Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Berga

Executiva comarcal oberta per parlar del Transport Públic a la comarca

Esquerra Berguedà ha celebrat una reunió dels seus representants municipals de tots els pobles del Berguedà per tal d’abordar les millores necessàries en el transport públic de viatgers. En aquesta reunió també hi assistit el President comarcal i alcalde de Gironella, Ramon Costa i la Diputada al Parlament de Catalunya, i alcaldessa de Santpedor Laura Vilagrà.

Carles Casanova davant dels mitjans
Anoia

ERC Òdena obliga la rectificació del PSC en la retribució dels seus regidors

Després de gairebé un any d’insistència, ERC Òdena ha assolit la correcció del govern municipal en la retribució dels càrrecs electes. Les irregularitats en les formes i quantitats de compensació del treball dels regidors denunciades per ERC al municipi d’Òdena, han obligat a l’alcalde ha modificar alguns dels aspectes referits a les indemnitzacions, així com el nivell de dedicació dels regidors en l’exercici de les seves funcions. Basant-se sempre en dades objectives proporcionades per la mateixa alcaldia i la secretaria municipal, el regidor d’ERC a Òdena, Carles Casanova, havia denunciat constantment “el caràcter excessiu i impredictible de les retribucions de l’equip de govern, que mitjançant sessions de juntes de govern o comissions governamentals ascendien més de 85 mil euros any”. Finalment, després de mesos de cas omís, el govern del PSC ha accedit a les peticions republicanes regularitzant la dedicació laboral i les percepcions salarials d’alcalde i regidors, fet que suposa un estalvi de més de 10 mil € per les arques municipals.

Anoia

ERC Vilanova del Camí proposa consultar a la ciutadania l’elaboració del FEIL 2010.

Un dels plans amb més incidència en el món municipal, el FEIL, confeccionat amb la col·laboració ciutadana i el suport de tots els grups municipals. Aquest és l’objectiu de la moció presentada per ERC a Vilanova del Camí, apostant per obrir a tos els grups municipals, entitats, però sobretot a la ciutadania en general, l’elaboració de projectes que podran ser inclosos en la sol—licitud del Fons Estatal d’Inversions Locals. La proposta d’aquest procés de participació sorgeix de la voluntat dels regidors republicans de prioritzar aquestes vies de contacte amb la ciutadania com un mitjà per involucrar-la en la presa de decisions de l’àmbit municipal. Amb tot, la voluntat d’ERC és emplaçar l’equip de govern a obrir un període de proposició de projectes que, mitjançant una comissió mixta tècnica i política amb la representació de tots els grups del consistori, siguin estudiats i valorats, per a posteriorment finalitzar el procés de selecció amb la convocatòria d’una consulta popular al municipi.

Presenatció de "Viure al Poble"
Anoia

Governació signa amb l’Ajuntament de Prats de Rei el conveni que permetrà tirar endavant el projecte subvencionat pel programa “Viure al poble”

El director general d’Administració Local del departament de Governació i Administracions Públiques, Carles Bassaganya, juntament amb el coordinador dels Serveis Territorials a la Catalunya Central, Antoni Cassassas, signarà dimarts, 20 d’octubre, a les 17:00 hores, el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament de Prats de Rei (Anoia) per poder dur a terme el projecte que ha estat seleccionat i que serà cofinançat pel Departament de Governació i Administracions Públiques i Fons Europeus, mitjançant el programa “Viure al poble”. El projecte de Prats de Rei preveu una renovació integral de la urbanització dels carrers i places que formen el nucli antic del municipi. Aquest projecte, que rebrà un total de 542.575 euros, ha estat un dels 26 projectes escollits pel programa “Viure al Poble” per tal de millorar els serveis turístics i per protegir i conservar el patrimoni natural i cultural. L’objectiu d’aquest conveni de col•laboració és el seguiment i l’avaluació del projecte, per poder participar de manera conjunta en la seva integritat i en l’afavoriment del seu desenvolupament.

