectes de viure en aquest entorn. L’OMS el relaciona directament com una de les estratègies més importants en la lluita contra malalties cròniques com l’obesitat, la diabetis, les malalties cardiovasculars, respiratòries i també psicosocials. Aquestes són algunes de les raons del perquè és necessari gestionar, planificar i cuidar els espais verds del nostre poble.

Planols nou projecte
ERC al Segrià

ERC Almacelles denuncia que s’estan fent obres a l’antiga residència sense el coneixement de l’ajuntament

Els republicans van accedir al recinte i els operaris que hi treballaven els van informar que s’estava construint la nova comissaria de policia. Quan van preguntar al Ple a l’alcaldessa, els va assegurar que no s’estava fent res de nou.    ERC Almacelles avisa que s’està construint una nova comissaria de policia local a l’antiga residència de ‘Mosen Alejandro’ i que l’ajuntament no en té constància, segons va afirmar l’alcaldessa a preguntes dels republicans. El grup municipal, al veure moviment de personal i material d’obra, van accedir al recinte i van preguntar als operaris que hi estaven treballant, per les reformes que s’estaven duent a terme. Els operaris els van informar que estaven transformant l’antiga residència en la nova comissaria de policia, i els van ensenyar els plànols de tot el projecte, titulat “Reforma antiga residència per nova ubicació dependències policia local Almacelles”. Els republicans, perplexos al no conèixer aquest projecte, van preguntar al Ple del passat 28 de juliol directament a l’alcaldessa per aquest nou equipament.

Fotografia: Cal hidratar-se correctament / L'Informatiu
Santa Perpètua de Mogoda

Esquerra proposa un paquet de tres mesures excepcionals per posar en marxa en cada onada de calor

Des d’Esquerra creiem que cal aplicar un paquet de mesures extraordinàries cada vegada que es produeixi una onada de calor per facilitar a la ciutadania la vivència d’aquests episodis. “Cada vegada són més habituals les onades de calor intenses durant l’estiu. Aquest fet juntament amb l’escalada dels preus de l’energia de i l’increment general del cost de vida porten a més ciutadans i ciutadanes a viure en una situació de vulnerabilitat i per tant es fa imprescindible aprovar un pla de mesures extraordinari que es pugui dur a terme en cada onada” assenyala Montse Vinyallonga portaveu del grup republicà.  En aquest sentit celebrem que després de la publicació d’aquestes el dia 12 de juliol per part del grup republicà, el Govern Municipal n’hagi pogut posar en marxa una, la gratuïtat del bus urbà a més de l’obertura dels sortidors. “En aquest sentit celebrem que el consistori s’hagi posat les piles després del nostre anunci de propostes i que en properes onades es puguin posar en marxa aquests paquets de forma automàtica al seu inici".

El Vicealcalde Quim Ayats durant una entrevista a TV Girona parlant sobre les Bibliopiscines
Girona

Més de 2.500 persones ja han gaudit de la lectura a les places i piscines a Girona aquest estiu

Quim Ayats, Vicealcalde de Girona: "Obrim les biblioteques a l'aire lliure i oferim accés a la lectura gratuïtament en espais on la ciutadania passa el temps d’oci a l'estiu"   Més de 2.500 persones ja han gaudit de la lectura a les places i piscines de la ciutat aquest estiu gràcies a la campanya “Biblioestiu, la lectura a la fresca”. Des de principis de juliol i fins al 26 d’agost estan en marxa els serveis de Bibliopiscina a les piscines municipals de la Devesa i a les instal·lacions del GEiEG del Sant Ponç i de Sant Narcís, i de Biblioplaça a diversos barris de la ciutat. Com a novetat, enguany, del 18 al 29 de juliol, s’ha incorporat un emplaçament al parc Central de Rafel Masó i Valentí com a punt de biblioplaça, per donar servei als veïns i veïnes que es troben prop de l’Estació Espai Jove.   “Amb aquesta iniciativa, l’Ajuntament de Girona té per objectiu oferir accés als llibres i a la lectura en espais a l’aire lliure on la ciutadania passa el temps d’oci a l'estiu.

