Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

•Esquerra es va reunir amb la plataforma antipàrquing el dimecres 7 de març. Es va fer entrega del comunicat que eixí a la premsa en el que es confirma la incorporació d’Esquerra Republicana. Esquerra ha enviat aquest document a la Foia de Castalla i a alguns dels pobles de l’Alcoià i el Comtat, com Benasau…i a banda s’ha compromés a reomplir unes 210 copies d’aquest document.

Roses

Marc Danés elegit alcaldable d'ERC per Roses

 L’Assemblea Local de Roses ha elegit Marc Danés com a cap de llista d’Esquerra Republicana per Roses. Danés és regidor de l’Ajuntament de Roses des del 30 de gener de 2005, data en que va substituir l’anterior cap de llista republicà Ramon Pujol. Danés té 29 anys, és comercial d’una empresa d’alimentació i estudia Dret a l’UOC. Malgrat la seva joventut, és una persona que ha treballat activament en el teixit cultural i associatiu de la vila rosinca: ha col.laborat amb el bàsquet local, la Colla Gegantera de Roses, el grup de Teatre de Roses i festes com el Carnestoltes. Per Danés Esquerra de Roses es marca com a prioritat “el retorn al govern de la ciutat” amb l’únic objectiu de “servir a la gent del poble”. El candidat republicà està convençut que Esquerra en la propera campanya tindrà “una veu pròpia i diferenciada de les dues grans forces polítiques que han vingut adminstrant la vida política local”. Una veu que, en paraules de Marc Danés “farà arribar a la població un programa de govern propi, clar, factible i que respondrà a les necessitats i a les expectatives de Roses”.

Alcoi

Especulació urbanística

•El dissabte 24 de Febrer a la població de Quatretonda es va convocar una reunió per a posar al dia dels avanços aconseguits davant la macrourbanització que volen construir a la població de Penàguila. A aquesta reunió van assistir veïns d’Alcoleja, Benasau, Penàguila, Benilloba…ja que totes les poblacions estan patint el mateix problema i la que no, li falta poc. Esquerra va assistir a la reunió, i després de parlar amb la direcció d’aquesta plataforma, es va sumar a qualsevol projecte que tinga previst en un futur contra les urbanitzacions, que estan fent malbé tot el nostre territori.

Alcoi

Esquerra s'adereix a la plataforma contra la privatitzacio del parquing

Cinc nous col·lectius s'adherixen a la plataforma contra el pàrquing privat de l'Hospital d'Alcoi. La plataforma contra la privatització del pàrquing de l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi ha obtingut els últims dies l'adhesió de cinc nous col·lectius, que se sumen a la vintena ja existent. Concretament es tracta de les associacions de veïns de Batoi i Font Roja, així com Alcoi Solidari, Esquerra Republicana d'Alcoi, la Intersindical Valenciana i el sindicat UGT. A la seua última reunió, que es va celebrar aquesta mateixa setmana, la plataforma va acordar unir-se a l'escrit d'arreplegada de firmes impulsat per la junta de personal del centre hospitalari, així com remetre a través de l'executiva comarcal del PSPV-PSOE una moció de defensa d'un aparcament públic entre tots els municipis que composen l'àrea de salut 15. Finalment, els col·lectius han decidit redactar un manifest que es farà públic el pròxim 7 de març, a les 19.30 hores i a l'associació de veïns de la Zona Nord d'Alcoi.

Sant Andreu

Portabella presenta el programa d'Esquerra Barcelona a Sagrera

Durant un sopar el candidat d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella ha presentat el programa d'Esquerra per a la capital catalana. En el sopar han assistit tots els candidats a consellers de Districte a Sant Andreu i diferents regidors del ajuntament de Barcelona. El sopar celebrat a la Nau Ivanov, al barri de la Sagrera, a comptat amb la presència de més d'un centenar de militants i simpatitzants que han pogut gaudir d'un sopar-tertúlia acollidor. Durant el sopar a cada taula s'hi ha escollit un representant que recollia totes les propostes que sortien durant el mateix i on més tard el candidat d'Esquerra per Barcelona, Jordi Portabella, ha pogut contestar.

