Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Premià de Mar

Mocions i preguntes presentades al ple del mes de maig de 2022

Presentem dues mocions al ple de l'ajuntament d'aquest mes de maig:        1. La 1a per aclarir els greus fets de l'espionatge contra el moviment independentista català: Denunciem la persecució política i judicial al moviment independentista i exigim una investigació exhaustiva i transparent. El grup municipal Junts per Premià de Mar s'ha adherit a la nostra moció.        2. La 2a moció és per a la creació d'un Consell assessor urbanístic de participació ciutadana: Que siguin els ciutadans i ciutadanes qui aprovin les activitats polítiques i administratives de l'Ajuntament és la millor eina de seguiment i avaluació de l'acció municipal. En aquesta ocasió també presentarem dues peguntes:        1. En el ple de juny del 2020 el govern va anunciar investigació interna sobre el cost de 470.000 € d'expropiació del giratori de la carretera de Premià de Dalt. - Quin és el resultat de la investigació?        2. Pregunta referida a la taula de comerç, PIMES i autònoms.

ERC Badalona

El primer tinent d’alcaldia, Àlex Montornès, ha donat la benvinguda a les 105 noves persones contractades a través dels Plans d’Ocupació Treball i Formació de l’Ajuntament de Badalona

L’objectiu de la iniciativa és que les persones, que s’incorporaran aquest mes de maig, millorin la seva ocupabilitat amb l’adquisició d’aptituds i competències derivades de la pràctica laboral Durant aquest mes de maig han començat a treballar les 105 persones que es trobaven en situació d’atur i que han estat contractades a través dels Plans d'Ocupació Treball i Formació impulsats per l’Ajuntament de Badalona i el Servei d’Ocupació de Catalunya. El perfil de les persones contractades correspon a les tres línies d’actuació impulsades: – Línia MG52: s’ha contractat a 35 persones de 52 anys, o més, que estaven en situació d'atur i inscrites com a demandants d'ocupació no ocupades (DONO). – Línia PANP: consta de 39 places per a persones aturades inscrites com demandants d’ocupació no ocupades (DONO) en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, no perceptores de prestació per desocupació, entenen com a mínim 6 mesos inscrites a l’atur, en un període de 18 mesos anteriors a la data de presentació de l’oferta d’ocupació.

Castellbisbal

Resum ple del 02 de maig del 2022

En aquest Ple s’han aprovat inversions i nosaltres hem manifestat el nostre descontent al veure que s’està tirant dels estalvis per pagar les despeses ordinàries, un exemple, seria com si en l’economia familiar paguessin la llum, el gas… amb els diners estalviats i no pas amb la nòmina que és el que tocaria. Nosaltres vam presentar algunes propostes com: Fer un centre de reunió als Costals (casal) pels joves de 11 endavant on es poguessin reunir per passar l'estona amb servei de bar.   Resposta: Aquesta demanda és molt generalista i poc concreta.  Però no ens ofereixen treballar-la. Que el teatret es pugui fer servir per actes de petit format. Resposta: No es preveu una actuació a curt o mig termini que justifiqui la seva incorporació en el programa d’inversions 2022. Tenir en compte soterrar el cables abans de fer les inversions previstes de pavimentació de les voreres. * Posar en marxa pla anual per soterrar cada any xxx metres lineals del municipi on actualment no hi siguin soterrats, al igual que hi ha un pla de voreres, etc.

Molins de Rei

Podeu escoltar l'última intervenció de la Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha intervingut una setmana més al al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei. Aquí podeu recuperar l'entrevista. La Marta Espona ha tractat bàsicament tres temes de l'actualitat política i cultural de la nostra vila. Per començar, la portaveu republicana s'ha referit a l'estabilització d'algunes places laborals de l'Ajuntament de Molins de Rei. També ha fet esment d'una situació polèmica com són els problemes existents amb l'empresa encarregada de la recollida de brossa de la nostra vila. I per acabar ha parlat d'un altre tema recurrent aquestes últimes setmanes, i és la coincidència d'actes culturals a Molins de Rei.  

