Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

•El dimecres dia 21 de Febrer s’ha reunit la plataforma contra l’aparcament privat que es vol construir a l’hospital Verge dels Lliris. La conclusió és que un aparcament de bé públic no es poc convertir en un bé privat per a traure benefici, quan l’únic que necessita es quitranar i quatre ratlles per a distribuir-lo. Si es vol construir un aparcament privat hi ha lloc suficient als voltants. Açò també ajudaria a la Zona Nord a no patir per la saturació d’habitants i vehicles que té. Esquerra Republicana d’Alcoi ha recolzat aquesta plataforma a tots els efectes i a més s’ha compromès a treballar en la confecció de les pautes a seguir. Les properes setmanes es tornaran a reunir.

La Ràpita

Joan Ridao presenta el llibre Així es va fer l’Estatut a la Ràpita

Al voltant de 70 persones van assistir a la presentació del llibre del diputat al Parlament Joan Ridao Així es va fer l’Estatut, a càrrec del mateix autor i presentat pel candidat a l’alcaldia de la Ràpita per Esquerra Republicana, Josep Caparrós. Ridao va explicar que la primera part del llibre és una breu història de la situació política que presideix l'elaboració de l'Estatut actual. Va fer referència a les negociacions i retallades dels estatuts anteriors i als resultats d'Esquerra en les eleccions al Parlament de l’any 2003, amb el pacte estratègic del Tinell. La segona part del llibre, va dir, ja entra amb més detall en l'elaboració de l'actual Estatut. Va remarcar que aquest llibre no explica "batalletes" partidistes com fa el de Duran i Lleida però que, evidentment, està fet des d’un punt de vista propi. Va explicar que l'acord Mas-Zapatero del 21 de gener es va començar a gestar a l'estiu. Segons Ridao, “allí ja van vendre tot el peix: van acordar carregar-se a Maragall i que el PSC, amb Montilla, donés suport al govern de CiU (Mas), com a mínim quedant-se a l'oposició”.

Sant Andreu

Nova executiva local

El passat mes de Desembre és va escollir dos nous càrrecs dins de l'executiva local. En primer lloc Isaac Farré i Hernández ocuparà la secretària de comunicació que fins ara ocupava Lidia Alberich. Per l'altre banda la secretaría de militància ha passat a ocupar-la Miquel Àngel Rodès.

La Ràpita

Esquerra prioritza la creació de sòl industrial

Una de les apostes més rellevants que fa Esquerra a La Ràpita per a la propera legislatura és la que fa referència a les polítiques actives d’ocupació, ja que el treball és una de les problemàtiques que als rapitencs i les rapitenques més els preocupa. Per això, Esquerra creu que ha arribat el moment de posar “fil a l’agulla d’una vegada per totes i tirar endavant la urbanització del Polígon Industrial El Salt, ja que després de gairebé quatre anys no s’ha fet absolutament res” —manifesta el regidor i alcaldable d’ERC, Josep Caparrós. El Polígon Industrial El Salt compta amb una superfície de 450.000 m2 de sòl, i està ubicat a la zona de ponent del municipi, entre el camí del Racó Calent, l’N-340 i el barranc del Solito, la qual cosa li proporciona un accés directe a les infraestructures viàries. Esquerra creu que “és totalment inacceptable que el desenvolupament del polígon continuï de la mateixa manera com el va deixar a finals de la passada legislatura l’aleshores regidor de Desenvolupament del Sòl, Lluís Salvadó”.

Teià

Acte de campanya a Teià el 23/10/2006 a les 21:30

L'únic acte de campanya electoral a Teià es realitzarà al local de l'Associació de Veïns de Vallbellida el proper dilluns dia 23 a les 21.30h. Es parlarà de mobilitat comarcal (la nova autovia i com afectarà, en especial al veïnatge de Vallbellida) i quin és el posicionament d'ERC. La trobada estarà dirigida per la Teresa Aragonés ponent al llarg de la legislatura anterior en temes d'infraestructures. Tot i que estarà dirigida directament als més afectats resta oberta la reunió a qualsevol vilatà i vilatana interessat o interessada.

