Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Esquerra denuncia la campanya de renda enganyosa promoguda per la Generalitat

El secretari d'Organització d'Esquerra Republicana del País Valencià, Jordi Vayà, ha denunciat "la propaganda del govern valencià sobre les suposades excel•lències del nostre model impositiu". Vayà ha fet aquestes declaracions arran de la carta sobre la campanya de renda que ha enviat la conselleria d'Economia Hisenda i Ocupació, en què s'afirma que "en la Comunitat Valenciana paguem menys impostos". Segons Vayà "el PP demostra el seu cinisme sense límits amb afirmacions d'aquest tipus que ressalten una part de la veritat de la manera més tendenciosa". L'única veritat per Vayà, és que "durant els últims 300 anys el País Valencià ha patit un espoli fiscal permanent. Estem per baix de la mitjana de l'estat en PIB i cada vegada en perdem més posicions. Amb el pas dels anys, el País Valencià no ha seguit el procés de convergència que la LOFCA proclamava entre els seus objectius i hem esdevingut un territori cada vegada més empobrit", assenyala Vayà. El dirigent republicà explica que "al País Valencià la realitat és ben distinta.

Alcoi

REUNIONS FONT ROJA‏

El passat dimecres dia 25 de març el Secretari de Finances d'Esquerra-Alcoi Claudi Sempere,va assistir a la reunió convocada perla Plataforma "Fora l'hotel de la Font Roja" a la que esquerra és vinculada, als locals de la UNESCO. S'abordàren assumptes tals com l'informe de l'empresa Pangea que s'encarregà d'entrevistar al màxim de col.lectius possibles per saber de l'opinió del poble alcoià i d'Ibi. Un informe que baix el nostre punt de vista i el de la Plataforma no serveix per a res,ja que ha sigut Diputació la que ha demanat aquest Informe. Clar és que un sondeig per corroborar unes intencions ja obertament declarades no te massa credibilitat. Entre altres coses perquè el Presidentd'Esquerra-L'Alcoià Josep Cortés va assistir al dia següent a la reunió pública que feia el Consell Rector del Parc a l'edifici FontRoja Natura a les 11h on s'encontraven Diputació, Generalitat, elDirector del Parc, els Regidors del PP Javier Castañer i SantiagoBotella, representant dels caçadors i dels propietaris de masos de laFont Roja, entre altres i va ser testimoni del nou projecte quecontempla 30 habitacions amb dues plantes, tres aparcamentspossibles,un llevant el lloc d'acampada, l'altre enlloc on es ara il'últim baix de l'Hotel amb la qual cosa l'impacte ambiental al tindreque fer excavacions, llevar carrasques.

Alcoi

SENYALITZACIÓ DELS CARRERS D'ALCOI

El carrer periòdic el Ciudad (dalt de l'IES Andreu Sempere) és un dels carrers d'Alcoi que té doble sentit per al trànsit i no disposa de cap línia discontínua que ens indique on acaba i on scomença l'altre carril. L'últim tram d'Isabel la Catòlica,Font del Rossinyol,Font del Quinzet...per esmentar unes quantes més,són carrers que no disposen d'aquesta senyalització. Des d'Esquerra entenem que açò pot provocar confusió a l'hora de conduir i en cas de col·lissió frontal grans dubtes de qui és el que a sobrepassat la línia. És de vital importància la bona senyalització de tots els carrers i clar està que no podem esperar menys d'uns carrers que no fa gaire han estat inaugurats. Esperem que el responsable al Consistori s'adone de la importància dels fets i els rectifique aviat. Francesc Fuster Secretari d'Imatge i comunicacions Esquerra-Alcoi

Anoia

Una cinquantena d’igualadins i igualadines visiten el Parlament de Catalunya

Aquest passat diumenge dia 29 de març una cinquantena d’igualadins i igualadines de totes les edats han participat en una visita al Parlament de Catalunya organitzada per Esquerra Republicana. Durant una hora i mitja els visitants han pogut conèixer la història de la institució, els detalls arquitectònics del Palau del Parlament i els llocs més emblemàtics de la cambra, com ara el Saló de Sessions, la Sala de Mesa o els salons de Passos Perduts. La visita ha comptat amb les explicacions de la diputada anoienca Marina Llansana, que ha explicat el dia a dia de l’activitat parlamentària, ha detallat com s’organitzen la feina els diputats i els membres del Govern i ha explicat algunes anècdotes que han tingut lloc els darrers anys a la institució més important del nostre país. Vist l’èxit de la convocatòria, Esquerra Igualada no descarta repetir una sortida d’aquestes característiques més endavant.

