Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Osona

Francesc Codina escriu als "Sobiranistes tristos".

CARTA PÚBLICA ALS SOBIRANISTES TRISTOS Benvolguts, llegits i apreciats intel•lectuals sobiranistes que escriviu a la premsa: Alguns dels vostres darrers articles traspuen tristesa. Esteu convençuts que una reforma substancial de l’Estatut i del finançament no pot arribar a bon port. La coincidència d’un govern central socialista amb un govern d’esquerres a Catalunya, en què el PSC és la força majoritària, és valorada per vosaltres com un obstacle insalvable. Vaticineu que el PSC voldrà aplanar el camí a Zapatero. I que, amb l’ajut del PP, el seguidisme d’ICV i la ingenuïtat d’ERC, s’ho farà venir bé perquè els projectes d’Estatut i de finançament no passin de ser un retoc cosmètic. Reconec que els vostres temors no són pas infundats. La temptació de rebaixar hi és. Causa alarma la crida reiterada a un consens que inclogui el PP, no se sap a quin preu. I el fet que els socialistes controlin grans plataformes mediàtiques fa que aquest perill sigui encara més versemblant.

Osona

Huguet promet continuïtat, diàleg amb els sectors i prudència en la seva presa de possessió com a conseller de Comerç, Turisme i Consum

El nou conseller de Comerç, Turisme i Consum de la Generalitat, Josep Huguet, ha pres aquest migdia possessió del seu càrrec davant el president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i ha promès "continuïtat" amb la gestió impulsada pel seu antecessor, Pere Esteve, a més de "diàleg amb tots els sectors" i "prudència" en la presa de decisions. L'acte de presa de possessió d'Huguet, que ha estat molt emotiu per les circumstàncies en què Esteve ha hagut d'abandonar el càrrec a causa de motius de salut, ha comptat amb la presència d'una gran part dels consellers i els dirigents d'ERC, a excepció de Carod, que tenia previst assistir a una recepció a l'Ajuntament de Llinars del Vallès. En la cerimònia, Huguet ha "promès" desenvolupar el càrrec de conseller amb fidelitat al president de la Generalitat, mentre era contemplat per una gran part dels consellers pertanyents al PSC i a ERC. Finalitzat l'acte, el nou conseller ha afirmat que la seva feina serà "de continuïtat estricta respecte al treball que ha portat a terme Pere Esteve", d'acord amb l'aplicació de l'Acord del Tinell "en matèria de comerç, consum i turisme".

Osona

Inauguració de la Secció Local d’ERC – Centelles

El passat divendres es va inaugurar públicament, la nova secció local d’ERC a la població de Centelles. L’acte celebrat al Casal Francesc Macià, va acollir la presència de 90 persones, i va comptar amb els parlaments del President de la nova secció local, del President de la Federació Comarcal d’Osona, i del Secretari General d’ERC, Joan Puigcercós. En un parlament d’uns 45 minuts, Puigcercós va glosar la figura del President Companys en el dia del record del seu assassinat a mans del règim franquista. També va fer un repàs de tots els temes que ERC té actualment sobre la taula, tant a Catalunya com al Congrés dels Diputats de Madrid, fent èmfasi en que tots els temes importants que s’estan debatent actualment a Catalunya : Estatut, Concert econòmic, Companys, etc... són temes que Esquerra ja demanava fa més de 14 anys. En finalitzar l’acte es va servir un refrigeri per a tots els assistents, i la nova secció local va distribuir el primer numero del nou butlletí local d’ERC-Centelles, “El Campanar”.

Osona

El Conseller en Cap inaugura el nou curs a la UVic

El conseller en cap del govern de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, ha inaugurat aquest dimecres el nou Curs de la Universitat de Vic. L’acte s’ha celebrat a l'Aula Magna de l'UVic davant d’uns 250 alumnes i professors. Prèviament, Bargalló s'havia reunit amb els empresaris que han participat en el mecenatge de la Universitat. El Conseller en Cap, ha compromès el manteniment del suport institucional a la Universitat de Vic , i ha insistit en el gran paper que està jugant la Universitat i en el pes que té en la ordenació territorial del país

