Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Sitges

El PSC vota en contra de l'avenç de l'ús social del català

El PSC va votar en contra de fomentar l'avenç de l'ús social del català en els àmbits competencials del seu municipi respecte a l'etiquetatge en català. ERC en el Ple de maig va presentar la moció que sota el lema 'A Taula, en català' ens va fer arribar la Plataforma per la Llengua. La moció demanava no res més que el compliment de l’article 30.1 de la Llei 1/1998 de política lingüística que diu: que les empreses públiques de les corporacions locals, i també les seves empreses concessionàries quan gestionen o exploten el servei concedit, han d’emprar normalment el català en les instruccions d’ús, en l’etiquetatge i en l’embalatge dels productes o els serveis que produeixin o ofereixin. Una demanda legítima per a un país que té una llengua pròpia, perquè tot i que hi ha hagut un increment notable en els darrers anys, l'etiquetatge en català no es troba en la situació que li correspon. I és que el cas del català constitueix una excepció a nivell mundial, ja que cap llengua d'un país democràtic amb tants parlants com el català (7.

Torelló

La sociovergència rectifica i modificarà el projecte de la Plaça Nova, tal com va demanar Esquerra

Esquerra ja havia presentat al.legacions en aquest sentit i l'alcalde va acusar als republicans de posar pals a les rodes El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, va preguntar a l'equip de govern quin plantejament faria davant el decret del Pla d'Austeritat impulsat pel govern espanyol, que no deixarà que els ajuntaments demanin crèdits el 2011 i davant la minva d'ingressos que es preveu. El republicà va afegir que caldria redimensionar diferents projectes i que s'hauria d'estar atent a com condiciona el Pla de Barris, que afecta projectes necessaris a curt termini, com la ludoteca, que ja en el Ple de pressupostos els d'Esquerra ja van advertir que no s'havia previst un pressupost per tot el 2010. Davant la intervenció de Casals, Lluís Bassas va informar que la Plaça Nova es veuria afectada i que es replantejaria suprimir la part més "sumptuosa", en paraules del mateix Bassas. Jordi Casals va recordar que aquesta revisió de la Plaça, que afectaria per exemple als llums del terra de la plaça, era part de les al.

Torelló

La piscina d'estiu també serà gestionat per l'empresa que gestiona la piscina coberta

Finalment, l'equip de govern ha explicat l'externalització del servei de gestió de la piscina d'estiu, després que el procés s'iniciés en una proposta d'urgència en un Ple anterior. Llavors Esquerra va demanar explicacions del què es volia fer i el regidor Pere Galobardes (PSC) va dir que ja s'informaria, cosa que no s'ha fet fins en el ple de maig, a pregunta dels grups d'Esquerra i d'Iniciativa. L'explicació, però, ha estat precedida d'unes paraules del regidor d'esports (Francesc Rivera (PSC) en què ha retret a la oposició de preguntar-ho al Ple enlloc de la comissió informativa. Casals li ha recordat el compromís de l'equip de govern, durant un Ple anterior. Posteriorment, Miquel Franch ha explicat que l'objectiu és que la gestió la faci la mateixa empresa que gestiona la piscina coberta, Sport Assistance. Per altra banda, Esquerra, així com ICV, es va abstenir en la modificació de les tarifes de la psicina coberta, que es feia per aplicar l'augment de l'IVA. Malgrat incloure una tarifa especial per aturats, que ja havia proposat en el seu moment Esquerra, l'oposició es va abstenir per tot el procés de l'establiment de tarifes i bonificacions.

Torelló

Lluís Sabatés torna a posar de manifest l'error del nou sistema de subvencions a les AMPA

El regidor d'Esquerra Lluís Sabatés va intervenir durament al Ple per, un cop adjudicades les subvencions concursals a les AMPA, posar d'amunt la taula, de nou, l'error d'adoptar aquest sistema de subvencions, que, tot i ser una proposta política sorgida de l'ajuntament, es fes a compte de la bossa global de subvencions a les AMPA. Sabatés ha recordat que la LEC no disposa que les funcions de les AMPA siguin les que s'exigeixen en les bases reguladores d'aquestes subvencions, unes exigències que obliden del caràcter voluntarista dels membres de les AMPA, que a més van veure com els terminis exigits eren molt justos en el temps, a més de suposar una càrrega burocràtica més gran. Pel d'Esquerra, el que es demana a les AMPA ho poden fer perfectament els excel·lents professionals dels centres educatius. Lluís Sabatés ha demanat que la regidora en la reunió que ha de tenir amb les AMPA, escoltin a les AMPA a més de compartir una taula de reunió i que es replantegin un sistema que sols ha permès adjudicar el 40% del pressupostat (13.

