Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Esquerra Mollerussa

ERC ALERTA DEL RISC DE PARÀLISI A BENESTAR SOCIAL I A EDUCACIÓ PER FALTA DE DIRECCIÓ POLÍTICA

Finalitzat el procés de preinscripció escolar i amb la mirada posada també en els desplaçaments de població que es produeixen, ERC creu que cal unes actuacions més decidides per frenar processos incipients de guetització d’algun centre públic, per acabar amb la deficient infraestructura educativa municipal i per planificar amb cura i encert la tercera escola d’Educació Infantil i Primària. Alhora, cal avançar-se amb fermesa i visió de futur a les necessitats educatives i d’escolarització dels propers anys, tant a Primària com a Secundària. ERC considera que davant la situació econòmica actual convé implementar polítiques de suport a les famílies que en aquests moments no es potencien des de l’Equip de Govern o són inexistents. I per poder endegar noves i urgents actuacions cal decisions polítiques. Per altra banda, la situació econòmica i laboral de moltes famílies de Mollerussa requereix de noves i actualitzades orientacions en els programes municipals d’atenció a les persones, que es centrin en les necessitats actuals i que prestin una especial atenció als joves, a la prevenció i al risc de pobresa.

Alcoi

PER UNA TELEVISIÓ SENSE FRONTERES, per TV3 al País Valencià

Acció Cultural del País Valencià, com molts ja sabreu, ha engegat una campanya que considerem important: una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) d’àmbit estatal anomenada “Televisió sense fronteres: l’espai de comunicació de les llengües catalana, euskara i gallega”. Una iniciativa que respon a l’intent de trencar l’espai comunicacional català. Perquè no podem veure tv3 al País Valencià? QUÈ ÉS UNA INICIATIVA LEGISLATIVA POPULAR (ILP)? Una ILP és una iniciativa ciutadana per aconseguir l’aprovació d’una llei mitjançant la recollida de signatures. És només a través d’una ILP d’àmbit estatal que podem reclamar que es respecte el dret dels mitjans de comunicació d’emetre en català a totl’àmbit dels Països Catalans. QUI L'AVALA? Persones de reconegut prestigi que fan d’impulsores del projecte: els tres presidents de la Federació Llull –Jordi Porta, Jaume Mateu i Eliseu Climent-, el president de l’IEC Salvador Giner, els presidents del País Valencià Josep Lluís Albinyana i de Catalunya Jordi Pujol i Pasqual Maragall, l’ex president del Parlament espanyol Fèlix Pons, l’exvicepresident del Parlament espanyol Josep Bevià, l’exconseller de Cultura de la Generalitat valenciana i actual cònsol del Govern espanyol a Nova York Ferran Villalonga, el fundador del PNPV i exdiputat Francesc de Paula Burguera, els artistes Andreu Alfaro, Carles Santos i Xavier Mariscal, el president del FC Barcelona Joan Laporta, o els abats de Montserrat i Poblet, entre molts altres.

Alcoi

PP, tot mal o quelcom be

Tots sabem de la gran diferència que tenen Esquerra i el PP no sols perquè tinguen diferents noms sinó per la política que cadascú porta endavant. A Alcoi el PP local aposta per un Hotel a la Font Roja cosa que nosaltres no aprovem de cap manera per l’impacte mediambiental que tindrà sobre el parc. Les conduccions de l’aigua,la destroça que farann les excavacions per construir l’aparcament sota els xalets, per la privatització d’un espai públic i moltes raons més que la Plataforma ha esmentat en reiterades ocasions amb la qual estem completament d’acord. També han contribuït i molt ha destruir part de la Serra de Mariola anomenada Serelles,això sí ara disposem d’una urbanització per acabar,sense habitar i amb una serra arrossegada. En altres temes,per citar alguns casos com la sanitat,no fan res per tindre els centres de salut amb els pediatres que cal i tampoc per tindre zones com Batoi i Zona Alta ben coberts amb un centre de salut i no una dependència per obrir-la a ratets.

