Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Torelló

Marina Llansana tanca, a Torelló, la campanya d’ERC pel NO a la comarca d’Osona

En un acte presentat per la filòloga Rosa Sayós, la portaveu d’ERC, Marina Llansana, i el portaveu de JERC–Vall del Ges, Josep Culí, van demanar el NO pel referèndum del proper dia 20, en l’acte de cloenda de la campanya pel NO a Osona, on ERC ha fet 14 actes. Culí, després que Sayós denunciés sentir-se amenaçada, insultada i menystinguda per la campanya del sí, va denunciar una Europa militaritzada i anti social, que és la que es posa en referèndum el dia 20. El de les JERC va demanar que s’anés a votar pel NO, encara que ell no votaria “perquè no tinc encara els 18, però aquesta constitució hipotecarà el meu futur i el de tots els joves”. Llansana, per la seva banda, que animà a la ciutadania que es va activar pel NO a la guerra perquè planti cara a una UE militaritzada, va demanar un NO rotund per dignitat nacional, davant un tracta que “blinda els estats i anul.la Catalunya, la nostra llengua i les nostres institucions”.

Torelló

Els cinc col·lectius, que van formar la Comissió 11 de Setembre de la Vall el Ges, s’uneixen pel NO al Tractat Constitucional Europeu.

Els cinc col·lectius que es van unir en la Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges, sota el lema “Sense Països Catalans, NO a Europa”, s’han unit de nou per proclamar el seu ple rebuig al Tractat Constitucional Europeu que es posarà a referèndum el proper 20 de febrer. La retallada de drets socials que suposa el no reconeixement del dret al treball o el dret a la salut, situant els ciutadans a la voluntat del mercat; els dèficits democràtics en la seva elaboració, fet des els estats i pels estats, sense comptar per res amb la ciutadania; la militarització de la UE que planteja el text; i el nul reconeixement de la nació catalana, ja sigui com a nació sense estat, comunitat lingüística o bé el seu dret a l’autodeterminació, ans el contrari, fa que els cinc col·lectius es posicionin activament contra el Tractat i faran campanya activa pel NO, per activar la ciutadania de la Vall del Ges. Els diferents col·lectius tenen planejat fer un mural i es faran parades informatives al mercat setmanal de Torelló i a la Plaça Nova de Torelló.

Torelló

Centre de dia, una victòria de la ciutadania.

Pel membre d'ERC-AM, Joan Girbau, "s'ha de continuar amb la política participativa en la creació de polítiques de la gent de gran, on tots hi podem participar: partits, entitats i ciutadania". ERC-AM ha mostrat la seva satisfacció perquè el projecte surt endavant i, a més, com el grup municipal havia proposat en campanya, després d'una feina ben feta, liderat per Carme Verdaguer. Com va dir Jordi Casals, portaveu d'ERC-AM, en el ple de pressupostos, que "el centre dia es faci, és una victòria de la societat civil, que va saber marcar l'agenda política", cal homenetjar el grup de ciutadans que va treballar fort perquè el centre de dia fos una realitat.

Torelló

ERC-AM de Torelló, s'absté en els pressupostos del 2005

El grup municipal d’ERC-AM hem volgut fer una valoració global, tant de contingut com de plantejament. Per començar creiem que si l’equip de govern vol el vot favorable dels altres grups, no només s’hauria de posar a disposició dels grups durant la última setmana abans de l’aprovació dels pressupostos, sinó que s’hauria d’informar durant l’elaboració, explicar la seva filosofia i demanar opinions. La majoria absoluta segur que relaxa en quan a buscar consensos, però després els suports són els que són. Posant la mirada en les inversions ens congratulem que dos dels punts claus del nostre programa electoral es vegin reflectits en aquest pressupost: la piscina i el centre de dia. La piscina és un tema que Jesús Calonge hi va posar cos i ànima per aconseguir un equipament digne de la realitat de Torelló, però una cacicada de clientelisme partidista de l’antic govern de la Generalitat va fer que la nova piscina de Torelló s’esfumés. En aquests pressupostos hi veiem un projecte per la nova piscina, de projectes ja n’hi ha hagut d’altres abans, esperem que aquest sigui el definitiu i que com a mínim s’adjudiqui l’obre abans de final de legislatura, i que no quedi al calaix.

