Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Boi de Llobregat

Presentació del llibre "Els Altres Andalusos"

La secció local de Sant Boi organitza la presentació del llibre Els Altres Andalusos. La qüestió nacional. L'acte que comptarà amb la intervenció de dos dels seus autors, Pedro Moron i Lluís Cabrera es celebrarà el proper dijous 24 de novembre, a les 20:00h. al Casal de L'Olivera. "L'any 1964, Francesc Candel publicava l'emblemàtic llibre Els altres catalans sobre el fenomen de la immigració interior derivat del període de creixement industrial de la postguerra. Després de quaranta-un anys, un grup de catalans d'origen andalús que s'aglutina al voltant de l'associació Els altres andalusos s'ha tornat a qüestionar el paper que ells tenen i el que han de tenir en el futur de Catalunya. Amb aquesta obra, els autors busquen iniciar un nou cicle de reflexió política i ens avisen que, per a ells, la terra natal o heretada, amb reminiscències nostàlgiques o que apunten a recuperar a Catalunya una Andalucía actualment inexistent, ha deixat de ser la qüestió a defensar. Observen que si Catalunya no assoleix els objectius que té -la reforma de l'Estatut i el nou finançament- seran ells els qui hi sortiran perdent perquè correran el risc que l'ideari polític es consagri com a neolerrouxista i Catalunya acabi esdevenint la novena província andalusa.

La Ràpita

La Secció Local d'ERC-La Ràpita demana una consulta popular sobre la instal·lació del parc eòlic marí

El parc eòlic marí que es preveu ubicar davant la costa de la Ràpita té unes mesures de 14 km de llargada per 3 km d’amplada i 130 m d’alçada. L’Ajuntament de la Ràpita es manté ambigu davant unes negociacions que hi ha pendents i que ningú no sap quines són; a més, l’Ajuntament de la Ràpita vol tenir a les mans l’estudi d’impacte ambiental referent a aquest macroparc eòlic per decidir si li dóna suport o no». Així començava el portaveu d’ERC-La Ràpita la seva intervenció en la roda de premsa d’aquesta tarda, i ha continuat dient que «aquest és un símil del PHN, però aleshores ningú no va esperar a tenir cap informe d’impacte ambiental perquè es veia a primer cop d’ull que no podia ser un projecte positiu per al territori de cap de les maneres». Antoni Canicio ha explicat que és per això que demana a l’Ajuntament de la Ràpita, a través d’una moció, que convoqui un referèndum popular perquè la societat rapitenca es posicioni sobre la ubicació del parc eòlic a la costa de la Ràpita, amb una pregunta tan clara com esteu d’acord amb la implantació del parc eòlic davant la costa de la Ràpita? I amb dues úniques respostes possibles: no o sí.

Anoia

ERC Anoia demana més participació comarcal en les infraestructures de residus

L’experiència en matèria d’abocadors al nostre país és força recent, tal com ho són , per tant, les qüestions relacionades amb les mesures de control , vigilància i prevenció dels mateixos .Més per tradició que no pas per llei, les comissions de seguiment dels abocadors- quan han existit- han estat presidides i constituides majoritàriament per les corporacions locals del municipi afectat, creant alhora un greuge comparatiu amb els municipis colindants, que moltes vegades estan tan o més afectats que el propi municipi que acull la instal•lació, i una situació de poca transparència de cara a la ciutadania. En uns moments en els quals s’estan posant en marxa noves infraestructures comarcals de tractament de residus a la comarca de l’Anoia, com poden ser l’ampliació de l’abocador de Castellolí o l’Ecoparc d’Hostalets de Pierola, la Federació Comarcal d’ERC de l’Anoia ha demanat que es constitueixi un òrgan comarcal de seguiment d’aquestes infraestructures , amb la participació dels representants electes dels municipis afectats.

