Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vilablareix

Maite Tixis: "Seguim amb el projecte d’Esquerra. Això no va de persones, sinó de projectes, i continuem amb un equip de treball entregat al poble"

La Maite Tixis s'ha convertit en la nova i primera alcaldessa de Vilablareix. A continuació us reproduïm el discurs d'investidura que va oferir el passat 27 de juliol a la sala de plens de l'Ajuntament:  Bona tarda a tothom.,    Avui és un dia molt especial per Vilablareix atès que per primera vegada una dona és l’Alcaldessa del poble. Un fet inesperat, però molt meditat i que em fa especialment il·lusió i que accepto amb una gran dosi de responsabilitat. David, t’agafo el relleu, i vull agrair-te immensament tot el que he après al teu costat durant aquests 7 anys i sobretot t’agraeixo que em donis confiança per continuar liderant el projecte d’Esquerra Republicana a Vilablareix. A tu David i també als nostres companys de viatge més directes, en aquest projecte de transformació del municipi de Vilablareix. Els més propers com a regidors/es: en Jordi, la Sonia, En Pau, la Imma, la Judith i en Marc. Aquest grup de persones que s’estimen el poble, que treballen incansablement per ell, cada dia, amb nous projectes i molta energia.

El senador Josep Rufà Gràcia i la senadora Laura Castel Fort.
Camp de Tarragona

El Grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu al Senat pregunta sobre les bandes rugoses de l’AP-7

Els republicans busquen una solució a la contaminació acústica que es genera a l’autopista.   Recentment, a l'AP-7 s’han instal·lat un seguit de bandes rugoses per evitar que els conductors i les conductores es despistin quan condueixen. Les bandes estan creades per evitar accidents, i reduir les víctimes a les carreteres. Quan es canvia de carril involuntàriament, aquestes bandes vibren per avisar de l’acció.   El grup d’Esquerra Republicana - EH Bildu al Senat ha preguntat pel soroll que causen les bandes rugoses, i el malestar que genera al veïnat que viu al voltant del pas de l’AP7. En concret, des de la Federació Xarxa Vendrellenca, una entitat que aglutina diverses entitats del municipi del Vendrell, ja es van transmetre les molèsties i la contaminació sonora que pateixen.   El senador Josep Rufà Gràcia, i les senadores Laura Castel Fort i Vanessa Callau Miñarro, han fet un seguit de preguntes sobre l’estudi previ que es va fer abans d’instal·lar les bandes rugoses, les mesures que es preveuen aplicar per reduir la contaminació acústica i la normativa que regula la instal·lació sobre aquests elements.

Mataró

Comunicat d'Esquerra Republicana sobre la gestió dels accessos al desvetllament bellugós amb els veïns del centre

Un dels actes més rellevants de la  Festa Major de Les Santes és el Desvetllament Bellugós, que té lloc el dia 25 al ritme del Bequetero i és un gran emblema de la ciutat.  Com a conseqüència de l’èxit de la convocatòria enguany s’ha decidit blindar tots els accessos que condueixen al centre de la ciutat. Tot i ser conscients que es tracta d'una logística complexa, l'organització d'aquesta no va notificar als veïns de la zona blindada del centre que no podrien accedir a casa seva. Els veïns afectats havien d’intentar accedir per tots els accessos, esperant que algun dels guàrdies de seguretat encarregats de la vigilància  entengués la necessitat de poder accedir a casa.  Lluny d’assegurar el dret a accedir al seu habitatge, semblava que els veïns demanessin un favor per poder-hi accedir.  Aquesta situació és intolerable i la culpa no és dels vigilants dels accessos, sinó del Govern Municipal i de la manca de previsió i comunicació.  Cal que es comuniqui als veïns de les zones afectades dels canvis en matèria d’accessos i que, també, s’habilitin els mecanismes per garantir que els residents puguin accedir als seus domicilis.