Osona

ERC commemora el 64è aniversari de l’afusellament del president Companys

Amb motiu del 64è aniversari de l’assassinat del president Lluís Companys a mans de l’exèrcit franquista, ERC ha programat aquest divendres a Barcelona diversos actes. A les sis del matí es farà la tradicional Marxa de torxes des de l’entrada del Castell de Montjuïc fins als Glacis de Santa Helena, el lloc on va ser afusellat. L’acte comptarà amb els parlaments d'Oriol Amorós, president de la Federació de Barcelona, i de Josep-Lluís Carod-Rovira, president, mentre que el jurista i escriptor Héctor López Bofill llegirà el manifest d'enguany. A les dotze del migdia, Carod i altres dirigents del partit aniran fins al Cementiri de Montjuïc, on faran una ofrena floral a la tomba de Lluís Companys, situada al Fossar de la Pedrera

Torelló

JERC Vall del Ges fa una botifarrada a la Hisapnitat.

JERC de la Vall del Ges organitza a la tarda del 12 d'octubre a la Plaça Vella de Torelló una botifarrada a la Hispanitat, per mostrar d'una manera molt nostra el rebuig al "Día de la Hispanidad". Enguany és la segona, ja que l'any passat ja se'n va celebrar una pel mateix motiu. Hi seran presents el Portaveu local de les JERC Josep Culí, el Portaveu Regional Arnau Albert i la Secretària nacional d'Organització Georgina Oliva, que presentarà la nova campanya "Construïm l'Estat Català".

Torelló

ERC de Torelló es mostra cauta davant la nova proposta de Central de Sant Pere

ERC de Torelló mostra les seves reserves davant la proposta de resolució de la Conselleria de Medi Ambient de la Central de Sant Pere de Torelló. Esquerra Republicana manté la seva aposta pel sol ús de biomassa forestal, ja que la proposta de Medi Ambient inclou la possibilitat de cremar gallinaça, restes d'animals, purins, llots de depuradores entre d'altres, amb les molèsties conseqüents. Mai no podem perdre de vista que la central està a menys de 2km de Torelló i Sant Vicenç. ERC també desconfia de les dimensions de la central i del control del què s'hi crema. Passar de 20Mw a 7Mw és canviar totalment de filosofia, ja que l'empresa explotadora ja no farà tant el negoci amb la producció d'energia sinó amb la crema de residus. Així la tèrmica esdevindria incineradora. No cal oblidar que la reucció de la producció d'energia no bé pel redimensionament de la central sinó pel canvi de combustible. ERC, com sempre, aposta que la central tingui com a objectiu principal la producció d'energia per la calefacció i l'aigua sanitària de Sant Pere i que el combustible sigui Biomassa Forestal.

Osona

Nova Executiva a la Secció local de Vic

El passat divendres dia 1 d’octubre es va elegir a Aleix Andreu com a President de la nova Executiva de la Secció local de Vic. L’Assemblea Local es va realitzar al Temple Romà de Vic, amb la participació d’una seixantena de militants. Durant l’Assemblea es va escollir a Aleix Andreu com a nou President, a més de Miquel Saborit (Organització), Joan Moreno (Imatge i Comunicació), Àlex Bassols (Política Municipal), Marta Mir (Tresoreria), Gràcia Ferrer (Secretaria de la Dona; Sanitat), Josep M Diéguez (Cultura), Josep Ramon Soldevila (Activitat Econòmica), Marçal Orri (Joventut), Jordi Gilabert (Urbanisme), Ramon Escarrà (Immigració), Francesc Galí (Promoció Externa) i Nàsser Auquiad (Ass. Jurídica). Cal destacar que l’Assemblea va batre un rècord d’assistència en la qual també s’hi va convidar al Secretari General del nostre partit, en Joan Puigcercós, el President Comarcal d’Osona, en Jordi Serra, el President del Consell Comarcal d’Osona, en Jaume Mas, i el Portaveu Comarcal de les JERC, en David Pujol.