Vilassar de Mar

Gerard Grau, nou President d'ERC Vilassar de Mar

Us informem que des d'ahir, Esquerra Vilassar de Mar té un nou president de la Secció Local. L'elecció es va produir ahir al vespre, a l'Ateneu vilassanès, en el marc d'una assemblea extraordinària convocada amb aquesta finalitat. Gerard Grau, des d'ahir el nou president, inicia l'etapa amb il·lusió i voluntat de preparar el partit per a les properes eleccions municipals. Comptem amb tots vosaltres en l'inici d'aquesta nova etapa! 

ERC Piera

LA REGIDORA DE TURISME, ESTER RIBAS, I LA PIERENCA, GEMMA PUJOL, ENGEGUEN UNES SORTIDES PER DESCOBRIR L’ENTORN DE PIERA

La pierenca Gemma Pujol Farrés amb la col•laboració de la regidoria de turisme, encapçalada per la regidora d’Esquerra, Ester Ribas i Alejandro, han engegat recentment una nova proposta d’activitats pierenques. «Pierenques» és la manera d’anomenar qualsevol de les propostes que tenen com a segell identificatiu conèixer i estimar la nostra vila. Així, el cap de setmana del 26 i 27 de setembre es va dur a terme la visita al castell de Fang i la capella de Sant Sebastià, dins de les Jornades Europees del Patrimoni (JEP 09). D’altra banda, dissabte 17 d’octubre a la tarda es va fer una sortida al Castell de Fang amb els nens i pares de l’entitat pierenca Dispiera, per donar-los a conèixer la nostra història i Piera. Finalment, diumenge 18, es va fer una excursió a les Flandes amb final de trajecte al bosquet del Cupido, amb sorteig de productes autòctons entre els assistents. En total, un centenar de persones van participar en les sortides programades, que van quedar molt satisfetes i amb ganes de continuar coneixent i recorrent el nostre terme municipal.

ERC Piera

62ª FESTA DE LA GENT GRAN

Aquesta setmana passada es van fer els últims actes de la 62a Festa de la Gent Gran. L’acte central va ser el dinar de germanor del passat 12 d’octubre a la nau de Cal Sanahuja. Un dinar on es va fer un homenatge als avis de més edat, amb l’entrega per part de l’alcalde de Piera, Jordi Madrid, d’uns records per aquesta avis. Al dinar van assistir unes 800 persones. El dimarts dia 13 hi va haver dues xerrades molt amenes al Teatre Foment sobre els problemes de les dones a la vida d'avui i les solucions alimentàries per a la gent gran. També molt participada va ser l'excursió de la gent gran a Alcover. Dimecres a les 9h, sis autocars sortien de la rotonda del Gall Mullat per passar una jornada molt agradable, amb dinar i ball. Divendres, hi va haver excursió d'intercanvi amb gent de Moià. A les 10h, els assistents es van reunir a la plaça del Peix, on els van donar la benvinguda l'alcalde, Jordi Madrid, el regidor de Benestar i Família, Ramon Rius, i la diputada de l'Àrea de Benestar Social, Teresa Padrós.

Sant Gregori

V Jornada castellera a Sant Gregori

Un any més La Secció Local d’Esquerra a Sant Gregori ha organitzat la ja tradicional jornada castellera, que enguany ha arribat a la cinquena edició. La Jornada es va celebrar el diumenge 18 d'octubre i va comptar amb la participació dels Xerrics d'Olot i els Castellers de Castelldefels. L’actuació va començar cap a les onze del matí i es va allargar fins a les dues i al finalitzar es va servir un refrigeri per tothom. Volem agraïr des de la Secció Local la presència de tothom que va venir a gaudir d’aquesta jornada, i animar-vos a que vingueu a la sisena jornada que farem l’any vinent

Federació de Lleida

Puigcercós: “la política és compromís, arriscar-se i jugar tal com va fer Lluís Companys