Cambray Protesta Malgrat de Mar
Malgrat de Mar

COMUNICAT OFICIAL

Davant l’acte de protesta materialitzat ahir al local de la SL de Malgrat de Mar per part de l’Assemblea de Docents de l’Alt Maresme volem expressar les següents consideracions: En primer lloc, trobem dins la normalitat d‘un context democràtic el Dret de Protesta practicat en l’acció duta a terme. En la comunicació posterior a la protesta, l’Assemblea de Docents de l’alt Maresme expressa la seva disconformitat envers les polítiques educatives del Departament d’Educació, centrant la protesta en la figura de l’HC Josep González i Cambray. Expressa també malestar per la inacció de les bases dels partits polítics locals en la defensa de les seves reivindicacions. En aquest darrer sentit, des de la Secció Local d’ERC de Malgrat de Mar els emplacem en una trobada on poder escoltar-los i , d’aquesta manera, conèixer de la seva veu el conjunt de les demandes que consideren no són ateses.

Federació de Lleida

Joan Santacana: ‘Volem lluitar per una ciutat completa i inclusiva i, alhora, ser útils, per escriure un futur republicà, equitatiu, feminista i sostenible per la ciutat de Cervera’.

La Sala Francesc Buireu de Cervera va ser l’escenari escollit per Esquerra Republicana de Catalunya per presentar a l’actual paer en cap de Cervera, Joan Santacana, com a candidat a l’alcaldia de Cervera a les properes eleccions municipals del maig de 2023. En l’acte, hi van intervenir la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Garriga, la diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret i el president de la secció local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart.   Sellart, va donar la benvinguda i va contextualitzar la situació política municipal a la capital segarrenca, posant en relleu el compromís de la formació republicana a Cervera, i de Joan Santacana, en concret, com a ‘digne successor del paer en cap Domènec Puigredon, darrer alcalde de Cervera d’Esquerra Republicana, afusellat pels feixistes al cementiri de Lleida, el 28 de juliol de 1939, a qui no ens cansarem mai de reivindicar i de recordar’.   La diputada al Parlament i exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va destacar que ‘Santacana encarna els valors republicans, perquè és honest, treballa amb transparència, és capaç de donar visió de futur, engrescar i acompanyar amb un lideratge generós i proper, que transmet aquest humanisme que genera confiança i credibilitat’.

Girona

Quim Ayats: "La manera més eficaç de fer la Girona del futur és fent-la."

Els republicans aposten per la transformació republicana, feminista, sostenible i equitativa per a la ciutat de Girona amb l'objectiu de garantir una qualitat de vida del segle XXI Quim Ayats i Bartrina ja és oficialment el cap de llista d'ERC a les eleccions municipals del 2023. Aquest dissabte la formació republicana ha organitzat un acte públic per presentar el candidat a l'alcaldia de Girona. Ayats ha estat acompanyat del President de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i de la consellera Teresa Jordà i Riura, en un acte moderat per la periodista Bàrbara Julbe. L'organització republicana afirma que Ayats és el relleu generacional que Girona necessita per desplegar el projecte propi per fer que la ciutat avanci. Perquè Ayats és de la mateixa generació que l'actual president de la Generalitat i comparteixen la manera diferent de governar, centrada en les necessitats de la ciutadania, i amb noves perspectives per fer front als reptes que venen. Joaquim Ayats i Bartrina (1980) és fill del barri de Santa Eugènia i des de ben jove participa en diversos col·lectius i desenvolupa un sentiment de comunitat molt fort que l'acompanya fins avui.

