Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

ERPV aconsegueix 2 milions d'euros per a la millora del tren Alcoi-Xàtiva després de l'acord amb el PSOE als presupostos generals de l'estat

Divendres 17/9 el nostre diputat va anunciar en roda de premsa, a Alcoi, que el Grup parlamentari d'Esquerra demanaria al Govern espanyol la cessió de la caserna de la guardia civil d'Alcoi per a ús social i públic dels alcoians. A la mateixa roda de premsa va anunciar que el traspàs de competència del tren Alcoi-Xàtiva es a punt de negociar-se i que aquest es deu de efectuar després de que el govern central faça les millores pertinents a la línia.

Osona

ERC celebra la sanció a Correus perquè per fi es prenen decisions efectives per respectar els drets lingüístics dels ciutadans

La portaveu, Marina Llansana, ha dit avui que la sanció imposada a Correus per part del Departament de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat no s'hauria d'entendre com un gest extraordinari sinó que hauria de ser d’absoluta normalitat ja que “la funció de l’administració és sancionar aquells que no compleixin la llei i garantir que es compleixin els drets lingüístics dels catalans”. Llansana es mostra satisfeta amb aquesta sanció i espera que es faci extensiva a totes aquelles empreses que incompleixen la llei i que, per tant, vulneren els drets lingüístics dels ciutadans. La portaveu ha destacat la importància del paper que juguen els ciutadans a l’hora de fer respectar els seus drets, tenint en compte que aquesta sanció ha estat possible gràcies a les denúncies d’una bona colla de ciutadans d’arreu de Catalunya. I ha fet una crida a tots els consumidors perquè presentin denúncies sempre que els sigui vulnerat el dret a viure plenament en català. Per Llansana, “l’actitud de l’administració actual, que es mostra decidida a fer complir la Llei de Política Lingüística de l’any 98, contrasta amb l’actitud passiva del Govern anterior, que no va fer cap gest per sancionar aquells qui no la complien”.

Torelló

Èxit en la manifestació unitària de la Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges

La manifestació unitària de l'11 de Setembre, organitzada per primera vegada per totes les organitzacions inependentistes de la Vall del Ges va acollor un centenar de persones, reivindicant que el Països Catalans han de ser reconeguts per creure en l'UE. La manifestació va transcórrer acompanyada per cants i crides a la llibertat de Catalunya. La manifestació va acabar al monument de Rafael de Casanovas on Gerard López va llegir el manifest de la Comissió. Per acabar es va fer una "classe" sobre els entrebancs que s'ha trobat el poble català del 1714 ençà.

Torelló

ERC-AM de Torelló proposa transformar la "Carrera" en un centre cultural

Felicitats Pescallunes! Gràcies a la col•laboració de tots hem aconseguit fer canviar d’opinió el grup socialista perquè el Centre de Dia s’edifiqui al costat de la Residència de Cals Avis, aprofitant així part de les infrastructures ja existents. Era l’opció més lògica des d’un principi, després d’haver parlat amb totes les entitats, associacions i professionals de l’assistència a la gent gran. Gràcies al seu assessorament nosaltres ja ho vàrem proposar en el nostre programa electoral (pàg.30). Ara ens toca seguir pressionant perquè el projecte vegi la llum al més ràpidament possible, ja que la nostra gent gran s’ho mereix. Parlant d’inversions; si ho recordeu, una de les previstes per a aquest 2004 era l’adequació de l’antic IES de Formació Professional per encabir-hi diferents entitats. Som al mes de setembre i el més calent , a l’aigüera. Esperem que com a mínim es comencin les obres abans d’acabar l’any. Com bé sabeu, ara s’acosta el moment de planificar, amb els nous pressupostos del 2005, les inversions de l’any vinent, i des del GM d’ERC volem posar sobre la taula dues inversions que pensem que cal desencallar i acabar d’una vegada per totes.

Osona

Els diputats Marina Llansana i Josep Maria Freixanet a Taradell

El dissabte 4 de setembre la diputaa i portaveu d'ERC Marina Llansana i el diputat osonenc Josep Maria Freixanet van protagonitzat un acte popular a Taradell, presentat pel portaveu reublicà a la localitat Antoni Casassas. Josep Maria Freixanet va mostrar la seva il.lusió de protagonitzar amb ERC un nou període constituent, que trenqui les amarres imposades a la transició postfranquista. També reivindicà una diada nacional reivindicativa i de més qualitat, amb pes institucional de primera, al costat dels actes cívics ja normals i imprescindibles, per caminar cap a una Catalunya lliure. La portaveu republicana, Marina Llansana, va mostrar el desencís que li va produir veure que el Parlament de Catalunya no governa sinó que administra, el què fa que superi el desencant amb una reforçada il.lusió per obtenir més quotes de sobrania, fins a la llibertat absoluta. També va explicar que l'arribada d'ERC al govern de la Generalitat ha fet que, amb el mateix discurs que quan no hi era, activi polítiques reals a favor d'una política de normalització efectiva de l'ús social del català i del petit i mitjà comerç, per exemple.