Alcoi

PONT BATOI-SANTIAGO PAYÀ

En el Ple d'aquest mes de març, el presdident d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés va presentar un Prec per demanar la Construcció d'un pont que comunique els polígons de Batoi i Santiago Payà, la creació d'una carretera paralel.la al carrer els Canalons i la posterior creació d'una redona que distribuixca el tràfic. Tenint en compte la poca distància que separa els Poligons Santiago Payà i el Polígon de Batoi i la necessitat de descongestionar del trànsit pesat i sorolls als veïns del carrer Oliver, des d'esquerra considerem que és una necessitat prioritària per al bon desenvolupament del treball a les nostres empreses. "Cal donar una eixida i entrada més pròxima als treballadors que viuen a Batoi i treballen al Polígon Santiago Payà o al de de la Beniata", assegurà el dirigent republicà Aquesta és una proposta positiva que que ha tingut bona acollida al veïnat del barri de Batoi gràcies a la reunió mantinguda per part dels dos Presidents: el d'Esquerra i el de l'associació de veïns de Batoi que entenen que és necessari prendre mesures per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i dels que enlloc treballen.

Anoia

Esquerra es felicita que finalment l’Anoia hagi aconseguit l’Outlet

Després que la Comissió d’Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya hagi donat el vistiplau aquest migdia al projecte del Centre Comercial de fabricants d’Òdena, la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia ha manifestat la seva satisfacció per aquesta decisió. Segons ha expressat la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana “és una gran notícia que finalment es faci realitat el compromís del Conseller Josep Huguet de portar un Oulet a l’Anoia”. Llansana ha afegit que “ja fa quatre anys que Esquerra es va implicar molt directament en aquest projecte, s’ha treballat des de totes les institucions per fer-lo realitat perquè estem convençuts que suposarà un impuls molt important pel tèxtil de l’Anoia, ajudarà a dinamitzar l’economia de la comarca, atraurà visitants i clients i crearà molts nous llocs de treball”. Per la seva banda, el regidor d’Esquerra a Òdena, Carles Casanova, ha destacat que “la construcció d’aquest centre de comerciants serà molt bo pel municipi d’Òdena i per la resta de la comarca” i ha manifestat la seva satisfacció per la decisió que avui ha pres el Govern de la Generalitat.

Alcoi

Curs de formació

El proper dissabte 28 de març, es realitzarà al Casal Ovidi Montllor d’Alcoi amb domicili al carrer Vistabella nº 8. Aquest curset de formació per al desenvolupament de pàgines web, està destinat a la militància d’Esquerra de les comarques de l’Alcoià i El Comtat. Programa: 10:30 – 11:00 Proporció d'acreditacions al recimpte 11:00 – 13:30 Curset de formació Des d'Alcoi us convidem a participar-hi confirmant-ho al correu de la seu comarcal [email protected] Salut i república

Sant Esteve Sesrovires

“NOSALTRES JUNQUERES”. SUPORT AL CANDIDAT A EUROPA

Alfred Bosch, Enric Calpena, Joan Reig, Elisenda Paluziè, Xavier Díez, Ventura Pons, Isabel-Clara Simó i fins a una trentena d’escriptors, periodistes, suport al candidat d’Esquerra a les eleccions europees, Oriol Junqueras. A aquestes primeres adhesions si han sumat molts més noms. El text valora l’«honestedat i preparació» del candidat d’Esquerra a les eleccions europees i posa de relleu les seves «qualitats i virtuts per encapçalar un moviment que, pas a pas, redreci la confiança i la il•lusió de tots plegats en l’anhel de ser cada cop més lliures»; s’hi apel•la a «una altra forma de fer política, que miri als ulls dels problemes de la gent» i reclama «superar l’estadi de la queixa i de la disputa partidista». El manifest també situa Europa com «la gran oportunitat per mostrar-nos tal com som» i afirmen els signants que la veu de Catalunya s’hi ha d’expressar «amb claredat, amb l’orgull de representar de manera desacomplexada una nació gran, amb una llengua que és la vuitena amb més parlants de la UE».

Alcoi

Constitució de dues seccions locals d'Esquerra a la comarca

El dissabte dia 14 de març a Onil es va celebrar la reunió amb els dirigents de les dues seccions locals noves creades a la Foia de Castalla. Josep Cortés com a President Comarcal d'Esquerra es va encarregar de la constitució de la Secció d'Onil i la Secció de Camp de Mirra i va convidar als dirigents a treballar per a la millora de la vida dels ciutadans dels respectius pobles i fer projectes de futur que facen d'aquesta comarca un punt de referència amb les polítiques d'Esquerra

Alcoi

ESQUERRA CRITICA ELS GESTORS DEL CALDERÓN

El passat cap de setmana es va suspendre el concert de Pitingo,en principi per raons tècniques;però una volta recerquem una mica trobem que la raó és,que no tenen el suficient públic com per traure les ganancies esperades. Així que per aquells que vullguen vore l'esmentat concert el podran vorer al mes d'octubre;però sense assegurar-te que finalment es farà;i és que no ens extranya la manca de públic,ja que les entrades d'aquest concert tenien un valor afegit de 5€ més a Alcoi en relació amb el teatre Principal d'Alacant i si ho comparem amb el concert d'Altea hi ha una diferència de 13'5€.Açò és una abús per part de l'empresa gestora o és que no saben negociar amb les companyies. Lógicament amb aquestos preus,per ser exactes 45€ per persona és dificil trobar públic que vullga vorer un concert,clar està que açò és sols un exemple;per què si busquem i comparem de segur que són molts més els desgavells en els preus ofertats per als alcoians. A Esquerra entenem que la cultura es per a tots i no pot tindre un cost tant alt.