Anoia

ERC-Piera demana un ple extraordinari pel cas de l'esfondrament de la casa de Piera

Un cop sabudes aquestes denúncies, ERC va crear un grup de treball per tal d’aprofundir en el tema, descobrint, entre altres coses, una denúncia explícita dels antics propietaris de la casa esfondrada, datada el maig del 1997, on es demanava a l’Ajuntament que prengués les mesures necessàries per tal d’evitar possibles desgràcies materials i sobretot humanes. Davant a la manca de resposta, a l’octubre del 1998, el mateix propietari, va tornar a demanar a l’Ajuntament l’actuació urgent pels mateixos motius, obtenint com a única resposta el silenci. Després d’algunes investigacions més, han sortit a la llum pública uns estudis realitzats per tècnics municipals els anys 96 i 99 alertant d’un “perill d’enfonsament total molt alt” i demanen explícitament una “protecció de les parets mitgeres” i el sanejament immediat del solar per”amenaça de ruïna total” Davant la gravetat de la situació, el grup municipal d’ERC es veu obligat a demanar un ple extraordinari per sol.

La Ràpita

ERC es reuneix amb el sector pesquer per extreure'n iniciatives parlamentàries

En la roda de premsa d’aquesta tarda hi han intervingut els diputats Joan Puigcercós, president de la Comissió de Medi Ambient al Congrés de Diputats, i Jordi Ramon, diputat al Congrés encarregat dels temes relatius a la pesca. Jordi Ramon ha explicat que «ERC veia problemes dins el sector pesquer pel que fa al cost de producció des de fa temps» i ha exposat les iniciatives que ERC ha dut a terme al Congrés de diputats, entre les quals ha destacat «una moció en què demanàvem un preu fix per al carburant, no superior als 0,30 €/litre, un preu pactat amb el sector que també estem negociant que s’inclogui en els Pressupostos generals de l’Estat en concepte d’ajuts al sector». Després de la reunió amb els presidents de les confraries de pescadors, Jordi Ramon reconeix que «hem descobert que el problema no és només el de la solució per la qual treballàvem, sinó que n’hi ha un altre: el baix cost del producte. Per tant, doncs, ens hem compromès a treballar perquè les polítiques de comercialització del peix siguin adequades i donin al producte un valor afegit que pal·liaria l’alt cost de producció» A més, Jordi Ramon ha explicat que ERC, a Madrid, va accelerar la trobada del sector amb la ministra perquè el sector de la pesca és un dels bàsics i principals de la nostra economia, per la qual cosa «l’ajudarem tant com podrem».

Alcoi

ERPV presenta esmenes als Pressupostos per ajudar els sectors tèxtil i del calcer

Esquerra Republicana, mitjançant el diputat Agustí Cerdà, ha presentat un seguit d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat que suposen mesures de suport als sectors del tèxtil-confecció i del calcer, sectors econòmics molt importants al País Valencià i que es troben en crisi degut sobretot a la competència dels països asiàtics. Entre les mesures proposades per ERPV, destaca la creació d'un Fons d'Ajuda a aquests sectors, el qual atorgarà crèdits i ajudes financeres per a la modernització, especialització i innovació dels sectors tèxtils i del calcer. El Fons d'Ajuda proposat per Esquerra servirà per al refinançament actual de l'endeutament de les empreses del sector mitjançant la concessió de crèdits ICO, els quals facilitaran l'adaptació i reconversió en els factors productius d'aquelles empreses que presenten plans de viabilitat o projectes. Així mateix, es crearà una línia especial d'ajudes financeres a la promoció d'inversions relacionades amb l'exportació, internacionalització, innovació i diversificació de nous productes, per tal que les empreses puguen ser més competitives.

