Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Benvinguts alcoians i alcoianes a Esquerra Republicana

Aquest any és molt important per al nostre futur, per al canvi que tan necessita la nostra ciutat. Un canvi que sols vosaltres teniu a les vostres mans. Teniu una vegada més l’oportunitat d'aturar un model de ciutat privatitzat a tots els efectes (escoles, aparcaments...), amb vivendes de renda lliure i que no ens equiparen a tots els ciutadans. D’evitar que l’entorn del que tan hem presumit i que avui dia, gràcies a l' especulació permesa per alguns partits governants, continue convertint-se en zones completament urbanitzades. A més, l’industria que hem perdut es vol convertir en serveis, en lloc de intentar recuperar-la, com així també la nostra identitat com a industrials. Perquè no sols els ecologistes tenen el deure moral de protegir i defendre la nostra natura, cadascú de nosaltres hauria de ser una miqueta ecologista. Perquè Alcoi era un poble molt ric culturalment, i avui en dia cada vegada ens interessa menys, també gracies a l’oferta cultural poc plural que tenim per part dels que governen en aquest moment.

Alcoi

La benzinera

La instal•lació d’una Estació de serveis (benzinera) entre el carrer Tirant Lo Blanc i San Lluís Beltran, a mi personalment, hem sembla que no té cap raó justificable. Alcoi disposa de benzineres suficients per a donar servei a tota la població, a banda de que ja hi ha una dins de la ciutat, la de la Beniata. A tot això, Alcoi no té unes dimensions tan grans com per a no poder travessar-lo amb el cotxe en situació de “reserva”, gairebé el que fem es exposar a tota aquesta zona de vivendes a un perill, unes olors i unes molèsties pel soroll a altes hores de la nit completament innecessàries. Ja es produí el cas de la “Ballena Azul” -empresa per a la neteja de vehicles ubicada una mica més endavant d’on volen situar aquesta benzinera- i que va provocar malestar entre els veïns pel soroll que feien al netejar els cotxes a certes hores de la nit. Considere que hi ha coses més importants i menys perilloses que donarien millor servei a la zona de Cotes Altes com guarderies, una zona d’esplai amb parc infantil, una pinacoteca… Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Desgast polític

•La quantitat d’inauguracions i l’alquitranat de carrers, entre altres, d’aquest últim any i sobretot dels últims mesos davant les eleccions i la paralització del PGOU, que no s’aprovarà fins passades les eleccions, no sembla ser una política enfocada als interessos dels ciutadans, més be pareix una partida d’escacs d’última hora. Mentre continua una política d’espectacle al ple de l’Ajuntament i es realitzen pocs canvis, el poble espera veure els projectes per al futur d’Alcoi. Açò l’única cosa que provoca es una desgast de la confiança del ciutadà cap a la política i que es tradueix en la manca de participació dels ciutadans tant a nivell local com estatal. Molts ciutadans pensen: soles ens recorden a les eleccions, després ja han tret el que volen i ja els dona igual tot. El sentiment del poble és que no hi ha res que es faça sense cap interés polític o bé sense interessos personals i alhora polítics. Perquè no comença a fer-se una política més participativa i constructiva per al ciutadà? O és que els ciutadans de a peu no saben el que volen per a Alcoi? Jo crec que ho saben igual o millor que els polítics, però no tenen l’oportunitat de demostrar-ho.

Alcoi

Connexions a internet d'ús públic

Esquerra aposta per dotar a la casa de la cultura de connexió a internet en la que qualsevol ciutadà puga treballar amb el seu ordenador personal a banda del servei del que disposa ara. Crear una partida pressupostaria per a subvencionar l’instal•lació d’ordinadors i internet per a les associacions de veïns, culturals, de minusvàlids… Així, cadascú podrà oferir el seu programa, els seus dirigents tindran majors facilitats per a treballar i podran comptar amb un servei per als usuaris dels centres.

Alcoi

Les Festes de Moros i Cristians: participació en igualtat

Les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi són del poble. És veritat que molts espectadors no són alcoians i que la denominació de Festes d’Interès Turístic Internacional els atorga un prestigi, però mai no hem de perdre de vista que es tracten de les nostres Festes. Per això, cal que tan els ciutadans com les ciutadanes tinguem les mateixes opcions per formar-ne part. Als que ens neguen el dret a participar en igualtat no els falten arguments. La fidelitat a la tradició és un d’ells, però tampoc és mentida que les tradicions s’inventen i contribueixen a mantenir un model social o una forma de poder. Hobsbawm i Ranger diuen que la tradició és un conjunt de pràctiques acceptades que busquen inculcar uns valors mitjançant la seua repetició, pel que impliquen continuïtat amb el passat. També compten amb tesis historicistes, com que les dones no anaven a la guerra. Tanmateix, molts elements de les Festes són anacrònics, com els trabucs o les bandes de música. Per últim, sempre poden recórrer a l’argument de l’estètica i el bon gust, qüestió totalment arbitrària i amb la qual demostren que la negativa a la nostra integració queda reduïda a la seua voluntat.