Catalunya Central

Marta Rovira i Pere Culell representants territorials a Europa.

El cap de setmana passat, a la ciutat de Vic, es va celebrar Congrés Regional, on el president, Jordi Serra, va fer l'informe polític del primer mig any de mandat. Posteriorment es van escollir dos candidats per les eleccions europees. Hi havia una candidata, Marta Rovira, per ser la primera per la regional, i un candidat, Pere Culell, per ser el segon canddat per la regional. Ambdós van sortir escollits, la primera amb 47 vots a favor, 17 en blanc i 2 nuls, i el segon amb 45 a favor i 6 en blanc. Va fer la cloenda el candidat Oriol Junqueras, que abans va visitar el mercat de Vic acompanyat pels regidors de Vic i membres de l'executiva d'Osona i local. Posteriorment, Junqueras va participar a l'escola de formació regional de les JERC que es celebrava a Sant Pere de Torelló

Anoia

La “Ruta de la Batalla dels Prats de Rei de 1711”, ja és una realitat

Més d’un centenar de persones van assistir a la inauguració de la “Ruta de la Batalla dels Prats de Rei – 1711”, que va tenir lloc el passat diumenge a la Torre de la Manresana. Va encetar el torn d’intervencions Francesc Duocastella, alcalde dels Prats de Rei, manifestant la seva satisfacció pel fet que aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació de l’administració. També, va afegir que projectes com el que s’inaugura, suposa una voluntat ferma d’oferir una major oferta turística però sobretot, centrada en donar a conèixer la història dels Prats de Rei arreu del territori. Seguidament, intervingué l’ historiador, Francesc Xavier Hernández, relatant de forma breu, els fets històrics que van succeir als Prats de Rei, en el marc de la Guerra de Successió. Va cloure el torn d’intervencions la Directora General d’Acció Departamental de la Vicepresidència, Margarida Aritzeta, la qual incidir, entre d’altres aspectes, en la importància de donar a conèixer al món la nostra història bèl•lica amb l’objectiu de poder reforçar la pau.

Sant Esteve Sesrovires

ORIOL JUNQUERAS, CANDIDAT D’ESQUERRA A LES ELECCIONS EUROPEES

El passat 21 de febrer, el Consell Nacional d’Esquerra va ratificar Oriol Junqueras com a candidat d’Esquerra a les eleccions al Parlament Europeu del proper 7 de juny, amb una majoria molt extensa de 147 vots a favor i 6 abstencions. Junqueres va mostrar-se molt agraït per la confiança feta en la seva persona per encarar el repte de representar l’independentisme català a Europa i de contribuir a la construcció europea dels Països Catalans. El candidat es va mostrar afalagat per «representar el partit més important de la història del meu país» i va sentenciar que «si no hi ha una gran participació en sortiran beneficiats els partits que perjudiquen Catalunya» tal com s’ha pogut comprovar aquestes darreres setmanes en els atacs a la llengua i a la cultura popular dels Països Catalans. Oriol Junqueras és llicenciat en Història Moderna i Contemporània, i doctor en Història del Pensament Econòmic. És professor a la Universitat Autònoma de Barcelona i col•labora en diversos mitjans de comunicació.

Anoia

ERC Igualada publica un nou número del seu butlletí

Esquerra Republicana de Catalunya d'Igualada ha publicat un nou número del seu butlletí. En aquest número es parla de diversos temes com ara que ERC dóna suport a l'aeroport, els tràmits que ha fet esquerra d'Igualada perquè la ciutat tingui la titularitat de la caserna de la Guàrdia Civil, a més a més hi ha dues entrevistes una a Joan Torras i l'altre a l'Oriol Junqueras

Alcoi

DIA DE LA DONA TREBALLADORA

Aquest diumenge 8 de març tindran lloc arreu del P.V diverses convocatòries del Dia de la Dona Treballadora US ESPEREM!!! CATELLÓ Esmorzar popular i lectura del manifest 7/3/09 12:00 Plaça de Sta Clara de castelló Hi haurà conta-contes, dolçainers, jocs... i moltes ganes de gaudir de la diada VALÈNCIA Manifestació: les dones decidim si parim o no parim glorieta 8/3/09 12:00 S'han acordat portar una palestina en solidaritat amb les dones palestines ALACANT Manifestació: diferents sí, desiguals no. Plaça dels estels 8/3/09 12:00 Esquerra participarà en les tres convocatòroes; a Alacant i València es portarà pancarta amb lema: Més drets , menys crisi Francesc Fuster i Vilaplana Secretari de comunicació e imatge esquerra-alcoi