Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Sant Andreu

E’Waiso Ipola i Naya Zulima Parra reben el premi Memorial Lluís Companys 2008

El 25 d’abril, al Centre Cultural Els Catalanistes, es lliurava el Memorial Lluís Companys 2008. Els guardons, instaurats per la Fundació Josep Irla des del 1997, distingeixen una persona i una entitat que hagin destacat per la seva acció social en favor de l’emancipació de les classes populars o en la lluita contra la marginació dels sectors menys privilegiats. Enguany la Fundació Josep Irla ha volgut vincular el premi a la declaració, per part del Parlament Europeu i del Consell de la Unió Europea, de l’Any europeu del diàleg intercultural. El jurat del Memorial Lluís Companys va decidir atorgar els guardons d’enguany a la cooperant colombiana Naya Zulima Parra, per la seva tasca d'explicació als Països Catalans de la situació que es viu a Colòmbia i la difusió a Colòmbia del conflicte que vivim als Països Catalans. L'altre guardó es va atorgar a l’entitat E’Waiso Ipola, entitat impulsada per dones guineanes que promou la participació i la relació de les dones que viuen a Catalunya i que provenen de la migració.

Sant Andreu

Declaració Institucional presentada per ERC Sant Andreu, aprovada al Consell Plenari del Districte del 1/04

Al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu. Montserrat Benedí i Altés, consellera d'Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Plenari del Districte de Sant Andreu,proposa: DECLARACIÓ INSTITUCIONAL Coincidint amb el 70è aniversari dels bombardejos dels dies 16, 17 i 18 de març de 1938 que va sofrir la població de Barcelona, el Consell Plenari del districte de Sant Andreu presenta la següent Declaració Institucional: Volem fer un reconeixement a totes aquelles persones, homes i dones, dels barris del Bon Pastor, Baró de Viver, Congrès-Indians, Navas, la Sagrera, Sant Andreu i Trinitat Vella; que van patir persecució, repressió i tortura davant els anys de la dictadura franquista. Per pesnar i expressar-se lliurament, per tenir una opció sexual diferent a l'establerta, per reivindicar els drets de lesdones, per la llibertat religiosa; en definitiva, per defensar valors com la llibertat i la justicia, elles i ells foren objecte de discriminacions i exclusió social.

Vidreres

ERC de Vidreres aposta perquè els veïns afectats en la segona fase de les obres de remodelació del nucli antic, paguin el mateix percentatge que van pagar els veïns en la primera fase.

El grup municipal d’ERC de Vidreres demana a l’equip de govern que els veïns afectats en la segona fase de les obres de remodelació del nucli antic de la vila, paguin el mateix tant per cent del cost de les obres que la quantitat pagada pels veïns durant la primera fase de les obres. Actualment l’equip de govern vol fer pagar en contribucions especials als veïns, un 40% del cost total de l’obra. Un fet que per ERC es deu a la incapacitat de l’equip de govern per trobar subvencions externes per a finançar-les. Des d’ERC de Vidreres es vol deixar clar que les manifestacions de l’alcaldessa en una reunió celebrada dimarts passat en què atribuïa l’elevat cost de les contribucions especials a l’anterior equip de govern, no són del tot correctes. Si bé és cert que el projecte prové de l’anterior equip de govern, per tant quan ERC governava, el percentatge de les contribucions especials les ha decidit l’actual alcaldessa. A més, des de la secció local es vol puntualitzar que l’equip de govern, en un any de mandat, no ha buscat subvencions externes per ajudar a finançar aquesta obra.

FIRA DE LA MADUIXA EDICIÓ 2008
Sant Cebrià de Vallalta

Que és la fira de la Maduixa? I que ha de ser....

