Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

ERPV pregunta a Brussel·les sobre el projecte de central eòlica al Comtat

L'eurodiputat d'ERC, Bernat Joan, ha presentat aquesta setmana una pregunta a la Comissió Europea sobre el projecte de central eòlica a la comarca del Comtat (coneguda com a zona 14). El diputat eivissenc demana a la Comissió Europea si té previst cofinançar aquest projecte de la Generalitat Valenciana malgrat que presumptament vulnere diverses normatives europees sobre, per exemple, aus, hàbitats i sorolls. Joan també pregunta a la Comissió sobre el sentit de permetre que s'erigisca aquesta central en una zona que ha rebut una important quantitat d'ajuts europeus per a desenvolupar el turisme rural com a alternativa econòmica, una alternativa que la central, si prospera, destruiria. El projecte, que preveu la implantació de 50 aerogeneradors de 100 metres d'alçada a molt poca distància de nuclis de població i en zones protegides, ha mobilitzat la població de la comarca, on s'hi han recollit més de 40.000 al.legacions contràries. ERPV es mostra contrària a aquesta central eòlica i exigeix la Comissió Europea que no cofinance el projecte degut als perjudicis ecològics i econòmics que originarà per al Comtat i també a que vulnera la legislació comunitària.

Anoia

Jordi Mercader, nou president de la sectorial regional de turisme

El president de la Federació comarcal d’ERC, Jordi Mercader, ha estat nomenat president de la sectorial regional d’ERC de turisme, comerç i consum. La regional d’ERC de la Catalunya central, ha posat en marxa la nova sectorial de turisme, comerç i consum. Durant la primera reunió d’aquesta sectorial, es va decidir, en matèria de comerç, la realització d’unes jornades sobre la qualitat de producte. Pel que fa a consum, es va plantejar la voluntat de fer un seguiment a les reclamacions més reiteratives que presenten els consumidors. I referent a turisme, s’han marcat les línies de treball d’una campanya conjunta entre les diferents comarques que formen aquesta regional d’ERC. La creació de sectorials regionals, es va aprovar durant el congrés nacional que el partit republicà va realitzar el passat any.

Torelló

Llibres per la Franja de Ponent

Fins a principi de Juliol, és farà recollida de llibres en Català en bon estat, aquests llibres aniran destinats a la Franja de Ponent, on és molt difícil aconseguir llibres en llengua catalana. Els interessats es poden dirigir a la Biblioteca Dos Rius de Torelló i a la Biblioteca Joan Triadú de Vic. Aquesta acció en favor de la llengua catalana a la Franja de Ponent ja es va portar a terme a Prats de Lluçanès.

Torelló

ERC-AM condiciona el vot afirmatiu al reglament de les subvencions a les entitats, a la participació d'aquestes en el reglament.

El portaveu d'ERC-AM Torelló va condicionar el vot afirmatiu a l'aprovació definitiva del reglament de subvencions, a què s'informi a les entitats del reglament per tal que participin en la presentació d'esmenes al text proposat. Ja que sols es té un mes hàbil per presentar esmenes, es preveu difícil que l'equip de govern ho faci, ja que no es va tenir en compte la possibilitat de la participació de les entitats en el reglament. En el cas que l’equip de govern no faci l’esforç, ERC-AM no podrà votar afirmativament a l’aprovació definitiva del text, ja que el model de fer política municipal d’ERC és comptant amb la participació de la ciutadania i, més, quan els temes afecten tant directament als ciutadans i, en aquest cas, entitats.

Torelló

Vaguetats com a resposta davant la demanda de coherència en la política del casc antic i de què se n'ha fet del policia de barri

El portaveu d'ERC-AM, Jordi Casals, ha demanat coherència en la política en els estacionaments i parades de cotxes al casc antic, davant les vaguetats de plantejaments exercits, que repetit el regidor de seguretat ciutadana i l'alcalde que, davant l'evidència que tolerar l'estacionament i la senyal que ho prohibeix són contradictoris, ha dit que "és coherent". Casals també ha demanat per la figura que havia de ser la solució per aproximar la policia al ciutadà, el policia de barri. La resposta ha set dir que manquen recursos.

Torelló

ERC-AM demana implicació en el Pacte Nacional d'Educació i que la regidoria d'Esports es comprometi a buscar el consens per la nova piscina coberta

ERC-AM de Torelló va demanar implicació de la regidoria d'educació en el Pacte Nacional per l'Educació, que ha engegat la Conselleria d'Educació. Casals ha demanat que es prioritzi el treball en aquest procés de debat sobre el model educatiu de Catalunya, i que es convoqui el Consell Escolar Municipal amb premura, doncs el procés s'acaba per l'abril. Torelló, com a ciutat educativa, hi ha de ser. Per altra banda, Jordi Casals, davant les últimes declaracions del regidor d'esports sobre on s'ha d'ubicar la nova piscina coberta, ha demanat que s'agafi el compromís de consensuar el nou emplaçament de l'equipament.

Torelló

Amb una alta abstenció , el SÍ s'imposa a la Vall del Ges, sense arribar al 60% dels vots.