Alcoi

Llista de la candidatura a Alcoi

1.Josep Rafel Cortés i Garcia 2.Cèlia Garcia i Tolsà 3.Andreu Rúbio i Sala 4.Olímpia Romà i Cabanes 5.Claudi Jordi Sempere i Pastor 7.Aida Sellés i Vayà 8.Ausiàs Miró i Bofill 9.Maria Mercedes Ferri i Carbonell 10.Gabriel de Tomás i Carrascosa 11.Andreu Nebot i Roselló 12.Immaculada Andrés i Garcia 13.Marco Antonio Cortés i López 14.Maria Àngels Grau i Vañó 15.Marcos Balaguer i Garcia 16.Francisco Javier Garcia i Sanjuan 17.Mercè Pons i Navaja 18.Pere Miralles i Calabuig 19.Maria Josep Durà i Berenguer 20.Juan V. Sempere i Ibàñez 21.Francisco J. Parres i Garcia 22.Maria Cristina Garcia i Mora 23.Ernesto Valor i Jordà 24.Piedad Barrull i Barrull 25.Rafel Pastor i Carricondo

Sant Andreu

Esquerra Sant Andreu escull els candidats per a les properes eleccions municipals

Esquerra Sant Andreu va escollir els seus candidats per a les eleccions municipals del proper mes de maig en un congrés extraordinari a on s'aprovarien el seguit de militants que formarien part de les llistes d'Esquerra Barcelona i l'elecció dels candidats a consellers de Districte. Montserrat Benedí va ser la escollida per representar el casal seguida de Joan Pallarès, l'actual conseller de cultura deldistricte. Joan Pallarès encapçalarà el llistat de candidats per a consellers de Districte que Esquerra va presentar seguit per Montserrat Benedí, l'actual secretària de la Dona a Sant Andreu, Pau Vinyes conseller de drets civils, Josep Lluis Roca actual secretàri de política parlamentària i de'n Isaac Farré, el candidat més jove que és secretàri de política municipal de lesJERC-Sant Andreu i secretàri de comunicació d'esquerra Sant Andreu. Properament a la web hi haurà més informació sobre els candidats. 

Festa Girona (abril '07)
Alcoi

Crònica de la Festa d'Esquerra a Girona

•El diumenge 15 d’Abril al Parc de la Devesa de Girona es va celebrar la Festa d’Esquerra, a la que va assistir el candidat a l’alcaldia d’Alcoi Josep Cortés. A la festa es va fer la presentació de les 700 candidatures dels Països Catalans. En primer lloc al voltant de les 12:30 hores, a les escales de la catedral de Girona es van fer les fotos de tots els candidats amb els actuals dirigents d’Esquerra de Catalunya: Josep Lluis Carod Rovira i Joan Puigcercós. Van actuar alguns grups de musica popular, trabucaires. També hi havia guarderia, jocs per a infants, una fira d’entitats sindicals socials i mediambientals. Entre elles, cal destacar el treball dels joves d’Esquerra Republicana del País Valencia (JERPV), no sols per aquest dia, sinó pel que fan tots els dies a les seues poblacions i ciutats. Josep Cortés va poder compartir experiències amb els joves al llarg de tot el viatge i ens comentava: “és digne d’admirar el treball, la il•lusió i l’empenta amb la que s’organitzen i es mobilitzen.

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

•Ahir dia 10 d’abril als locals de la UNESCO es va tornar a reunir la Plataforma Antiparquing. El president ens va comunicar que la construcció de l’aparcament ja ha estat publicada al B.O.E., com també l’empresa que es farà càrrec d’ella. En primer lloc els cartells i els fulls volants ja estaven a disposició de qui volguera agafar-los , però amb la condició que a Alcoi fins passades les festes no es deixarien veure públicament. Tanmateix, a les comarques sí que es va aprovar el seu repartiment públic. Així, la gent, poc a poc, anirà veient el que passa i la noticia anirà fent camí, tret de Banyeres que coincideixen les dates de festes amb les d’Alcoi i on, com ací, no gaudiria de l’atenció deguda.

Alcoi

Festa d'Esquerra

Diumenge 15 d'abril al Parc de la Devesa, a Girona i de les 11 del mati fins les 5 de la tarda se celebrarà la Festa d'Esquerra. Espai esquerra: acte polític amb Josep Lluís Carod Rovira i Joan Puigcercós. Espai infantil: durant tot el dia hi haurà guarderia, jocs per als infants, rocòdrom i tallers diversos. Espai cultural: grups de cultura popular d'arreu dels Països Catalans. Espai Catalunya social: conferències i fira d'entitats culturals, sindicals, socials i mediambientals. Totes les activitats son gratuïtes excepte el dinar (11 €uros). Venda de tikets fins al 10 d'abril. Reserves del País Valencià al telefon 963510408. Més informació al 934 536 005 o esquerra.cat Participeu i fem grans els Països Catalans. Eixirà un bus de cada ciutat.