Que és la fira de la Maduixa? I que ha de ser....? L’objectiu de la Fira de la Maduixa és promocionar aquest conreu, l’activitat dels pagesos que la produeixen i de tots aquells restaurants i establiments d’alimentació que fan difusió d’aquest producte a través dels plats que preparen als seus establiments o en el marc de la fira. Donat l’ampli ressò de l’activitat des de la primera edició de la fira s’ha obert la seva participació a entitats locals legalment constituïdes per a què en el marc de la Fira realitzessin activitats relacionades amb la venda de productes on el protagonista fos la maduixa, esdevenint alhora un benefici i profit directe per la pròpia entitat local per donar-se a conèixer. Alhora establiments (comerços i restaurants) que produeixin productes on la maduixa és un dels elements principals han estat part participativa en la Fira. Concretament i en relació a la sol•licitud, considerem que la plataforma Salvem la Vall pel fet de no ésser una entitat local legalment constituïda, inicialment la seva participació no tindria cabuda.

Sant Cebrià de Vallalta

L'N-II al Maresme passa a mans de la Generalitat

Ahir la Ministra de Foment, Magdalena Àlvarez, i el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, van formalitzar l'acord de traspàs de la N-II a la Generalitat de Catalunya. Aquest acord preveu la cessió de l'Estat de 400 milions d'euros per a la construcció dels laterals a l'autopista. Aquests diners, seran insuficients. Davant aquesta situació, ens reafirmem en la necessitat de repensar el model de mobilitat a la comarca, prioritzant el transport públic, la gratuïtat dels peatges de la C-32 i convertir la NII en una via cívica. Secció local d'esquerra Sant Cebrià de Vallalta

ERC Piera

JORDI MADRID PARTICIPA EN LA TAULA RODONA PER A LA MILLORA DEL NUCLI ANTIC

Diumenge passat al matí va tenir lloc a l’Ajuntament de Piera la primera taula de participació per aportar suggeriments i propostes per al projecte d’intervenció integral del nucli antic de Piera, popularment anomenat Llei de barris. La jornada va començar amb la presentació institucional de l’Alcaldessa, Josefina Altarriba, i de Jordi Madrid, Regidor d’Urbanisme. La presentació tècnica va anar a càrrec de l’equip responsable de la redacció del Projecte d’Intervenció Integral del Nucli Antic de Piera. A continuació es van formar els grups de treball amb les persones assistents, que es van repartir aleatòriament en 4 taules, i que van treballar partint de 4 eixos de reflexió: la millora de l’espai públic i la mobilitat, les intervencions al parc privat d’habitatges, la dinamització social i cultural i, per últim, la dinamització comercial i turística. Per acabar es va dur a terme la posada en comú en plenari, moment en el qual es van recollir les propostes de les diferents taules.

ERC Piera

JORDI MADRID, REGIDOR D’ESQUERRA I 1ER TINENT D’ALCALDE, URBANISME, COMERÇ I INDÚSTRIA VA PRESENTAR EL PROJECTE DE CONDICIONAMENT DEL CARRER PIERETA

Divendres passat es va fer la presentació del projecte de condicionament del carrer Piereta. Aquest és un dels principals projectes que té l’actual equip de govern previst per aquest 2008. El regidor d’Esquerra Jordi Madrid, regidor d’Urbanisme, va explicar l’àmbit d’actuació i l’objectiu que radica en el propòsit de millorar el comerç de la zona i la creació d’espais visualment agradables que conviden al passeig. L’explicació de les parts de què es compon el projecte la va fer el tècnic d’IPSA, Jaume Nogués, i se centren en la millora de l’enllumenat existent, la creació d’una xarxa de clavegueram selectiva, la millora de la circulació reduint l’asfalt a un carril únic i la cohabitació vivenda-comerç. També hi ha projectades 3 places: a l’inici, a la zona intermèdia i al final de la cruïlla, que serviran de zona de descans i trobada. Prèviament a l’execució de les obres, s’han previst bosses d’aparcament alternatives, inicialment al Gall Mullat i a la Bòbila, així com bateries alternes al carrer Piereta, destinades a la càrrega i descàrrega o a l’ús exclusiu dels veïns.

