Locals d'Esquerra

Totes les notícies

ERC Piera

JORDI MADRID JA ÉS ALCALDE DE PIERA

El passat dilluns 22 de juny de 2009 a les 21 hores i en un ple extraordinari, Jordi Madrid i Roca va ser investit alcalde de Piera. Després de 30 anys d’ajuntaments democràtics, el municipi de Piera té un alcalde d’Esquerra Republicana de Catalunya. En compliment de l’acord de Govern assolit després de les eleccions municipals de l’any 2007, entre les formacions del PSC i ERC, Jordi Madrid i Roca, ha rellevat a Josefina Altarriba en la responsabilitat d’encapçalar el govern municipal. Jordi Madrid ha estat proclamat alcalde gràcies als 10 vots d’Esquerra i PSC. Jaume Guixà n’ha rebut 5, i José Maurenza del PP, 1. En el seu discurs, Jordi Madrid, ha agraït el suport rebut i ha insistit que seguiran treballant pel poble de Piera tal i com han estat fent fins ara en aquests dos primers anys de legislatura. També ha instat a CiU i PP a seguir treballant per Piera amb una oposició per davant de tot constructiva i pensant per davant de tot en el poble de Piera i els seus ciutadans.

Esquerra Mollerussa

RETALLADA EN ELS SALARIS DELS MONITORS I MONITORES D’ESTIU

ERC considera inadmissible que la crisi l’assumeixin els col•lectius més febles com ara els estudiants, les noies, els treballadors temporals o els treballadors de l’àmbit educatiu i social. L’Ajuntament ha d’integrar aquestes activitats dins dels serveis ordinaris de què es responsabilitza l’ens local, especialment en aquests moments que es tendeix a la municipalització de l’educació i que es compta amb la corresponsabilitat dels municipis en l’àmbit del lleure i en els plans de conciliació de la vida escolar amb la vida familiar. Per ERC, la situació econòmica actual posa en evidència la fragilitat de les polítiques sostingudes amb subvenció i exigeix que l’Ajuntament assumeix el cost d’aquestes activitats. Per ERC l’Ajuntament pot prescindir de contractes de serveis, com el dels assessors externs, innecessaris, cars i que dupliquen la plantilla existent, o d’altres activitats minoritàries i poc vinculades a la realitat social i cultural de Mollerussa, com el Som Cinema.

Vicenç Ferrer
Sant Cebrià de Vallalta

Esquerra lamenta la mort de Vicenç Ferrer

El secretari d'imatge i comunicació d’Esquerra Sant Cebrià de Vallalta, Eloi Coll, ha lamentat la mort aquesta matinada del cooperant català Vicenç Ferrer, de qui destacava la seva ‘dedicació i compromís per millorar les condicions de vida i la dignitat dels intocables, la casta més pobra de la India’ i ha elogian la seva ‘gran tasca per la defensa de la igualtat i els drets humans’ en un país on encara existeixen discriminacions per qüestions ètniques. Des de Esquerra Sant Cebrià volem subratllar també el compromís de Ferrer, que va ser reconegut amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, amb Catalunya, amb qui sempre s’ha mostrat fidel, conservant les seves arrels i el català com la seva llengua. Així mateix, el president d’Esquerra Joan Puigcercòs s’afegeix al condol de la familia i de totes les persones que treballen i col·laboren amb la Fundació Vicenç Ferrer i expressa el seu suport a les persones que s’han beneficiat de la seva tasca desitjant que aquesta tingui continuïtat.

Anoia

Esquerra considera un gran èxit que l’Anoia aculli l’aeroport corporatiu de Catalunya

El president comarcal d’ERC a l’Anoia, Josep Maria Palau, ha afirmat “que es fa realitat un somni col·lectiu, un projecte il·lusionador que a la vegada ens permetrà reactivar l’economia de la comarca i crear nous llocs de treball, directes i indirectes, i en sectors molt diversos”. El portaveu del grup municipal a l’Ajuntament d’Igualada, Joan Torras, també ha volgut expressar la seva satisfacció: “la notícia d’avui era molt esperada, i juntament amb la consecució de l’Outlet que es va fer pública fa pocs mesos, podem dir que comença una nova etapa per la Conca d’Òdena que ens permetrà sortir del pou”. Torras ha volgut agrair també el suport de la Generalitat “que ha estat conscient de les dificultats de la comarca i les ha tingut en compte a l’hora de prendre decisions com la de l’Outlet i l’aeroport”. Per la seva banda la diputada igualadina Marina Llansana ha destacat que “avui hem recollit el fruit de la feina ben feta des del territori; hem estat capaços de superar els partidismes polítics, fer pinya amb la societat civil, i aconseguir un consens que ha donat resultats”.