Anoia

Oriol Junqueras participa en el sopar de commemoració de la República Catalana

El passat divendres 24 d’abril, la federació comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya, va celebrar el tradicional sopar de la República, que com cada any organitza en commemoració de la proclamació de la República Catalana del 12 d’abril de 1931, per part del President Francesc Macià. L’acte, en el qual van assistir més de 300 persones, va comptar amb les intervencions del president d’ERC Anoia Josep Maria Palau, de la diputada anoienca Marina Llansana i del cap de llista d’ERC a les properes eleccions europees Oriol Junqueras. En el seu discurs Junqueras va fer valer els seus dots d'historiador i professor universitari, i amb una retòrica molt amena i desenfadada, va fer cinc cèntims de la situació prèvia la proclamació de la República, de diferents avenços socials i nacionals que aquest període va aportar, i també del funest final que va suposar l’aixecament feixista. Junqueras també va parlar de la situació actual del país i va demanar que “tan polítics, com mitjans, sindicats i empresaris haurien de fer un esforç, perquè Catalunya no es pot permetre el luxe de no tenir representació directa a les eleccions europees” .

Anoia

Sopar comarcal de commemoració de la proclamació de la República Catalana. Entrega del premi Estel Blanc.

El proper divendres dia 24 d'abril, la Federació comarcal d'ERC organitza el sopar anual de commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part del president Macià enguany fa 78 anys. Coincidint amb aquest acte, es farà l'entrega de la cinquena edició del premi Estel Blanc, que la Federació comarcal entrega a una persona o entitat que s'hagi significat en la defensa de la identitat catalana. Oriol Junqueras, candidat d'ERC en les properes eleccions europees ens acompanyarà en aquest sopar obert a tota la militància, simpatitzants, amics i col·laboradors d'Esquerra de la comarca. El preu del sopar és de 18€, amb un preu especial per a joves i jubilats de 10€. Per a un bon desenvolupament de l'acte, és imprescindible fer la corresponent reserva de plaça a través del correu electrònic [email protected] o bé al número de telèfon 610 204 209.

Anoia

Inaugurada la seu d'Esquerra a la Pobla de Claramunt

El passat divendres va tenir lloc la inauguració del local d’Esquerra Republicana de Catalunya de la Pobla de Claramunt. A l’acte, que va comptar amb la presència d’Anna Simó, portaveu del Grup Parlamentari d’Esquerra al Parlament de Catalunya, i de la diputada anoienca Marina Llansana, van assistir-hi un quarantena de persones, entre les quals hi havia militants, simpatitzants i amics de la formació republicana, així com representants d’entitats del poble, i les representacions locals de CDC i del PSC, que havien estat convidades a l’acte. Va encetar els parlaments Jordi Cruz, president de la secció local d’ERC-la Pobla, que va agrair la presència dels assistents i va fer un repàs a l’evolució de la secció local des de la seva creació l’octubre de 2002. Cruz va definir com un pas més en la consolidació del projecte d’Esquerra a la Pobla la inauguració de la seu, que va posar a disposició de tots els poblatans i totes les poblatanes. Per la seva banda, tant Anna Simó com Marina Llansana es van referir al treball que Esquerra està desenvolupant en el món local, i van parlar del moment actual del partit.

Anoia

Aquest divendres sopar de la República presidit per Oriol Junqueras i entrega del Premi Estel Blanc.

