Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Polinyà

Esquerra va sol.licitar la revisió de les ordenances fiscals aprovades per ajustar-les a l'IPC real.

El mes de gener d'enguany, un cop coneguda la dada oficial de l'IPC interanual de desembre, es va sol.licitar a l'equip de govern l'ajust de la pujada de les taxes i tributs municipals que s'havien aprovat mesos abans agafant com a referència les dades de l'IPC del mes de Setembre. L'augment és d'un 4.6% de mitja. Els convenis dels treballadors, en la seva majoria, fan servir l'índex de desembre per ajustar els salaris. Aquest any va ser tant sols de l'1.6 %. El govern Espanyol realitza la revisió de les pensions amb la dada del mes de novembre, aquest any va ser del 2.5%. No entenem com, degut a la greu crisi que patim, l'equip de Govern Municipal no ha rectificat i ha rebaixat la pressió fiscal, fent servir com a referència l'IPC que ens afecta a tots i que regula els nostres salaris. A causa de la poca sensibilitat dels qui governen l'ajuntament, els ciutadans veuen augmentada la pressió fiscal entre un 2% i un 3 % de forma totalment injustificada. No només això, al mes de Març també es van revisar les taxes per la prestació del servei de l'aigua establint un nou cànon, fins ara inexistent a Polinyà, que farà augmentar el rebut una mitja d'entre un 4 i un 5 %.

Anoia

Missa occitana a Prats de Rei

El passat diumenge, la població dels Prats de Rei, fou l’escenari de la trobada entre les cultures occitana i catalana. El CAOC (Cercle d’Agermanament occitano-català), amb la col•laboració activa de l’Ajuntament dels Prats de Rei organitzà per tercera vegada una missa amb llengua occitana. La Missa, a la que hi assistiren més de dues-centes persones, fou presidida per Monsenyor Valentí Miserachs i concelebrada pel rector de la parròquia de Santa Maria dels Prats de Rei, Mn. Carles Riera. Posteriorment, hi va haver un dinar col•lectiu i a la tarda, com a novetat, a la Sala Polivalent, hi hagué un recital de música. Va encetar la vetllada, el cor d’aquí a la comarca “Cor Trimbants” i després, davant més de dues-centes persones, el cantautor occità Patric va oferir un extens repertori de cançons pròpies occitanes i va cloure la seva actuació amb l’himne occità “Sa Canta”. Per a finalitzar l’acte es passà una projecció el programa 30 minuts, sobre la realitat actual d’Occitània i les dificultats que té la seva llengua a sobreviure davant del francès, present a les institucions públiques i també en d’altres estaments.

Alcoi

PLA D'INVERSIÓ LOCAL

El President d'Esquerra-Alcoi,Josep Cortés demana al Govern Local del PP que incloga en el Plà d'inversió Local de Zapatero,el Prec que Esquerra va fer el passat Plé del mes d'octubre en el que demanaven una millora en l'accés des del carrer Oliver fins al Polígon Sant Benet anomenat Camí de la Murtera.Aquest accés al Polígon sols disposa d'un carril per que circulen els vehicles en els dos sentits,no té vorera per que puguen circular els vianants i tampoc disposa d'enllumenat.Amb açó Esquerra vol recordar al Regidor Javier Castañer que en el Plé va donar llum verda a aquest Prec i ara es el moment. Un altre Projecte necessari per Alcoi aprofitant l'ajud del Govern Central seria la construcció d'un Crematori,ja que una ciutat com Alcoi sembla mentida que encara no dispose d'ell

Polinyà

Representants de la plataforma Polinyà Puja al Tren rebuts pel grup d'Esquerra al Parlament.

Representants de la plataforma Polinyà Puja al Tren van ser rebuts pel Diputat Pere Vigo i la diputada i Portaveu Anna Simó en el marc dels contactes que aquesta entitat va establir amb els grups parlamentaris, per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions per a Polinyà en matèria ferroviària . Des del Grup parlamentari d'Esquerra se'ls va comunicar el ple suport a les seves demandes, així com el compromís de treballar per assolir-les.

