Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vallès Occidental

25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones

25 de Novembre, Dia internacional contra la violència envers les dones             Avui i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones.             Un any més denunciem fermament la violència que patim les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen en aquesta societat patriarcal.             Parlem de violències masclistes, amb plural, perquè la violència sexual, la violència econòmica, la violència simbòlica, la violència vicària i totes aquelles situacions de discriminació patides per les dones pel simple fet de ser-ho són, també, violències masclistes. Aquestes no diferencien entre edats, classes socials, procedències o altres estructures socials. Tot i que el patriarcat és un sistema discriminatori que afecta al conjunt de la societat.

Vallès Occidental

Les Secretàries de feminismes del Vallès Occidental visiten el Parlament de Catalunya

Les Secretàries de feminismes del Vallès Occidental van visitar el Parlament de Catalunya, acompanyades pel diputat territorial Juli Fernàndez i Olivares, i la diputada Jenn Díaz Ruiz. Per visitar el Palau del Parlament es va organitzar una delegació reduïda de Secretàries de feminismes, per tal de donar compliment a les mesures vigents d'aforament en alguns dels espais de l'edifici i garantir el compliment de mesures sanitàries. La trobada s'emmarca en l'inici del curs polític i ha estat la primera trobada presencial que hem realitzat les Secretàries de feminismes en el context de pandèmia.   La secretària comarcal, Marisa Vera Tenza va remarcar: "malgrat haver treballat de manera intensa i coordinada durant aquests dos darrers anys i haver configurat una xarxa virtual de treball, la trobada presencial ens ha fet una especial il·lusió. Celebrem haver iniciat el curs polític al Parlament i haver reprès la presencialitat de les trobades en un espai tan significatiu com aquest".

Vallès Occidental

Trobada d'electes d’Esquerra Republicana amb Oriol Junqueras a Lleida.

Trobada d'electes d’Esquerra Republicana amb Oriol Junqueras a Lleida.   Gairebé una vintena d'electes d'Esquerra Republicana de Catalunya al Vallès Occidental s'han trobat aquest matí, a Lleida, amb el president del partit republicà.   Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida, ha començat la trobada donat la benvinguda als assistents, tot remarcant: "La República comença a cada carrer, a cada paisatge, a cada barri. Des de la ciutat més gran al poble més petit. La República comença des de l'àmbit municipal".   Marta Vilalta, secretària general adjunta i portaveu d'Esquerra, ha afirmat: "Els fonaments per poder construir la  República Catalana són els ajuntaments, uns bons fonaments que ens permeten servir millor la gent. Construint un projecte sòlid de país, amb una base en els ajuntaments amb valors republicans" reblant: "Volem liderar les institucions per posar els recursos públics al servei de la gent".   Per cloure la trobada el president del partit, Oriol Junqueras afirmava: "Aspirem a representar el conjunt de totes les classes i grups socials que estan disposats a treballar cada dia per un projecte comú, per una societat millor.

Gavà

Ja ha sortit l’Eramprunyà de gener

El número 201 (gener de 2021) de L'Eramprunyà, la publicació mensual que edita ERC-Gavà, ja ha sortit al carrer. Hi destaquen les següents informacions:   Els cribratges massius desplegats per Salut tranquil·litzen els gavanencs; aquests cribratges, fets a iniciativa del Departament de Salut (amb Alba Vergés al capdavant), van detectar poca incidència del virus a la nostra ciutat. Malgrat això, la situació no està resolta i es demana a la ciutadania que no es descuidi i extremi les mesures de precaució recomanades per Salut. Marta Jiménez  exposa que la vacuna serà l’eina que ens permetrà vèncer aquesta pandèmia quan una majoria de la població estigui immunitzada; mentrestant cal seguir amb les mesures de prevenció.   L’Operació Grèvol torna a aportar seguretat als carrers i als ciutadans durant la campanya de Nadal. La Policia Municipal i els Mossos d’Esquadra varen tornar a actuar conjuntament per garantir la seguretat ciutadana durant la campanya de Gavà, intensificant la seva presència en els eixos comercial per tal de prevenir delictes com furts i robatoris en establiments o a persones particulars.