Osona

Carod proposa crear una plataforma catalana contrària a la Constitució europea

El president, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha proposat avui la creació d'una plataforma catalana, integrada per partits polítics i col·lectius socials, culturals i civils, que defensi "el sí a Europa i el no a la constitució europea". Carod, que ha participat avui en el XX Concurs de Castells de Tarragona com a membre de la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, ha recordat que "Catalunya és l'únic país d'Europa que va fer una convenció" per fixar els seus objectius en la Carta Magna i "cap de les 80 conclusions han estat incorporades". "Per descomptat, tampoc es contempla l'ús de la llengua catalana", ha lamentat. El líder d'ERC ha fet una crida "als altres partits catalans i als diversos col·lectius socials, culturals i civils que en aquests moments estan per dir no a la Carta Magna perquè ens unim en una plataforma catalana pel 'sí' a Europa i pel no a la constitució europea". L'objectiu ha de ser un resultat "nacional" del referèndum del mes de febrer, és a dir que "hagi un comportament electoral que des d'Europa es vegi que a Catalunya hi ha disgust, descontentament i rebuig per aquesta manera de fer Europa".

Osona

El regidor de Torelló Jordi Casals serà present a la II Trobada Animalista que es farà a Tavertet.

Jordi Casals, regior d'ERC a Torelló, representarà a ERC a la II Trobada Animalista que es farà al cap de setmana del 2 i 3 d'octubre a Tavertet. Amb aquesta presència es vol posar de relleu el compromís que ha pres el partit republicà a la comarca, presentant en municipis com Torelló, Manlleu i Calldetenes, mocions en contra de la tortura d'animals en espectacles, en especial les curses de braus. ERC ja va ser present en la I trobada, junt amb entitats i persones que superaven les fronteres de Catalunya i fins d'Europa.

Torelló

ERC-AM presentarà esmenes a la proposta presentada d'uns Consells Municipals que comporten una participació ciutadana "dèbil".

ESMENES A LES NORMES REGULADORES DEL CONSELL MUNICIPAL DE BENESTAR SOCIAL I SALUT PUBLICA DE TORELLÓ Article 3r. El Consell Municipal de Benestar Social i Salut Pública té per objecte: h) Fer propostes que s’hauràn de vehicular obligatòriament, quedarà en mans de l’alcalde incloure-les a l’ordre del dia del Ple, si s’escau. (S'AFAGEIX) Article 4t. 3.- Promoure la participació ciutadana i participar en activitats sobre la participació ciutadana a Torelló o fora d’aquest. (S'AFAGEIX) CAPITOL II. ORGANITZACIÓ I FUNCIONAMENT Article 7è. 1.- Integren el Plenari del Consell Municipal de Benestar Social: L'Alcalde/ssa de Torelló.(ES SUPRIMEIX) Un membre de cada grup polític representat a l’Ajuntament i no de ser obligatòriament electe. (S'AFAGEIX) Número limitat de ciutadans sense representació delegada, que assistiran de forma voluntària després d’una convocatòria pública inicial. (S'AFAGEIX) ESTRUCTURA I ORGANITZACIÓ Article 8è 3. La presidència del Consell correspon al Regidor/a responsable de l’ámbit d’actuació del Consell.

Torelló

ERC-AM demana per la piscina nova i denúncia la desordenada execució del reasfaltament dels carrers de Torelló

ERC-AM va demanar en el darrer Ple per la piscina nova de Torelló "que ens va negar de forma totalment arbitrària el govern de CiU de la Generalitat", ja que, segons Jordi Casals, "no seria bo que les inversions que es fan caiguin en sac foradat". Sembla que la Secretaria General d'Esports, que ja ha rebut cartes i informacions del grup municipal d'ERC sobre el tema, està per la labor de ajudar a tirar aquest tema endavant. També es va demanar que es posi mà perquè no es repeteixin les aglomeracions en el pròxim procés d'inscripció als cursets de la piscina. ERC també va denunciar el desordre en l'execució del reasfaltament de carrers de Torelló (coincidint amb l'inici del curs escolar), amb l'aparició de cartells fora d'hora i l'abscència d'executar una millora al C. Collsacabra, que el regidor d'Obres i Serveis havia declarat com a prioritat.

Torelló

Flora Vilalta accepta que no hi ha Pla Local de Joventut i la regiora de cultura insisteix en un cerca vila "que cerca però no troba".