Els resultats a la Vall el Ges van donar una victòria, gens àmplia del SÍ sobre el NO, amb un considerable volum de vots en blanc. Cal destacar l'enorme abstenció d'un 57'83% a Torelló, 54'83% a Sant Vicenç de Torelló i un 59'77% a Sant Pere. Resultats: ::Torelló: SÍ 2.291 54,61% NO 1.593 37,97% Blanc 311 7,42% ::Sant Vicenç de Torelló: SÍ 330 48,67% NO 273 40,27% Blanc 75 11,06% ::Sant Pere de Torelló: SÍ 316 43,59% NO 330 45,52% Blanc 79 10,89%

Anoia

Referèndum europeu: el NO guanya a Orpí.

La recentment creada secció local d’ERC d’Orpí, vol mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts al municipi d’Orpí, en la consulta sobre la Constitució Europea. Sobre un cens de 146 persones, van participar en les votacions 83 electors, que suposen un 56,85% del total. Aquesta xifra demostra que també en aquest punt cal felicitar-nos per la participació que hi ha hagut, doncs està clarament per sobre de la mitjana catalana. D’aquests, 41 vots van ser contraris al text constitucional que ens proposaven, és a dir un 49,40%. 35 vots van ser afirmatius, representant un 42,17%, i 7 en blanc. Orpí, doncs, és l’únic poble de la comarca de l’Anoia a on el NO ha guanyat amb un percentatge proper al 50%. És per aquest motiu, que la secció local d’ERC d’Orpí vol manifestar públicament el seu agraïment als votants orpinencs

Torelló

Marina Llansana tanca, a Torelló, la campanya d’ERC pel NO a la comarca d’Osona

En un acte presentat per la filòloga Rosa Sayós, la portaveu d’ERC, Marina Llansana, i el portaveu de JERC–Vall del Ges, Josep Culí, van demanar el NO pel referèndum del proper dia 20, en l’acte de cloenda de la campanya pel NO a Osona, on ERC ha fet 14 actes. Culí, després que Sayós denunciés sentir-se amenaçada, insultada i menystinguda per la campanya del sí, va denunciar una Europa militaritzada i anti social, que és la que es posa en referèndum el dia 20. El de les JERC va demanar que s’anés a votar pel NO, encara que ell no votaria “perquè no tinc encara els 18, però aquesta constitució hipotecarà el meu futur i el de tots els joves”. Llansana, per la seva banda, que animà a la ciutadania que es va activar pel NO a la guerra perquè planti cara a una UE militaritzada, va demanar un NO rotund per dignitat nacional, davant un tracta que “blinda els estats i anul.la Catalunya, la nostra llengua i les nostres institucions”.

Torelló

Els cinc col·lectius, que van formar la Comissió 11 de Setembre de la Vall el Ges, s’uneixen pel NO al Tractat Constitucional Europeu.

Els cinc col·lectius que es van unir en la Comissió 11 de Setembre de la Vall del Ges, sota el lema “Sense Països Catalans, NO a Europa”, s’han unit de nou per proclamar el seu ple rebuig al Tractat Constitucional Europeu que es posarà a referèndum el proper 20 de febrer. La retallada de drets socials que suposa el no reconeixement del dret al treball o el dret a la salut, situant els ciutadans a la voluntat del mercat; els dèficits democràtics en la seva elaboració, fet des els estats i pels estats, sense comptar per res amb la ciutadania; la militarització de la UE que planteja el text; i el nul reconeixement de la nació catalana, ja sigui com a nació sense estat, comunitat lingüística o bé el seu dret a l’autodeterminació, ans el contrari, fa que els cinc col·lectius es posicionin activament contra el Tractat i faran campanya activa pel NO, per activar la ciutadania de la Vall del Ges. Els diferents col·lectius tenen planejat fer un mural i es faran parades informatives al mercat setmanal de Torelló i a la Plaça Nova de Torelló.

Torelló

Centre de dia, una victòria de la ciutadania.

Pel membre d'ERC-AM, Joan Girbau, "s'ha de continuar amb la política participativa en la creació de polítiques de la gent de gran, on tots hi podem participar: partits, entitats i ciutadania". ERC-AM ha mostrat la seva satisfacció perquè el projecte surt endavant i, a més, com el grup municipal havia proposat en campanya, després d'una feina ben feta, liderat per Carme Verdaguer. Com va dir Jordi Casals, portaveu d'ERC-AM, en el ple de pressupostos, que "el centre dia es faci, és una victòria de la societat civil, que va saber marcar l'agenda política", cal homenetjar el grup de ciutadans que va treballar fort perquè el centre de dia fos una realitat.