Joan Puigcercós considera que la “política és necessària, i Lluís Companys és el record que hem de tenir quan parlem de política, gent com ell, això és la política, compromís, arriscar-se i jugar, i per tant quan algú ens diu que la política és nefasta i que no es necessària hem de recordar que la política és tan útil, tant necessària i tant essencial, perquè l’absència de política és la dictadura, l’autoritarisme, i és negar el pluralisme”, El president d'Esquerra ha remarcat que " Lluís Companys va fer compromís polític, i va decidir anar per la causa de la justícia social, i va relligar la causa de la justícia social amb la llibertat nacional de Catalunya”. Puigcercós ha recordat que des d’Esquerra és continua lluitant per la política de Companys “perquè el nostre partit lliga la justícia social, el dret a tenir oportunitats per tothom, el dret a poder treballar i viure amb dignitat, amb la llibertat nacional de Catalunya, i del dret a esdevenir un estat independent".

Lluís Companys
Anoia

ERC La Pobla demana dedicar una plaça o carrer al president Lluís Companys

Dijous 15 d’octubre, coincidint amb el 69è. aniversari de l’afusellament de Lluís Companys i Jover, president de la Generalitat de Catalunya entre els anys 1934 i 1940, el Grup Municipal d’Esquerra va entrar una moció al registre de l’ajuntament poblatà per tal de ser incorporada a l’ordre del dia del proper Ple que celebri la corporació municipal. La moció glosa la figura de Companys i la seva transcendència històrica i constata que a diferència de molts pobles i ciutats de Catalunya, a la Pobla de Claramunt no existeix cap record a la seva memòria. Per aquests motius, Esquerra proposa al Ple que adopti els acords de prendre en consideració al president Lluís Companys per tot el que ha representat per Catalunya, i com homenatge, dedicar-li un carrer o una plaça amb el seu nom i erigir-hi un element recordatori en la seva memòria.

Acte d'homenatge a Companys
Anoia

ERC Igualada rendeix homenatge a Lluís Companys

En el passat 15 d’octubre, seixanta-nou anys enrere, Catalunya perdia el seu President, que moria amb fe en el país i els seus ciutadans; i un any més la secció local d’ERC va realitzar una ofrena floral en homenatge. Oriol Solà, president de la secció local va recordar l’aniversari d’aquesta data. Tot seguit, en Joan Torras va fer lectura d’un text al—legòric envers als últims moments del President Companys, abans de la seva execució, obra de l’historiador Oriol Junqueras. L'assassinat del nostre President de la Generalitat de Catalunya, mereix un gest cívic i col—lectiu de record, d'homenatge i de justícia. De record a una persona amb ideals i coratjosa, d'homenatge a qui va dedicar la seva vida al seu país, i de justícia a qui va ser detingut, processat, jutjat i afusellat pel que representava i per defensar el comprimís amb la causa nacional d’un poble. L’acte va cloure amb el Cant dels Segadors i amb el crit de visca Catalunya lliure.

Sant Pere de Vilamajor

Aprovada la moció de la Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor.

La moció presentada per la Coordinadora Independentista de Santa Pere de Vilamajor ha estat aprovada en el ple extraordinari celebrat el divendres 16 d’octubre a les 12 hores. La moció ha estat aprovada amb vuit vots a favor (2 CIU, 2 ERC, 2 GISP, 1 ISP i 1 del regidor J.L.B.) i dos en contra (1 PP i 1 PSOE). El grup municipal d’esquerra, vol felicitar als promotors de la Coordinadora Independentista de Sant Pere de Vilamajor aquesta iniciativa. Hem de manifestar que per a nosaltres, el simple fet que hi hagi una iniciativa popular ja és un èxit. El poble ha de poder parlar, i quan els polítics no escolten, les iniciatives populars com aquesta són la única eina de la que disposa la societat civil per fer-se escoltar. No cal dir que nosaltres som independentistes, i que veiem amb bons ulls tot aquest moviment social pro-referèndums que hi ha pertot arreu. Una consulta popular, el dret a decidir, diguem-ho com ho diguem, però que en definitiva el seu significat és democràcia i llibertat.