La manca d'un Pla Local de Joventut de Torelló ha provocat que Torelló perdi l'opció de beneficiar-se del conveni amb la Secretaria General de Joventut i el Consell Comarcal, perdent així recursos per elaborar polítiques de joventut per aquest any. Aquesta situació d'immobilisme ja ha estat denunciada reiterades vegades per Esquerra Republicana de Catalunya. La regidora de Cultura, per altra banda, respon a Casals que no pensa canviar el cercavila organitzat per l'11 de setembre que, segons paraules del portaveu republicà "va cercar però no va trobar" doncs els tamborers de Sant Cugat van fer el cercavila en solitari. Les JERC consideren que l'11 de setembre no és una Festa Major, sinó una jornada de reivindicació de les nostres llibertats nacionals, i això és el què va fer la manifestació de la Comissió 11 de Setembre enguany.

Osona

Josep Maria Freixanet demana que la Regional treballi pel benestar i el progrés de les seves comarques

El diputat osonenc, Josep Maria Freixanet, va demanar que la Regional de la Catalunya Central actui amb força i decisió i coordini els esforços per millorar el benestar de la gent de la Catalunya Central, que és la tasca que té ERC. Va recordar que Osona arriba a la nova regional recelosa de la seva identitat, però que s'ha de ser valents i treballar de costat amb la resta de comarques, sempre des del màxim respecte. El diputat i alcalde d'Olost va arrencar els aplaudiments més forts entre els oradors que van actuar.

Osona

Engega la nova Federació Regional de la Catalunya Central

dissabte 18 de setembre, s'ha constituit la nova Federació Regional de la Catalunya Central, fent el congrés constituent a la Fundació Universitària del Bages, a Manresa. Un àmplia majoria ha aprovat l'executiva presidida pel lluitador històric per les llibertats nacionals de la nació i de la justícia social, Ignasi Perramon. En aquesta executiva i consten tres osonencs: Jordi Serra com a vice-president, Lluís Argemí com a Secretari de Política Parlamentària i Filo Tió com a Secretària de Política Municipal. Els representants osonencs van ser els més votats ente tots els membres de l'executiva. L'objectiu de la nova Federació és la de reforçar el pes de les comarques centrals en relació a la resta del país, mantenint les identitats de cada comarca i tenint com a prioritat el benestar de la seva gent, doncs millorant comunicacions, donant respostes a les noves situacions socioeconòmiques, entre d'altres.

Osona

El President sortint de l'extingida Osona-Ripollès realitza el seu últim informe.

Pere Vilarrasa, president sortint, va fer l'últim informe de l'extingida regional d'Osona-Ripollès. Va mostrar les seves reserves davant la nova Regional, però després de demanar respecte per Osona, va convidar a totes les comarcal perquè la regional no esdveingui "un calaix de sastre" de comarques sinó que sigui un lobby per defensar els interessos de les comarques centrals. Va fer un balanç 'Osona-Ripollès molt positiu, resaltant que ERC ha esdevingut el motor del canvi a les dues comarques aconseguint important alcaldies com Manlleu, Ripoll, Sant joan de les Abadesses o Roa de Ter, a més del Consell Comarcal d'Osona i el del Ripollès per mitja legislatura.

Torelló

Engega la nova Federació Regional de la Catalunya Central

El dissabte 18 de setembre, s'ha constituit la nova Federació Regional de la Catalunya Central, fent el congrés constituent a la Fundació Universitària del Bages, a Manresa. Un àmplia majoria ha aprovat l'executiva presidida pel lluitador històric per les llibertats nacionals de la nació i de la justícia social, Ignasi Perramon. En aquesta executiva i consten tres osonencs: Jordi Serra com a vice-president, Lluís Argemí com a Secretari de Política Parlamentària i Filo Tió com a Secretària de Política Municipal. L'objectiu de la nova Federació és la de reforçar el pes de les comarques centrals en relació a la resta del país, mantenint les identitats de cada comarca i tenint com a prioritat el benestar de la seva gent.

Alcoi

ERPV aconsegueix 2 milions d'euros per a la millora del tren Alcoi-Xàtiva després de l'acord amb el PSOE als presupostos generals de l'estat

Divendres 17/9 el nostre diputat va anunciar en roda de premsa, a Alcoi, que el Grup parlamentari d'Esquerra demanaria al Govern espanyol la cessió de la caserna de la guardia civil d'Alcoi per a ús social i públic dels alcoians. A la mateixa roda de premsa va anunciar que el traspàs de competència del tren Alcoi-Xàtiva es a punt de negociar-se i que aquest es deu de efectuar després de que el govern central faça les millores pertinents a la línia.