Lleida

Presentació de vuit projectes de Drets Socials als Next Generation per millorar el model de cura i l’atenció de les persones

L’alcalde Miquel Pueyo ha explicat que són actuacions per millorar l’assistència i el servei a la ciutadania, amb l’aplicació d’innovació i noves tecnologies. "Els projectes Next Generation impliquen una gran capacitat econòmica i transformadora; per tant, aquest és un moment transcendental per al futur de la ciutat". El conjunt de projectes presentats comporten una inversió de 6 milions d’euros, dels quals se sol·licitarà la subvenció de 4,9 M€ i la Paeria aportaria la resta (un milió d’euros). L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat que són una oportunitat per a la xarxa de serveis socials de la ciutat per fer un salt de qualitat i de futur i per construir entorns més sostenibles, digitals i pensats, adaptats i accessibles per a les persones. En la presentació s'ha informat de les propostes que s’han aprovat a la Junta de Govern Local i que es presentaran a la convocatòria del departament de Drets Socials, oberta per la Generalitat de Catalunya en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) dins els fons europeus.

Sant Hilari Sacalm

Ple 27 de juliol de 2022

Ahir vam fer el ple ordinari del mes de juliol. Vam tractar varis temes. En primer lloc l’aprovació del conveni entre el Consell Comarcal i els ajuntaments de Sant Hilari, Arbúcies i Blanes per elaborar un pla estratègic de l’economia social i solidària a la comarca. En aquest punt els regidors d’Esquerra ens vam abstenir ja que considerem que no teníem suficient informació i que aquest hauria de ser un projecte de més gran envergadura i de comarca. També es van aprovar tres convenis: per una banda el d’accions d’experiència laboral que fa referència a la gent que s’incorpora temporalment a la brigada, el de la cessió d’espais a SH Concept Formació i el de Guillacats. A tots tres hi vam votar a favor perquè considerem que aporten riquesa a Sant Hilari en els diferents àmbits: l’educatiu, el mediambiental i el social. També es va aprovar el Document Únic de Protecció Civil Municipal validat per Protecció Civil. Un dels punts més importants va ser l’aprovació de la licitació del contracte per posar Biomassa al CEIP Guilleries i a la zona poliesportiva.

Granollers

«La manera com el govern ha presentat el conveni per la intervenció del CNG ha estat mal feta i molt poc transparent»

El dimarts 26 de juliol es va celebrar la sessió plenària corresponent al mes de juliol, una sessió que va constar de vint-i-dos punts ordinaris i un d'urgència, sense cap moció. Precisament el ple va estar marcat per aquest últim punt, el conveni d’intervenció de la gestió de les piscines per part del CNG, que s’impulsa després d’exposar-se els problemes econòmics que viu l’entitat. Al primer punt de votació, l’aprovació del Pla Director Municipal de Cooperació de Granollers, vam emetre un vot favorable, i la cap de l’oposició, Núria Maynou, va intervenir recordant que: «el document és important i necessari, però volem recordar que al març vam demanar expressar el rebuig a la invasió d’Ucraïna i com a ciutat per la pau, mostrar-nos contra tot tipus de violència, i encara no s’ha fet». En el punt referent a l’aprovació del Pla d’Acció local d’Agenda Urbana, el vot d’ERC-AM també va ser favorable, mentre que a la resta de punts referits a l’Àrea de Serveis Generals, - fins al 12 -, el sentit de vot va ser l’abstenció.

Representants d'ERC presentant la documentació i les signatures al registre del Síndic de Greuges.
ERC Viladecans

ERC presenta queixa a la Síndica de Greuges de Catalunya pel servei de bus interurbà al Baix Llobregat sud, amb 1.260 signatures

Representants d’ERC a diverses institucions han presentat aquest 27 de juliol una queixa a la seu del Síndic de Greuges de Catalunya pel pèssim servei de bus interurbà al Baix Llobregat sud que presta des de fa més de mig any l’operadora de capital mexicà Avanza, fruit d’un contracte de concessió que penja de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La queixa sol·licita a Esther Giménez-Salinas que reclami tant a Avanza com a l’AMB posar remei amb urgència a les múltiples i reiterades deficiències que acumula el servei de transport públic per carretera, amb autobusos de 15 anys d’antiguitat en estat molt precari i que posen en risc usuaris i conductors subrogats. Els republicans van començar el mes de juny una campanya de recollida de signatures a diversos punts de la comarca per presentar una queixa a la Síndica de Greuges de Catalunya. En total i fins a finals de juliol, n’han recollit 1.260 que han lliurat avui com a expressió del malestar que tenen molts dels usuaris i veïns dels municipis afectats, tal com es va comprovar en la marxa per a un servei de bus digne que va transcórrer entre Gavà i Viladecans el passat 9 de juliol.

