Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Vinaròs

Visita de la senadora Elisenda Pérez a Vinaròs

Estat de la regressió de la costa vinarossenca i comprovació de les últimes actuacions urbanístiques a primera línia de mar El passat dijous 26 de gener la senadora per Esquerra Republicana Elisenda Pérez va visitar de primera mà la costa vinarossenca per a comprovar la regressió costera que patim i l’agudització dels problemes que hi porta associada així com de les urbanitzacions en marxa que es duen a terme. Acompanyada pel president d’Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Josep Barberà, i per una part de  l’executiva local amb la participació d’independents, es va visitar la zona del Triador i dels Cossis, fent-la partícip dels problemes que hi ha i de les possibles solucions a implementar. També va poder constatar de les accions regeneradores dutes a terme per les diferents administracions i com aquestes no donen solució a un problema que s’accentua pel canvi climàtic i per l’acció humana, Amb el compromís de transmetre al Ministeri corresponent la greu problemàtica i posant-se a la nostra disposició per a qualsevol ajuda, aclariment i/o esmena, la senadora va marxar sense deixar d’escoltar altres temes que preocupen a la ciutadania vinarossenca i que, en el poc temps que va durar la trobada, el col·lectiu local li va fer aplegar.

Foto d'arxiu del diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya    [Autor: Marc Puig]
Federació de Lleida

Engelbert Montalà: ‘La Mancomunitat d’Aigua de les Garrigues és l’entitat competent i la responsable del servei de subministrament d’aigua als seus municipis’

Esquerra Republicana de Catalunya denúncia la instrumentalització política del subministrament d'aigua per part de Junts, i lamenta la deixadesa de funcions que han fet durant anys a l'organisme comarcal   En el marc de la Comissió d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Món Rural del Parlament de Catalunya, s’ha debatut avui una proposta de resolució de Junts sobre la millora de la qualitat del subministrament d’aigua a les Garrigues, la qual ha estat aprovada amb l’abstenció de la CUP i els vots en contra del grup parlamentari d’Esquerra Republicana de Catalunya.   El diputat Engelbert Montalà ha defensat la posició del grup republicà, justificant aquest vot contrari a la proposta afirmant que ‘no compartim que el problema del subministrament d’aigua a les Garrigues sigui de l’ACA i no de la Mancomunitat, que fa anys que no demana cap subvenció per a la modernització del sistema de potabilització d’aigua’.   En aquest sentit, el diputat republicà també ha volgut recordar que en l’episodi de manca de subministrament d’aigua de boca a 25 municipis de les Garrigues i el Segrià de fa uns mesos, ‘qui va posar els nous filtres i els camions d’aigua va ser l’ACA i qui fa facilitar aigua embotellada va ser la Diputació, no la Mancomunitat’.

acte
Puigcerdà

PRESENTACIÓ DEL CANDIDAT A L’ALCALDIA, JOAN MANEL SERRA.

Aquest dissabte, 4 de febrer presentem en Joan Manel Serra,@jmanelserra, amb Marta Vilalta,@martavilalta, secretària general adjunta i portaveu d’ERC, a la Sala Pilar Prim de la Biblioteca del Comtat de Cerdanya de Puigcerdà.  ACTE   17h. Tertúlia: Polítiques republicanes per transformar el municipi de Puigcerdà.  18h. Passejada per la Vila de Puigcerdà amb la @martavilata. Sortida des del Passeig 10 d’Abril.  Us hi esperem!! #impulsempuicerda  #municipalsapuigcerda  #eleccions28maig #municipals #puigcerda  #unnouequip #unaaltramaneradefer #ajuntamentdepuigcerda

Estació Mollet - Sant Fost
Martorelles

ERC Martorelles torna a reclamar al Senat el pas de ciutat accessible a l’estació de Mollet - Sant Fost

El senador del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, Josep Maria Reniu, ha tornat a traslladar Gobierno la qüestió del pas inferior adaptat de l’estació de Mollet - Sant Fost. El passat 27 de gener, i acordada amb l’equip d’Esquerra Martorelles, es va registrar per escrit la pregunta que aborda l’accessibilitat de l’actual pas inferior entre Martorelles i Mollet, que manté la barrera arquitectònica per a persones amb mobilitat reduïda, cotxets i bicicletes. La petició és la continuació de la demanda formal que es va fer el 19 de juliol de 2021, quan les obres de la reforma de l’accés encara no s’havien iniciat. Llavors, Reniu ja demanava la inclusió al projecte d’un pas de ciutat accessible que permetés la mobilitat de tota la ciutadania de Martorelles, Santa Maria de Martorelles i Sant Fost. Per tot plegat, Esquerra Republicana ha formulat al Ministeri les següents preguntes: 1. ¿En quin estat es troben els treballs amb el Ministeri per a la conversió del pas inferior a un pas de ciutat accessible? 2.

L'Hospitalet de Llobregat

El Govern republicà aposta per l'educació a l'Hospitalet impulsant tots els projectes pendents

Inversió històrica del departament d'Educació per posar en marxa tots els equipaments educatius pendents a la ciutat, amb la construcció de nous instituts escola i les adequacions dels centres del Pla d'Urgència. Només resten pendents aquells que depenen de tràmits i disponibilitat de solars per part de l'Ajuntament Esquerra Republicana continua treballant per garantir un sistema educatiu de qualitat a l'Hospitalet i donar resposta a les necessitats d'escolarització. Tot i els avenços produïts en els darrers anys, l'arribada d'Esquerra Republicana a la presidència del Govern ha permès accelerar l'aposta per revertir retallades i desencallar alguns projectes. En el cas de l'Hospitalet, això ha suposat que des del departament d'Educació s'hi destini una inversió històrica, que permetrà millorar la xarxa d'equipaments, amb la construcció de nous centres i l'adequació d'aquells pendents de millores. Una aposta, però, que podria haver estat major si no hagués existit una gestió ineficient per part del govern municipal.