Teià

A iniciativa d'ERC es pacten els espais electorals més significatius de Teià

Els portaveus municipals dels grups d'ERC, CiU, PSC i PP, a instància d'ERC, van pactar el repartiment d'espais de propaganda electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya. Des de l'inici de legislatura aquesta ha estat una pràctica habitual promoguda pel regidor responsable de la Regidoria de Governació (ERC) i reflectada posteriorment en la nova Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana. Aquesta és la primera ocasió que es dóna compliment a l'Ordenança Municipal. També es va aprovar sol•licitar el vot a la població mitjançant una pancarta conjunta de tots els grups municipals al centre del poble, espai que havia estat tradicionalment font de conflictes per la seva utilització partidista.

Teià

ERC critica la manca de rigor de CiU en relacio amb el projecte de rehabilitació de la masia de Can Llaurador

Davant de les notícies aparegudes a la premsa i a diversos mitjans informatius en relació amb un possible replanteig del projecte executiu de la rehabilitació de la masia de Can Llaurador com a seu de l’Arxiu Històric Municipal i d’un servei de cafeteria vinculat al projecte de la futura biblioteca i parc de Can Llaurador, l’alcalde, Andreu Bosch, en nom del govern municipal (ERC i PSC), va fer les següents puntualitzacions a les observacions formulades per CiU en el Ple del passat 3 d’octubre: 1. El Grup Municipal de CiU va votar favorablement el 13 de juliol al projecte executiu que fixava, entre altres qüestions, que la masia de Can Llaurador seria la seu de l’Arxiu Històric Municipal (a la primera planta i amb dependències a la planta baixa), a més d’ubicar a la planta baixa un servei de bar cafeteria, necessari per a un equipament cultural i de lleure que reuneix biblioteca, parc i arxiu històric. 2. Durant el període d’informació pública del projecte, ni CiU ni cap altra grup municipal no van presentar al•legacions, com tampoc no se’n va rebre cap de persones o entitats externes a l’administració municipal.

Teià

S'aprova una resolució sobre el transport públic al Congrés Regional de les JERC

Al Congrès regional de les JERC celebrat el dia 30 de setembre a Pineda de Mar, la secció local de Teià mitjançant l'Anna Balada va presentar i es va aprovar una resolució segons la qual les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord es comprometen a treballar per prioritzar els transport public a la comarca. Aquesta resolució demana a les administracions pertinents una millora de l'actual sistema viari amb una major inversió en infraestructures a la comarca, l'alliberament dels peatges de l'autopista C-32, i referma la posició dels joves independentistes en favor de convertir l'actual N-II en una via cívica.

La Ràpita

Esquerra vol fer del Mercat Municipal un atractiu comercial i turístic

El grup municipal d’Esquerra Republicana de la Ràpita ha presentat, aquesta tarda i en una roda de premsa, la moció que defensarà en el proper Ple de l’Ajuntament de la Ràpita. Es tracta d’una moció que pretén defensar el Mercat Municipal davant d’un projecte faraònic que proposa l’Ajuntament de la Ràpita. El projecte de l’Ajuntament preveu substituir un edifici d’una planta per un nou edifici de set plantes, la qual cosa comportaria l’ofegament d’una zona com la del mercat i evitaria promocionar un comerç que és imprescindible en qualsevol ciutat. Esquerra Republicana, demana, doncs, després d’haver-se documentat en llibres d’història sobre la Ràpita, que abans d’avançar en cap projecte pel que fa al mercat municipal es dugui a terme un estudi de valoració arqueològica, tutelat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per comprovar si, com diuen els llibres, a la base del Mercat Municipal hi ha vestigis arqueològics de gran interès patrimonial i cultural per a la ciutat, com ara el castell, la Torre de la Ràpita, l’antic hospital i la muralla de la bateria.

