Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Piera

EL MERCAT D’INTERCANVI ARRIBA A PIERA

El Grup Medi Ambient Anoia Sud realitzarà la Fira d’Intercanvi en col•laboració amb la regidoria de medi ambient, encapçalada pel regidor d’ERC-Piera Jaume Raventós. Aquest fira prenten ser una experiència sense interès monetari i oberta a tothom qui vulgui oferir o necessiti alguna cosa: objectes, materials, llibres, coneixement, temps, menjar, companyia... En definitiva, qualsevol mena d’intercanvi o cessió. La Fira es farà els últims dissabtes de mes, de 10 a 14h, a partir del dissabte 28 de novembre, a la pista del Gall Mullat. Només cal portar el que vulgueu exposar, regalar o intercanviar.  

Anoia

El PSC rebutja la moció d’ERC a favor de les consultes populars a Montbui

Una vegada més a la comarca, el grup dels socialistes va votar negativament a la proposta de donar suport a una eventual consulta popular municipal. Ahir al vespre, durant la celebració del Ple Ordinari a Sta. Margarida de Montbui, el grup municipal d’Esquerra va presentar a deliberació la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència; la proposta presentada pel regidor republicà Jordi Mercader, que va rebre el suport del grup d’ICV, fou declinada pels 11 vots en contra del PSC. “Sostenint sempre la llibertat i el dret de les persones a decidir”, les argumentacions de Jordi Mercader en defensa de la moció durant la seva consideració, foren acceptades pel regidor d’Iniciativa, però malauradament no van satisfer els regidors socialistes.

Vista panoràmica de la Serralada Litoral captada des de Teià
Teià

Esquerra Teià manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral

La primera tinenta d’alcalde i regidora de Medi Ambient, Emma Peiró, manté la vicepresidència del Parc de la Serralada Litoral. Després de dues legislatures ostentant-ne la presidència, a través de l’Andreu Bosch, Teià manté un paper rellevant en aquesta institució, a la qual ha aportat una bona empenta en la gestió i difusió des dels seus inicis. Entre els anys 2007 i 2009, l’Andreu Bosch va ser-ne el president i va passar el relleu a l’alcalde de Montornés del Vallès, Daniel Cortés. L’acord contempla compartir la presidència entre les comarques del Vallès Oriental i del Maresme. Per informar-vos sobre la proposta d’activitats, les notícies del parc, veure vídeos i imatges i conèixer itineraris, podeu accedir a la pàgina web del Parc de la Serralada Litoral: www.diba.es/parcsn/parcs/index.asp?parc=6, on veureu, en primer lloc, la vista que es pot captar des del mirador de Teià.

Federació de Lleida

Esquerra celebra la inclusió de la reforma de Successions en la Llei de mesures

Cabasés ha celebrat especialment la inclusió de la reforma de l’Impost de Successions que Esquerra ha impulsat, després que el conseller d’Economia i Finances així ho ha avançat, en el debat de la Llei de pressupostos de la Generalitat del 2010: ‘és important emprendre determinades actuacions de caire tributari, necessàries i justes, com és el cas de la reforma de l'Impost de Successions. Esquerra celebra que el conseller Castells hagi anunciat en aquest Ple, la inclusió d’aquest punt en la Llei de mesures fiscals’. La reforma convertirà aquest impost en un veritable instrument de justícia fiscal que permet un repartiment equitatiu de la càrrega tributària i que recupera la progressivitat de l’impost. ‘No s’ha de penalitzar l’estalvi que genera una família mitjana al llarg d’una vida i que traspassa als seus successors directes’, ha destacat Cabasés. la diputada independentista ha explicat que la posició favorable d’Esquerra a la Llei de mesures també ve donada per factors com l’adaptació d’aquesta als temps que corren.

Anoia

Esquerra aconsegueix el compromís del Govern per accelerar la construcció del ramal Igualada-Barcelona de l’Eix Transversal Ferroviari

Marina Llansana ha defensat la urgència d’aquesta nova línia ferroviària que reduirà el temps de trajecte entre Igualada i Barcelona, i Nadal respon fixant una data per al primer tràmit. Són milers els ciutadans de la Conca d’Òdena que voldrien utilitzar el transport públic ferroviari per desplaçar-se a Barcelona, però que no ho poden fer per la lentitud d’un trajecte de 60 quilòmetres que triga més d’una hora i mitja en realitzar-se. La diputada d’Esquerra Marina Llansana s’ha referit a aquesta realitat durant la sessió de control al Govern d’aquesta tarda al Ple del Parlament de Catalunya i ha preguntat al Conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, quines previsions té el Govern sobre l’Eix Transversal Ferroviari (ETF) i especialment per una connexió ràpida de la Conca d’Òdena amb el Port de Barcelona, passant per Martorell. Llansana s’ha interessat en saber ‘quin és el calendari concret d’execució’ i ha insistit que ‘el Govern hauria d’adquirir un compromís pressupostari, perquè el que estem plantejant és una inversió al territori de primera necessitat’.