Osona

Coincidència quasi total entre ERC i Pimec en les prioritats de les petites i mitjanes empreses en plena negociació dels Pressupostos generals de l'Estat

ERC ha iniciat avui amb la patronal de la Petita i mitjana empresa de Catalunya, Pimec, les reunions amb els agents econòmics catalans de cara a la negociació dels Pressupostos generals de l'Estat i a analitzar la situació del sector productiu i les seves normatives. A la reunió hi han assistit el secretari general, Joan Puigcercós, i el diputat al Parlament, Sergi de los Ríos, per part d'ERC, mentre que de Pimec hi era el seu president, Josep González, i el president de Pimec-Comerç, Alejandro Goñi. Tant Puigcercós com González han destacat la sintonia i àmplia coincidència entre ERC i Pimec respecte a les necessitats de les petites i mitjanes empreses, que pel secretari general és el sector econòmic més important de Catalunya. Puigcercós ha demanat que hi hagi "un consens ampli entre els agents econòmics, els partits i el Govern de la Generalitat" mentre que González ha apel·lat als partits catalans a que no facin "una competició sinó una suma" en les demandes de Catalunya pels Pressupostos generals de l'Estat pel 2005.

Osona

ERC endega una campanya per a promoure el No a la Constitució europea

El portaveu al Parlament, Josep Huguet, ha anunciat avui que ERC endega una campanya de divulgació del vot negatiu a la Constitució europea amb diferents actes on participaran tant els diputats d’ERC al Parlament com els del Congrés. Aquesta campanya estarà oberta a les diferents entitats socials que comparteixin la posició del vot en contra que defensa ERC. Huguet ha reiterat que “es vota en contra d’un text que no reconeix la presència de Catalunya en els òrgans decisius europeus en un moment de globalització”. Així mateix, ha assegurat “que ens trobem en un període constituent perquè es tractaran temes tan importants com la Constitució europea, el nou Estatut i la reforma de la Constitució espanyola”. Pel que fa a les desavinences en el si de CiU per la posició davant la Constitució europea, Huguet ha afirmat que “amb les desqualificacions mútues es demostra que a CiU li ha arribat l’hora de la veritat perquè cau el mite que tot allò que no solucioni Espanya es pugui solucionar a Europa”.

Osona

Bernat Joan es mostra sorprès pel "to amenaçador" de les declaracions de Moratinos sobre el reconeixement del català a la UE

L'eurodiputat, Bernat Joan, s'ha mostrat avui sorprès per les declaracions d'ahir del ministre d'Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, que va afirmar que si Catalunya vota no a la Constitució europea, després serà més difícil el reconeixement del català a Europa. Joan ha explicat que el reconeixement del català es demanava precisament per poder votar que sí al referèndum sobre el Tractat europeu, per la qual cosa ha dit que li sorprèn "aquest to com amenaçador" de Moratinos "perquè no sembla deixar cap porta oberta". Per l'eurodiputat "aquesta Constitució és descafeïnada, té més de tractat entre Estats que pròpiament de Constitució" i ha recordat que el president de la Comissió Europea, José Manuel Durão Barroso, va contestar-li respecte a l'oficialitat del català, que cada Estat ha de reconèixer les seves llengües primer. Joan també ha explicat que no veu un encaix possible de l'euroregió que proposa Pasqual Maragall en el model actual de la UE i ha denunciat "un intent de confondre i posar en el mateix paquet els que volen el no a la Constitució perquè són ultranacionalistes o d'extrema dreta amb elks que fem una critica contundent de la Constitució perquè som europeistes".