Torelló

Esquerra celebra que el Festus tiri endavant

En el Ple de maig, es va poder constatar que el Festus tira endavant amb l'aprovació de les partides pressupostàries corresponents. Aquest fet ha provocat que el portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, s'hagi congratulat que el Festus finalment tiri endavant, sobretot gràcies a l'aposta de les entitats i els joves que s'han mostrat interessats en donar continuïtat al festival joves, malgrat el complicat escenari econòmic existent. Des d'Esquerra Torelló s'ha apostat des d'un inici per la continuïtat del Festus i la seva consolidació.

Entesa per La Llacuna
Anoia

Entesa per La Llacuna edita un nou butlletí

El grup municipal d'Entesa per La Llacuna-Acord Municipal, ha un nou butlletí. En la revista es fa un ampli repàs de les notícies d'actualitat del poble, de les gestions i actuacions dutes a terme pel grup d'Entesa de La Llacuna des de l'oposició, així com un resum de les seves principals accions als plens. El butlletí també conté una entrevista a un dels seus regidors, Joan Ambròs i Albet, i un article editorial que denuncia l'estat crític de l'economia i les finances de l'ajuntament llacunenc. Més informació a http://www.entesaperlallacuna.cat/index.php

Isaac Albert, presentant la campanya “Entorn sense fum”, a l’entrada de l’escola Ramón y Cajal.
Terrassa

Es presenta la campanya "Entorn sense fum"

El tinent d’alcalde d’Acció Social i Drets Civils, Isaac Albert, ha presentat el 31 de maig la campanya preventiva “Entorn sense fum”, amb motiu del Dia mundial contra el tabac, en una trobada amb els mitjans a l’entrada de l’escola Ramón y Cajal. Hi ha assistit també Josep Puig en representació del Grup de Treball d'Atenció Primària i Salut "Terrassa sense fum". La campanya “Entorn sense fum” està impulsada per l’Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Salut i Comunitat, i s’adreça als centres d’ensenyament de la ciutat. També amb motiu del Dia mundial contra el tabac, el mateix 31 de maig diversos CAPs de la ciutat han tingut estands informatius al vestíbul i han repartit material informatiu i divulgatiu sobre el tabac. A més, sis CAPs de la ciutat (CAP Nord, CAP Sant Llàtzer, CAP Rambla, CAP Est, CAP Oest i CAP Antoni Creus) han acollit a les 18h la xerrada "Tabac: podem ajudar-te a deixar de fumar" impartida per professionals sanitaris de les unitats d’ajuda al fumador de cada centre.

Federació de Lleida

Esquerra presenta una PNL per a que l’aeroport Lleida – Alguaire pugui operar fora de la zona Shengen

Joan Ridao, portaveu d’Esquerra al Congrés ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) en la que insta al govern a “modificar els canvis normatius necessaris que facin possible que l’Aeroport Lleida – Alguaire sigui habilitat com a lloc fronterer autoritzat per l’accés i sortida del territori Schengen des de o fins a Estats no firmants del Conveni de Aplicació de l’Acord”. En la mateixa, els republicans també insten al Govern espanyol a “instal•lar una aduna a l’interior de l’Aeroport i a assignar agents del Cos Nacional de Policia amb la formació adequada per efectuar els controls de viatgers i mercaderies”. Ridao exposa que la no autorització a operar fora de Shengen pot ocasionar la pèrdua d’oportunitats comercials que afectarà a múltiples agents econòmics de dins i fora de l’Estat Espanyol, i un impacte negatiu molt significatiu pel conjunt de l'economia de les terres de Lleida i la seva imatge i projecció internacional.

Federació de Lleida

Junqueras es solidaritza amb la Plataforma en Defensa dels Drets de la Terra i es compromet a traslladar les seves demandes al del parlament europeu

Junqueras , que ha escoltat les peticions dels regants afectats per la Zepa Preixana – Belianes i ha mostrat sintonia amb les seves reivindicacions, s’ha compromès a traslladar a Europa les exigències dels membres de la plataforma. Junqueras també ha considerat la possibilitat de treballar conjuntament amb altres eurodiputats per aconseguir una major efectivitat, “no us vull enganyar, no és feina fàcil que Europa modifiqui i retalli zones destinades a protecció de les aus, més aviat al contrari, per la meva part utilitzaré totes les eines possibles, per a que a Europa, si més no, coneguin el vostre cas i puguin considerar la possibilitat d’estudiar-lo”, explica Junqueras.