Anoia

ERC Vilanova del Camí suggereix dos ambiciosos projectes pel FEIL 2010

El grup municipal d’Esquerra al consistori vilanoví ha sol·licitat que, en l’elaboració del Fons Estatal d’Inversió Local, hi consti la implantació de fibra òptica i la creació d’una xarxa de servidors wifi pel municipi. Tot i ésser rebutjada la moció presentada el passat 5 de novembre a la Junta de Portaveus, on s’expressava la voluntat d’ERC que el projecte FEIL 2010 fos elaborat per tots els grups municipals, entitats, associacions, però sobretot amb la col·laboració de la ciutadania en general mitjançant la celebració d’un procés participatiu, els regidors republicans essent conscients de la importància d’aquest fons d’inversions pel municipi, han seguit treballant en l’estudi de les necessitats de tots els vilanovins i vilanovines. Així, valorant que el FEIL d’enguany se centra en les noves tecnologies, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya ha proposat que en la seva elaboració hi constin dos projecte cabdals per la societat vilanovina, la implantació del cablejat de fibra òptica al centre urbà i la creació d’una xarxa de servidors wifi que permetin la connexió d’Internet a varis nuclis del municipi.

Anoia

Carme diu sí al dret a decidir

En el darrer ple de l’Ajuntament de Carme la totalitat de les forces polítiques que el configuren (Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència i Unió i Independents per Carme) van presentar una moció conjunta de suport a les consultes populars municipals per a la independència. El document aprovat per unanimitat felicitava la gent i els representants d’Arenys de Munt per haver demostrat que el dret a decidir és possible; acordava donar suport quan es reuneixin les condicions necessàries i hi hagi suficient consens social i polític a les iniciatives de les entitats cíviques per a la celebració de les consultes populars i instava l’associació Decidim.cat a establir una estratègia conjunta i coordinada. Aquest document es farà arribar a diferents institucions per al seu coneixement. Paral·lelament recordar que en el ple extraordinari del dia 2 de novembre Carme va aprovar les ordenances fiscals per l’any 2010. La voluntat del grup de govern va ser la de no apujar els impostos donat el moment econòmic que passen les famílies.

Vilassar de Mar

Inauguració biblioteca

Un dels grans dèficits culturals de Vilassar de Mar és veurà arranjat amb la inauguració de la biblioteca pública Ernest Lluch aquest divendres. Un dels equipaments imprescindibles per donar resposta als requeriments d’una població que s’aproxima als 20.000 habitants. Aquesta biblioteca ha costat molt a les arques públiques, de la Diputació, de la Generalitat i del nostre Ajuntament. Va costar molt a Esquerra tirar endavant el projecte en els moments en els que teníem responsabilitats de govern, vam haver de convèncer socis i no socis, i ens en vam sortir perquè per a nosaltres la cultura és bàsica pel futur dels nostres convilatans. No podem menys que felicitar a tots els vilassarencs, convidar-los a la festa d'inauguració on el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l'alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer, inauguraran la nova biblioteca el proper divendres 27 de novembre a les 18:30 de la tarda.  

Federació de Lleida

Esquerra Respon amb la Consellera Capdevila

Amb el títol "Esquerra Respon" on la Consellera i els diputats han contestat a les preguntes que més amoïnen als habitants de la capital garriguenca tant de la Generalitat com de política de partit. L'impost de Successions, La Llei d'Imigració, els referèndums per l'autodeterminació i l'aplicació de la llei de la dependència han estat les preguntes més repetides durant l'acte. Una setantena de persones han participat a l'acte que Esquerra te intenció de dur per tot el territori per portar la política a l'abast de tothom.