ERC Piera

ERC-PIERA, AMB JORDI MADRID AL CAPDAVANT, ASSUMIRÀ L’ALCALDIA DE PIERA

El proper dilluns 22 de juny de 2009 Jordi Madrid i Roca serà investit alcalde de Piera. En compliment de l’acord de Govern assolit després de les eleccions municipals de l’any 2007, entre les formacions del PSC i ERC, l’actual 1r Tinent Alcalde de l’Ajuntament de Piera, Jordi Madrid i Roca, assumirà la responsabilitat d’encapçalar el govern municipal. Després de 30 anys d’ajuntaments democràtics, la població de Piera tindrà un alcalde d’Esquerra Republicana de Catalunya. L’acte d’investidura es durà a terme en un ple extraordinari el proper 22 de juny a les 21h. El divendres anterior l’alcaldessa de Piera, Josefina Altarriba, renunciarà al càrrec, també en un ple extraordinari a les 21:30h. Des d’Esquerra de Piera volem agrair el suport de tota la gent del poble, i convidar-vos el proper dilluns 22 de juny a l’acte d’investidura de Jordi Madrid i Roca com a Alcalde de Piera.  

Roses

Nova Executiva Local ERC-Roses

El dissabte 13 de juny de 2009 s'han celebrat eleccions per renovar l'Executiva Local d'ERC de Roses. Només hi ha hagut una candidatura i s'ha recolzat practicament per unanimitat, sense cap vot en contra. La nova executiva queda formada per: President............................................Carles Trias Secretari d'Organització.....................Francesc Xavier Calatayud Secretari de Finances........................David Campà Secretària d'Imatge i Comunicació.....Agnès Fàbregas Secretari de Dinamització Política......Joan Marrasé Secretària de la Dona........................Agnès Fàbregas Secretari de Política Municipal............Baldiri Portell D'altra banda Marc Danés serà el Portaveu del Grup Municipal i Joan Plana serà el representant de la JERC a l'Executiva.

Anoia

Llansana s’oposa al Parlament a la reparació del Toro d’Osborne d’El Bruc

Aquest dimecres la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya ha debatut una Proposta de Resolució del Grup Mixt (Ciutadans) que instava el Govern de la Generalitat “a condemnar els actes vandàlics i la violència política que ha patit la silueta del toro d’Osborne” i demanava que fos el Govern qui reparés la silueta i la retornés al seu estat original. La diputada anoienca Marina Llansana s’hi ha oposat i, en nom dels tres grups que donen suport al Govern ha recordat que “el Toro no forma part del patrimoni cultural català perquè no reuneix els valors que ha de tenir qualsevol bé material o immaterial per considerar-lo integrant del patrimoni cultural català”. Per Llansana “el Toro de Osborne no és un bé relacionat amb la cultura i la història de Catalunya que reuneixi valors històrics, artístics, arquitectònics, o tècnics que el facin mereixedor de protecció i defensa per part del Govern”. ERC, PSC i ICV s’han negat a demanar a la Generalitat que repari els danys perquè, segons la diputada d’Esquerra “no existeix cap disposició legal que obligui a la Generalitat a fer-ho” i perquè “només faltaria que la Generalitat hagués d’invertir diners en reparar una tanca publicitària d’una empresa privada”.