La Ràpita

De los Rios enceta la campanya d'ERC-Ebre Nou Estatut i Finançament just per la Catalunya social a la Ràpita

Sergi de los Rios, diputat d’ERC al Parlament de Catalunya, va fer el primer d’un seguit de trenta actes de què constarà la campanya Nou Estatut i Finançament just per la Catalunya Social a les Terres de l’Ebre. Aquesta campanya va començar el proppassat 21 d’octubre en un acte multitudinari al Palau de Congressos de Montjuïc, a Barcelona, i en total constarà de 350 actes repartits per tot Catalunya. L’acte d’ahir a la Ràpita el va obrir Lluís Salvadó, regidor de l’Ajuntament de la Ràpita, i va incidir que ERC comença una campanya divulgativa, informativa i pedagògica en favor d’un Estatut de Catalunya que ha nascut entre del consens i que representa una victòria per a Catalunya. Així mateix, va voler recordar que «ERC també enceta una campanya social en la qual tothom s’ha d’implicar, perquè Catalunya com a nació hem de donar una visió d’unitat, tal com la van donar els tres polítics que ens van anar a representar a Madrid el dia 2 de novembre».

Alcoi

ERPV demana l’aplicació dels pressupostos per al tren Alcoi-Xàtiva i un augment de la partida

El grup parlamentari d’Esquerra Republicana, al Congrés dels diputats, ha presentat una esmena als pressupostos generals de l’estat per al 2006 augmentat a 750.000 euros per província (1.500.000 euros en total) la partida pressupostària per al ferrocarril Alcoi-Xàtiva. El que ens preocupa a ERPV es l’execució d’aquestes partides, i el començament de l’acondicionament de la línia. Aquesta execució depèn del govern espanyol i del govern de la generalitat valenciana, que s’han de posar d’acord i desbloquejar el tema pel bé de la ciutadania d’Alcoi i de les nostres comarques. Creiem que el PSPV local no ha demostrat molt interès al respecte, i que el PP no te autoritat moral per a exigir al respecte, en tant que després de 8 anys de govern del PP a l’estat i la generalitat, van deixar la línia de tren en pèssimes condicions (no invertint ni per al seu manteniment). Des d’Esquerra Republicana, tenim el compromís del nostre grup parlamentari al Congrés de continuar presentant esmenes i d’exercir la funció de control parlamentari mitjançant preguntes i proposicions no de llei fins que es modernitze es tren que a de ser vincle d’unió entre Alcoi i València, i que en un futur a de ser l’eix vertebrador viari entre València i Alacant.

Els diputats d'ERC amb pescadors de l'Ebre
La Ràpita

Esquerra Republicana de Catalunya amb els pescadors rapitencs

ERC intercedeix en favor dels pescadors catalans davant l'administració espanyola Els diputats d'Esquerra Josep Andreu, Joan Puig i Jordi Ramon han secundat la protesta dels pescadors a Madrid per reclamar mesures urgents davant l'augment desproporcionat del preu dels carburants. Els diputats d'ERC han estat els únics parlamentaris catalans que han acudit a la manifestació i han aconseguit que la ministra d'Agricultura, Elena Espinosa, s'hagi compromès a rebre els representants del sector. Aquest mateix dimarts el Ple del Congrés va aprovar per unanimitat una moció d'ERC que reclamava mesures urgents per tal de pal·liar la crisi que viu el sector.  

Alcoi

ESQUERRA DEMANA A SEDANO MÉS PRUDÈNCIA I CONSENS AMB EL TEMA DE LA FESTA

Des d’ERPV-Alcoi estem veient amb preocupació les declaracions de l’Alcalde Jordi Sedano, pel que fa al tema de la festa de moros i cristians d’Alcoi, i el menyspreu amb el que tracta les consideracions del Síndic de Greuges. Insistim en què la festa es un element d’unió de totes i tots els alcoians i que resulten menyspreables actituds que busquen la confrontació (i ves a saber si un suposat rèdit electoral). Els alcoians i les alcoianes volem festa, i la volem en pau i germanor. No és de rebut que les nostres institucions busquen resolucions als jutjats mentre que no fan res per conciliar totes les parts. L’Alcalde d’Alcoi té l’obligació moral de solucionar el problema, de buscar un consens amb totes les parts implicades, o si més no, de intentar-ho. I així li ho exigeix Esquerra Republicana, conscients que és possible que la solució no agradarà mai al 100% a totes les parts. Totes i tots els alcoians sentim la festa d’una manera especial, i el Sr. Sedano no té la patent d’aquests sentiments.