Torelló

Calonge es congratula que es torni a treballar per una nova piscina.

Benvolgut Secretari General, Primer de tot, el voldríem felicitar pel seu recent nomenament com a Secretari General de l’Esport en un moment crucial per a la política esportiva municipal a Catalunya. Sóc en Jesús Calonge, responsable de política municipal de la secció local d’ERC a Torelló i ex-regidor d’esports de l’anterior legislatura. Com a responsable de la política esportiva del meu municipi he tingut ocasió de seguir d’una manera propera la política esportiva de l’anterior Govern de la Generalitat, des de la presentació, a corre cuita, del PIEC, amb les conseqüents al•legacions presentades per la Federació de Municipis de Catalunya i la Diputació de Barcelona, com la visualització de l’enorme dèficit en la construcció de infrastructura esportiva posada de manifest en la quantitat de sol•licituds de subvenció presentades per un munt de municipis catalans, així com la sequera econòmica de molts anys pal•liada amb dues convocatòries de subvenció, que no han respost ni de lluny, les expectatives municipals.

Torelló

Jordi Casals denuncia que s'hagi tingut propaganda tendenciosa a favor del SÍ a la Constitució, a l'Ajuntament de Torelló.

El portaveu d'ERC-AM Torelló, denúncia que en els espais de cara el públic de l'Ajuntament de Torelló hi havia tríptics, enganxines i pósters amb el lema "Los primeros con Europa", que a petició d'ERC, la Junta Electoral Central havia fet retirar per tendenciós. S'ha al.legat que ningú no havia informat a l'Ajuntament de Torelló, tot i que la tendenciositat del text era clar a favor del sí, doncs es deia que la Constitució faria una "Europa més solidària, justa i eficaç". El material, que només era en castellà, s'ha retirat, en principi.

Torelló

Marina Llansana a Torelló i Carod a Vic pel NO

En roda de premsa del diputat, Josep Maria Freixanet, i del secretari comarcal d'imatge i comunicació, Jordi Casals i Prat, s'ha presentat la campanya pel NO al Tractat Constitucional europeu a la comarca d'Osona. A la comarca es faran 14 actes, destacant l'acte central de les comarques centrals, que es farà a l'11 de febrer a Vic, on hi intervendrà Josep Lluís Carod-Rovira, President d'ERC. A Torelló, el 17 de febrer, es portarà terme l'acte pel NO, que comptarà amb la presència de la portaveu republicana i diputada Marina Llansana. Freixanet i Casals han coincidit en assenyalar que s'ha de treballar fort per donar cobertura a gent de CiU i PSC descontents amb el text proposat, a més d'obrir els actes a la societat civil i a Plataformes cíviques pel NO.

Torelló

ERC i JERC rebutja la violència feixista

Concentració antifeixista a Torelló El dijous, dia 23 de desembre de 2004, a les 9 del vespre, a la plaça Nova de Torelló, es farà una concentració d´homenatge a en Roger que va morir fa pocs dies després de ser assassinat a mans de feixistes en les passades festes de Gràcia, el passat mes d´agost. En Roger ha passat més de tres mesos en coma com a conseqüència d´una ganivatada al coll produida per feixistes identificats, dos dels quals, un noi i una noia, viuen a Torelló. A Torelló, també darrerament, s´han prodüit pintades racistes i a favor de la raça blanca. Ja és hora d´aturar aquests energumens. Ahir va ser en Guillem Agulló, avui en Roger, no podem permetre que demà hi hagi una altra mort a mans d´aquests assassins feixistes. Feixistes ni a Gràcia, ni a Torelló ni enlloc!

Torelló

JERC Valll el Ges, colaborant amb la comissió "Una nació, una selecció", coordina un bus pel Catalunya-Argentina

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ PARTIT DE FUTBOL CATALUNYA – ARGENTINA 29 DE DESEMBRE DE 2004 CAMP NOU ABANS, MANIFESTACIÓ PER LES SELECCIONS NACIONALS CATALANES Bus de les JERC Vall del Ges. Sortida de Torelló a les 16.45. Ruta: Sant Pere, Sant Vicenç, Torelló, Orís, Masies de Voltregà, Barcelona. 696078236 (JORDI) [email protected]/[email protected]/[email protected]

Torelló

ERC agraeix el serveis prestats de Josep Solà i dóna la benvinguda a Miquel Sala.