Corbera de Llobregat

ESTRATÈGIES PER POTENCIAR ELS TRANSPORTS PÚBLICS.

  Malgrat què la major part de la població del Baix Llobregat té accés a trens de rodalies o dels Ferrocarrils Catalans, quasi 1 milió dels seus habitants viu en municipis que no estan connectats en tren. Aquestes persones, per tal de desplaçar-se entre municipis necessiten recórrer a la xarxa de bus interurbà, ja sigui per arribar al seu municipi de destinació o per a fer transbordament a la xarxa de rodalies o ferrocarrils. Amb tot, cal destacar què, en línies generals, la connexió és raonablement bona. La necessitat de connectar el centre d’una regió metropolitana amb tot el territori és pales en el nostre dia a dia, i, per tant, en un moment on l’activitat econòmica tendeix a concentrar-se, cal garantir sempre la possibilitat de moure’ns en transport públic. Malgrat això, s’ha de destacar què en primera instància gran part dels desplaçaments no són cap al centre i a més, què excepte els desplaçaments cap a Barcelona, ciutat, la major part dels trajectes que tenen origen a la Regió Metropolitana menys central o a la resta del sistema tarifari integrat es fan encara amb vehicle privat.

Parets del Vallès

Ara Parets ERC dona suport al projecte de construcció de la nova piscina descoberta municipal

Tot i l’evident retard en l’execució dels treballs, Ara Parets ERC va votar a favor de la ratificació de l’acord de la Junta de Govern del passat 16 de juny, que distribueix la despesa de les obres de la piscina descoberta municipal en dos exercicis pressupostaris, 400.000 euros en el 2022 i 630.000 euros en el 2023, amb una suma total d’1.030.000 euros, IVA inclòs. Un acord que es va prendre abans de la licitació del contracte d'obres per la construcció de la nova piscina descoberta municipal en l'àmbit d'equipaments esportius, entre els dos pavellons. L’exalcalde republicà Jordi Seguer celebrava en el darrer ple ordinari que “malgrat el retard evident i després d’encarregar dos projectes a arquitectes diferents, sembla que ara sí es vagi de debò en la construcció de la piscina”. I afegia: “celebrem també que es mantingui la ubicació proposada per Ara Parets ERC, durant la gestió del Govern Plural, entre els dos pavellons. No estem tan contents perquè aquest estiu els paretans i les paretanes no l’han pogut estrenar ni veure cap moviment d’obra.

Salou

Esquerra Salou demana iniciar la creació del parc d’habitatge públic amb la compra de 80 pisos a Emprius Sud

El portal immobiliari de la Fundació Bancària La Caixa ha posat a la    venda els habitatges, de lloguer, dins el programa Habitatge Assequible Esquerra Salou reclama a l’equip de govern municipal comprar els 80 habitatges d’InmoCaixa d’Emprius Sud per iniciar la necessària creació d’un parc públic d’habitatge i cobrir les necessitats socials i d’accés a lloguer a preu assequible que hi ha al municipi. L’Obra Social La Caixa va construir 80 habitatges a la zona per destinar-los a lloguer per a joves i gent gran, dins el programa Habitatge Assequible. Ara, més d’una dècada després, el portal immobiliari de la Fundació Bancària La Caixa els posa a la venda.   «Pel contacte permanent que tenim amb els veïns, hem sabut que durant els darrers dies han rebut comunicats per part d’Inmocaixa, oferint-los la compra dels habitatges als quals resideixen, a un preu d’entre 135.000 i 150.000 euros», expliquen des del grup municipal d’Esquerra Salou. En el darrer ple, els republicans han presentat un prec per què l’equip de govern, «a través del mecanisme de tanteig i retracte, el qual atorga a les administracions públiques el dret de compra preferent sobre un habitatge protegit que estigui en procés de venda a un tercer, porti a terme la compra d’aquests habitatges».