Aquest proper divendres 24 d’abril la Federació comarcal de l’Anoia d'Esquerra Republicana de Catalunya organitza el sopar anual de commemoració de la proclamació de la República Catalana, per part del president Francesc Macià el 14 d’abril del 1931 a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Aquest any l’encarregat de presidir el sopar serà l’historiador, escriptor i candidat d’ERC a les properes eleccions europees del 7 de juny Oriol Junqueras. Aquest sopar està obert a tota la militància, simpatitzants, amics i col·laboradors d'Esquerra de la comarca. El Ball de Faixes de Tous guanya el premi estel Blanc Coincidint amb aquest acte, es farà l'entrega de la cinquena edició del premi Estel Blanc, que la Federació comarcal atorga cada any a una persona o entitat de la comarca que s'hagi significat en la defensa de la identitat catalana. Josep Maria Palau president d’ERC Anoia i Daniel Abulí membre de la Comissió Estel Blanc van anunciar, aquest passat dilluns en roda de premsa a la seu d’ERC, que aquest any la distinció del premi Estel Blanc ha recaigut en el Ball de Faixes de Sant Martí de Tous.

Anoia

Del 30 d'abril al 3 de maig, Setmana de la Joventut a Carme

Els dies 30 d'abril, 1,2 i 3 de maig es fa a Carme la Setmana de la Joventut. El programa d'activitats és farcit de propostes per als joves que van des de concurs de playback, karaoke, concurs de play station, campionat de volei i concerts. Per aquesta edició Carme fa una aposta potent i porta a l'escenari del teatre en Pau Riba, acompanyat dels Mu, veïns d'Orpí; seran teloners en Faerica, d'Igualada, i acabaran la festa els punxadiscos locals Xic i Pepe. No us la perdeu! Teniu tota la informació a l'arxiu adjunt i a www.carme.cat

Catalunya Central

La Dona al món rural del segle XXI

Des d’Esquerra estem convençuts de que els coneixements i les experiències de les dones pageses són imprescindibles per a la cohesió social i el desenvolupament sostenible en el món rural. En els últims anys s’han endegat diversos projectes adreçats a fomentar la transmissió dels sabers tradicionals de les dones rurals, reconèixer i fer visible la seva contribució al manteniment de les explotacions familiars i fomentar les xarxes de proximitat per aconseguir garantir a aquest col1lectiu els seus drets com a dones. Ningú ha dit mai que assolir drets sigui fàcil i encara menys, aconseguir la desitjada paritat en un món encara masculinitzat com és el rural. Per aquest motiu, em plau convidar- te a la Jornada de dona i món rural el proper 18 d’abril a les 11h al Local Polivalent de l’Ajuntament de Muntanyola (C/ Serrarrica, al costat de la piscina municipal).Comarca d'Osona El programa de la jornada és el següent: 11h Benvinguda a càrrec de Bruna Ferrer, Secretària de la dona d'Esquerra-Osona 11.

Alcoi

Dret a decidir

L'avantprojecte que proposa el PP de la Generalitat respecte al tema de la llei d'avortament és una llei que no protegeix en cap moment el dret a decidir per part de la mare. Potencia el no avortament posant un fum de de mitjans econòmics i administratius per a què les dones tinguen l'edat que tinguen continuen amb l'embaràs,amb ajudes econòmiques i subvencions i per últim proposa que en el moment que tinguen el fill posar els mitjans per a l'adopció el que posa en taula "mares de lloguer". Promouen que cap dona avorte,continuant amb l'embaràs i finalment si no el volen faciliten pares adoptius. "És una declaració que promou mares de lloguer que sols tindràn fills per gestar-los". Assegurà el dirigent d'Esquerra-Alcoi. Des d'Esquerra Republicana d'Alcoi donem suport a totes aquelles mares que han de rebutjar la maternitat per diversos motius i entenem que la vida ha de ser per davant de tot desitjada. Piedi Barrull i Barrull Secretària de la Dona Esquerra-Alcoi

Anoia

ERC-Òdena convoca una nova reunió del consell de participació ciutadana i convivència d’Òdena, “EL PLE DEL POBLE”