Esquerra Republicana de Catalunya agraeix els serveis prestats al poble de Torelló, tot i les discrepàncies polítiques en segons quins temes. Es valora molt els 17 anys que ha dedicat al poble ja des de govern amb CiU o bé des de l’oposició amb els Independents de Torelló. Per responsabilitat política, cosa que l’honora, al no poder donar el 100% per motius professionals, deixa el seu lloc a Miquel Sala, al qual li donem una calorosa benvinguda i la voluntat de treballar pel poble.

Torelló

ERC-AM es reafirma amb la seva proposta d’obrir un procés participatiu obert a tots als artistes de Torelló, amb el lideratge de l’Escola d’Arts Plàstiques, per elaborar el projecte del monument escultòric de la Plaça de la Sardana.

Arran del fet de l’equip de govern de Miquel Franch d’adjudicar el projecte del monument escultòric de la Plaça de la Sardana, sense el previ procés participatiu proposat per ERC-AM, el qual l’Alcalde va dir coincidir-hi, Jordi Casals s’ha reafirmat en la seva proposta d’obrir un procés participatiu liderat per l’Escola d’Arts Plàstiques, que l’ajudi a consolidar-se socialment, però obert a tots els artistes, principalment de Torelló. ERC-AM no entén quina participació hi ha amb un projecte ja adjudicat. Casals també va posar en dubte que s’hagi tingut en compte els veïns del Barri de Montserrat i altres entitats per estructurar el procés de tria del projecte. La participació ciutadana ha de comptar amb la base, si no, és una participació tutelada.

Torelló

S’aprova una moció d’ERC-AM a favor de les seleccions esportives nacionals catalanes.

En el darrer Ple s’ha aprovat una moció a favor de les seleccions esportives nacionals catalanes, arràn del desencís produït per l’estafa de l’Assemblea de Fresno, negant el reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge, fent un gir de 180º vers la decisió presa a l’anterior assemblea de la FIRS, amb pressions polítiques, violant la privacitat dels organismes esportius. Així doncs, el Ple municipal dóna suport a la FCP, a la UFEC i a la Secretaria General de l’Esport perquè treballin pel reconeixement internacional de la FCP i de la resta de seleccions esportives catalanes. També es demana que el govern espanyol s’abstingui d’actuar en contra d’un projecte avalat per 500.000 signatures.

Torelló

S’aproven els reglaments dels Consells Municipals amb esmenes presentades per ERC-AM

ERC-AM de Torelló ha aconseguit que s’acceptin 2 esmenes presentades a la proposta de reglaments dels Consells Municipals de Benestar Social i Salut Pública i de Seguretat Ciutadana i Mobilitat. En sobresurt la que diu que les propostes que surtin dels Consells Municipals s’hauran de vehicular obligatòriament per incloure-les a l’ordre del dia del Ple. ERC-AM valora que és un salt qualitatiu en la política participativa, dotant de poder per fer propostes que no hauran de passar el filtre del regidor de torn, més o menys sensible a la política participativa. També s’ha acceptat la que diu que el Consell Municipal haurà de participar en activitats per promocionar la participació ciutadana i d’intercanvi d’experiències amb altres municipis, una esmena proposada en vistes de l’aprofundiment en tasques de promoció de la cultura participativa en la política. Tot i això, han quedat rebutjades esmenes que anaven encaminades a buidar de contingut partidista els Consells, buscant més protagonisme de la ciutadania.

Torelló

ERC-AM denúncia la pobre participació en la campanya per l’Estatut i planteja que el Pla d’Igualtat d’Oportunitats serveixi per dinamitzar la prevenció de la violència de gènere.