Anoia

ERC Capellades contra la proposta de CiU d’augmentar el doble el rebut de l’aigua

CiU ha aprovat un canvi en el càlcul del rebut de l’aigua que suposarà augments del 100% o més per a la majoria de capelladins i capelladines. La proposta consisteix en introduir una quota fixa per gaudir del servei, pràctica habitual en molts ajuntaments i que des d’Esquerra podríem arribar a trobar raonable. El problema, però, és que la quota fixa inicial aprovada per CiU és tan alta (48 euros) que provoca que fins i tot els qui s’esforcen a estalviar aigua i tenen un baix consum passaran a pagar el doble l’any que ve. A més d’aprovar aquesta nova quota, el preu que hauran de pagar els capelladins per m3 d’aigua consumida també augmentarà entre un 27% i un 53%, augment del tot inacceptable en l’actual situació de crisi on la majoria d’ajuntaments, amb bon criteri, han decidit no augmentar les taxes per al 2010. Per tal que tothom es pugui fer una idea del que pot arribar a haver de pagar l’any que ve de rebut de l’aigua, us oferim la següent aplicació informàtica que us permetrà calcular quin seria el rebut final sigui quin sigui el vostre consum d’aigua.

Anoia

La Pobla de Claramunt tindrà un passeig amb el nom de Lluís Companys

El Ple de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, reunit en sessió ordinària el passat dijous, va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals (CiU, PSC i Esquerra) prendre en consideració al president Lluís Companys i Jover per tot el que ha representat per Catalunya i dedicar-li un passeig amb el seu nom, on s’hi erigirà un monòlit recordatori en la seva memòria. L’acord es prenia a instàncies del grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, que el passat dia 15 d’octubre, coincidint de manera simbòlica amb el 69è. aniversari de l’afusellament del president Companys, presentava una moció per tal de ser tractada en el proper ple posterior a la data, on es proposava l’aprovació dels acords esmentats. En altres ocasions Esquerra ja havia demanat que l’Ajuntament poblatà recordés la figura de Companys, però aquesta ha estat la primera vegada que ho ha fet en forma de moció, proposant dedicar-li un carrer i també l’emplaçament concret. Així, el nou passeig Lluís Companys correspon al vial que transcorre paral•lel al riu Anoia i perpendicular als carrers Josep Aguilera i Pas Blau, darrera de la piscina i l’escola.

Sant Quintí de Mediona

Anna Simó ha respost les preguntes de la gent a Sant Quintí

Aquest dimarts Anna Simó ha participat al Casal d'Esquerra de Sant Quintí de Mediona en un acte de proximitat organitzat per la secció local quintinenca i presentat per Pol Pagès, el nostre portaveu a l'Ajuntament de Sant Quintí. En un format molt directe i planer la portaveu dels independentistes al Parlament de Catalunya ha exposat la situació política del país i ha respost els dubtes i preguntes que li formulava la gent, fossin militants o simpatitzants o senzillament ciutadans sense cap vinculació al partit. Els aspectes que més atenció han suscitat per part dels participants han estat la llei electoral, la segona retallada de l'Estatut aquest cop pel Tribunal Constitucional i la corrupció i el finançament dels partits. En aquest darrer cas, Simó ha estat contundent va explicant que Esquerra ha promogut actuacions per limitar la despesa electoral i la transparència dels partits. Així, va promoure la fi de les donacions anònimes als partits polítics, l'Oficina Antifrau de Catalunya i mesures per limitar la despesa en campanya.

Hostalric

Xerrada sobre la llei de serveis socials

El proper dijous 22 d'octubre tindrà lloc una xerrada, organitzada per la secció local d'Esquerra, a càrrec de la consellera d'acció social i ciutadania, Carme Capdevila. L'acte, presentat per en Lluís Tubau, president de la secció local, serà a dos quarts de vuit del vespre a la sala de plens de l'ajuntament.

I'm Catalan, I love freedom
Teià

"I'm Catalan, I love freedom" a Brussel·les

La internacionalització del projecte nacional català és el principal objectiu d’aquesta campanya presentada el passat 11 de novembre al Parlament Europeu. S'aprofitarà la presidència espanyola de la UE del primer semestre de l’any vinent per a fer palesa la voluntat nacional de Catalunya. El lingüista Joan Solà, el coordinador de la Comissió de la Dignitat Toni Strubell, l’eurodiputat Oriol Junqueras i l’impulsor de 10mil.cat, Enric Canela, van ser els encarregats de fer sentir la veu de Catalunya a tot Europa. L'acte de presentació es va fer simbòlicament a les onze i onze minuts del dia 11 de novembre (que és el mes de l'any que fa onze) per recordar la data i l'hora en què ja era vigent l'armistici que donava per acabada la Primera Guerra Mundial, fa noranta-un any. Arran d'aquest armistici van néixer nous estats europeus com Estònia, Finlàndia, Hongria, Iugoslàvia, Letònia, Polònia i Txecoslovàquia. Tots els eurodiputats van rebre un exemplar del llibre 'Deu Mil en xarxa per l'Autodeterminació'.