Torelló

ERC-AM de Torelló, s'absté en els pressupostos del 2005

El grup municipal d’ERC-AM hem volgut fer una valoració global, tant de contingut com de plantejament. Per començar creiem que si l’equip de govern vol el vot favorable dels altres grups, no només s’hauria de posar a disposició dels grups durant la última setmana abans de l’aprovació dels pressupostos, sinó que s’hauria d’informar durant l’elaboració, explicar la seva filosofia i demanar opinions. La majoria absoluta segur que relaxa en quan a buscar consensos, però després els suports són els que són. Posant la mirada en les inversions ens congratulem que dos dels punts claus del nostre programa electoral es vegin reflectits en aquest pressupost: la piscina i el centre de dia. La piscina és un tema que Jesús Calonge hi va posar cos i ànima per aconseguir un equipament digne de la realitat de Torelló, però una cacicada de clientelisme partidista de l’antic govern de la Generalitat va fer que la nova piscina de Torelló s’esfumés. En aquests pressupostos hi veiem un projecte per la nova piscina, de projectes ja n’hi ha hagut d’altres abans, esperem que aquest sigui el definitiu i que com a mínim s’adjudiqui l’obre abans de final de legislatura, i que no quedi al calaix.

Torelló

Calonge es congratula que es torni a treballar per una nova piscina.

Benvolgut Secretari General, Primer de tot, el voldríem felicitar pel seu recent nomenament com a Secretari General de l’Esport en un moment crucial per a la política esportiva municipal a Catalunya. Sóc en Jesús Calonge, responsable de política municipal de la secció local d’ERC a Torelló i ex-regidor d’esports de l’anterior legislatura. Com a responsable de la política esportiva del meu municipi he tingut ocasió de seguir d’una manera propera la política esportiva de l’anterior Govern de la Generalitat, des de la presentació, a corre cuita, del PIEC, amb les conseqüents al•legacions presentades per la Federació de Municipis de Catalunya i la Diputació de Barcelona, com la visualització de l’enorme dèficit en la construcció de infrastructura esportiva posada de manifest en la quantitat de sol•licituds de subvenció presentades per un munt de municipis catalans, així com la sequera econòmica de molts anys pal•liada amb dues convocatòries de subvenció, que no han respost ni de lluny, les expectatives municipals.

Torelló

Jordi Casals denuncia que s'hagi tingut propaganda tendenciosa a favor del SÍ a la Constitució, a l'Ajuntament de Torelló.

El portaveu d'ERC-AM Torelló, denúncia que en els espais de cara el públic de l'Ajuntament de Torelló hi havia tríptics, enganxines i pósters amb el lema "Los primeros con Europa", que a petició d'ERC, la Junta Electoral Central havia fet retirar per tendenciós. S'ha al.legat que ningú no havia informat a l'Ajuntament de Torelló, tot i que la tendenciositat del text era clar a favor del sí, doncs es deia que la Constitució faria una "Europa més solidària, justa i eficaç". El material, que només era en castellà, s'ha retirat, en principi.

Torelló

Marina Llansana a Torelló i Carod a Vic pel NO

En roda de premsa del diputat, Josep Maria Freixanet, i del secretari comarcal d'imatge i comunicació, Jordi Casals i Prat, s'ha presentat la campanya pel NO al Tractat Constitucional europeu a la comarca d'Osona. A la comarca es faran 14 actes, destacant l'acte central de les comarques centrals, que es farà a l'11 de febrer a Vic, on hi intervendrà Josep Lluís Carod-Rovira, President d'ERC. A Torelló, el 17 de febrer, es portarà terme l'acte pel NO, que comptarà amb la presència de la portaveu republicana i diputada Marina Llansana. Freixanet i Casals han coincidit en assenyalar que s'ha de treballar fort per donar cobertura a gent de CiU i PSC descontents amb el text proposat, a més d'obrir els actes a la societat civil i a Plataformes cíviques pel NO.

Torelló

ERC i JERC rebutja la violència feixista

Concentració antifeixista a Torelló El dijous, dia 23 de desembre de 2004, a les 9 del vespre, a la plaça Nova de Torelló, es farà una concentració d´homenatge a en Roger que va morir fa pocs dies després de ser assassinat a mans de feixistes en les passades festes de Gràcia, el passat mes d´agost. En Roger ha passat més de tres mesos en coma com a conseqüència d´una ganivatada al coll produida per feixistes identificats, dos dels quals, un noi i una noia, viuen a Torelló. A Torelló, també darrerament, s´han prodüit pintades racistes i a favor de la raça blanca. Ja és hora d´aturar aquests energumens. Ahir va ser en Guillem Agulló, avui en Roger, no podem permetre que demà hi hagi una altra mort a mans d´aquests assassins feixistes. Feixistes ni a Gràcia, ni a Torelló ni enlloc!

Torelló

JERC Valll el Ges, colaborant amb la comissió "Una nació, una selecció", coordina un bus pel Catalunya-Argentina

UNA NACIÓ, UNA SELECCIÓ PARTIT DE FUTBOL CATALUNYA – ARGENTINA 29 DE DESEMBRE DE 2004 CAMP NOU ABANS, MANIFESTACIÓ PER LES SELECCIONS NACIONALS CATALANES Bus de les JERC Vall del Ges. Sortida de Torelló a les 16.45. Ruta: Sant Pere, Sant Vicenç, Torelló, Orís, Masies de Voltregà, Barcelona. 696078236 (JORDI) [email protected]/[email protected]/[email protected]