El portaveu d’ERC-AM, Jordi Casals, va denunciar la pobre participació de la ciutadania de Torelló en la campanya per l’Estatut, on només s’han recollit dues butlletes de propostes i en blanc. Això vol dir que “o la població de Torelló és el paradigme d’una societat connectada a internet o bé la publicitació i la informació per part de l’ajuntament ha estat pobre. També es va apuntar que la Conselleria de Relacions Institucionals va enviar sols material, sense cap mena de suport addicional, i, a més, es va fer tard, amb precipitació. Per altra banda, arran d’una esmena contra la violència de gènere, Casals va plantejar que el Pla d’Igualtat d’Oportunitats entre Dones i Homes, serveixi per dinamitzar i reforçar la prevenció de la violència de gènere. Davant aquesta xacra social on “cada insult, bufetada i assassinat és un insult, una bufetada i un assassinat d’una part de tots nosaltres” la prevenció activa és bàsica.

Torelló

ERC-AM Torelló pregunta pel nou ajuntament i demana que es marquin els aparcaments del Mercat Municipal.

ERC-AM de Torelló va preguntar en el darrer Ple pel projecte d’un nou Ajuntament, que se n’havia parlat en la darrera legislatura, però en l’actual no se n’havia dit res. Segons Jordi Casals, l’actual edifici “està desbordat, deteriorat i amb deficiències”, tampoc està adaptat en matèria d’accessibilitat. Casals va mostrar la seva idea que l’Ajuntament de Torelló ha d’estar a l’altura d’una població de 13.000 habitants, com és Torelló. La Direcció General d‘Arquitectura i Paisatge presentarà properament un avantprojecte. El grup republicà també va demanar que es marquin les places d’aparcament del pàrquing del Mercat Municipal “per ordenar els aparcaments i aprofitar més l’espai”.

Torelló

Jordi Casals proposa que el projecte del monument escultòric de la nova Plaça de la Sardana surti d’un procés participatiu liderat per l’Escola d’Arts Plàstiques.

El portaveu republicà va proposar que s’obri un procés participatiu pel projecte del monument històric de la Plaça de la Sardana, que tingui en compte la participació de la ciutadania, veïns del Barri de Montserrat i artistes de Torelló, on el lideratge recaigui en l’Escola d’Arts Plàstiques, aconseguint així portar una política participativa i integrar l’Escola d’Arts Plàstiques en la societat, un pas més per la consolidació de l’escola. Casals també va apuntar que segurament 6.000 € no és un pressupost massa gran per un monument escultòric. Per ERC-AM la nova Plaça de la Sardana és un acte de justícia pels veïns del barri de Montserrat, que se’ls hi devia un plaça que sigui lloc de trobada de la ciutadania, per viure-la i gaudir-la.

Torelló

Carod denuncia pressions de l'Estat espanyol en la decisió de la FIRS de no reconèixer la Federació Catalana de Patinatge

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha atribuït a "pressions directes espanyoles sobre caps d'Estat i de Govern" la decisió de la Federació Internacional de Patinatge (FIRS) de revocar, aquesta matinada, l'acceptació com a membre de ple dret de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). Carod ha constatat que "malgrat trobar-se en un àmbit estrictament esportiu, hi ha qui ha jugat brut. La Federació Espanyola de Patinatge no ha jugat net" i ha denunciat irregularitats en la votació.

Torelló

Joan Girbau apunta algunes raons per dir no a la incineradora.

ALGUN RAONAMENT PER DIR NO A LA INCINERADORA. (Joan Girbau i Pol) Després de quatre anys de reflexions, estudis de viabilitat, rendibilitat econòmica i política, de discussions semàntiques sobre si s’ha de parlar d’incineradora o de tèrmica o quin tipus de matèria és la biomassa, la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya ha decidit aprovar el funcionament de la futura incineradora de Sant Pere de Torelló . En primer lloc, cal ressaltar que, segons aquesta resolució, la futura central podrà tractar o incinerar (cremar a altes temperatures – només faltaria!) massa forestal, despulles animals, llots de depuradores o gallinassa. D’aquesta manera, es vol convertir la matèria viva en energia, evidentment tèrmica, convertible en energia elèctrica per tal de ser utilitzada com a fins lucratius per a les companyies que monopolitzen aquests serveis. Sembla evident que tota aquesta matèria biològica pot considerar-se biomassa, tot i que cal apuntar que no tota la biomassa té les mateixes característiques.