Marta Espona en directe al "Bon dia i bona hora" de Ràdio Molins de Rei
Molins de Rei

Ja podeu escoltar l’última intervenció de Marta Espona al “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei abans de les vacances

La portaveu d’ERC Molins de Rei, Marta Espona, ha participat en l’últim espai “Preguntes a Esquerra” de la temporada al programa “Bon dia i bona hora” de Ràdio Molins de Rei i ho ha fet presencialment . Podeu recuperar l’espai aquí.   Després de molt de temps sense visitar els estudis de la ràdio de la nostra vila, Marta Espona ha aprofitat l’última intervenció al programa, abans de les vacances d’estiu, per participar de manera presencial en aquest espai setmanal, fet que l’ha portat a recordar moments que formen part de la seva trajectòria.   Ja en l’àmbit de fer balanç de l’últim Ple Municipal, la portaveu del grup municipal d’ERC s’ha referit a la presència de Jaume Saura, adjunt a la Síndica de Greuges, que va presentar al ple l’informe anual, en concret fent referència als comentaris, queixes i peticions dels molinencs i molinenques.   En aquest sentit, la Marta Espona ha destacat dues qüestions de l’informe, sobretot un que, ha explicat, li va causar una certa sorpresa, i és la diferència que ha constatat en la tipologia de les queixes del veïns i veïnes.

Lloret
Esquerra Lloret de Mar

Lloret de Mar serà seu del primer festival internacional de drons de l’estat

El Lloret Drone Festival, que va celebrar l’any passat la seva primera edició, dona enguany el salt internacional i es converteix en el primer festival d’aquestes característiques a l’Estat Espanyol. Els divendres de juliol i agost del passat estiu la ciutadania i els visitants de Lloret de Mar varen poder gaudir d’aquesta original i singular proposta que combina art i tecnologia amb un espectacle dissenyat i inspirat en el passat mariner de la vila.  El Lloret Drone Festival se celebra aquest any del 29 al 31 de juliol, a les 22.30h, a la platja de Lloret amb el següents espectacles i empreses:  Dia 29 de juliol. Celestial, Regne Unit. Aquest passat gener han organitzat un espectacle de drons al port de Melbourne (Austràlia) amb més de 350 drons i també varen organitzar la Premiere League del Manchester City.  Dia 30 de juliol. Flock Drone Art, Catalunya. Va ser guardonada el 2021 per la prestigiosa UGCS, líder del sector mundial en desenvolupament de software de planificació i control de drons,  amb el Premi Internacional al millor espectacle de 100 drons, per l’espectacle que va fer al Lloret Drone Festival l’estiu passat.

Pati de l'escola Folch i Torres d'Esplugues, una de les tres escoles que acullen casals d'estiu
Esplugues de Llobregat

Allau de queixes pels casals d’estiu d'Esplugues

Desorganització, males praxis, servei deficient i fins i tot maltractaments és el que es desprèn de diverses cartes de denúncia que les famílies dels alumnes dels casals d'estiu han fet arribar als grups municipals del consistori espluguí Diverses famílies d'alumnes dels casals d'estiu municipals d'Esplugues han denunciat als grups municipals de l'oposició el que sembla ser un veritable escàndol en el servei municipal dels casals d'estiu. Les cartes, totes escrites des de la indignació, la impotència i la desesperació, expliquen casos de maltracataments, males praxis, desnutrició, mala atenció, incomunicació i negligències diverses en el servei dels casals, els quals estan gestionats per l'empresa Nice Moments Factory, adjudicatària del servei per concurs públic. En alguns casos les cartes expliquen que els nens arriben a casa sense haver menjat res en tot el dia, o que arriben a casa extremadament bruts o encara amb els peus molls de la piscina. En altres casos denuncien que se'ls fa caminar al migdia a ple sol, en plena onada de calor i sense protecció solar.