Sant Cugat del Vallès

El TSJC dona la raó a l’Ajuntament en la protecció de 165 ha de la Torre Negra

Sentència històrica en el litigi urbanístic de la Torre Negra. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat la modificació urbanística impulsada per l’Ajuntament amb l’objectiu de convertir els espais de la Torre Negra en sòl no urbanitzable. Aquest pronunciament judicial, tot i que encara es pot recórrer al Tribunal Suprem, representa un pas gairebé definitiu en la protecció d’aquest entorn. El TSJC denega el recurs presentat per l’empresa Josel SL (grup Núñez&Navarro) davant la modificació de PGM a Torre Negra i confirma la potestat de l’Ajuntament per transformar aquest àmbit com a sòl no urbanitzable per motius d’ordenament urbanístic del municipi. Mireia Ingla, l’alcaldessa: “amb aquesta sentència fem un pas de gegant per preservar un espai que dona entrada al Parc Natural de Collserola des de Sant Cugat i amb uns grans valors socials i paisatgístics per al conjunt de la ciutadania. La preservació dels terrenys en litigi de la Torre Negra i la compra de la finca que dona nom a tot aquest àmbit per part de l’Ajuntament, referma la voluntat de preservar un espai de gairebé 250ha davant els propietaris que volien urbanitzar-ne una part molt significativa.

Granollers

El canvi que cal - Article de Núria Maynou

[Article publicat al 9nou de 29 de juliol del 2022] Arriba l’agost i, per tant, es tanca un nou curs polític. Això vol dir que, després de la Festa Major – que afortunadament torna als carrers, de ben segur amb èxit -, començarà l’últim curs polític d’aquesta legislatura, que acabarà el mes de maig amb les eleccions municipals. Fent balanç de la legislatura, és evident que aquests tres anys intensos han estat molt diferents al que crèiem, perquè la irrupció de la COVID-19 el març del 2020 va canviar per complet el nostre dia a dia i ha tingut un impacte molt gran a nivell humà, social i econòmic. Aquest 2022 hem recuperat bona part de les nostres rutines d’abans de la pandèmia, i aquest retorn ha fet aflorar de forma més clara que tenim davant una sèrie de reptes globals que hem d’afrontar des del món local: la lluita contra el canvi climàtic, la protecció del medi ambient, la necessària reducció de les desigualtats (en un entorn on les vulnerabilitats creixen i és molt difícil trobar solucions reals per reduir-les), la imprescindible aposta per potenciar sectors econòmics de futur, sostenibles i la lluita per una ciutat més amable, verda i més ben comunicada amb el seu entorn.

Riudoms

La feina d’Esquerra per garantir 300.000 € per Riudoms

Des d’Esquerra hem treballat els darrers mesos per garantir més de 300.000 € per Riudoms provinents de la Diputació i la Generalitat. Són uns diners que van destinats a la reforma del segon pis de les Escoles Velles, on s’hi farà un espai de dinamització econòmica. Ens expliquem: 1. Aquesta reforma es paga sobretot amb diners provinents de dues subvencions: una de la Diputació de Tarragona (213.439 €) i una altra de la Conselleria de Presidència de Generalitat (93.176 €), dues institucions presidides per Esquerra. 2. Per cobrar aquestes subvencions cal fer les obres dins unes dates i terminis concrets. 3. Davant la forta pujada de preus de materials de construcció, l’empresa que havia de fer la reforma del segon pis de les Escoles Velles va argumentar que no li sortien els números i que, finalment, no faria les obres. 4. Això va obligar l’Ajuntament de Riudoms a tornar a licitar les obres, cosa que ja s’ha fet.  5. El problema és que tot plegat endarreria els terminis previstos i, per tant, no es podria cobrar cap de les dues subvencions.

Vidreres

Pegasus ha espiat a quatre presidents de la Generalitat i més de seixanta polítics i activistes independentistes, entre ells, el vidrerenc Adrià Bayé.

El setmanari The New Yorker publicava el passat 18 d’abril un extens reportatge centrat en els usos fets per uns quants estats del programari israelià Pegasus. Segons aquest reportatge, quatre presidents de la Generalitat han estat espiats amb Pegasus. També hi ha una quantitat molt important de noms de persones espiades vinculades a la societat civil. Entre ells el vidrerenc Arià Bayé. Els fets són greus i continuats en el temps i suposa una vulneració flagrant dels drets humans. Volem explicacions i que s’aclareixin els fets i des de Vidreres donem el nostre clar suport a l’Arià!