Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Alcoi

Europa dels Pobles-Verds es presenta a Alcoi

Ahir dilluns 1 de juny va tenir lloc a la nostra ciutat el míting d'Europa dels Pobles-Verds, amb Ximo Graña, candidat d'Esquerra i Joan Francesc Peris, Portaveu dels Verds. L'acte, que va congregar vora un centenar de persones, va ser amenitzat per Xavi Castillo i la companyia Pot de Plom Teatre. Al míting celebrat a la capital de l'Alcoià, Ximo Graña va destacar la figura del Parlament Europeu com "el fòrum que ens permet internacionalitzar les reivindicacions de les nacions sense estat europees". Per a Graña "la nostra coalició ALE-Verds ha estat l'altaveu en qüestions com ara la defensa del nostre model d'immersió lingüística, tot i la postura visceral del Partido Popular i les negatives a usar el català per part del president del parlament, el socialista Josep Borrell". Per la seua banda, Peris va afirmar que "a les eleccions europees cal votar amb il·lusió i sense les pressions a què ens té acostumat les eleccions municipals". "Aquestes eleccions ens permeten votar en conseqüència la coalició dels que lluiten per defensar el medi ambient i la seua continuació lògica, defensar el país, defensar la cultura i la llengua" va defensar Peris davant d'un centenar de persones al Centre Cultural d'Alcoi.

Anoia

Aclariments del grup municipal d’esquerra Òdena

El grup municipal d’esquerra d'Òdena ha fet un seguit d'aclariments sobre les notícies aparegudes recentmenta la premsa comarcal de l’Anoia. No hem dit mai que els diners que es cobren els regidors del PSC per reunions de grup municipal serveixin per finançar el partit, el que diem és que: Els càrrecs electes només poden cobrar indemnitzacions per assistències efectives a òrgans col•legiats de l’administració (plens, juntes de govern, comissions, etc). Una reunió amb el tècnic, una reunió amb el personal de l’àrea de gestió o una reunió de grup municipal no són assistències a cap òrgan col•legiat i per tant no es pot cobrar indemnitzacions per aquestes reunions. Més clar l’aigua, els senyors regidors del PSC-ÒDENA no poden cobrar per reunir-se amb el seu tècnic. És indigne i il•legal. El que demanem és que a partir d’ara deixin de cobrar-se les reunions esmentades mentre no hi hagi l’informe de secretaria i del Síndic de Greuges amb tota la informació i quedi clar que s’adequa a la legalitat.

Anoia

ERC El Bruc treu el primer número del seu butlletí

Esquerra El Bruc ha tret el primer número del seu butlletí titulat L'ESTELADA, que ha estat fruit de la gran il·lusió dels militants d'aquesta secció Local creada ara fa poc més d'un any. En aquest primer número es pot veure un recull de les subvencions que s'han rebut a l'Ajuntament del Bruc per part de les Conselleries de la Generalitat presidides per algun representant d'ERC, i un recull de les activitats que ha realitzat la secció local.

Anoia

Oriol Junqueras va ser present a Igualada.

Ahir dijous 4 de juny Oriol Junqueras va celebrar a la plaça Pius XII d’Igualada el míting central d’esquerra de la Catalunya Central,un acte que va congregar més de 250 persones entre militants i simpatitzants del partit. Juntament amb Oriol Junqueras, també van participar en aquest míting el portaveu del grup municipal d'ERC Igualada Joan Torras, la secretària de política internacional Marta Rovira, i la diputada igualadina Marina Llansana. Junqueras va insistir que cal anar a Europa per denunciar els incompliments de l’Estat i va admetre que a l’independentisme li cal entrenar-se “Cal gimnàstica d’independentisme” va afirmar. En una nova lliçó d’història va recordar que "Catalunya ho ha fet millor quan més estructures d’Estat ha tingut" i va citar el 1640 quan en el marc del Corpus de Sang el projecte social i les institucions anaven de la mà. Junqueras va acusar ahir el Govern espanyol de beneficiar l'aeroport de Barajas des de fa més de 50 anys, a l'imposar una trentena de convenis sobre vols internacionals amb altres països, que aquesta aeroport madrileny sigui el punt d'arribada i sortida dels viatges; i va anunciar que exigiran una revisió d'aquests acords que posi fi a l'exclusivitat de Barajas, i si l'Estat espanyol no canviés d’actitud, s’interposaria un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ja que segons Junqueras la condició imposada en els convenis que els vols arribin i surtin de Barajas "vulnera els principis de lliure circulació i no discriminació", ja que els acords impedeixen que algunes línies aèries estableixin rutes directes entre els aeroports dels estats firmants i els aeroports catalans.

Alt Penedès

Esquerra homenatga els militants Pere Varias i Josep Castellví

PERE VARIAS I JOSEP CASTELLVÍ REBRAN LA INSÍGNIA D’OR DEL PARTIT DE MANS D’ERNEST BENACH, PRESIDENT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA Els històrics militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Varias i Josep Castellví, seran homenatjats el proper dimarts dia 2 de juny per part del partit. El president del Parlament de Catalunya assistirà a l’acte per fer entrega de la insígnia d’or del partit a aquests militants històrics de la formació republicana atès que en el seu moment, per motius de salut, no es van poder desplaçar a Barcelona per recollir-la amb altres militants. L’acte tindrà lloc al Casal d’Entitats el proper dimarts 2 de juny a les 20:00 hores.