Sant Boi de Llobregat

Pacte Cívic per la Mobilitat: sí a solucions tangibles

Dels anys setanta ençà Sant Boi ha patit un creixement sense cap mena d'ordre ni coherència. Això, sumat a les greus mancances en l'àmbit del transport públic, ha fet que avui en dia les vies de comunicació de la ciutat no puguin absorbir el gran nombre de vehicles que diariament surten de la ciutat. A més, en els propers quatre anys Sant Boi acollirà uns jutjats, un hospital maternoinfantil, i experimentarà un creixement important amb els més de 1.200 habitatges que es construiran entre la Colònia Güell i la Ciutat Cooperativa, cosa que encara dificultarà més la circulació En aquest sentit, ERC demana a l'equip de govern el compromís de treballar d'ara en endavant sobre tres eixos bàsics: infraestructures (un altre pont, entre Sant Boi i la Ronda Litoral), transport públic (donant prioritat a la línia 12 i augmentant la freqüència de busos i ferrocarrils) i aparcaments (dels quals se'n necessitarien uns mil per eixugar el dèficit).

Sant Boi de Llobregat

ERC estudia posar una querella al PSC i a les seves Joventuts per un article publicat en la seva pàgina web

No és la primera vegada que les Esquerra i les JERC han de suportar els insults i les mentides d'aquells que s'anomenen socialistes. Després d'acusacions de col·laboració amb ETA i comparacions amb el règim franquista, aquest cop s'acusa a les JERC de destruïr el mobiliari urbà i pintar les seus d'altres partits polítics, cosa totalment falsa. A més, ho fan sense cap mena de prova. Per si això fós poc, es titlla l'esquerra independentista santboiana de botxí de l'immigració a Catalunya, i es posen en boca nostra comentaris xenòfobs sobre la pròpia immigració com ara els qualificatius de "xarnegos de merda", fet que trobem del tot imperdonable per la descarada mentida que representa. Aquí, els únics que semblen no tenir cap mena de respecte per la procedència i la cultura d'altri són ells, doncs en el mateix article aprofiten per fer comentaris despectius de l'Himne Nacional del nostre país, així com de la bandera estelada. Podríem seguir enumerant la gran quantitat de barbaritats que s'han dit en un parell d'articles, però Esquerra i les JERC hem preferit tramitar una denúncia i no respondre a les provocacions d'aquells que entenen la política com l'art de l'insult i la catalanofòbia.

Alcoi

Esquerra Republicana-Foia de Castalla es mostra favorable a la reducció de l'IVA dels joguets

Els republicans de la Foia veuen amb bons ulls la reducció de l'IVA dels joguets pels seus valors educatius. Després de l’assemblea internacional de productors de joguets celebrada aquest cap de setmana a París, els republicans recolzen la reivindicació dels fabricants de joguines de la Foia. Aquesta acció pot ser una de les eixides mes satisfactòries a la crisi del sector de la joguina: la Generalitat del PP ha de prendre nota d’aquesta iniciativa i no deixar de costat als empresaris jogueters i als treballadors de la Foia. Equiparar l’IVA de les joguines amb els llibres de text és un avantatge tant per als professionals del sector com per als pares de xiquets. Amb aquesta acció es donaria un impuls molt important a les vendes de les empreses jogueteres de la Foia de Castalla, amb la corresponent baixada de l’atur. ERPV confia en què les reivindicacions dels empresaris de la Foia arriben als responsables corresponents i les desenvolupen satisfactòriament.

