Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Censura al ple municipal
Sant Andreu de la Barca

L'alcalde ens nega el dret a llegir una declaració relacionada amb una pregunta.

Avui dijous 27 d'octubre, en el marc del ple municipal, el nostre alcalde "democràtic" Llorca no ha deixat llegir una declaració relacionada amb una pregunta, en l'apartat 3 de Precs i preguntes. Aquesta pregunta ha estat presentada per escrit en compliment del punt 1 de l'article 122 del Reglament Orgànic Municipal de Sant Andreu de la Barca. La pregunta és la següent: - L'alcalde de Sant Andreu de la Barca donarà suport a la següent Declaració? Lectura de la Declaració: Declaració institucional del Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca. Les persones que composen el Grup Municipal d'ERC-AM a l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca d'acord amb la seva condició d'electes, i en exercici del mandat popular que els ha estat delegat, fan la següent: Declaració: A la vista dels requeriments fets els darrers mesos per la justicia espanyola a càrrecs electes de país per haver expressat el seu suport al dret a l'autodeterminació dels catalans, i per tant, al dret a decidir democràticament el futur polític del país.

Santa Susanna

Pressupost municipal 2018

Benvolgudes veïnes i veïns de Santa Susanna,  us deixem enllaç ​al pressupost municipal de 2018 perquè hi tingeu accés i així pogueu fer les alegacions que estimeu oportunes. El darrer dia per presentar-les és el proper dia 29 de decembre.   Pressupost municipal 2018 fent clic aquí          

Berga

Esquerra Berga dóna un «no tranquil» als pressupostos de l’Ajuntament

El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Berga ha explicat en roda de premsa que, a hores d’ara, el sentit del vot de cara als Pressupostos Municipals 2018 és un «no tranquil», com ha dit el regidor Jordi Pujals. Aquesta és la decisió que va prendre el GM i l’Executiva Local Ampliada, en la reunió d’ahir dilluns, a l’espera de si l’equip de Govern del consistori fa el pas – que a hores d’ara no ha arribat – per consensuar els pressupostos. Els motius d’aquesta decisió són diversos. D’una banda, es considera que, a hores d’ara, s’hauria d’estar discutint i treballant pel pressupost de l’any 2019, ja que els pressupostos es portaran al ple 8 mesos després de començar l’any. «Anem amb molt de retard», va dir el regidor Jordi Pujals. D’altra banda, es considera que són uns pressupostos de la CUP i no uns pressupostos de ciutat, ja que no busquen el consens per fer unes propostes representatives, i demostren una falta de diàleg i poca cultura del pacte.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra Republicana defensarà al proper Ple la reforma dels reglaments per millorar la participació ciutadana a l'Hospitalet

El grup republicà també reclamarà garantir espais d'ombra a places i zones de jocs infantils, i portarà al Ple les reivindicacions dels treballadors i treballadores de l'empresa Extel Esquerra Republicana plantejarà en el proper Ple de juliol la necessitat de millorar la participació ciutadana, amb la reforma dels reglament orgànics de Participació i de Ple. Aquesta iniciativa ja havia estat debatuda en el darrer mandat, amb una altra moció presentada al juny de 2016 pels republicans que, tot i haver estat aprovada, no s'ha portat fins ara a terme. El portaveu republicà, Antoni Garcia, ja va manifestar durant el seu discurs al Ple de constitució del nou mandat 2019-2023 que “no pot ser que els ciutadans i ciutadanes de l'Hospitalet participin en política, en el disseny d'aquesta ciutat, únicament cada quatre anys”. En aquest sentit, Garcia va reclamar reformar els consells consells de districte i el consell de ciutat, i “fer possible consultes ciutadanes en temes importants”.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra Republicana posa en marxa una campanya per reclamar la protecció del patrimoni històric de l'Hospitalet

La formació republicana vol reivindicar la història de la ciutat i posar en valor el patrimoni que encara queda i es troba en perill Esquerra Republicana inicia durant aquest mes de setembre una campanya que pretén denunciar la manca de protecció i degradació del patrimoni de la ciutat, però també reclamar accions efectives per a la seva conservació, mitjançant l'elaboració d'un nou Pla de Protecció de Patrimoni que superi l'actual i inclogui elements que vagin més enllà dels arquitectònics, com béns culturals, naturals o la memòria dels barris. Els republicans, a més de defensar el patrimoni, volen reivindicar la història de l'Hospitalet, enguany que fa 1.111 anys de la primera menció escrita al que avui és la nostra ciutat. Aquesta iniciativa vol continuar la feina iniciada l'anterior mandat per la formació republicana, treballant sobre la qüestió del patrimoni mitjançant diferents mocions que reclamaven protegir espais com el conjunt històric del carrer Xipreret, la masia de Can Rigalt o la zona agrícola de Cal Trabal.