Contenidors davant de l'escorxador a la Ctra. Palamós
Sant Feliu de Guíxols

ALLÒ QUE EL GOVERN VOL AMAGAR I QUE LA REALITAT ENS MOSTRA

TxSF i el PSC s'esforcen per fer arribar una imatge de bona gestió, però en només un cap de setmana s'ha fet evident que la realitat és una altra: brutícia als carrers, talls de llum en temporada alta i informació poc clara. Que el govern Motas inverteix molt temps i diners públics en fer veure que la seva gestió és eficient és conegut per tothom, i que la voluntat d'amagar el que no interessa també. Aquest passat cap de setmana però, la situació ha arribat a ser esperpèntica. Divendres ens deien que "St. Feliu presenta 15 nous agents de la Policia Local" i llegint-ho resulta que d'aquests agents 3 ja estaven treballant i aconsegueixen la plaça, 4 substitueixen baixes i 8 són temporals pels mesos d'estiu. Si la intenció era fer un titular perquè el ciutadà pensi que s'està fent una bona gestió malauradament la realitat no és aquesta, i és que passat l'estiu l'increment d'agents serà zero. La plantilla de la Policia Local hauria de ser de 55 agents i avui dia en tenim 44 malgrat el que ens vulguin fer creure.

Prats de Lluçanès

Propostes al Ple Municipal de 26 de juliol de 2022

El proper dimarts 26 de juliol tindrà lloc a 2/4 de 8 del vespre un Ple Municipal ordinari, que es podrà seguir per youtube.com/pratstv o presencialment a Cal Bach. El Grup d'ERC a l'Ajuntament de Prats de Lluçanès presenta les següents propostes d'acord: - MOCIÓ PER A L'IMPULS DE L'AGENDA RURAL DE CATALUNYA - MOCIÓ PER A LA TRANSHUMÀNCIA AL LLUÇANÈS - MOCIÓ PER A L'APROVACIÓ DEL MANIFEST DE L'ACORD SOCIAL PER L'AMNISTIA I L'AUTODETERMINACIÓ. (conjunta) A més, dirigirà preguntes d'actualitat a l'equip de govern. Us animem a seguir-lo per youtube, xarxes o venint a la Sala de Plens.

Corbera de Llobregat

PARLEM DE CATALÀ

Els ràpids canvis fruït de la globalització afecten la visa de les persones i, també, afecten les llengües que, com el català, no tenen un estat propi ni propici que ens garanteixi la seva plenitud. Seria injust ignorar què la societat catalana ha fet i fa esforços ingents per normalitzar la seva llengua, i què ha aconseguit nombrosos èxits. Però tot i aquests avenços, ens trobem a una distància considerable d’haver assolit aquells objectius de coneixement generalitzat i ús normal de la llengua catalana en tots els àmbits que eren els mínims amb els quals ens havíem compromès durant la Transició. El Català no és encara una llengua emprada normalment en tots els àmbits i, de fet, el seu ús fins i tot està re trocedint en no pocs terrenys. El català es troba en un moment crucial de la seva història, i el Govern de Catalunya n’és del tot conscient. S’ha engegat el Pacte nacional per la Llengua, un projecte de reflexió col·lectiva que ha de servir per avaluar la realitat sense apriorismes i entendre-la tal com és a dia d’avui, amb totes les seves complexitats, per posar la base d’una política lingüística consensuada i ambiciosa per als propers anys.

La consellera Vilagrà La Morera del Montsant.
Camp de Tarragona

Vilagrà: "És imprescindible aquesta aliança entre el Govern de la Generalitat i ajuntaments del país, i en aquest cas, els ajuntaments del Priorat"

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha visitat Ulldemolins, La Morera del Montsant, Escaladei i Poboleda aquest dissabte.   La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha fet una visita territorial a la comarca del Priorat aquest dissabte. Durant el matí, ha passat per Ulldemolins, La Morera del Montsant, Escaladei i Poboleda, per conèixer l'evolució de les obres del territori finançades amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) del Govern de la Generalitat de Catalunya.   Segons la consellera, era “important visitar aquestes obres finançades amb el PUOSC” i veure que “s'han invertit molt bé aquests recursos a la comarca". I ha afegit que "és imprescindible aquesta aliança entre el Govern de la Generalitat i els ajuntaments del país, i en aquest cas, els ajuntaments del Priorat".   Durant la visita al Priorat, els municipis també han exposat les problemàtiques relacionades amb l’aigua a causa de la sequera. La consellera ha assegurat que és també “una preocupació pel Govern de la Generalitat, perquè tenir aigua de boca i per a la pagesia és importantíssim, ens emportem deures per millorar aquesta situació".