Polinyà

Esquerra sol·licita la implantació d'una tarja per als descomptes en la taxa d'escombraries

El passat dimecres 20 de febrer la secció local va sol·licitar, a través d'una instància a l'ajuntament, la implantació d’una tarja per tal que als ciutadans i ciutadanes els sigui més fàcil obtenir els descomptes que existeixen en la taxa d’escombraries per la utilització de la deixalleria. Aquest és un sistema que ja funciona a altres municipis del voltant com Parets del Vallès o Mollet del Vallès, i que considerem urgent la seva implantació degut al confús tràmit que comporta actualment accedir a aquests descomptes ja que s’han de guardar els justificants d’utilització durant tot un any. Mitjançant un codi de barres la informació quedaria emmagatzemada electrònicament i així evitaríem fer desplaçar els ciutadans a l’ajuntament durant el període de pagament per tal de validar els seus descomptes, com passa actualment.

ERC Piera

JORDI ROMEU, REGIDOR D’ESQUERRA, PARTICIPA AMB EL "GUIFI.NET A L'ANOIA"

Dissabte passat 16 de febrer, es va celebrar a Igualada la Trobada "guifi.net a l'Anoia" que tracta sobre la xarxa lliure i oberta que s’està creant arreu de Catalunya. El regidor de Noves Tecnologies i Mitjans de Comunicació de l’Ajuntament de Piera, Jordi Romeu, hi va intervenir com a ponent juntament amb representants de l'Ajuntament d'Argençola, de les entitats sense ànim de lucre IGLU i Digicape i de la Lliga de Capellades. L'objectiu de la ponència va ser per confirmar el compromís de l'Ajuntament de Piera amb guifi.net per tal de facilitar la seva expansió arreu del municipi i l'encoratjament a tots els habitants de l'Anoia per tal de coordinar la creació d'una xarxa lliure a nivell comarcal sota el paraigua de guifi.net, amb l'objectiu de fer possible l'accés a Internet de banda ampla a aquells punts on les operadores no hi donen servei. Per altra banda, aquesta regidoria ja està a punt d’obtenir resultats sobre la gestió amb la Generalitat de Catalunya que facilitarà dos repetidors a Can Canals i al Castell de la Ventosa per assegurar el servei de banda ampla a gairebé la totalitat del terme pierenc.

ERC Piera

ELS REGIDOR D’ESQUERRA, JAUME RAVENTÓS, VA PRESENTAR LA DEIXALLERIA MÒBIL

Dissabte passat es va presentar la nova deixalleria mòbil de Piera. A la presentació hi varen assistir dos regidors d’Esquerra. Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil, va ser acompanyat per Jordi Madrid, 1er Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme, Comerç i Indústria. Jaume Raventós com a regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament va fer una exposició dels diferents serveis que s’ofereix de forma itinerant en diferents barris, i va explicar que aquest és un suport més a la Deixalleria Municipal del carrer Copèrnic. L’ús de la Deixalleria Mòbil ajuda el reciclatge des de la conscienciació fins a l’aplicació. La setmana passada, primera de mes, la deixalleria va estar a Can Canals. I precisament els alumnes del CEIP Creixà van treballar sobre el servei fent-ne també alguns dibuixos. Recordem que la segona setmana de cada mes la Deixalleria Mòbil serà a Can Claramunt, la tercera a Can Mas i la quarta a La Venta-Can Mussarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.