Carlos Bel. Regidor d'ERC Deltebre
Deltebre

ERC Deltebre presentarà una moció rebutjant l’acord comercial entre la Unió Europea i el Vietnam sobre el sector arrossaire.

El grup municipal d’ERC Deltebre presentarà al pròxim ple una moció per tal de rectificar els efectes de l’acord comercial entre la Unió Europea i el Vietnam sobre el sector de l’arròs. Aquest acord va ser signat l’11 de febrer de 2020.   Els republicans consideren que aquest acord pot generar preocupació i rebuig entre els sindicats agraris per les conseqüències que pot tenir, entre altres coses,  en el preu a pagar als productors d’aquí.    “A l’Estat espanyol els darrers vint anys el conreu d’arròs ha vist reduïda la seva superfície un 15%, passant de les 122.200 hectàrees de l’any 2000 a las 103.800 de l’any passat”.Ha manifestat Carlos Bel, regidor d’ERC  Els republicans defensen a la moció la necessitat d’establir mesures que evitin repetir els mateixos efectes relacionats amb altres acords comercials semblants. Per a Esquerra, l’acord és vist com una potencial amenaça per al manteniment del cultiu i la viabilitat de les explotacions arrosseres en llocs com el Delta de l’Ebre, que a més, mereixerien gaudir d’una atenció o protecció especial perquè per les seves característiques és difícil poder disposar d’altres alternatives agronòmiques tan òptimes com l’arròs.

Deltebre

Esquerra Deltebre exigeix al govern de Lluís Soler que torne els diners del soterrament als veïns dels "Hortets"

El grup municipal d’ERC Deltebre ha presentat al registre de l’ajuntament una petició al govern de Lluis Soler per a que retorni de manera imminent els diners que els veïns de la zona dels “Hortets” van pagar en contribucions especials per al soterrament de les línies de mitja tensió. Aquesta petició, que els republicans ja han fet en reiterades ocasions arriba després que el govern municipal d’Enlairem Deltebre “es vanaglories”d’una important inversió d’Endesa al municipi i que comportarà soterrar les línies àrees de mitja tensió en  altres zones del municipi, sense cap cost per als veïns i veïnes.ERC sempre ha defensat que les companyies havien de sufragar els costos totals dels soterraments, ho van fer la passada legislatura i ho van fet aquesta de manera insistent.  De fet, aquest assumpte ja va discutir-se fins a dos cops al ple municipal.   “Vam haver de sentir que la nostra petició era “populista” i que demanàvem l’impossible a les companyies elèctriques.

Corbera de Llobregat

RECORDEM QUE EL TERCER GRAU, NO ÉS LA LLIBERTAT

Aquest divendres per fi i després de 1000 dies, hem vist arribar a casa seva, al seu municipi, a l'Oriol Junqueras St. Vicenç dels Horts va acollir una trobada espontània d' un gran grapat de persones que volien veure'l, saludar-lo, mirar-lo als ulls per dir-li BENVINGUT ORIOL!!!. Com no podia ser d'altre manera, Corbera de Llobregat hi va estar. L'Alcaldessa i dos regidors més vam tenir el plaer de poder-lo saludar i agraïr-li tota la seva bondat, honestatat, treball i honradeça que sempre l'ha caracteritzat. Un home integre, un home bó que ha estat i potser seguirà a la presó per donar-nos l'oportunitat de decidir democràticament el nostre futur.

Sant Vicenç de Castellet

ERC participa amb una parada de roses a la Diada de Sant Jordi

El dia 23 d’abril, ERC Sant Vicenç va muntar una parada per commemorar la Diada de Sant Jordi, on va vendre, com és habitual cada any, roses i llibres. També va oferir cervesa Republi.cat, estelades i material divers sobre el partit i el procés cap a la independència de Catalunya. La parada va estar oberta de 10 del matí a 7 de la tarda, aproximadament, davant del local d’Esquerra, al número 33 del carrer Gran. A les 6 de la tarda, la formació va sortejar un ram de roses i un lot de llibres en català.