Tortosa

Joan Puigcercós a Tortosa

El proper dia 16 de novembre, a les 20 hores, tindrà lloc al restaurant LO LLAÜT (C/ Comerç 41, de Ferreries. Tortosa), l'acte de precampanya dissenyat per la direcció nacional d' ERC per exposar el full de ruta del partit en l'any de legislatura que queda fins les properes eleccions al Parlament. També es vol un acte per explicar més el paper del partit en l'acció del Govern. La idea que inspira aquests actes és fer una aproximació a peu pla entre la direcció nacional i la ciutadania, representada pels militants, amics, simpatitzants i votants d' ERC. Durant l'acte es preveu traslladar preguntes al dirigent nacional que vindrà, de tal manera que s'ha previst disposar d' unes targetes que seran entregades als assistents a l'entrada. Des d'aquí us volem convidar a l'assistència i a més, a traslladar-nos des d'ara mateix i pel correu electrònic, aquelles preguntes que trobeu més interessants i necessàries de contestar. Sobretot si per algun motiu de força major no podeu assistir a l'acte però us agradaria, tanmateix, deixar constància de la vostra preocupació i interès.

Anoia

Vallbona d'Anoia, també favorable a les consultes independentistes

En el ple extraordinari celebrat ahir dijous s’aprovà (vots favorables dels 4 regidors d’Esquerra i la regidora de CIU, i amb l’abstenció dels 4 regidors del grup socialista) la moció, presentada conjuntament per ERC i CIU, de suport a les consultes populars per la independència. Per altra banda també s’aprovaren les ordenances fiscals pel proper any 2010, amb un congelació general. Pel proper any s’introdueix una bonificació del 50 % en la taxa que grava les plusvàlues, per a transmissions, en cas de defunció, cap a ascendents i descendents de primer grau.

Vilassar de Mar

Exposició 100 anys d'estelada

Com tots sabreu, aquest des de l’any passat es celebra el Centenari de l’Estelada. Tot i la discussió històrica del moment de la seva creació, es va triar aquesta data basant-se en l’oportunitat de la mateixa, davant d’uns moments cabdals dins de l’autogovern d’aquest país, així com per posar de manifest el creixement de la sensibilitat independentista a Catalunya. Essent la senyera estelada el símbol, la bandera que representa la lluita per a l’aconsecució de l’independentisme, des de la Secció Local d’ERC a Vilassar de Mar, i aprofitant la oferta de la Comissió del centenari de l’estelada, volem dur al poble una petita mostra del que és i ha estat l’estelada dins la nostra història de lluita. Així, entre els dies 10 i 13 de Desembre, a l’Ateneu Vilassanès, tindrem l’exposició itinerant commemorativa del centenari de l’estelada. A més el dijous dia 10 a les 20:30, ens visitarà Josep Bargalló, president de l’Institut Ramon Llull, per iniciar aquesta exposició a Vilassar de Mar.

Federació de Lleida

Esquerra lamenta les declaracions de Iglesias i l ‘acusa de voler confondre la ciutadania

Àngel Vidal, president d’Esquerra de Lleida ha lamentat avui les declaracions publicades per Marcelino Iglesias, en que assegura que la diòcesis de Lleida descuida les parròquies de la Franja d’Aragó. El president considera que aquestes declaracions son totalment “fora de lloc” i que el president d’Aragó només “busca confondre la gent barrejant temes, per tenir més força i pressió social a l’hora de buscar suport per extreure l’art diocesà del Museu de Lleida”. Vidal afirma que tot i les declaracions que pugui fer el mateix president d’Aragó, “el litigi de l’art només acabarà d’una manera, amb la unitat del Museu de Lleida”, i ha recordat que pel que fa l’art sacre“no hi ha cap dubte de la legitimitat del procés de constitució de la col•lecció ni de la legalitat l’empara”, per tant “per molt que Iglesias critiqui al bisbat Lleidatà, les peces d’art no es mouran d’aquí”.