Roses

Resultats Eleccions Europees 2009 a Roses

Els resultats de les passades Eleccions Europees 2009 a Roses varen ser els següents: Cens: 10.881 Vots Emesos: 3.411 (31,35%) PSC......1.186 (35,05 %) CiU..........797 (23,55 %) PP...........724 (21,39 %) ERC.........267 ( 7,89 %) ICV-EUIA...81 ( 2,39 %) Altres......234 ( 6,91 %) La forta abstenció que es va produir a Catalunya no va ser una excepció a Roses on es va enfilar fins al 68,65%. A nivell de Catalunya va ser del 62,46 %. A la fi l'Oriol Jonqueras va aconseguir sortir escollit diputat mantenint la nostra representació a Europa. ERC es presentava a aquestes eleccions juntament amb el BNG, Aralar, Eusko Alkartasuna, CHA, Los Verdes i Entesa per Mallorca 

Alcoi

Esquerra valora com a positius els resultats electorals de les europees

El secretari d'Organització d'Esquerra Republicana del País Valencià, Jordi Vayà, ha valorat com a positius els resultats obtinguts per Esquerra a les eleccions europees del diumenge 7 de juny. En paraules del dirigent independentista "hem revalidat l'eurodiputat, pujant sensiblement els vots de la candidatura a nivell estatal, tenint en compte que estàvem a un context difícil". Segons Vayà "el grup ALE-Verds, on Esquerra està enquadrada, és la tercera força a l'Eurocambra. Sense dubte, ens hem de felicitar i continuar treballant com fins ara, ha declarat Vayà. Pel que fa a la situació al País Valencià, Vayà ha afirmat que "tot i que la situació ha sigut especialment difícil, i hem estat sotmesos a un boicot mediàtic, hem aconseguit uns resultats acceptables, obtenint vora 10.000 vots". "El que hem de tenir en compte és que hem fet una campanya exemplar, amb treball i il·lusió, i continuarem treballant pel País Valencià amb la mateixa o més força encara", ha valorat el secretari d'Organització d'ERPV.

Eleccions Europees 2009

Els resultats d'Arbúcies de les eleccions Europees 2009 són: Participació: 31,7% Votants: 1304 Vots nuls: 24 Vots vàlids: 1280 Vots en blanc: 53 (4,3%) Vots a candidatures: CiU 423 (33,0%) PSC 255 (20,0%) ERC 219 (17,1%) PP 121 ( 9,4%) IC 103 ( 8,0%) II-SP 57 ( 4,4%) Altres 49 ( 3,8%)

Terra Alta

Arnes amb l'Oriol Junqueras

Aquest passat dijous dia 4, es va celebrar al Cinema Municipal d'Arnes la presentació de la candidatura d'Esquerra per les properes eleccions Europees. Hi varen assistir unes 35 persones, que van escoltar els parlaments de Neus Sanromá (regidora de l'Ajuntament d'Arnes), Josep Mª Saez (candidat per les Terres de l'Ebre) i Lluis Salvadó (Delegat del Govern de la Generalitat a les nostres terres. Per tot el que ens varen explicar, va quedar molt clar que la millor decisió per que Catalunya aconsegueixi avançar i assolir en un futur l'independencia, es votar Esquerra...¡¡¡ Es votar Oriol Junqueras.

Alcoi

Europa dels Pobles-Verds es presenta a Alcoi

Ahir dilluns 1 de juny va tenir lloc a la nostra ciutat el míting d'Europa dels Pobles-Verds, amb Ximo Graña, candidat d'Esquerra i Joan Francesc Peris, Portaveu dels Verds. L'acte, que va congregar vora un centenar de persones, va ser amenitzat per Xavi Castillo i la companyia Pot de Plom Teatre. Al míting celebrat a la capital de l'Alcoià, Ximo Graña va destacar la figura del Parlament Europeu com "el fòrum que ens permet internacionalitzar les reivindicacions de les nacions sense estat europees". Per a Graña "la nostra coalició ALE-Verds ha estat l'altaveu en qüestions com ara la defensa del nostre model d'immersió lingüística, tot i la postura visceral del Partido Popular i les negatives a usar el català per part del president del parlament, el socialista Josep Borrell". Per la seua banda, Peris va afirmar que "a les eleccions europees cal votar amb il·lusió i sense les pressions a què ens té acostumat les eleccions municipals". "Aquestes eleccions ens permeten votar en conseqüència la coalició dels que lluiten per defensar el medi ambient i la seua continuació lògica, defensar el país, defensar la cultura i la llengua" va defensar Peris davant d'un centenar de persones al Centre Cultural d'Alcoi.