cabases
Federació de Lleida

Cabasés: 'cal una reforma, i no un pedaç, per convertir l’impost de successions en un veritable instrument de justícia fiscal'

La diputada independentista ha criticat que la proposta de CiU té una 'clara perversió', ja que sota la denominació d’empresa familiar (bonificades al 95% sobre la base) s’han equiparat tot tipus d’entitats patrimonials provocant que la majoria de grans patrimonis hagin trobat el mecanisme per tal d’articular l’elusió de l’impost i provocar un major greuge comparatiu. 'Esquerra està a favor d’afavorir la creació d’empreses i llocs de treball, donar suport als emprenedors i veiem important una reducció en la base imposable per donació dinerària entre ascendents i descendents per constitució i adquisició d’empresa', ha afirmat Cabasés. En aquest context, la diputada independentista ha demanat a CiU, 'per coherència política, que s’aclareixin, i que no supeditin el seu discurs al moment polític que visqui la seva formació'. En aquest sentit, Cabasés ha recordat que l'any 2003 el conseller que dirigia en nom de CIU en aquells moments el departament d’Economia declarava que no compartia la idea del PP de suprimir l’impost de successions ja que no s’havia de perdre la funció redistributiva que té l’impost i Artur Mas declarava també que el seu partit estava per la reducció en algun punt de l’impost de successions i limitar la reducció a les herències directes entre pares i fills.

cabases
Federació de Lleida

Cabasés: 'cal una reforma, i no un pedaç, per convertir l’impost de successions en un veritable instrument de justícia fiscal'

La diputada independentista ha criticat que la proposta de CiU té una 'clara perversió', ja que sota la denominació d’empresa familiar (bonificades al 95% sobre la base) s’han equiparat tot tipus d’entitats patrimonials provocant que la majoria de grans patrimonis hagin trobat el mecanisme per tal d’articular l’elusió de l’impost i provocar un major greuge comparatiu. 'Esquerra està a favor d’afavorir la creació d’empreses i llocs de treball, donar suport als emprenedors i veiem important una reducció en la base imposable per donació dinerària entre ascendents i descendents per constitució i adquisició d’empresa', ha afirmat Cabasés. En aquest context, la diputada independentista ha demanat a CiU, 'per coherència política, que s’aclareixin, i que no supeditin el seu discurs al moment polític que visqui la seva formació'. En aquest sentit, Cabasés ha recordat que l'any 2003 el conseller que dirigia en nom de CIU en aquells moments el departament d’Economia declarava que no compartia la idea del PP de suprimir l’impost de successions ja que no s’havia de perdre la funció redistributiva que té l’impost i Artur Mas declarava també que el seu partit estava per la reducció en algun punt de l’impost de successions i limitar la reducció a les herències directes entre pares i fills.

Fonollosa

15 d'octubre: 69è ANIVERSARI DE L'ASSASSINAT DEL PRESIDENT COMPANYS. [1940 - 2009]

MANIFEST 'EN MEMÒRIA DE LLUÍS COMPANYS O CONTRA LA POR' per Hèctor López-Bofill Els catalans ens oblidem sovint de la sang que ha estat vessada en defensa de les nostres llibertats, fins al punt que, en èpoques com la present, que no ens exigeix tant coratge, som capaços d’acceptar l’estovament més indigne a canvi d’unes engrunes de poder que no són, ni de bon tros, allò que havia de merèixer tants sacrificis. Ara, a diferència del que va patir el President de la Generalitat de Catalunya Lluís Companys, podem expressar la nostra voluntat i la nostra ambició a través de la democràcia, sense la repressió de les armes. No obstant això, en aquest moment cabdal per a la plena emancipació del nostre país, les nostres ambicions legítimes es poden posar en perill a causa d’un fanàtic anhel d’estabilitat que ens arrossega cap a la servitud voluntària i que ens amenaça amb l’extinció. Exactament el contrari del que Companys hauria volgut i del país pel qual ell va donar la vida.