Anoia

Xerrada per a pares i mares a Vallbona

Com conviure amb un/a adolescent? Llibertat i límits Data: dilluns, 21 de desembre a les 19 h Lloc: SES Vallbona d’Anoia, c/ Reguerot, s/n La xerrada tractarà temes com l’exercici de l’autoritat versus exercici del poder, la comunicació versus el control, la flexibilització dels llaços familiars, com conjugar llibertat i límits i l’abordatge de les situacions habituals de conflicte. La sessió anirà a càrrec de l’Associació de planificació familiar de Catalunya i Balears i està dirigida a pares i mares d’adolescents. L’acte és organitzat per l’AMPA de la SES de Vallbona d’Anoia amb el suport de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia i la Diputació de Barcelona.

Taradell

Taradell aprovarà un POUM poc transparent, sense consens, ni participació

Un dels punts més importants que vam tractar al passat ple de l'Ajuntament, va ser l'aprovació provisional del POUM. Com és sabut, aquest POUM no ha sigut massa participatiu, o no tant com haguéssim desitjat. Prova d'això és que la comissió de seguiment que per llei s'havia de crear, es va constituir quan Esquerra la va reclamar mitjançant una moció. Malgrat això, la feina que hi hem pogut fer ha estat poca, ja que el 90% del POUM ja estava decidit. I els canvis que hi han hagut no han estat pactats, sinó fruit de les decisions de l'equip de govern. Es pot dir que més que una comissió de seguiment o avaluació del POUM, ha estat, per a l'Ajuntament, una comissió informativa, on no s'hi podien fer aportacions. Tot i això, sorprenentment, l'equip de govern es queixava en el ple que Esquerra no ha tingut voluntat de pacte. Vam recordar que en les últimes reunions, celebrades mesos abans de l’aprovació del POUM, ens vam assabentar d'importants canvis d'última hora: la nova zona d’activitats industrials sota La Madriguera, la requalificació de terrenys d’equipaments públics que ara passen a sòl industrial al polígon del Vivet, o una nova carretera a prop del mateix polígon.

Anoia

ERC el Bruc organtiza una xerrada sobre el 78è aniversari de la proclamació de la república catalana, i una exposició de cartells

La secció local d'ERC del Bruc, ha preparat per aquest dissabte dia 17 de gener, un acte de commemoració de la proclamació de la república catalana. L'acte consistirà en una xerrada a càrrec de Daniel Camon, escriptor i periodista, autor del llibre "Un sol camí"; Gerard Fernàndez, responsable territorial de la Plataforma pel Dret a Decidir, i Jordi Feixes, historiador i antropòleg. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició "Els cartells de la guerra civil", una mostra del cartellisme de la guerra dels tres anys. Tot plegat es realitzarà a la sala d'actes de Can Casas, a les dotze del migdia. En finalitzar l'acte, es servirà un petit refrigeri.

Blanes

Esquerra de Blanes exigeix al Govern Municipal realitzar una auditoria dels comptes de l'Ajuntament del període 2003 - 2008

El passat dissabte 10 de Gener, el Grup Municipal Socialista de Blanes, va denunciar la suposada “falta de transparència i la deplorable gestió econòmica» del govern de CiU, PDB i PP. Des d’Esquerra Republicana de Catalunya, creiem que l’exercici de la coherència i transparència ha de ser una realitat a totes i cadascuna de les administracions publiques del nostre país, el que no creiem oportú, i a la vegada ho trobem una irresponsabilitat, que el Partit Socialista realitzi un estudi sobre els comptes municipals, sense tenir en mà tota la informació disponible de que disposa l’Ajuntament de Blanes, ja que aquesta falta d’informació crearia una situació de desinformació i engany envers la ciutadania de Blanes. En moments com els actuals, on la crisi econòmica està afectant a totes les economies del país, des de les públiques fins a les privades, incloent l’economia familiar de tots els ciutadans i ciutadanes, des d’Esquerra Republicana de Catalunya, exigim al Govern de l’Ajuntament de Blanes, que engegui una Auditoria interna de comptes de l’Ajuntament de Blanes que englobi el període de temps des del 2003 fins el 2008.

Ramon Fontdevila signant el llibre d'honor
Anoia

Ramon Fontdevila visità el pessebre vivent dels Prats de Rei

El passat diumenge 11 de gener, Ramon Fontdevila, Director del Centre del Centre de Promoció de la Cultura Popular, va visitar el Pessebre Vivent dels Prats de Rei, acompanyat per Francesc Duocastella, alcalde del municipi i de Marc Sendiu, primer tinent d’Alcalde. La visita va concloure amb la signatura del llibre d’Honor a l’Ajuntament dels Prats de Rei. En la visita, Fontdevila va parlar amb els membres de l’organització per escoltar les seves demandes per poder acollir-se als ajuts del seu departament per a aquests esdeveniments.