Sant Boi de Llobregat

ERC denuncia la utilització de material municipal en la Festa de la Rosa a Gavà

El passat 18 de setembre, en el transcurs de la Festa de la Rosa, mitin socialista que cada any se celebra a la veïna població de Gavà, es va poder detectar la presència de tanques de l'Ajuntament de Sant Boi. Aquest fet no seria excessivament greu si aquestes tanques no haguessin estat cedides per CORESSA de forma gratuïta (cosa que inclou l'ús i el transport d'aquest bé públic), mentre que l'empresa homòloga gavanenca, PRESEC, va cobrar a l'organització de l'acte pel mateix tipus de servei.

Sant Boi de Llobregat

Proposta d'arrenjament i senyalització d'un itinerari més segur per a ciclistes al camí de la Font de Golbes

Esquerra Republicana de Sant Boi ha proposat al consistori l'arranjament i senyalització d'un camí de baixada que connecti el camí de la Font de Golbes a l'alçada de la Torre del Pavelló de Caça directament amb el carrer Benviure, sense passar per la carretera de Sant Climent (on les bicis es trobes amb vehicles motoritzats) per tal de millorar la seguretat d'aquells que decideixen fer ciclisme a la muntanya de Sant Ramon.

Alcoi

ERPV exigeix l'Ajuntament d'Alcoi que paralitze la urbanització del Xirillent després de conéixer l'informe de la CHJ

Esquerra Republicana exigeix l'Ajuntament d'Alcoi que ature la urbanització i camp de golf previstos a la partida del Xirillent després de fer-se públic un informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) en què es planteja la falta de dades sobre suficiència hídrica. El Secretari d'Organització d'ERPV, Jordi Vayà, ha declarat que "mentre el govern del PP es dedica a alimentar la guerra de l'aigua a les comarques del sud, al mateix temps té la immoralitat de projectar camps de golf i urbanitzacions com aquesta del Xirillent, que necessiten aigua a grapats". Vayà ha afirmat que "l'informe de la Confederació és clar: l'ajuntament no ha justificat les disponibilitats hídriques de la zona i no ho ha fet perquè en realitat l'Alcoià no va precisament sobrat d'aigua". El dirigent d'ERPV ha afegit que "no fa cap falta aquesta urbanització de 500 xalets, hotel i camp de golf com no siga perquè quatre promotors facen negoci a costa del territori de tots els alcoians. El PP reclama amb tanta ànsia el transvasament perquè els constructors estan apretant a Camps".

Alcoi

Acte per l'estatut del País Valencià a Alcoi

Dia 21 d'octubre al Casal Jaume I c/Vistabella,8 Alcoi Davant la reforma de l'estatut del País Valencià Esquerra exposarà publicament quin es l'estatut que volem i que el país es mereix. I quin es l'estatut que proposa PP-PSOE. Intervindrà: Agustí Cerdà (diputat i president d'ERPV)

Anoia

ERC-Calaf regala senyeres per la Diada

Amb la voluntat d’aconseguir-ho, la secció ha decidit regalar-la a tothom qui la vulgui lluir. Així, doncs, durant el dijous 8, el divendres 9 i el dissabte 10, de 6 a 9 del vespre, la militància d’ERC de la zona obrirà la Seu del partit a Calaf, al carrer Sant Jaume 55, des d’on les repartriran. ERC de Calaf també ha convocat a les dues del migdia un “dinar nacionalista” per a commemorar la Diada, que es desenvoluparà sota el lema: “Nou Estatut i finançament just per la Catalunya social, Onze de Setembre 2005, Cap a la indepèndència”. El dinar es realitzarà al Restaurant de Calaf La Cuina del Mercat al preu de 15 €. Per tal d’assistir-hi, els republicans preguen confirmació al telèfon 650 51 34 76 (Josep). Aquesta serà la primera acció de la nova executiva de la Secció d’ERC de Calaf, escollida en assemblea el proppassat 13 de juliol. L’històric Francesc X. Duocastella va cedir la presidència a la Primera Tinent Alcalde de Castellfollit de Riubregós i Consellera de Medi Ambient de l’Anoia, Lourdes Oliveras.