Pressupost 2010
Teià

Pressupost 2010 i demagògia

Llegeixo amb tristesa, però no amb sorpresa, les afirmacions que realitza el PSC respecte el Pressupost de l’Ajuntament de Teià del 2010 en la seva publicació “Parlem”, acusant a aquesta Regidora d’Hisenda i a l’Alcalde del nostre poble de camuflar números, enganyar la població i fer “propaganda”. Amb tristesa perquè, després de realitzar un important esforç d’informació constant cap als partits de l’oposició, que han rebut el projecte de pressupost amb el temps suficient per al seu estudi, que han estat convocats a dues reunions per exposar la proposta d’estalvi de l’equip de govern, que els hem ofert de recollir les seves aportacions i suggeriments al pressupost elaborat, sento que l’oposició no valora l’esforç de diàleg i col•laboració que tant demanen en la portada de la seva publicació. I sense sorpresa, perquè l’actitud de negativitat, desconfiança i confrontació sistemàtica amb l’equip de govern que ha dut a terme aquest grup polític al llarg de la legislatura segueixen quedant cada cop més palesos i no aporten res a la millora d’una situació ja prou complicada.

Sentmenat

Les dones i la política

El propassat dimecres 26 de maig a les 20:00 vam organitzar la conferència Les dones i la política. La ponent convidada va ser Carme Porta, actual Secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i amb una llarga trajectòria dins d'Esquerra, on ha estat diputada al Parlament de Catalunya, membre de l'executiva nacional d'Esquerra, i membre del consell nacional d'Esquerra. La conferència ha tractat l'estat actual de repartiment de tasques dins de la llar familiar entre home i dona, que malauradament encara està desequilibrat en contra de la dona. I de la necessitat de mantenir les actuals polítiques d'igualtat per vèncer les dinàmiques socials que encara ens influeixen des de la més tendrà infància, com per exemple el fet aparentment banal de la diferència de jocs de nens i nenes. I d'animar en particular a les dones a participar en política. La conferència també ha tingut un torn de precs i preguntes, on han sortit temes interessants, com la influència de la nova immigració en el camí cap a la plena igualtat homes-dones.

Fornells de la Selva

La secció local d'Esquerra de Fornells de la Selva organitza amb èxit la 2a. plantada de telescopis.

El dissabte dia 22 de maig, a partir de les 22:00h., va tenir lloc una nova plantada de telescopis a Fornells de la Selva organitzada per la secció local d’Esquerra de la població. En aquesta ocasió la trobada, que va tenir lloc a la zona de darrera el camp de futbol, va tenir dos objectius clars: primer veure la lluna amb els seus cràters i segon l’observació del planeta Saturn amb el seu anell. Per completar la vetllada es va servir als més petits xocolata desfeta amb melindros i pels més grans un cremat. La nit va ser esplèndida i l’assistència va ser novament tot un èxit.

Les Corts - Casal Josep Sunyol

Benvinguts al casal Josep Sunyol!

Avui dissabte 29 de maig ha tingut lloc la festa d'inauguració del nou Casal d'Esquerra i JERC - les Corts, al carrer Cabestany 17. Al llarg del dia, més d'una cinquantena de persones han pogut gaudir tant de l'actuació per a la mainada duta a terme per l'Oriol Canals com dels diferents parlaments que han tingut lloc. L'Eugeni Villalbí (President d'Esquerra - les Corts) ha donat les gràcies a tothom per la feina duta a terme i ha remarcat que "després d'anys treballant amb i per al barri, hem aconseguit situar el nostre partit allà on ha de ser, al bell mig del casc antic del nostre barri, a peu carrer, entre la nostra gent; perquè Esquerra és tota la gent del barri". També ha volgut explicar el perquè del nom del casal: Josep Sunyol, tot recordant que "Sunyol, militant d'Esquerra i president del Futbol Club Barcelona afusellat per les tropes feixistes, va representar tot allò que Esquerra porta defensant des de l'any 1931". En Gerard Coca (Portaveu Nacional de les JERC i militant d'Esquerra - les Corts) ha remarcat "la importància del nou local i el fet de treballar dia a dia amb les entitats del barri" i demostrar a tothom "que les JERC i Esquerra ni volem ni mai hem volgut saber res de les diferents trames de corrupció política aparegudes recentment".

Taradell

Promocionem l'esport.

Ja fa temps que des del grup municipal d’ERC estem proposant la creació d’un Patronat Municipal d’Esports. En els darrers anys l’associacionisme en tots els camps com cultura, esport, lleure, etc. ha canviat molt. Ara més que mai calen grans esforços i es plantegen moltes dificultats a l’hora de poder tirar endavant qualsevol tipus d’entitat associativa. L’èxit i el perdurar de les mateixes no només pot raure en el voluntariat de les persones que en formen part, ja que aquestes, moltes vegades, es veuen superades per les dificultats i càrrega que comporta la seva gestió diària (com tasques purament administratives, o d’obtenció de recursos econòmics) en lloc de poder posar els seus preuats esforços en l’activitat pròpiament dita que desenvolupa l’associació. Creiem que és totalment necessari el suport i l’empara de l’administració local, garantint el futur d’aquestes activitats i entitats, per tal que els seus responsables puguin fer un salt de qualitat definitiu en el servei que donen.