Catalunya Central

Acte Central de campanya al Bages

El proper dia 30 de maig a les 7 de la tarda i al petit Kursaal de Manresa, es celebrarà l'acte central de campanya al Bages amb Joan Puigcercós;President d'Esquerra, Josep Huget; Conseller del DIUE i Marta Rovira; representant de la Catalunya Central.

Alcoi

Cas pràctic (pàrquings)

Be es sap que en Alcoi últimament estan de moda el soterrament de pàrquings i ejecució de grans projectes privats de dubtosa transparència i utilitat. Mentre tant al barri de Batoi, els alcoians continuen aparcant el seu cotxe en un espai potencialment inundable quan plou, sense quitranar ni senyalitzar. Josep Rafel Cortes, president d'Esquerra Republicana d'Alcoi va presentar ahir un prec a l'ajuntament demanant la millora d'aquest espai públic i habilitació de mesures adients pels delineants de l'ajuntament. "És una vergonya per part del govern local que direcciona els seus interessos on no toca, com per exemple a la contrucció d'un hotel a la Font Roja" afirmà el dirigent republicà a l'ultima executiva local. Francesc Fuster i Vilaplana Secretari d'imatge Esquerra-Alcoi

Anoia

Esquerra fa costat als joves i a les entitats que han deixat plantada l’Entesa per la falta de polítiques de joventut del govern Comparteix

La regidora de joventut va decidir-se a fer la primera convocatòria del Consell de Joves la setmana passada, després de més d’un any de no fer-ho i incomplint el compromís adquirit davant les preguntes d’Esquerra de convocar el consell tres o quatre vegades l’any. El resultat de la convocatòria va ser que cap entitat i només una de les associacions de veïns s’hi van presentar. El regidor d’Esquerra a l’Ajuntament d’Igualada Oriol Solà ha afirmat que “Un ajuntament que descuida totalment les polítiques de joventut es troba amb el rebuig frontal de les entitats i dels joves, que no volen ser utilitzats. El joves han estat sempre al costat de l’ajuntament quan aquest s’ha implicat però en el moment actual l’absència de sintonia entre la regidora i els joves és total.” El consell de joves té entre els seus objectius crear nous espais de debat i interlocució entre l’Ajuntament i els joves del municipi. Un objectiu totalment desatès per l’actual equip de govern convocant el consell de forma tant esporàdica.

Nou Barris

Escollida la nova Executiva Comarcal d'Esquerra Nou Barris

Aquest dilluns 16 de maig la militància d'Esquerra Republicana de Nou Barris va escollir nova direcció comarcal. L'executiva d'ERC Nou Barris ha quedat de la següent manera: Quim Sangrà, president Àlex Miquel, vicepresident i secretari d'Imatge i Comunicació Carles Julbe, secretari d'organització Francesc Jordi, secretari de finances Ferran Garcia, secretari de Política Municipal Núria Simón, secretaria d'afers socials i dona Jordà De Armengol, secretari de Política Parlamentària Gemma Jordi, projecte entitat En tant que portaveu del Grup Municipal d'ERC al districte, Miquel Roman, també serà present a l'executiva.

Anoia

Acte amb Oriol Junqueras a Igualada

El proper dijous dia 4 de juny el candidat Oriol Junqueras serà a Igualada, a l'acte de campanya que es realitzarà la plaça Pius XII, a les 20h. A part de Junqueras, també hi intervindrà la diputada anoienca Marina Llansana

Anoia

S'inicia la campanya electoral

Un bon grapat d’amics i simpatitzants d’Esquerra Anoia han clavat aquest passat divendres a la Rambla d’Igualada quan passaven pocs minuts de la mitjanit els primers cartells electorals, donant així el tret de sortida a la campanya electoral de les eleccions europees del proper 7 de juny. Recordem que aquest proper diumenge 24 de maig a les 12h tindrà lloc l'Acte central de campanya d'Oriol Junqueras, al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671, Barcelona). L’acte central a la Catalunya Central es celebrarà el proper 4 de juny quan el candidat Oriol Junqueras serà a Igualada, a la plaça Pius XII.

Anoia

A licitació l'obre de “construcció de la pista poliesportiva i vestidors" dels Prats de Rei

El dimarts 19 de maig, va sortir publicat al DOGC l’anunci de l’Ajuntament dels Prats de Rei, sobre la licitació de les obres de “Construcció de la pista poliesportiva i vestidors”. El finançament de l’obra provés del PUOSC de l’any 2007, de l’ajut de Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat de la Diputació de Barcelona, del Consell Català de l’Esport i de l’Ajuntament dels Prats de Rei. El pressupost de licitació de l’obra és de 370.810,05€ i el procediment d’adjudicació és a través de procediment obert. El termini previst d’execució de l’actuació és de set mesos. Els licitadors podran presentar les seves ofertes durant vint-i-sis dies natural després de la publicació de l’anunci al BOPB o al DOGC. Des de l’Ajuntament dels Prats de Rei, el primer tinent d’alcalde i regidor d’esports, Marc Sendiu, declara que “estem satisfets d’haver aconseguit treure a concurs una obra que la gent espera fa temps i, ara podem afirmar que serà una realitat aquest any 2009”.