Teià

Comença el treball per les Eleccions Municipals de 2007

Aquest mes de setembre s'han iniciat els treballs de reflexió i avaluació del Programa Electoral del 2003 entre els diferents membres de la candidatura a les eleccions municipals del 2007. Podeu enviar les vostres aportacions en base al Programa Electoral 2003 que us podeu baixar i/o consultar al bloc municipal d'ERC de Teià.

La Ràpita

Esquerra denuncia la privatització de l'espai del mercat municipal de la Ràpita

En el Ple extraordinari de l’Ajuntament de la Ràpita del proppassat 24 d'agost, el l’equip de Govern Municipal va aprovar, fent ús de la seva majoria absoluta, la cessió a mans privades de l'espai que ocupa el mercat municipal. El grup d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Ràpita fem públic el nostre posicionament contra aquest projecte El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya de la Ràpita estem en contra de la cessió d’aquest edifici municipal perquè, tot i que es preveu renovar el mercat municipal, també es preveu implementar un projecte desmesurat de cinc plantes de places d’aparcament, de manera que aquest projecte tindrà unes conseqüències irreparables en el casc antic de la Ràpita. L’edifici que es pretén construir tindrà un fort impacte visual generat per la una altura de planta baixa més cinc alçades. Aquest és un projecte especulatiu que pretén posar en venda la major part de les places d’aparcament que es construeixin i, a més, s’ha fet un concurs poc transparent i fet a mida d'uns interessos privats.

Torelló

ERC-AM vota en contra del Reglament de Subvencions a les entitats i lamenta "l'oposició a l'oposició d'ICV"

ERC no podem votar aquest reglament per diferents motius. Mirant les esmenes que vam presentar i la resposta donada per l’equip de govern, no podem compartir el resultat. De 6 esmenes se’ns n’accepten 3: la primera de modificar els annexos perquè persones privades puguin demanar ajut per desenvolupar alguna activitat. També la 3ra en què es proposa clarificar la sol•licitud de cessió d’ús d’edificis i/o instal•lacions municipals i espais públics en l’Annex I. L’última acceptada és la de modificació de l’article 18 on s’exigeix l’actualització anual del pressupost i del programa de l’any en curs per estar registrades, a més d’eliminar un redactat, que creiem coercitiu, a l’amenaçar de donar de baixa del registre d’entitats si no s’actualitzen aquestes dades. Les altres 3 que no ens han estat acceptades hi trobem la número 2 on des d’ERC creiem que s’hauria de buscar una diversificació a l’hora de valorar les demandes de subvencions valorables econòmicament (ús d’edificis públics, per exemple), ja que es demana fer-ho amb dos mesos d’atnel•lació, però creiem que hi ha activitats que demanden aquest tipus de subvencions no dineràries però que no hauria de ser necessària per la demanda 2 mesos abans, ja que a vegades l’oportunitat de l’activitat no permet fer una previsió amb tants mesos d’antel.

Jordi Sellarés, alcalde de Carme
Anoia

Carme inaugura diferents obres

El passat divendres dia 19 de juny, el municipi de Carme va inaugurar diferents obres municipals. En concret de la primera fase de els obres d'accessibilitat del Casal de Carme, del carrer Progrés, del carrer Font Frigola, de les escales de Sant Magí i d'un tram del Rec. L'alcalde de Carme Jordi Sellarès va estar acompanyat del Secretari General del Departament de Governació, Jaume Oliveras. Les subvencions econòmiques que han permès realitzar aquestes obres han vingut de la Direcció General d'Acció Cívica i bàsicament del Pla Únic d'obres i serveis (PUOSC), que ha estat complimentat per recursos econòmics propis de l'ajuntament de Carme. Durant la visita a les diferents obres, la comitiva oficial ha estat acompanyada d'una colla de carmetans i carmetanes. L'acte ha finalitzat a les obres del tram del Rec, a on després dels parlaments oficials s'ha servit un refrigeri als assistents.