Parets del Vallès

L'IBI urbà (Impost de Béns Immobles) tornarà a baixar un 2,5% durant el 2021

Complint un dels compromisos de la legislatura del Govern Plural, l'IBI urbà serà més econòmic novament a Parets del Vallès durant el 2021. Si durant l'exercici de 2020 l'Impost de Béns Immobles va baixar un 2,5%, el 2021 es reduirà novament en aquest percentatge. De manera que s'haurà reduït en un 5% des de l'inici d'aquest mandat. Abans de finalitzar la legislatura, aquest impost s'anirà reduint fins arribar al 10% promès de manera progressiva. Així, el rebut mig de l'IBI era de 564 euros anuals durant el 2019. Una xifra que va baixar el 2020 fins a 550,14 euros i fins a 535,54 el 2021. Al final del mandat l'import del rebut quedarà en 507,73 euros, és a dir uns 47 euros menys de mitjana però l'estalvi serà d'uns 140 euros. El 2021 comença amb noves bonificacions en l'IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques L'ampliació de 3 fins a 5 anys de la bonificació del 50% de l'Impost de Béns Immobles si s'instal·len plaques fotovoltaiques en els habitatges és una de les altres novetats de les ordenances fiscals de 2021.

Corbera de Llobregat

LA GENERALITAT DECLARA EL PESSEBRE VIVENT FESTA LOCAL D'INTERÈS TURÍSTIC

Després d'uns mesos d'espera, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Hble. Josep Huguet, va signar la resolució per la qual declara la inclusió del Pessebre Vivent de Corbera al Cens de Festes Locals d'Interès Turístic. La iniciativa sorgeix d'una reunió, fa mesos, entre l'alcalde, Pep Canals i el conseller Josep Huguet en què el nostre batlle va anunciar que demanaria que es valorés aquesta possibilitat. Immediatament, el Servei de Turisme de l'ajuntament encapçalat pel nostre regidor, Èric Blanco, es va posar a treballar per presentar el dossier de la candidatura, que ha donat els fruits esperats. Per a l'alcalde, Pep Canals, "aquest és un fet molt destacable, ja que per un costat es fa justícia amb l'entitat Amics de Corbera i el Pessebre; i de l'altra obtenim un gran reconeixement com a reclam turístic ja a nivell nacional, cosa que es permet avançar en el nostre projecte d'una nova línia d'activitat econòmica per a Corbera." El conseller, Josep Huguet, afirma amb rotunditat: “quan l'alcalde va convidar-me a visitar el Pessebre fa dos anys vaig tenir molt clar els valors patrimonials i turístics del Pessebre.

ERC Palafolls

Esquerra diem no al pressupost municipal per l'any 2011 de PSC i CiU

Esquerra de Palafolls hem decidit votar negativament a l’aprovació del pressupost municipal per l’any 2011 que l’equip de govern format per PSC i CiU van portar al ple del passat dimarts 2 de febrer. Els motius principals amb que justifiquem el nostre vot negatiu són per una banda la falta de participació ciutadana en l’elaboració del pressupost així com aspectes relacionats amb la distribució que l’equip de govern pensa dur a terme amb els prop de setze milions d’euros de que consta el document. Pel que fa a la manca de voluntat de fer del pressupost municipal una eina de participació ciutadana creiem que la crisi econòmica que estem patint tots plegats hauria de ser motiu suficient com per explicar en quines partides l’equip de govern es pensa gastar els diners públics. També entenen des d’Esquerra de Palafolls que mitjançant una audiència pública del pressupost es donaria l’oportunitat als veïns del municipi de poder fer aportacions i esmenes per tal de que sigui el més just i equilibrat possible.

Llagostera

La nova Residència Geriàtrica Josep Baulida

Fa quatre anys vam fer la proposta d’una nova ubicació per a la Residència Josep Baulida a l’avinguda de l’Esport. A dia d’avui estem contents que aquesta idea sigui compartida per les forces polítiques de l’equip de govern. Però cal passar de les paraules als fets: durant l’actual legislatura s’ha fet una gestió ben tímida i d’última hora en aquest sentit. El pròxim mandat ha de servir per desenvolupar realment aquest nou projecte, el qual dotarà els residents d’un espai modern, preparat i accessible, que facilitarà la tasca dels treballadors i que s’ubicarà en un espai agradable, assolellat i sense barreres per a la mobilitat.