Fonollosa

Esquerra - Fonollosa presenta una Moció sobre les urgències sanitàries i l'atenció continuada

MOCIÓ QUE PRESENTA LA SECCIÓ LOCAL D’ERC - FONOLLOSA SOBRE LA IMPLANTACIÓ D’ UN NOU MODEL DE L’ATENCIÓ CONTINUADA I LES URGÈNCIES DE BASE TERRITORIAL A L’ATENCIÓ PRIMÀRIA DE L’ICS (ACUT). ANTECEDENTS L’Atenció sanitària de la comarca del Bages és estructurada segons la seva població en un àmbit urbà (Manresa, capital de la comarca) i en diferents àmbits rurals. La Fundació Sanitària Althaia és l’encarregada de l’assistència Hospitalària comarcal (Segon nivell assistencial) i de l’assistència primària en un percentatge important de la població de Manresa. A l’àmbit urbà i per donar assistència sanitària a la població, la ciutat s’estructura en quatre àrees diferenciades, que com a referència disposen dels Centres d’Atenció Primària de les Bases, Sagrada Família, Lepant i Barri Antic. El CUAP (Centre d’urgències d’Atenció Primària), s’encarrega actualment, i des de fa més d’un any, de l’atenció urgent no hospitalària de la ciutat les 24 hores del dia i tots els dies de l’any.

Anna Simó durant la Botifarrada contra la Hispanitat 2009
Anoia

15a Botifarrada d’ERC contra la hispanitat

El passat 12 d’octubre, i coincidint amb el dia de la hispanitat, ERC Anoia va organitzar la 15 edició de la botifarrada de rebuig a aquesta festivitat. Anna Simó, portaveu del grup parlamentari republicà, va ser l’encarregada de donar la benvinguda a les 300 persones que van participar en l’acte. En la seva intervenció, Simó va emmarcar aquesta celebració dins de les connotacions del patriotisme agressiu, colonitzador i genocida de pobles, cultures i llengües que va comportar el descobriment del continent americà. De la mateixa manera que els pobles i cultures americanes van revisant amb un sentit crític aquesta diada, tot recuperant l’orgull de pertinença a un poble i a una cultura salvatgement destruïts, Simó va exhortar al poble català enarborar la bandera del patriotisme integrador, que acull precisament els emigrants d’aquests pobles, que en l’actualitat fugen d’un nou colonialisme liderat per les multinacionals espanyoles. Simó va apel.lar als valors del patriotisme positiu d’ERC, basat en dos grans eixos: la justícia social, per la qual s’ha de millorar la situació de les classes populars; i l’alliberament nacional, que és l’única manera de sobreviure com a poble.

Frances Roig en una imatge d'arxiu
Sant Cebrià de Vallalta

El regidor d'ERC de Sant Cebrià diu que demandarà Parés (ICV) per «injúries»

Francesc Roig, regidor d'ERC al govern de Sant Cebrià, va assegurar ahir que presentarà una demanda contra el regidor d'Entesa-ICV Jordi Parés «per injúries i mentides». Roig respon a les acusacions fetes per Parés en el ple d'agost, en què va explicar que el regidor republicà feia obres sense llicència a casa seva i que va ser denunciat per la policia. Francesc Roig assegura que se sent «molt dolgut per unes acusacions infundades que m'han afectat tant a mi com les sigles que represento des de fa 28 anys». El regidor explica que l'obra a la qual fa referència Jordi Parés era en una comunitat de veïns i no pas a casa seva. «Sóc constructor i promotor i em van demanar que arrangés unes jardineres de l'entrada de l'edifici», apunta, i hi afegeix que «la llicència de les obres existia, des del principi, perquè havia estat demanada per la comunitat, a qui corresponia». Pel que fa a la denúncia feta per la policia local, Roig precisa que li van aixecar l'acta «per ocupació de via pública», perquè aquell mateix dia s'havia vist obligat a deixar material a la vorera i no havia tingut temps d'anar a pagar la taxa corresponent.