Anoia

ERC Alta Segarra edita un nou número del Butlletí la Forja

Esquerra Republicana de Catalunya de l'Alta Segarra ha editat un nou múmero del seu butlletí titulat "La Forja" En aquest número entre d'altres coses es pot llegir un article sobre radio Altiplà, la crònica de la inauguració que va fer el conseller de Governació Jordi Ausàs del Parc Melcior de Prats de Rei el passat 14 de novembre, la crònica de la xerrada que va efectuar l'economista Elisenda Paluzieper parlar sobre el finançament de Catalunya, etc.

Sant Andreu

Tres Tombs a Sant Andreu

Companys i companyes, Com cada any per aquestes dates, al nostre districte se celebren el Tres Tombs. En aquesta tradicional fita santandreuenca, aquest any a la carrossa d'Esquerra Repúblicana de Catalunya ens hi acompanyaran per gaudir amb nosaltres d'aquesta festa els companys: Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Anna Simó, Portaveu del grup d'Esquerra al Parlament, Patrícia Gomá, diputada al Parlament per Barcelona, Oriol Amorós, Secretari General d'Inmigració, diputat al Parlament per BArelona i santandreuenc, Jordi Portabella, President del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament, Ester Capella, regidora a l'Ajuntament de BArcelona adscrita a Sant Andreu, Joan Pallarés, conseller portaveu d'Esquerra a Sant Andreu, Montse Benedí, consellera d'Esquerra a Sant Andreu, Com sempre, ens agradara compartir amb vosaltres les nostres tradicions, Esperem gaudir de la vostra companyia. Casal Lluis Companys d'Esquerra Republicana de Catalunya  

Anoia

Esquerra no dóna suport als pressupostos de Vilanova del Camí per al 2009

En el darrer ple a l’Ajuntament, el grup d’Esquerra-Vilanova va coincidir amb l’equip de govern local en el diagnòstic de l’any a venir: el 2009 estarà marcat per en una gravíssima crisi econòmica mundial que tindrà conseqüències a nivell local. No va coincidir, però, en les mesures a prendre per abordar-la. En comptes d’apaivagar els efectes de la crisi, i lluny de suposar un punt d’inflexió a nivell local, els pressupostos presentats són netament continuistes. Tot i abordar la reducció de partides pressupostàries que fins ara semblaven inamovibles, és molt el camí a recórrer en aquest camp. Dins d’aquesta línia d’acció per garantir la disposició de recursos, es recorre a l’endeutament. El problema, per a Esquerra, és la manca de visió de futur de l’actual equip de govern a l’hora d’invertir aquests diners. Com a pla de xoc, es posa l’accent en què l’any 2009 es destinaran més de 8 milions d’euros a l’obra pública; és a dir, se seguirà alimentant la cultura del totxo que precissament ha fet fallida com a model econòmic.

Anoia

Convocat el congrés comarcal

El proper dissabte dia 24 de gener, a les 19h, ERC Anoia realitzarà el seu congrés comarcal anual ordinari. En aquesta convocatòria, es proposarà a la militància l'aprovació dels diferents informes (del president, de la secretaria de finances, de la diputada comarcal,...), així com l'elecció del representant de la comarca al Consell Nacional.

Blanes

Quim Rutllant és escollit nou president d'Esquerra Blanes

Aquest passat diumenge, l’Assemblea d’Esquerra de Blanes, va escollir la nova executiva local. El nou projecte de l’esquerra independentista blanenca, està encapçalat per Quim Rutllant, que va ser escollit per unanimitat com a nou President Local. Per altre banda, durant l’assemblea va ser escollit l’equip de treball que acompanyarà Rutllant els propers anys al capdavant de la Secció Local d’Esquerra Blanes. Entre els membres de la nova executiva, cal destacar la presència de l’actual regidora d’Esquerra de Blanes, Conxita Boldú, i la expresidenta de la Secció Local, Assumpta Pla. Tot i això el gran gruix de la nova executiva està formada per noves incorporacions, moltes d’elles de gent jove però amb molta experiencia, com Marc Coll, Portaveu de la Fira d’Entitats de Blanes, Joan Bertrana, President de la Colla Gegantera de Blanes i Marc Puig, Secretari de Relacions Internacionals de les JERC i antic portaveu de les JERC de Blanes, entre altres incorporacions.