Caldes de Montbui

Junqueras: 'Com es pot defensar la dignitat nacional catalana amb un pacte de concentració nacional espanyola?'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, va explicar ahir al vespre, en un míting a Mollet del Vallès, que la millor forma de defensar els interessos dels catalans, davant la majoria absoluta del PP, és votant la coalició independentista. 'El senyor Duran i Lleida ha engegat una campanya aquesta darrera setmana demanant que el votem per dignitat nacional. Però com defensarà la dignitat nacional catalana amb un Govern de concentració nacional espanyola? És que el PP i el PSOE han defensat mai els interessos de Catalunya?', argumentava Junqueras. 'Si algú creu que ha d'anar a votar per dignitat nacional, prego, demano i gairebé exigeixo que no voti el senyor Duran i Lleida, perquè per dignitat nacional no es pacta la liquidació de Televisió de Catalunya amb el PP, ni s'aproven els pressupostos del Govern i els de la Diputació de Barcelona amb el PP', afegia Junqueras. El president republicà ha prosseguit: 'En Duran i Lleida diu que vol tornar fer el pacte del Majestic amb el PP, malgrat que va produir la major concentració de poder econòmic i financer a Madrid, i malgrat que va culminar la construcció de l'Espanya radial.

Alella

Ni un pas enrera

El pressupost municipal per a 2012 va ser aprovat el passat 26 de gener. Aquest és un document que manté el compromís amb les persones del nostre poble. Un exercici de continuïtat i realista, en què les polítiques socials no donen cap pas enrere. Així, àrees com Serveis Socials veuen incrementats els seus recursos, per donar suport a aquells que més ho necessiten. Però també augmenten les partides d’Educació, per tal de reforçar les eines a disposició dels centres educatius, o Joventut, amb una aposta decidida per afrontar la realitat dels nostres joves d’una manera integral. El compromís amb la nostra ciutadania es manté també amb la cura dels espais públics. Els darrers anys el nivell de manteniment del nostre poble ha anat augmentant fins a incorporar les darreres millores introduïdes a la recollida de residus i la neteja viària ara fa un any. Malgrat el model dispers del nostre poble que en dificulta el manteniment i la conjuntura econòmica, la prioritat continua.

Vallès Oriental

Jaume Profitós i Martí, nou president d'Esquerra a Granollers

L'assemblea de militants de la secció local d'Esquerra a Granollers va escollir ahir l'executiva que liderarà el partit els pròxims 2 anys i ho va fer amb el suport de tota la militància que hi va assistir. En Jaume Profitós i Martí ocuparà a partir d'ara la presidència i l'acompanyaran en Ferran Raga (Secret. d’Organització, en Josep Mª Catot (Secret. de Finances), en Pere Sadurní (Secret. d’Imatge i comunicació i Política Parlamentària), la Elisabet Llamas (Secret. de la Dona), en Pep Mur (Secret. Política Municipal i Portaveu Municipal), en Jordi Barreda (Adjunt a Secret. d’Organització), en Manel Gener (Secret. Moviments Socials), l'Àlex Mir (Secret. Nova Ciutadania), en Tomàs Moré (Secret. de Partit en Xarxa) i, com a vocals, en Joan Anton Cerdà, l'Òscar Riu i la Isabel Alcalde. Profitós, que ocuparà el càrrec fins al març de 2014, va assegurar que comença aquesta etapa amb il·lusió i va destacar la necessitat de crear un nou discurs polític a Granollers amb un doble objectiu: per una banda treballar per la independència de Catalunya, i per l’altra, construir una alternativa de govern creïble a la ciutat per aquelles persones que tenen tant la justícia social com l’estima pel país, com els eixos que defineixen la seva cultura política.

Tortosa

El turisme dóna feina

Molts d’experts en economia afirmen que no sortirem de la crisi si els governs tan sols apliquen polítiques d’austeritat. No es tracta de gastar recursos de qualsevol manera, sinó d’utilitzar-los correctament. Les Administracions tenen moltes eines, de vegades no ben utilitzades quan tan sols es mira per on retallar en lloc de mirar com optimitzar adequadament els recursos de què disposen. Caldria que treballessin per impulsar l’activitat econòmica, per donar suport als emprenedors, per crear ocupació i, així, poder tornar a créixer d’una manera sostenible. A les Terres de l’Ebre, un dels sectors econòmics on s’ha creat ocupació en els últims anys és el turístic on ha incrementat el seu percentatge dins del PIB del territori. És una activitat, però, on és imprescindible l’existència d’iniciativa privada i és fonamental el suport de naturalesa pública. Molts d’Ajuntaments utilitzen recursos propis o obtenen ajuts d’Administracions superiors per donar l’empenta necessària per millorar les bases per garantir l’arribada de turisme als seus municipis a l’hora que els emprenedors trobin oportunitats per poder guanyar-se la vida.