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

•El dimecres dia 21 de Febrer s’ha reunit la plataforma contra l’aparcament privat que es vol construir a l’hospital Verge dels Lliris. La conclusió és que un aparcament de bé públic no es poc convertir en un bé privat per a traure benefici, quan l’únic que necessita es quitranar i quatre ratlles per a distribuir-lo. Si es vol construir un aparcament privat hi ha lloc suficient als voltants. Açò també ajudaria a la Zona Nord a no patir per la saturació d’habitants i vehicles que té. Esquerra Republicana d’Alcoi ha recolzat aquesta plataforma a tots els efectes i a més s’ha compromès a treballar en la confecció de les pautes a seguir. Les properes setmanes es tornaran a reunir.

La Ràpita

Joan Ridao presenta el llibre Així es va fer l’Estatut a la Ràpita

Al voltant de 70 persones van assistir a la presentació del llibre del diputat al Parlament Joan Ridao Així es va fer l’Estatut, a càrrec del mateix autor i presentat pel candidat a l’alcaldia de la Ràpita per Esquerra Republicana, Josep Caparrós. Ridao va explicar que la primera part del llibre és una breu història de la situació política que presideix l'elaboració de l'Estatut actual. Va fer referència a les negociacions i retallades dels estatuts anteriors i als resultats d'Esquerra en les eleccions al Parlament de l’any 2003, amb el pacte estratègic del Tinell. La segona part del llibre, va dir, ja entra amb més detall en l'elaboració de l'actual Estatut. Va remarcar que aquest llibre no explica "batalletes" partidistes com fa el de Duran i Lleida però que, evidentment, està fet des d’un punt de vista propi. Va explicar que l'acord Mas-Zapatero del 21 de gener es va començar a gestar a l'estiu. Segons Ridao, “allí ja van vendre tot el peix: van acordar carregar-se a Maragall i que el PSC, amb Montilla, donés suport al govern de CiU (Mas), com a mínim quedant-se a l'oposició”.

Sant Andreu

Nova executiva local

El passat mes de Desembre és va escollir dos nous càrrecs dins de l'executiva local. En primer lloc Isaac Farré i Hernández ocuparà la secretària de comunicació que fins ara ocupava Lidia Alberich. Per l'altre banda la secretaría de militància ha passat a ocupar-la Miquel Àngel Rodès.

La Ràpita

Esquerra prioritza la creació de sòl industrial

Una de les apostes més rellevants que fa Esquerra a La Ràpita per a la propera legislatura és la que fa referència a les polítiques actives d’ocupació, ja que el treball és una de les problemàtiques que als rapitencs i les rapitenques més els preocupa. Per això, Esquerra creu que ha arribat el moment de posar “fil a l’agulla d’una vegada per totes i tirar endavant la urbanització del Polígon Industrial El Salt, ja que després de gairebé quatre anys no s’ha fet absolutament res” —manifesta el regidor i alcaldable d’ERC, Josep Caparrós. El Polígon Industrial El Salt compta amb una superfície de 450.000 m2 de sòl, i està ubicat a la zona de ponent del municipi, entre el camí del Racó Calent, l’N-340 i el barranc del Solito, la qual cosa li proporciona un accés directe a les infraestructures viàries. Esquerra creu que “és totalment inacceptable que el desenvolupament del polígon continuï de la mateixa manera com el va deixar a finals de la passada legislatura l’aleshores regidor de Desenvolupament del Sòl, Lluís Salvadó”.

Teià

Acte de campanya a Teià el 23/10/2006 a les 21:30

L'únic acte de campanya electoral a Teià es realitzarà al local de l'Associació de Veïns de Vallbellida el proper dilluns dia 23 a les 21.30h. Es parlarà de mobilitat comarcal (la nova autovia i com afectarà, en especial al veïnatge de Vallbellida) i quin és el posicionament d'ERC. La trobada estarà dirigida per la Teresa Aragonés ponent al llarg de la legislatura anterior en temes d'infraestructures. Tot i que estarà dirigida directament als més afectats resta oberta la reunió a qualsevol vilatà i vilatana interessat o interessada.

Teià

A iniciativa d'ERC es pacten els espais electorals més significatius de Teià

Els portaveus municipals dels grups d'ERC, CiU, PSC i PP, a instància d'ERC, van pactar el repartiment d'espais de propaganda electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya. Des de l'inici de legislatura aquesta ha estat una pràctica habitual promoguda pel regidor responsable de la Regidoria de Governació (ERC) i reflectada posteriorment en la nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Aquesta és la primera ocasió que es dóna compliment a l'Ordenança Municipal. També es va aprovar sol•licitar el vot a la població mitjançant una pancarta conjunta de tots els grups municipals al centre del poble, espai que havia estat tradicionalment font de conflictes per la seva utilització partidista.