ERC Piera

PRESENTACIÓ DE LA DEIXALLERIA MÒBIL DE PIERA

Aquest dissabte 9 de febrer es presentarà la nova deixalleria mòbil. L’acte serà al CEIP Creixà de Can Canals a les 12:30h i la presentació d’aquest nou servei comptarà amb la presència del regidor d’Esquerra, Jaume Raventós, regidor de Medi Ambient i Protecció Civil de l’Ajuntament de Piera. Durant aquesta setmana s’ha estrenat el servei de deixalleria mòbil de Piera que té com a objectiu arribar als barris distants del centre i ajudar al reciclatge de diversos materials. El funcionament del servei serà el següent: La primera setmana de mes a Can Canals. La segona a Can Claramunt. La tercera a Can Mas. La quarta a La Venta-Can Musarro. L’horari d’atenció és de dimarts a divendres de 14 a 18 i dissabtes de 10 a 14h.  

Alcoi

BASSETA DEL POLÍGON SANTIAGO PAYÁ

Al Carrer Benimerins hi ha una redona ja construida fa més d’un any.Quan plou s’acumula l’aigua formant una basseta,que tot i que deixe de ploure continua eixint aigua per baix de la vorera.Aquesta aigua, per les matinades,té forma de pista de patinatge, despres del reixiu de la nit i provoca més d’un rellisc als cotxes i motos que es dirigeixen a treballar. Cabría la possibilitat de que el Regidor d’obres públiques envie algú de l’Ajuntament per solucionar el problema?Després de més d’un any ens ho mereixem ,abans no tinguem un accident,i ho tinguem que llamentar.Gràcies.Josep Cortés,President d’Esquerra.

Alcoi

ESQUERRA RECLAMA LA FALTA D'INTERÉS PER SOLUCIONAR L'ACCÉS ALS POLÍGONS SANT BENET I SANTIAGO PAYÁ

Esquerra reclama a l’Ajuntament la falta d’interés per solucionar l’accés per als vianants al Polígon de San Benet i Santiago Payá,desde el carrer Oliver. Falta d’enllumenat ,ja que no hi ha cap fanal en aproximadament 200 metres i de voreres en uns 500 metres.A la matinada no hi ha cap llum i per la nit solament la poca que arriba del pont de Fernando Reig,aixi que els vianants que circulen per aquest carrer posen en risc la seua vida,donat que sols hi ha un carril ,passen vehicles pesats, hi ha poca visibilitat i com ja s’ha dit sense cap fanal i vorera on pujar.A banda del mini pont on tampoc hi ha practicament lloc per circular vehicles i vianants. El President d’Esquerra Republicana D’Alcoi Josep Cortés,acusa a tots els governs que han dirigit l’Ajuntament ,d’oferir obres faraoniques,que despres moltes no arriben mai,i una cosa tan facil com millorar aquest accés ,ningú ni socialistes ni populars s’han preocupat de millorar en tants anys que tenim fabriques on la gent diariament van a treballar,a banda dels que els agrada passejar.

Sant Cebrià de Vallalta

La població del Maresme augmenta un 1,2%, segons dades oficials del INE

L'1 de gener de 2007, la comarca del Maresme tenia una població de 414.081 habitants, segons les dades oficials publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Això representa un increment percentual de l'1,2% respecte a les xifres que va publicar la meteixa font l'any anterior. La població del Maresme continua creixent, tot i que ho fa a un ritme menor que en anys anteriors. Mentre les dades de l'any passat apuntaven un augment del 2,7%, les darreres publicades per l'INE indiquen un creixement del 1,2% en relació al 2006. Aquest percentatge es tradueix en un increment real de 4.956 persones. El creixement de la població ha estat diferent en el territori. Els municipis que han experimentat un augment d'habitants més destacat han estat Sant Cebrià de Vallalta (el 7%), Palafolls (el 6,3%), Tordera (el 4,4%), Dosrius (el 4,2%) i Montgat (el 3,7%). En canvi, Premià de Dalt, Premià de Dalt i Alella experimenten un creixement negatiu. Els dos municipis primers perden un 1% de població i Alella un 0,2%.