El portaveu d'Esquerra, Isaac Albert, intervé al Ple Municipal
Terrassa

Esquerra demana al Ple Municipal que s’acompleixi el Pacte de Toledo

L'Ajuntament de Terrassa demanarà al Govern de l’Estat el compliment del Pacte de Toledo per al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, en contra del decret llei sobre les retallades pressupostàries per millorar el dèficit, aprovat aquest dijous pel Govern de Madrid. Els 13 vots en contra dels regidors socialistes no han pogut evitar que s’aprovés la moció presentada per Convergència i Unió i el Partit Popular, amb el suport d’Esquerra Republicana i d’Iniciativa per Catalunya Verds. Isaac Albert, portaveu d'Esquerra, va manifestar al Ple: "Amb una reforma fiscal equitativa i progressiva ingressaríem, aproximadament, 8.000 milions. Ens gastem uns 6.000 milions per duplicitat de competències entre administracions. On és l’aprimament de l’Estat? Què passa amb aquests ministeris que no tenen competències perquè les tenen les comunitats autònomes? Per no entrar i no pecar de demagògic, què passa amb la despesa militar o la Casa Reial?”

Federació de Lleida

Cabasés: 'Avui es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'

La diputada M. Àngels Cabasés ha destacat la importància d'aprovar aquesta Llei perquè ‘avui es posa de manifest la utilitat de la política i es posa de manifest que quan alguns anunciem canvis aquests es compleixen'. Es consolida, així, una reforma que s'implanta de forma progressiva, per tal de garantir la sostenibilitat de la societat del benestar en un marc de greu crisi econòmica, amb despeses socials creixents i ingressos decreixents, i de grans retallades en els sectors més dèbils. Cabasés ha lamentat, però, la manca de suport dels grups de l'oposició. ‘Molts ens preguntem com encara alguns partits d'aquesta cambra defensen la injustícia social', ha dit, tot recordant-los que ‘han de donar comptes als ciutadans que avui veuran retallats els seus sous, les seves pensions i els seus drets socials'. La diputada independentista també ha demanat a CiU i PP que reconeguin que ‘s'han equivocat, i que han anat canviant d'opinió segons els ha convingut políticament, presentant diferents iniciatives en aquesta Cambra amb diferents objectius'.

Federació de Lleida

ESQUERDA ES REUNEIX AMB COL·LECTIUS DE DIABETIS, ALIMENTACIÓ I GENÈRICS

El senador d'Esquerra per Lleida, dins del grup parlamentari de l'Entesa, Josep Maria Esquerda, president de la Comissió de Sanitat del Senat, s'ha reunit aquest matí amb els organitzadors de la Jornada que se celebra en la Cambra Alta per a donar a conèixer l’EPOC (malaltia pulmonar obstructiva crònica), organitzada per la Societat de Neumología i Cirurgia Toràcica i la Universitat dels Pacients de la Fundació Josep Laporte, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre aquesta malaltia que es pot prevenir però encara està poc diagnosticada. Esquerda s'ha sotmès a les proves protocol·làries per a la detecció d'aquesta dolència. Demà, el president de la Comissió de Sanitat participa en una jornada tècnica sobre el càncer en el Ministeri de Sanitat i posteriorment es reunirà amb la companyia Novo Nordisk que col·labora amb la Fundació per a la Diabetis, amb la intenció d’abordar els nous tractaments. Esquerda també es trobarà amb el grup d'experts Infoaperitivos, que assessora els fabricants d'aperitius per a la reducció de substàncies poc saludables.

Federació de Lleida

Cabasés: 'Hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'

La diputada M. Àngels Cabasés celebra l'aprovació de la Llei perquè ‘ja fa temps que des d'Esquerra reclamem un aprofundiment en els mecanismes de la democràcia política', recordant que des d'Esquerra ‘hem impulsat l'oficina antifrau davant les reticències de CIU i PP, hem impulsat iniciatives en aquesta cambra i en la cambra estatal per augmentar la transparència en el finançament dels partits polítics i ara empenyem i recolzem aquesta llei de reforma de la Sindicatura de Comptes'. Cabasés ha afegit que davant dels que volen diluir les seves responsabilitats generalitzant sospites i optant per l'opacitat, ‘hem liderat la lluita contra la corrupció i a favor de la transparència política'. Par això ha destacat la importància d'aprovar la Llei de la Sindicatura de Comptes, i més ara que les presumptes actuacions fraudulentes del passat afloren amb insistència i ‘les presumptes relacions entre comissions i pagaments procedents d'empreses i fundacions vinculades a alguns partits polítics s'han de clarificar'.