Teià

ERC critica la manca de rigor de CiU en relacio amb el projecte de rehabilitació de la masia de Can Llaurador

Davant de les notícies aparegudes a la premsa i a diversos mitjans informatius en relació amb un possible replanteig del projecte executiu de la rehabilitació de la masia de Can Llaurador com a seu de l’Arxiu Històric Municipal i d’un servei de cafeteria vinculat al projecte de la futura biblioteca i parc de Can Llaurador, l’alcalde, Andreu Bosch, en nom del govern municipal (ERC i PSC), va fer les següents puntualitzacions a les observacions formulades per CiU en el Ple del passat 3 d’octubre: 1. El Grup Municipal de CiU va votar favorablement el 13 de juliol al projecte executiu que fixava, entre altres qüestions, que la masia de Can Llaurador seria la seu de l’Arxiu Històric Municipal (a la primera planta i amb dependències a la planta baixa), a més d’ubicar a la planta baixa un servei de bar cafeteria, necessari per a un equipament cultural i de lleure que reuneix biblioteca, parc i arxiu històric. 2. Durant el període d’informació pública del projecte, ni CiU ni cap altra grup municipal no van presentar al•legacions, com tampoc no se’n va rebre cap de persones o entitats externes a l’administració municipal.

Teià

S'aprova una resolució sobre el transport públic al Congrés Regional de les JERC

Al Congrès regional de les JERC celebrat el dia 30 de setembre a Pineda de Mar, la secció local de Teià mitjançant l'Anna Balada va presentar i es va aprovar una resolució segons la qual les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord es comprometen a treballar per prioritzar els transport public a la comarca. Aquesta resolució demana a les administracions pertinents una millora de l'actual sistema viari amb una major inversió en infraestructures a la comarca, l'alliberament dels peatges de l'autopista C-32, i referma la posició dels joves independentistes en favor de convertir l'actual N-II en una via cívica.

La Ràpita

Esquerra vol fer del Mercat Municipal un atractiu comercial i turístic

El grup municipal d’Esquerra Republicana de la Ràpita ha presentat, aquesta tarda i en una roda de premsa, la moció que defensarà en el proper Ple de l’Ajuntament de la Ràpita. Es tracta d’una moció que pretén defensar el Mercat Municipal davant d’un projecte faraònic que proposa l’Ajuntament de la Ràpita. El projecte de l’Ajuntament preveu substituir un edifici d’una planta per un nou edifici de set plantes, la qual cosa comportaria l’ofegament d’una zona com la del mercat i evitaria promocionar un comerç que és imprescindible en qualsevol ciutat. Esquerra Republicana, demana, doncs, després d’haver-se documentat en llibres d’història sobre la Ràpita, que abans d’avançar en cap projecte pel que fa al mercat municipal es dugui a terme un estudi de valoració arqueològica, tutelat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per comprovar si, com diuen els llibres, a la base del Mercat Municipal hi ha vestigis arqueològics de gran interès patrimonial i cultural per a la ciutat, com ara el castell, la Torre de la Ràpita, l’antic hospital i la muralla de la bateria.

Teià

Comença el treball per les Eleccions Municipals de 2007

Aquest mes de setembre s'han iniciat els treballs de reflexió i avaluació del Programa Electoral del 2003 entre els diferents membres de la candidatura a les eleccions municipals del 2007. Podeu enviar les vostres aportacions en base al Programa Electoral 2003 que us podeu baixar i/o consultar al bloc municipal d'ERC de Teià.

La Ràpita

Esquerra denuncia la privatització de l'espai del mercat municipal de la Ràpita

En el Ple extraordinari de l’Ajuntament de la Ràpita del proppassat 24 d'agost, el l’equip de Govern Municipal va aprovar, fent ús de la seva majoria absoluta, la cessió a mans privades de l'espai que ocupa el mercat municipal. El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Ràpita fem públic el nostre posicionament contra aquest projecte El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Ràpita estem en contra de la cessió d’aquest edifici municipal perquè, tot i que es preveu renovar el mercat municipal, també es preveu implementar un projecte desmesurat de cinc plantes de places d’aparcament, de manera que aquest projecte tindrà unes conseqüències irreparables en el casc antic de la Ràpita. L’edifici que es pretén construir tindrà un fort impacte visual generat per la una altura de planta baixa més cinc alçades. Aquest és un projecte especulatiu que pretén posar en venda la major part de les places d’aparcament que es construeixin i, a més, s’ha fet un concurs poc transparent i fet a mida d'uns interessos privats.