Taradell

Taxes arbitràries a Can Costa i Font.

Com dèiem a la notícia anterior, Esquerra va al·legar les ordenances fiscals per l'absència del text complet de les taxes que es modifiquen, així com la falta d'informes econòmic financers que necessàriament han de justificar l'augment dels impostos municipals. En quant a la taxa d'ús de Can Costa i Font, el grup d'Esquerra vam proposar suprimir-la per a les entitats de Taradell i de fora, i fer pagar un preu públic a qui en faci un ús privat i/o amb ànim de lucre. La taxa actual, que finalment fou aprovada amb els vots a favor de CiU, estipula que les entitats han de pagar a partir del tercer acte que facin a Can Costa. Creiem que aquest taxa no s'ha aplicar, ja que és una contradicció tenir un equipament perque el facin servir les entitats, però alhora fer pagar pel seu ús a les mateixes entitats. De fet, a la pràctica, i com s'admet des de l'equip de govern, aquesta taxa no s'aplica mai. Com ha de ser. Llavors, per què hi ha de ser aquesta taxa? L'alcalde Lluís Verdaguer va explicar que així es podia actuar si alguna entitat abusa de l'ús de Can Costa.

Alt Pirineu

Carta de la nova Federació Regional de l’Alt Pirineu.

Benvolguts companys i companyes, Després de l’elecció de la nova Presidència Regional de l’Alt Pirineu, el passat 31 d’octubre, varem constituir la referendada nova permanent; és així doncs, que ens posem en contacte amb vosaltres per tal notificar-vos la formació de la mateixa per aquests propers quatre anys. Presidència: JUDIT SANMARTÍ I ROVIRA (CERDANYA) Vicepresidència, Secretaria d’Organització: NEUS COMES I PON (PALLARS SOBIRÀ) Finances: MARC MORENO MONSÓ (ALTA RIBAGORÇA) Imatge i Comunicació: EUGENI PASCUAL I SANTISTEVE (PALLARS JUSSÀ) Política Municipal: JORDI BRESCÓ I RUIZ (ALT URGELL) Política Parlamentària: FRANCESC ROURA I MAS (CERDANYA) Acció Política: OLGA SOLER I PUJOL (PALLARS SOBIRÀ) Formació: MIQUEL CAMINAL I CERDÀ (ALT URGELL) Val d’Aran: JUSÈP LOÍS SANS I SOCASAU (VAL D’ARAN) Patrimoni Pirinenc: ERNEST PRIETO I ARAJOL (ALT URGELL) Dinamització econòmica: JOSEP ANTONI CERVÓS (PALLARS SOBIRÀ) Dona: ROSER BOMBARDÓ I BAGARIA (CERDANYA) Els nostres objectius són els de potenciar i identificar el Pirineu com a una de les regions de vital importància per al nostre partit i país, els inicials seran els següents; - Reactivar les sectorials ja constituïdes i activar-ne de noves.

Alcoi

CREACIÓ D'UN CARNET PER A MINUSVÀLIDS

Sembla mentida que al segle XXI, on el món digital està a l'ordre del dia, on qualsevol associació cultural o veinal, escola esportiva, biblioteques...disposen d'un carnet on es descriu tota la informació que es necessita de la persona en concret, fent més fàcil el poder portar aquesta documentació sempre damunt sense que siga una molèstia i al mateix temps no tinga un deteriorament ràpid, en el cas de la gent amb minusvàlues encara avui dia de l'únic document del que disposen és d'un full format DIN-A4 sense fotografia. Aquest document a banda de ser una autèntica incomoditat per la seua grandària, es deteriora molt fàcilment i provoca que contínuament estiguen fent fotocòpies per a tindre en bon estat el full. També té un altre incovenient que ja hem esmentat abans i és que com que no disposa de fotografia cada cop que s'ha de fer servir aquest document ha d'anar sempre acompanyat del D.N.I. i per tant encara fem més dificil a la persona que tinga una minusvàlua el fet dirigir-se a qualsevol entitat amb les mateixes facilitats que un altre ciutadà que no tinga una minusvàlua.