Terra Alta

La Terra Alta amb Joan Puigcercós

Aquest passat divendres dia 15 de maig, es va celebrar a Gandesa una reunió amb el president d'Esquerra i els alcaldes, regidors i càrrecs del partit a la comarca de la Terra Alta. Posteriorment, varen sopar juntament amb molts militants de la comarca (casi 100 persones). Joan Puigcercós va ressaltar el creixement del partit a la Terra Alta i el recolzament que des de la direcció es du a terme per potenciar-lo per les properes eleccions europees... i ser el punt de partida per conquerir uns bons resultats en les municipals de 2011. En les intervencions del sopar varen parlar els dos candidats de les Terres de l'Ebre Sònia Tomàs i Josep M. Sàez, demanant el vot per la opció d'esquerres i republicana: Oriol Junqueras.

Anoia

ERC Alta Segarra edita un nou número del seu butlletí

Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alta Segarra ha editat un nou número del seu butlletí titulat "La Forja" En aquest número entre d'altres coses es pot llegir un article sobre les reformes que l'ajuntament de Calaf vol fer en el seu nucli antic, explica la segona assemblea informativa que va celebrar el municipi de Prats de Rei, la xerrada que va efectuar Joan Tardà a Calaf o la visita que va fer Oriol Junqueras (candidat d'esquerra a les elecions europees el proper 7 de juny) el passat 24 d'abril.

Anoia

Autocar gratuït per assistir a l’acte central de campanya a Barcelona

La Federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, organitza un autocar per assistir a l’acte central de la campanya electoral de les eleccions al Parlament europeu. L’acte es celebrarà el proper diumenge dia 24 de maig a Barcelona, al Palau de Congressos de Catalunya (Av. Diagonal, 661-671), amb la intervenció del cap de llista Oriol Junqueras, i membres de la coalició Europa dels Pobles – Verds. L’autocar sortirà a les 10.45h de l’estació d’autobusos, i és gratuït per als militants i simpatitzants que vulguin assistir a l’acte. És imprescindible fer la corresponent reserva a [email protected] o bé al telèfon 610204209.

Esquerra Mollerussa

ERC ALERTA DEL RISC DE PARÀLISI A BENESTAR SOCIAL I A EDUCACIÓ PER FALTA DE DIRECCIÓ POLÍTICA

Finalitzat el procés de preinscripció escolar i amb la mirada posada també en els desplaçaments de població que es produeixen, ERC creu que cal unes actuacions més decidides per frenar processos incipients de guetització d’algun centre públic, per acabar amb la deficient infraestructura educativa municipal i per planificar amb cura i encert la tercera escola d’Educació Infantil i Primària. Alhora, cal avançar-se amb fermesa i visió de futur a les necessitats educatives i d’escolarització dels propers anys, tant a Primària com a Secundària. ERC considera que davant la situació econòmica actual convé implementar polítiques de suport a les famílies que en aquests moments no es potencien des de l’Equip de Govern o són inexistents. I per poder endegar noves i urgents actuacions cal decisions polítiques. Per altra banda, la situació econòmica i laboral de moltes famílies de Mollerussa requereix de noves i actualitzades orientacions en els programes municipals d’atenció a les persones, que es centrin en les necessitats actuals i que prestin una especial atenció als joves, a la prevenció i al risc de pobresa.

Alcoi

PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES, per TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià, com molts ja sabreu, ha engegat una campanya que considerem important: una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit estatal anomenada “Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, euskara i gallega”. Una iniciativa que respon a l’intent de trencar l’espai comunicacional català. Perquè no podem veure tv3 al País Valencià? QUÈ ÉS UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)? Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. És només a través d’una ILP d’àmbit estatal que podem reclamar que es respecte el dret dels mitjans de comunicació d’emetre en català a totl’àmbit dels Països Catalans. QUI L'AVALA? Persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte: els tres presidents de la Federació Llull –Jordi Porta, Jaume Mateu i Eliseu Climent-, el president de l’IEC Salvador Giner, els presidents del País Valencià Josep Lluís Albinyana i de Catalunya Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l’ex president del Parlament espanyol Fèlix Pons, l’exvicepresident del Parlament espanyol Josep Bevià, l’exconseller de Cultura de la Generalitat valenciana i actual cònsol del Govern espanyol a Nova York Ferran Villalonga, el fundador del PNPV i exdiputat Francesc de Paula Burguera, els artistes Andreu Alfaro, Carles Santos i Xavier Mariscal, el president del FC Barcelona Joan Laporta, o els abats de Montserrat i Poblet, entre molts altres.