Cervera

Presentació del JOAN SANTACANA com a cap de llista per CERVERA a les municipals 2023

Santacana: ‘Volem ser útils, per escriure un futur republicà, sostenible, equitatiu, feminista i sostenible’. La Sala Francesc Buireu de Cervera va ser l’escenari escollit per Esquerra Republicana de Catalunya per presentar a l’actual paer en cap de Cervera, Joan Santacana, com a candidat a l’alcaldia de Cervera a les properes eleccions municipals del maig de 2023. En l’acte, a part del propi candidat, hi va intervenir la consellera de cultura, Natàlia Garriga, la diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret i el president de la secció local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart.   El president de la Secció Local de Cervera, Sebastià Sellart, va donar la benvinguda i va contextualitzar la situació política municipal a la capital segarrenca, posant en relleu el compromís d’ERC a Cervera, i de Joan Santacana, en concret, com a ‘digne successor del paer en cap Domènec Puigredon, darrer alcalde de Cervera d’ERC, afusellat pels feixistes al cementiri de Lleida, el 28 de juliol de 1939, a qui no ens cansarem mai de reivindicar i de recordar’.

Segarra

Santacana:  ‘Volem ser útils, per escriure un futur republicà, equitatiu, feminista i sostenible’.

La Sala Francesc Buireu de Cervera va ser l’escenari escollit per Esquerra Republicana de Catalunya per presentar a l’actual paer en cap de Cervera, Joan Santacana, com a candidat a l’alcaldia de Cervera a les properes eleccions municipals del maig de 2023. En l’acte, a part del propi candidat, hi va intervenir la consellera de cultura, Natàlia Garriga, la diputada al Parlament de Catalunya, Meritxell Serret i el president de la secció local d’ERC de Cervera, Sebastià Sellart.   El president de la Secció Local de Cervera, Sebastià Sellart, va donar la benvinguda i va contextualitzar la situació política municipal a la capital segarrenca, posant en relleu el compromís d’ERC a Cervera, i de Joan Santacana, en concret, com a ‘digne successor del paer en cap Domènec Puigredon, darrer alcalde de Cervera d’ERC, afusellat pels feixistes al cementiri de Lleida, el 28 de juliol de 1939, a qui no ens cansarem mai de reivindicar i de recordar’. La diputada al Parlament i exconsellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va destacar que ‘el Joan Santacana encarna els valors republicans, perquè és honest, treballa amb transparència, és capaç de donar visió de futur, engrescar i acompanyar amb un lideratge generós i proper, que transmet aquest humanisme que genera confiança i credibilitat’.

Josep Pena defensa l'informe presidencial al Congrés Comarcal
Maresme

El Congrés comarcal d’ERC deixa un partit fort i unit per encarar la cursa de les municipals

Esquerra Republicana escalfa motors per a les eleccions municipals del 2023. Ahir al vespre, al Centre Cívic el Gorg de Sant Vicenç de Montalt, va celebrar el Congrés Comarcal ordinari anual en el qual es van aprovar tant els informes de gestió com els comptes i el pressupost per unanimitat; però també es va dedicar un aplaudiment continuat a l'exalcaldessa de Tiana, Marta Martorell. El president de la Federació Comarcal, Josep Pena, va defensar un informe de gestió que “posa els fonaments per l’esforç polític de cara a les municipals”. Durant el seu mandat, el partit a la comarca ha fet un esforç tant per millorar la política d’ajuts econòmics a la seccions locals, com per acompanyar-les a nivell més pràctic en el procés de concepció i de seguiment de la campanya electoral. En el pla més ideològic, el president republicà va fer valdre la capacitat de generar i de liderar discurs en diverses matèries clau i d’interès per a la ciutadania en temes com ara la mobilitat o les platges del litoral maresmenc.