Després de l'èxit de la primera edició de la reunió de veïns "EL PLE DEL POBLE" organitzat per ERC-ÒDENA, el proper dimecres 15 d'abril a les 20h al Centre Unió Agrícola d'Òdena tindrà lloc la segona edició que s’espera que sigui tant participada pels odenencs i odenenques com la primera. Aquesta iniciativa està plantejada de forma bidireccional, pels veïns del municipi d'Òdena aquest és un bon marc poder expressar lliurement els seus suggeriments, queixes, felicitacions, demandes... i per la seva banda, els regidors republicans expliquen els punts de l'ordre del dia del proper ple, en aquesta ocasió el del dia 21 d'abril perquè sàpiguen què és el que decidiran els polítics que els representen. La voluntat dels republicans, és que en aquestes reunions informatives es doni la màxima informació sobre temes que els odenencs i odenenques desconeixen, perquè no tenen tant a l'abast com els responsable polítics que els representem a l'ajuntament. En aquesta nova edició del “PLE DEL POBLE”, s’informarà sobre la nova revisió del POUM d'Òdena i sobre com afectarà al municipi el pas de l'Eix Ferroviari Transversal.

Alcoi

Esquerra denuncia la campanya de renda enganyosa promoguda per la Generalitat

El secretari d'Organització d'Esquerra Republicana del País Valencià, Jordi Vayà, ha denunciat "la propaganda del govern valencià sobre les suposades excel•lències del nostre model impositiu". Vayà ha fet aquestes declaracions arran de la carta sobre la campanya de renda que ha enviat la conselleria d'Economia Hisenda i Ocupació, en què s'afirma que "en la Comunitat Valenciana paguem menys impostos". Segons Vayà "el PP demostra el seu cinisme sense límits amb afirmacions d'aquest tipus que ressalten una part de la veritat de la manera més tendenciosa". L'única veritat per Vayà, és que "durant els últims 300 anys el País Valencià ha patit un espoli fiscal permanent. Estem per baix de la mitjana de l'estat en PIB i cada vegada en perdem més posicions. Amb el pas dels anys, el País Valencià no ha seguit el procés de convergència que la LOFCA proclamava entre els seus objectius i hem esdevingut un territori cada vegada més empobrit", assenyala Vayà. El dirigent republicà explica que "al País Valencià la realitat és ben distinta.

Alcoi

REUNIONS FONT ROJA‏

El passat dimecres dia 25 de març el Secretari de Finances d'Esquerra-Alcoi Claudi Sempere,va assistir a la reunió convocada perla Plataforma "Fora l'hotel de la Font Roja" a la que esquerra és vinculada, als locals de la UNESCO. S'abordàren assumptes tals com l'informe de l'empresa Pangea que s'encarregà d'entrevistar al màxim de col.lectius possibles per saber de l'opinió del poble alcoià i d'Ibi. Un informe que baix el nostre punt de vista i el de la Plataforma no serveix per a res,ja que ha sigut Diputació la que ha demanat aquest Informe. Clar és que un sondeig per corroborar unes intencions ja obertament declarades no te massa credibilitat. Entre altres coses perquè el Presidentd'Esquerra-L'Alcoià Josep Cortés va assistir al dia següent a la reunió pública que feia el Consell Rector del Parc a l'edifici FontRoja Natura a les 11h on s'encontraven Diputació, Generalitat, elDirector del Parc, els Regidors del PP Javier Castañer i SantiagoBotella, representant dels caçadors i dels propietaris de masos de laFont Roja, entre altres i va ser testimoni del nou projecte quecontempla 30 habitacions amb dues plantes, tres aparcamentspossibles,un llevant el lloc d'acampada, l'altre enlloc on es ara il'últim baix de l'Hotel amb la qual cosa l'impacte ambiental al tindreque fer excavacions, llevar carrasques.