Anoia

Aclariments del grup municipal d’esquerra Òdena

El grup municipal d’esquerra d'Òdena ha fet un seguit d'aclariments sobre les notícies aparegudes recentmenta la premsa comarcal de l’Anoia. No hem dit mai que els diners que es cobren els regidors del PSC per reunions de grup municipal serveixin per finançar el partit, el que diem és que: Els càrrecs electes només poden cobrar indemnitzacions per assistències efectives a òrgans col•legiats de l’administració (plens, juntes de govern, comissions, etc). Una reunió amb el tècnic, una reunió amb el personal de l’àrea de gestió o una reunió de grup municipal no són assistències a cap òrgan col•legiat i per tant no es pot cobrar indemnitzacions per aquestes reunions. Més clar l’aigua, els senyors regidors del PSC-ÒDENA no poden cobrar per reunir-se amb el seu tècnic. És indigne i il•legal. El que demanem és que a partir d’ara deixin de cobrar-se les reunions esmentades mentre no hi hagi l’informe de secretaria i del Síndic de Greuges amb tota la informació i quedi clar que s’adequa a la legalitat.

Anoia

ERC El Bruc treu el primer número del seu butlletí

Esquerra El Bruc ha tret el primer número del seu butlletí titulat L'ESTELADA, que ha estat fruit de la gran il·lusió dels militants d'aquesta secció Local creada ara fa poc més d'un any. En aquest primer número es pot veure un recull de les subvencions que s'han rebut a l'Ajuntament del Bruc per part de les Conselleries de la Generalitat presidides per algun representant d'ERC, i un recull de les activitats que ha realitzat la secció local.

Anoia

Oriol Junqueras va ser present a Igualada.

Ahir dijous 4 de juny Oriol Junqueras va celebrar a la plaça Pius XII d’Igualada el míting central d’esquerra de la Catalunya Central,un acte que va congregar més de 250 persones entre militants i simpatitzants del partit. Juntament amb Oriol Junqueras, també van participar en aquest míting el portaveu del grup municipal d'ERC Igualada Joan Torras, la secretària de política internacional Marta Rovira, i la diputada igualadina Marina Llansana. Junqueras va insistir que cal anar a Europa per denunciar els incompliments de l’Estat i va admetre que a l’independentisme li cal entrenar-se “Cal gimnàstica d’independentisme” va afirmar. En una nova lliçó d’història va recordar que "Catalunya ho ha fet millor quan més estructures d’Estat ha tingut" i va citar el 1640 quan en el marc del Corpus de Sang el projecte social i les institucions anaven de la mà. Junqueras va acusar ahir el Govern espanyol de beneficiar l'aeroport de Barajas des de fa més de 50 anys, a l'imposar una trentena de convenis sobre vols internacionals amb altres països, que aquesta aeroport madrileny sigui el punt d'arribada i sortida dels viatges; i va anunciar que exigiran una revisió d'aquests acords que posi fi a l'exclusivitat de Barajas, i si l'Estat espanyol no canviés d’actitud, s’interposaria un recurs davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea, ja que segons Junqueras la condició imposada en els convenis que els vols arribin i surtin de Barajas "vulnera els principis de lliure circulació i no discriminació", ja que els acords impedeixen que algunes línies aèries estableixin rutes directes entre els aeroports dels estats firmants i els aeroports catalans.

Alt Penedès

Esquerra homenatga els militants Pere Varias i Josep Castellví

PERE VARIAS I JOSEP CASTELLVÍ REBRAN LA INSÍGNIA D’OR DEL PARTIT DE MANS D’ERNEST BENACH, PRESIDENT DEL PARLAMENT DE CATALUNYA Els històrics militants d’Esquerra Republicana de Catalunya de Sant Sadurní d’Anoia, Pere Varias i Josep Castellví, seran homenatjats el proper dimarts dia 2 de juny per part del partit. El president del Parlament de Catalunya assistirà a l’acte per fer entrega de la insígnia d’or del partit a aquests militants històrics de la formació republicana atès que en el seu moment, per motius de salut, no es van poder desplaçar a Barcelona per recollir-la amb altres militants. L’acte tindrà lloc al Casal d’Entitats el proper dimarts 2 de juny a les 20:00 hores.