Osona

Conveni Ajuntaments-Consell Comarcal per cobrir llocs de treball en atenció domiciliària

El proper dilluns dia 30 d’agots a les 12 h al Consell Comarcal d’Osona (Sala de Premsa) es presentarà el projecte ILO-SER 3 promogut per la Diputació de Barcelona i que està emmarcat en la convocatòria de Subvenció Global del Fons Social Europeu (FSE). A la província de Barcelona se n’han aprovat un total de 26 un dels quals és el d’Osona. A la comarca hi ha la necessitat de cobrir llocs de treball qualificats en els serveis d’atenció domiciliaria regulats. La dignitat de la persona destinatària del servei i l’ètica professional són dos aspectes molt importants a tenir en compte en l’atenció domiciliaria. Davant d’aquests fets un grup d’ajuntaments i d’organismes de la comarca, (Vic, Manlleu, Calldetenes, Folgueroles, Gurb, St. Julià de Vilatorta, St. Sadurní d’Osormort, Sta. Eugènia de Berga, Viladrau, Vilanova d Sau, Centelles, Mancomunitat la Plana ( Aiguafreda, Balenyà. Tona, Taradell, Sta. Eulàlia de Riuprimer, Malla, Brull, Muntanyola, St Martí de Centelles, Seva), Torelló, St.

Osona

Carod demana competències perquè Catalunya faci front a la immigració

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, demana que Catalunya tingui competències per fer front a l'onada d'immigració. El president assegura que “ens cal més poder polític i més capacitat de decisió econòmica per fer front a aquest repte perquè la cultura catalana no és només la nostra sinó d’aquest país”. Carod afirma que comprèn que Jordi Pujol alerti que el mestissatge serà el final de Catalunya i considera que “les seves paraules estan fetes des de la preocupació i amb la pretensió de denunciar el fals discurs que acostuma a haver-hi sobre la immigració”. Carod afegeix que "no criminalitzarem el president Pujol, sinó tot el contrari, perquè és una persona de molt pes social dins del nostre país avui, i nosaltres escoltem les seves paraules". Respecte a la proposta del Govern espanyol perquè les comunitats autònomes puguin exercir al Senat el dret al veto sobre normes estatals en defensa dels seus "fets diferencials", Carod considera que el model a tenir en compte és l'alemany, que permet que "els landers (o Estats federats) tinguin dret a vetar determinades iniciatives en aquells temes que són de la seva competència exclusiva o que afecten el seu interès general".

Osona

Carod demana a Zapatero que doni prioritat a ERC en la negociació dels pressupostos

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, demana a José Luis Rodríguez Zapatero que “doni prioritat a Esquerra en la negociació amb altres forces parlamentàries per aprovar els pressupostos generals de l'Estat”. Carod considera "lògic i sensat” que el Govern espanyol vulgui comptar amb el màxim suport i, fins i tot, intenti incorporar CiU en el consens. El president assegura que “nosaltres no som qui per impedir que Zapatero pacti amb CiU, però ha de reconèixer que Esquerra té prioritat, ja que a Catalunya governa amb els socialistes, que vam votar favorablement la seva investidura com a president i que mai no vam donar els nostres vots per investir José María Aznar, al revés de CiU”. D'altra banda, Carod ha avançat que, de cara al debat de política general catalana que tindrà lloc el setembre, Esquerra plantejarà la necessitat d'entendre l'acord tripartit “no com un punt d'arribada ni com un límit, sinó com un punt de partida”, amb la finalitat de plantejar “horitzons més ambiciosos per Catalunya”.

Osona

Puigcercós denuncia que el recurs del PP demostra el poc respecte que els mereixen més de 600.000 vots

El secretari general, Joan Puigcercós, assegura que el recurs que el PP ha presentat al Tribunal Constitucional contra el grup parlamentari d’ERC al Congrés dels Diputats és “una mostra més de l’actitud de revenja d’una formació que no accepta el resultat democràtic de les eleccions del 14-M i que no ha superat la política autoritària i intolerant que José María Aznar va practicar durant quatre anys de majoria absoluta”. Puigcercós insisteix que “l’obsessió del PP amb ERC ultrapassa els límits del normal” i creu que “no té cap mena de sentit que continuïn assetjant de forma absurda una formació que va obtenir més de 600.000 vots i que s’ha convertit en la quarta força de l’Estat en nombre d’escons i la cinquena en vots”. El secretari general recorda que “les sentències del Tribunal Constitucional en aquesta matèria tendeixen a facilitar el màxim la participació quan es tracta de formacions amb representativitat social” i en aquest sentit Joan Puigcercós denuncia que el recurs del PP demostra “un cop més l’aversió que tenen a la diversitat”.

Osona

Josep Maria Freixanet ens explica el què signifiquen els primers pressupostos el tripartit.