Alcoi

La rehabilitació de la antiga fàbrica de La Moderna

Esquerra aposta per la recuperació d'algunes naus industrials, per a fomentar la música i el teatre, enfocant-ho a la gent jove no reconeguda i amb pocs recursos. La rehabilitació de l'antiga fàbrica de La Moderna seria un bon lloc on ubicar un centre distribuït de manera que es poguera tindre el major nombre de minisales on assajar, a banda de serveis i un altra sala més gran amb un escenari on poder fer assajos generals. A falta de saber si és de condició pública o privada i si el pot adquirir l'Ajuntament en el cas de ser privat. Josep Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi per Esquerra.

Alcoi

Reunió en Quatretondeta

El dissabte 24 de Febrer a la població de Quatretonda es va convocar una reunió per a posar al dia dels avanssos conseguits,davant la macrourbanització que volen construir ala població de Penaguila. A aquesta reunió van assistir veins de Alcoleja ,Benasau,Penaguila,Benilloba…ja que a totes les poblacions estan patint el mateix problema i la que no li falta poc

Alcoi

El dia 10 de març es va celebrar el miting d’Esquerra

·El dia 10 de març es va celebrar el miting d’Esquerra al Palau de Congressos de València amb la inestimable presència d'Agustí Cerda, Joan Puigcercós i Carod Rovira. A l'entrada un grup de l’extrema dreta, junt als de España 2000 i uns quants blavers van intentar sabotejar el miting, però no ho aconseguiren. Tot va transcorrer de meravella. En Carod va estar molt enèrgic i motivador i l’actuació musical, molt bona. La muixeranga va sonar, va ser el moment mès emotiu. Com a representants d’Alcoi van assistir el militant més antic, el Claudi, i el candidat Josep.

Alcoi

Plataforma Antipàrquing

·La Plataforma Antiparquing es va reunir el dia 27 de març als locals de la UNESCO per a concretar la redacció del manifest i dels cartells que en breu es repartiran per les tres comarques. La primera tirada de cartells serà de 300 unitats. Esquerra va fer una primera aportació de 600 signatures esperant recollir-ne moltes més, ja que som 250.000 habitants a les tres comarques i és una cosa que ens afecta a tots.

Alcoi

Oposició per al projecte de l'Estambrera

•El dia 31 de març el candidat d’Esquerra Republicana va signar els fulls en els quals s’oposa a l’actual projecte de l’edifici de l’Estambrera, ja que considera que es un atac visual a l’estètica d’Alcoi, sobretot perquè sobrepassa l’alçada del pont de Sant Jordi en cinc plantes. Personalment Josep Cortés ajudarà a la recollida de signatures. Aquest tipus d’accions es deuen a interessos personals, ja que el projecte va ser aprovat en un ple de l’Ajuntament tot i l’oposició de veïns i partits politics d’esquerres. Una vegada més ens demostren que no tenen cap interés per la opinió dels ciutadans. La pregunta que han de fer-se és: aquest és el Alcoi que volem?. El dia 27 de març es pot canviar. Josep Rafel Cortés, candidat a l’Alcaldia d’Alcoi.

La Ràpita

Esquerra vol que la carretera del Poble Nou sigui la segona fase de l’anella viària del Delta

A punt d’acabar aquesta legislatura, Esquerra de la Ràpita continua treballant com el primer dia. Al proper ple, en principi últim de la legislatura de l’Ajuntament rapitenc, Esquerra presentarà una moció amb què insta el govern municipal a demanar al Departament de Política Territorial i Obres Públiques que prioritzi la carretera de La Ràpita al Poble Nou per fer la segona fase de l’anella viària del Delta. Els republicans també presenten una moció que fa referència a les competències ferroviàries, i una altra sobre els documents de l’Arxiu de la Guerra Civil de Salamanca El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya està portant a terme el projecte d’anella viària del Delta, és a dir, d’una infraestructura viària que unirà, mitjançant una carretera i un carril bici, la Ràpita, el Poble Nou, Sant Jaume, Deltebre i Camarles. En aquest moment, l’estudi informatiu del projecte està pràcticament acabat i, paral·lelament, el Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha encarregat la redacció de la primera fase d’execució, que serà la construcció del pont sobre el riu Ebre entre Deltebre i Sant Jaume d’Enveja.

Alcoi

Reunió de la Plataforma Antipàrquing

•La Plataforma Antipàrquing es va reunir el dia 27 de març als locals de la UNESCO per a concretar la redacció del manifest i dels cartells que en breu es repartiran per les tres comarques. La primera tirada de cartells serà de 300 unitats. Esquerra va fer una primera aportació de 600 signatures esperant recollir-ne moltes més, ja que som 250.000 habitants a les tres comarques i es una cosa que ens afecta a tots.

Roses

Acte de presentació de Marc Danés

El passat diumenge 25 de març s’ha presentat a Marc Danés com a cap de llista d'Esquerra per Roses per les eleccions municipals del mes de maig en un acte celebrat al Teatre Municipal. La presentació d'aquest acte ha anat a càrrec de Joan Carretero, l’ex-conseller de Governació de la Generalitat de Catalunya durant la darrera legislatura. Hi ha hagut una assistència de 120 persones així com la de diversos mitjans de comunicació com el Diari de Girona, el Punt Diari, La Vanguardia, L’Hora Nova, L’Empordà i Roses Digital.