Alcoi

ESQUERRA PROMOU LA MILLORA EN LA DOTACIÓ DE LES BIBLIOTEQUES ESCOLARS‏

Esquerra ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat per a dotar les biblioteques dels col·legis públics dels Països Catalans de més fons bibliogràfics. Com ha assenyalat el president del grup parlamentari d'Esquerra al Congrés, Agustí Cerdà, "volem que les biblioteques de les nostres escoles siguen equiparables a les dels centres públics dels països nòrdics. Cal que els nostres xiquets tinguen eines suficients per a formar-se, perquè estem construint els ciutadans de demà". Cerdà, després d'afegir que "quan es tracta de l'educació pública, tota inversió és poca", ha explicat que la partida pressupostària demanada per Esquerra, que ascendeix a un total de 20 milions d'euros, "hauria de ser transferida a les comunitats autònomes, perquè les respectives conselleries d'Educació en feren la distribució per tots els col·legis públics". El diputat republicà ha comentat que amb aquesta mesura s'incentivarà la lectura en llengua catalana des de la infantesa, "ja que serà precís establir una clàusula que incloga que el català serà preeminent en l'adquisició dels llibres destinats a aquestes biblioteques, tot i que evidentment, hi haurà també llibres en espanyol, anglés, francés i altres llengües".

Alcoi

Volem Tv3 al País Valencià

Volem TV3 a València, Alacant i Castelló. No hi ha cap un motiu per a tancar una cadena amb un contingut televisiu de qualitat, un 0% de matèria rosa,i reconeguda com a un exemple a seguir les demés cadenes autonòmiques. Tant mateix ara fa un any, mitjançant un acord verbal amb el Ministeri d'indústria, LaSexta comença a emetre al canal de TV3 i aquesta comença a emetre en digital Ara després que el govern autonòmic valencià del PP haja exigit judicialment amb una clara intencionalitat política- el tancament de les emissions dels canals de CCRTV al País Valencià, el govern Espanyol no ha respectat l'acord verbal pactat i s'ha desentès de la situació. Es per això que demanem al President d'Espanya i al ministeri d'indústria i que reafirme l'acord verbal i que permeta que TV3 continue emetent amb normalitat

Sant Cebrià de Vallalta

Bon nadal i feliç 2008!!!!

* *** ***** ******* ********* *********** ***Bon Nadal ***I Feliç any 2008 Després de les eleccions, és el primer recull que surt. Tot seguit, sabent els resultats de les eleccions, el partit va tenir certes tensions, que ens han desgastat. Som i seguim sent un partit assembleari i es respecta el criteri de la majoria dels militants del grup municipal. Hem après la lliçó: som un partit obert i començarem a treballar per començar a recrear noves sintonies. Hem assumit certs reptes a l’ assumir tasques en el nou govern municipal, en la Regidoria de Promoció Econòmica. I esperem que aquesta regidoria la fem brillar tant o més que la regidoria de cultura i joventut que vam portar durant la legislatura anterior. BONES FESTES I FELIÇ ANY NOU 2008 I que els “Reis Mags” us portin moltes coses!... Grup Municipal d’Esquerra Avinguda Maresme, 11-13 08396 Sant Cebrià de Vallalta Tel./Fax 937631038 E-mail: [email protected] Web: www.esquerra.cat/santcebriavallalta

Alcoi

Conferència "Dèficit Fiscal i Benestar al País Valencià" a càrrec de Celestí Gimeno

El passat Dijous 15 de novembre, es va celebrar al Casal Ovidi Montllor adreçat al carrer Vistabella 8, una conferència a càrrec del professor del Departament d'Economia de la Universitat Jaume I de Castelló Celestí Gimeno, el qual va exposar diversos aspectes econòmics com la balança fiscal i com repercuteix negativament sobre l'estat econòmic al Pais Valencià afectant greument arees de vital importància com son la Sanitat, l'Eucació, la deforestació i fins i tot la renda per càpita de TOTS els valencians