Ara fa poc més d’un any i mig, es va produir el debat i posterior aprovació dels darrers pressupostos de l’anterior govern de CiU, que una vegada més comptaven amb l’inestimable suport del PP. En aquell moment, des d’ERC vam titllar aquells pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2003 com “Castell de focs d’inici de campanya electoral”. Malauradament el temps ens ha donat la raó, ja que la situació econòmica i financera heretada de l’anterior govern és un dels dos grans condicionants dels pressupostos 2004 que en aquests moments estem debatent al Parlament de Catalunya. Concretament ens estem referint a, en primer lloc, la despesa desplaçada, és a dir, despeses contretes durant l’any 2003 i no comptabilitzades que s’imputen cap al 2004. En segon lloc, a una part significativa del Pressupost 2004 ja compromesa per decisions produïdes, bàsicament durant el quart trimestre de l’any anterior. I, finalment, a un dèficit de l’exercici 2003 que puja a 1.

Osona

ERC de Centelles enuncia la marginació que pateix a la publicació "El Portal"

ERC vol informar del tracte que rep per la premsa local EL PORAL de Centelles, revista mensual "privada", dirigida pels periodistes titulats. Als votants d´ERC volem que sapiguen que EL PORTAL es nega a publicar la informació que se li dóna d´ERC de Centelles, si aquesta informació pot ofendre a l´alcalde. Davant les queixes reiterades en Josep Paré, responsable de El Portal ha contestat: "Que el portal és d´ells i surt el que ells volen i com ells volen. Que si hi ha alguna notícia que a ells no els sembli bé, no la publiquen. Surt el que s´ajusta al seu criteri personal, el que no s´ajusta al seu criteri, no surt. Fan sortir el que creuen que interessa als seus lectors (sobretot fotografies de persones i grups). Ells són els amos i fan el que els dóna la gana. Ells ja fan la informació dels plens com a ells els sembla i punt." Volem aclarir que el fill d´en Josep Paré responsable de El Portal, és regidor de l´Ajuntament de Centelles. Edicions El Portal cobra cada mes de l´Ajuntament per edició de 4 pàgines d´informació diversa.

Osona

Francesc Codina denúncia la política de la CCRTV

Aquell qui parla massa es farà avorrir, aquell qui vol senyorejar serà odiat. Eclesiastès (20:8) Sr. Joan Majó i Cruzate, director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió: Sóc un ciutadà que creu en els valors de la llibertat i la justícia social. Per aquest motiu em vaig alegrar molt de la constitució del nou govern de la Generalitat, fruit dels acords dels tres partits d'esquerres de Catalunya. En el pacte del Tinell es propugnava una millora de la gestió dels mitjans de comunicació públics i un aprofundiment del seu caràcter democràtic. Com a usuari d'aquests mitjans, m'adreço avui a vostè per manifestar la meva preocupació per la pèrdua de pluralisme que es detecta darrerament en els programes informatius i d'opinió tant de TV3 com de Catalunya Ràdio. M'he decidit a fer aquest pas perquè he constatat que aquesta no és sols una apreciació particular, sinó que és compartida per moltes persones del meu entorn, amb independència de les seves afinitats ideològiques.

Osona

El President del Consell Comarcal Jaume Mas assisteix a la concentració antifeixista de Tona

Jaume Mas es va adherir a la concentració antifeixista de Tona en motiu de l'agressió feixista a uns joves independentistes de Tona amb barres de ferro i punys americans. Tres dels independentistes van ser traslladats a l´Hospìtal General de Vic per les contusions rebudes. A la concentració s'hi va adherir l'ajuntament de Tona, amb l'alcaldessa i el regidor 'urbanisme al capdavant.

Osona

Carod demanarà a Zapatero que l’Estat espanyol assumeixi el català com a llengua oficial

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, demanarà a José Luis Rodríguez Zapatero que el català sigui assumit com una llengua oficial de l'Estat i que "la llengua catalana pugui utilitzar-se regularment i sense complexos al Senat i al Congrés". En declaracions a l’agència EFE, Carod assegurava que "es tracta que Espanya aprovi l’assignatura d’assumir la diversitat cultural i lingüística com un valor” i afegia que ”si plantegem que el català sigui una llengua oficial de l'Estat, i no únicament dels ciutadans de Catalunya, estem parlant de canviar l'estructura mental centralista d'uns sectors dirigents que des de fa 600 anys entenen que el castellà ha de ser l'únic idioma oficial”. Carod ha recordat que el resultat del compromís de Zapatero per aconseguir que el català sigui reconegut a la UE "és insatisfactori" i que per això Esquerra demanarà als ciutadans que votin no a la Constitució Europea. Això malgrat reconeix que “no es pot pretendre arribar per primera vegada amb grup propi al Congrés i aconseguir a la sessió d'investidura allò que ni CiU ni el PSC han aconseguit des de 1977".