Teià

Xerrada sobre la "Maternitat d'Elna"

El dia 9 de juny a la sala de lectura de la CMC La Unió es va celebrar la xerrada sobre "La Maternitat d'Elna" a càrrec de la Assumpta Montellà, autora del llibre del mateix nom, i en Andreu Nel•lo fill de Teià nascut a la Maternitat. Vam comptar amb l'assistència de la Diputada Teresa Aragonés i aproximadament unes 30 persones. Va ser interessant comptar entre els assistents amb dones d'exiliats de camps propers a Elna que van aportar i corroborar les paraules emocionades de l'Assumpta.

Teià

La desil·lusió arriba amb el nou Estatut

Realment és una llàstima tot el que ha succeït amb el nou Etatut. Tants maldecaps, tants boicots, tanta pressió, tantes mofes, tants insults i al final què s’ha aconseguit: s’ha aconseguit un acord que ha dividit Catalunya, que ha trencat la societat catalana, mentre els espanyols s’ho miren divertits i encara en fan més befa que abans. Qui ha guanyat realment amb això, sigui quin sigui el resultat del referèndum, no serem pas els catalans; han guanyat tots aquells que s’han decidit a defenestrar l’Estatut, començant pels militars, la policia, el rei i tot el seu seguici, en Rodríguez Ibarra, en Bono, els del PP i família... Tots aquests han guanyat, ja que han aconseguit atemorir els dirigents catalans, que per por de no trencar Espanya, el que han fet és trencar Catalunya, i aquí com si no hagués passat res. S’hauria d’haver negociat amb una delegació parlamentària formada per tots els partits polítics a favor del pacte del 30 de setembre i anar sempre plegats fent pinya, defensant els interessos dels catalans; enlloc d’això, tots sense excepció s’han dedicat ha esbatussar-se entre ells i a intentar fer la primera foto amb en Zapatero, que, com que és l’home de moda i de “talante”, tothom corre per estar al seu costat.

Teià

Finalitza la regularització laboral dels treballadors de l'Ajuntament

Aquest mes d’abril ha finalitzat la regularització que des de la regidoria de Governació s’ha realitzat en la contractació dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Teià. A l’inici de legislatura es trobava amb un contracte “d’obres i serveis” el 48,41% del personal laboral en llocs de treball fixos, alguns treballadors portaven des de l’any 97 en aquesta situació. No cal dir la precarietat que això suposava per alguns d’ells donat que per algunes famílies era l’única font d’ingressos familiar. Aquest model contractual era pràctica habitual en la contractació de personal amb l’afegit que les retribucions eren inferiors a les adoptades com a criteri (estudi de la Diputació) i que només es regularitzaven en el moment de passar a ser fixos. El treball conjunt amb els representants laborals, practicament inexistent en la legislatura anterior, ha fet possible que aquest procés es portés endavant.

Teià

L'estrena de Tirant Lo Blanc, sense prejudicis

Arran de l'estrena de l'adaptació cinematogràfica de Vicente Aranda de la novel•la Tirant lo Blanc (1490) —del cavaller valencià Joanot Martorell—, amb el títol adaptat al castellà Tirante el Blanco, voldria rebatre algunes de les crítiques apriorístiques i prejudicis ideològics que brollen d'algunes de les cartes al director publicades als diaris d'aquest país. En primer lloc —i un cop vista la pel•lícula—, crec que l'adaptació d'Aranda del Tirant lo Blanc és excel•lent —i ho dic com a mer espectador i com a lector previ de la novel•la—, sobre la base de la relativa fidelitat amb què s'ha tractat la trama del Tirant lo Blanc a la Constantinoble grega del XV, amb la dosi necessària i nuclear de les escenes cortesanes amoroses, farcides d'erotisme i sensualitat —precisament un dels factors de l'èxit contemporani a l'edició de la novel•la, tant a València (1490) com a Barcelona (1497), sobretot de la mà del nou públic burgès femení de l'època.