Alcoi

SENYALITZACIÓ DELS CARRERS D'ALCOI

El carrer periòdic el Ciudad (dalt de l'IES Andreu Sempere) és un dels carrers d'Alcoi que té doble sentit per al trànsit i no disposa de cap línia discontínua que ens indique on acaba i on scomença l'altre carril. L'últim tram d'Isabel la Catòlica,Font del Rossinyol,Font del Quinzet...per esmentar unes quantes més,són carrers que no disposen d'aquesta senyalització. Des d'Esquerra entenem que açò pot provocar confusió a l'hora de conduir i en cas de col·lissió frontal grans dubtes de qui és el que a sobrepassat la línia. És de vital importància la bona senyalització de tots els carrers i clar està que no podem esperar menys d'uns carrers que no fa gaire han estat inaugurats. Esperem que el responsable al Consistori s'adone de la importància dels fets i els rectifique aviat. Francesc Fuster Secretari d'Imatge i comunicacions Esquerra-Alcoi

Anoia

Una cinquantena d’igualadins i igualadines visiten el Parlament de Catalunya

Aquest passat diumenge dia 29 de març una cinquantena d’igualadins i igualadines de totes les edats han participat en una visita al Parlament de Catalunya organitzada per Esquerra Republicana. Durant una hora i mitja els visitants han pogut conèixer la història de la institució, els detalls arquitectònics del Palau del Parlament i els llocs més emblemàtics de la cambra, com ara el Saló de Sessions, la Sala de Mesa o els salons de Passos Perduts. La visita ha comptat amb les explicacions de la diputada anoienca Marina Llansana, que ha explicat el dia a dia de l’activitat parlamentària, ha detallat com s’organitzen la feina els diputats i els membres del Govern i ha explicat algunes anècdotes que han tingut lloc els darrers anys a la institució més important del nostre país. Vist l’èxit de la convocatòria, Esquerra Igualada no descarta repetir una sortida d’aquestes característiques més endavant.

Alcoi

PONT BATOI-SANTIAGO PAYÀ

En el Ple d'aquest mes de març, el presdident d'Esquerra-Alcoi Josep Cortés va presentar un Prec per demanar la Construcció d'un pont que comunique els polígons de Batoi i Santiago Payà, la creació d'una carretera paralel.la al carrer els Canalons i la posterior creació d'una redona que distribuixca el tràfic. Tenint en compte la poca distància que separa els Poligons Santiago Payà i el Polígon de Batoi i la necessitat de descongestionar del trànsit pesat i sorolls als veïns del carrer Oliver, des d'esquerra considerem que és una necessitat prioritària per al bon desenvolupament del treball a les nostres empreses. "Cal donar una eixida i entrada més pròxima als treballadors que viuen a Batoi i treballen al Polígon Santiago Payà o al de de la Beniata", assegurà el dirigent republicà Aquesta és una proposta positiva que que ha tingut bona acollida al veïnat del barri de Batoi gràcies a la reunió mantinguda per part dels dos Presidents: el d'Esquerra i el de l'associació de veïns de Batoi que entenen que és necessari prendre mesures per millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i dels que enlloc treballen.

Anoia

Esquerra es felicita que finalment l’Anoia hagi aconseguit l’Outlet

Després que la Comissió d’Equipaments Comercials de la Generalitat de Catalunya hagi donat el vistiplau aquest migdia al projecte del Centre Comercial de fabricants d’Òdena, la direcció d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Anoia ha manifestat la seva satisfacció per aquesta decisió. Segons ha expressat la diputada al Parlament de Catalunya Marina Llansana “és una gran notícia que finalment es faci realitat el compromís del Conseller Josep Huguet de portar un Oulet a l’Anoia”. Llansana ha afegit que “ja fa quatre anys que Esquerra es va implicar molt directament en aquest projecte, s’ha treballat des de totes les institucions per fer-lo realitat perquè estem convençuts que suposarà un impuls molt important pel tèxtil de l’Anoia, ajudarà a dinamitzar l’economia de la comarca, atraurà visitants i clients i crearà molts nous llocs de treball”. Per la seva banda, el regidor d’Esquerra a Òdena, Carles Casanova, ha destacat que “la construcció d’aquest centre de comerciants serà molt bo pel municipi d’Òdena i per la resta de la comarca” i ha manifestat la seva satisfacció per la decisió que avui ha pres el Govern de la Generalitat.