Vilafranca del Penedès

ERC celebra els resultats electorals i referma que serà el ‘soci més fidel del poble català cap a la independència’

Garantir el procés cap a la independència i un canvi en les polítiques socials i econòmiques. Aquestes continuen sent les condicions i els objectius que es posa ERC sobre les converses amb CIU per garantir un executiu fort. Així ho va reiterar el secretari general adjunt dels republicans, Lluís Salvadó davant les més de cinquanta persones que van participar al sopar de col·laboradors de la campanya d’ERC-Vilafranca.   El sopar també va significar el primer acte que la Teresa Vallverdú, diputada electe pel Baix Penedès, feia després de les eleccions. Vallverdú va afirmar que “farem arribar la veu de les nostres comarques al Parlament i lluitarem perquè tinguin l’atenció que es mereixen”. La diputada penedesenca va mostrar-se contrària a projectes com el Logis Penedès i va oferir-se per ser la corretja de transmissió del territori a la cambra catalana.   El president d’ERC-Vilafranca, Jordi Rosell, va agrair la feina feta pels col·laboradors durant la campanya i els va encoratjar a “seguir en aquest camí perquè només hem fet un petit pas, encara queda molta feina a fer”.

Corbera de Llobregat

Programa electoral municipals 2015

No has rebut a casa el nostre programa? Descarrega-te'l aquí i consulta les nostres propostes. El proper dia 24 tenim una oportunitat per poder començar a canviar les coses al nostre poble. Si volem construir un Nou País, primer hem de començar a casa nostra. El proper dia 24 no et quedis a casa. Participa del canvi i dissenya la Nova Corbera que desitjes.

Simat de la Valldigna

Les competències del govern de Simat queden repartides i aprovades en el primer Ple

Presidit pel nou alcalde de Simat, Víctor Mansanet, i amb l’assistència dels 11 regidors i regidores, s’iniciava ahir dimecres aquesta nova legislatura amb el preceptiu Ple en sessió extraordinària. Entre els punts a tractar figuraven els que feien referència a l’organització de l’Ajuntament: periodicitat de les sessions ordinàries del Ple, composició de les comissions, els grups polítics, les percepcions econòmiques de l’alcalde, regidors i regidores amb delegacions, el nomenament de la tresorera i les quanties per l’assistència als plens i comissions. En la proposta de la tresorera, vam votar abstenció pel fet de ser responsables solidaris si votàvem a favor. En totes les altres propostes, vam votar a favor excepte la del sou de l’alcalde, punt on va haver discrepàncies respecte de la proposta d’alcaldia. Segons consta en l’acta del mateix ple de fa 4 anys, de 20 de juny de 2011, el sou de l’alcalde era de 1984,73 € per 14 pagues. En aquell Ple, el nostre grup es va abstenir perquè va haver un increment de 100 € en cada mensualitat; eren moments de fortes retallades i una gravíssima crisi que continuem arrossegant.

Cubelles, Casal Josep Mestres

Carnaval 2016, un carnaval que ja s'esgota.

Un any més hem rigut, ballat i gaudit del Carnaval. Tret d' una carrossa que es va demorar massa, el dissabte la rua a Cubelles va ser un èxit de participació i de festa; i el diumenge les comparses van tenir força públic i assistència. Tot i així, ja estem parlant amb les Ampas per millorar-ho de cara l'any vinent, perquè no ens hem de conformar i no podem renunciar a les noves iniciatives. És el moment de preparar coses i de les idees brillants. El dilluns la xocolatada va repartir 900 xocolates en una hora i el grup que ho va amenitzar (amb el jove que encarna el Desmond del súper 3 com a cantant) ens va fer compartir la disbauxa entre els presents i gaudir d'uns bons moments que s'acaben, aquest dimecres, amb l'enterrament del senyor Carnestoltes. Ho celebrarem menjant tots junts sardines a la plaça del Mercat. Cremem les pors i seguim fent-ho bé! De debó, Visca El Carnaval!