Prats de Lluçanès

Propostes al Ple Municipal de 18 de maig de 2022

El proper dimecres 18 de maig tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv o presencialment a Cal Bach. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les següents propostes d'acord: - MOCIÓ PER ACLARIR ELS FETS DE L’ESPIONATGE CONTRA EL MOVIMENT INDEPENDENTISTA CATALÀ.  (conjunta) - MOCIÓ EN FAVOR DE LA RECUPERACIÓ DEL SERVEI D’URGÈNCIES DE L’ABS DEL LLUÇANÈS. A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube, xarxes o venint a la Sala de Plens.

Els Pallaresos

PLE ORDINARI DEL 24 DE FEBRER DE 2022

Abans de l'inici del ple, l'alcalde manifesta que: 1. Espera que aquest sigui l'últim ple que es celebra de forma virtual. i 2. En les darreres hores hem conegut que el govern rus ha iniciat una invasió a gran escala sobre el país sobirà d'Ucraïna. Demana la condemna d'aquests actes violents per part de tot el plenari. Tot seguit, comença el ple dins els següents punts del dia. 1. Aprovació de les actes de les sessions anteriors. Demana la paraula la nostra regidora Maria Grau per sol·licitar en primer lloc que les actes es votin de forma separada, i en segon lloc, que l'acta del ple ordinari de 25 de novembre de 2021 sigui retirada, ja que un cop més s'ometen les seves paraules i per tant queda desvirtuada la transparència de la mateixa (en ser un document oficial, no poden alterar la seva redacció). Contesta l'alcalde que ho sotmet a la consideració de la secretaria. La mateixa manifesta que l'acta recull la intervenció necessària de la nostra regidora i per tant no procedeix la seva retirada.

Federació de Lleida

Granollers: ‘L’emprenedoria de les dones al món rural s'esvaeix per la mancança d'infraestructures i, sobretot, de connectivitat en les zones afectades pel despoblament’

La diputada republicana al Congrés exigeix a l’Executiu de Pedro Sánchez que proposi mesures polítiques resolutives que afavoreixin el repoblament del món rural i que deixi de fer simples declaracions de bones intencions que no esdevenen efectives per resoldre aquesta problemàtica. La diputada Inés Granollers i Cunillera ha defensat aquesta setmana la postura del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya – Sobiranistes al Congrés al respecte de la Proposició no de Llei relativa a impulsar l’emprenedoria de les dones en el medi rural, presentada pel grup Socialista a la Comissió de Transició Ecològica i Repte Demogràfic assegurant que és ‘el desequilibri regional el que afavoreix aquest despoblament que genera i augmenta enormes desigualtats econòmiques entre territoris’   Per la republicana, aquest desequilibri territorial afavoreix un procés de periferització i l’exclusió d'importants capes de la població que ‘es veuen desplaçades dels centres de decisió i abandonades per les administracions per la seva incapacitat per garantir l'accés a serveis bàsics com la sanitat, l'educació, la mobilitat i la que és molt important en l’actualitat: la connectivitat’.

La piscina municipal, enderrocada.
Granollers

ERC demana una comissió informativa extraordinària per abordar l’aturada de les obres a les piscines municipals.

El Grup Municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament ha demanat, mitjançant el registre municipal, la celebració d’una comissió informativa extraordinària per tractar l’aturada de les obres a la piscina municipal i per abordar quina és l’afectació de l’augment de preu de les matèries primes a les obres en execució i en les que estan previstes durant els propers mesos.   El passat dimarts 10 de maig, l’Ajuntament de Granollers publicava una nota de premsa en la que anunciava que, degut a l’increment de preus de les matèries primes, i de mutu acord amb l’empresa responsable, Abolafio, resolien el contracte d’execució de les obres d’adequació i millora de l’accessibilitat i la seguretat de les piscines municipals.   El Grup Municipal d’ERC-AM considerem que la piscina és un equipament social i esportiu molt important per la ciutat i es mostra preocupat per que aquesta aturada s’allargui en el temps, amb les conseqüències negatives que això pel conjunt de persones usuàries de la ciutat, entre els quals les seccions esportives del Club Natació Granollers i les escoles.