Calella

Les nostres propostes al ple de juliol

Aquesta setmana s'ha celebrat el darrer ple ordinari a l'Ajuntament de Calella i des d'ERC Calella destaquem les següents aportacions i posicionaments que hem tingut: 1. Atès que l'emergència climàtica és un fet i des del món local podem fer petites accions per revertir-la: a proposta d'ERC Calella el ple de l'Ajuntament ha aprovat una moció per promoure la sostenibilitat als actes públics. 2. Entenem que la política es basa en els valors de la justícia, la solidaritat i la igualtat, i hem proposat al ple una proposta de condemna de la tragèdia de Melilla el passat 27 de juny i l'Ajuntament s'ha adherit també a l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació.  3. Pas important per la llibertat d'opció sexual i de gènere. El pla aprova per unanimitat el primer Pla Local per la diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere 2022-2025. Des d'ERC Calella ens sentim plenament compromeses per la igualtat efectiva de les persones LGTBI+. Celebrem la feina feta per la Regidoria d'Igualtat i Drets Civils.

Altafulla

L’EINA-ERC proposa que els empadronats, residents i els treballadors del municipi gaudeixin de la bonificació d’un 50% als espais esportius d’Altafulla

El grup republicà ha presentat una al·legació a l’ordenança fiscal 21, que regula la taxa per la realització d’activitats en centres esportius i recreatius municipals, amb l’horitzó de garantir el millor servei. Davant de la modificació de l’ordenança fiscal 21, que regula els preus de la piscina i el gimnàs municipal, l’EINA-ERC ha realitzat una al·legació amb la voluntat que els ciutadans empadronats, els qui viuen i/o treballen a Altafulla puguin ser bonificats en l’ús de les instal·lacions de les quals l’Ajuntament n’és titular. El fins al maig regidor d’esports, Àlex Cañas Torres, assenyala que “aquesta acció és la continuació del que ja portàvem treballant des del Govern municipal: beneficiar als residents, però també aquells qui duen a terme l’exercici laboral a una empresa d’Altafulla”. En aquest sentit, Cañas també apunta que la proposta “es fa per garantir la millor qualitat en el servei possible, ja que la capacitat de les instal·lacions és limitada”.

Santa Coloma de Gramenet

Més accions per combatre les onades de calor

Des d'Esquerra Republicana considerem que el govern municipal no està responent amb diligència davant les onades de calor que s'estan produint en aquest període estival a la ciutat a conseqüència de la crisi climàtica. Creiem que cal posar sobre la taula mesures excepcionals per ajudar a millorar la situació de patiment per les temperatures extremes. Demanem l'obertura de les piscines municipals entre les 12 i les 18 h per tal de garantir l'accessibilitat de totes les persones que tinguin la necessitat oferint bons gratuïts als majors de seixanta-cinc anys, menors de dotze anys, dones embarassades, persones amb algun  tipus de discapacitat i malalts crònics. Cal que hi hagi més punts d'aigua als carrers i equipaments com el Mas Fonollar així com nebulitzadors per refrescar la població que fa trajectes a peu. A més demanem l'obertura dels equipaments culturals municipals, com biblioteques i centres cívics els cap de setmana amb temperatures extremes per tal que serveixin de refugis climàtics amb condicions de confort tèrmic.

Vilablareix

David Mascort: "Gràcies per tot i per tant"

He estat 23 anys en aquest Ajuntament, dotze com a primer tinent d’alcalde i 11 com a alcalde i he fet molts discursos, m’he adreçat moltes vegades als veïns i veïnes del meu poble i aquesta serà la darrera vegada. Han passat moltes coses des de finals de l’any 98 quan una colla de veïns i alguna, molt poques, veïnes del nostre poble vam decidir fer un pas endavant i presentar-nos a les eleccions del 99. Una sola idea, amb moltes arestes diferents, teníem al cap: transformar Vilablareix en un lloc millor on poder viure una vida completa. Això, que diu tant i és tan fàcil d’escriure, és molt difícil de fer. Ara, quan miro enrere, estic orgullós de la feina que hem fet, orgullós de donar els millors anys de la meva vida professional i personal a l’objectiu de fer millor la  vida de la meva gent. Orgullós d’haver-me dedicat en cos i ànima cada hora de cada dia a construir un projecte que, dia a dia, hem vist créixer i fer-se gran. Són tantes coses i tan intenses que es fa difícil explicar el que sents quan mires enrere.