Camprodon

Es clou amb èxit el cicle “Camprodon d’aquí 10 anys”

La darrera taula rodona es va centrar en el diferents visions del model econòmic de la Vall de Camprodon i va comptar amb la participació de l’enginyer tècnic agrònom i consultor agrari, Guillem Pastoret, l’emprenedor i cofundador de Volcànic Internet, David Jané, així com una resident a Camprodon vinculada al teletreball. La setmana passada va tenir lloc a la sala d’actes de l’Espai Cultural Cal Marquès de Camprodon la tercera taula rodona del cicle “Camprodon d’aquí 10 anys” dedicat al “Model econòmic de la Vall de Camprodon. Visions diferents", organitzat pel grup municipal +Camprodon i que va comptar amb la participació de l’enginyer tècnic agrònom i consultor agrari, Guillem Pastoret, l’emprenedor i cofundador de Volcànic Internet, David Jané, així com una resident a Camprodon vinculada al teletreball. Guillem Pastoret va explicar la seva experiència vital impulsant Can Pastoret. Després d’acabar la carrera i viure a la Garrotxa, Pastoret va decidir tornar a Molló, a la finca familiar, i impulsar l’explotació ecològica amb eugues, vaques, cabres i conreant trumfes de la Vall de Camprodon i farratges.

Reus

Noemí Llauradó presenta el seu projecte per a Reus en un acte al Teatre Bartrina

L’alcaldable republicana explicarà els principals eixos del seu programa de govern el proper dimecres 15 de febrer a les 19.00 hores Noemí Llauradó, vicealcaldessa de Reus i candidata a l’alcaldia per Esquerra Republicana de Catalunya, explicarà quina és la seva visió de ciutat i el projecte de futur que té per a Reus en una acte al Teatre Bartrina. La conferència de ciutat, que porta per títol “Reus: present i futur”, tindrà lloc el proper dimecres, 15 de febrer, a partir de les 19.00 hores. En el transcurs de l’acte, la candidata farà un repàs de la situació actual on es troba Reus i la importància de presentar un projecte amb experiència de govern, que és un pas més del projecte republicà que va iniciar fa dos mandats. Durant la conferència, que està oberta a tota la ciutadania, Llauradó oferirà elements de reflexió a totes les reusenques i els reusencs sobre el futur de la ciutat, els reptes que ha d’afrontar Reus i quina estratègia proposa per encarar-los.

Jornada de treball ERC Cervera 29/01/2023
Cervera

La militància d’ERC-AM Cervera du a terme una jornada de treball per concretar els eixos de la ciutat per als propers 4 anys

Aquest diumenge, 29 de gener, el Centre Obrer Republicà, a Cervera, ha acollit una trobada de treball entre la militància d'Esquerra Republicana de Catalunya de la ciutat de Cervera, persones properes, el Paer en Cap, Joan Santacana, i diversos membres de la corporació municipal de la Paeria. La jornada de treball s'ha centrat, principalment, en presentar i concretar juntament amb la militància els eixos, els objectius i les accions que proposem a la ciutadania per avançar cap a un model de ciutat equitatiu, sostenible i de progrés. Aquesta trobada ha servit per fer partícip a la militància d'ERC Lleida de com s'està encarant la campanya electoral, amb l'objectiu de consolidar l'equip, conjurar-se i aplegar informació en la forma de servir la ciutat en els propers 4 anys si es fa confiança el proper 28 de maig. El resultat de la trobada ha estat positiu i engrescador. Aquesta jornada també ha servit perquè tinguem tots clar quin és l’horitzó i amb quins temes i temps moure’ns per tal de construir Cervera, una ciutat de futur, sostenible, feminista, ecologista, transparent i republicana.

Sant Cebrià de Vallalta

29è CONGRÉS NACIONAL D'ESQUERRA REPUBLICANA

Aquest passat dissabte 28 de gener ERC Sant Cebrià de Vallalta vam ser al 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana. Al congrés anomenat “La via democràtica del referèndum” ratifiquem l’objectiu i una estratègia guanyadora: la República Catalana i el referèndum, demostrem que Esquerra Republicana de Catalunya és  una organització forta i cohesionada, que actuem amb compromís i responsabilitat, i sobretot, que la força del municipalisme republicà és imparable. Seguim fent camí!  

Candidatura de Picassent, ERPV, Esquerra Republicana Picassent, Esquerra Reupblicana del País Valencià, Juan A. Cosín, Picassent
L'Horta

Esquerra Republicana del País Valencià presenta aquest dimecres el seu candidat a l’alcaldia de Picassent, Juan A. Cosín.

L’acte comptarà amb la participació de la secretària general d’ERPV, Maria Pérez Company i del diputat republicà al Congrés Jordi Salvador Duch. La presentació estarà a càrrec de Corina Becherescu. El passat de gener l’assemblea local d’ERPV de Picassent va triar per majoria Juan A. Cosín candidat a les properes eleccions municipals del maig vinent. La presentació oficial serà aquest dimecres 1 de febrer, a les 19h, a la Casa de la Cultura de Picassent. En l’acte participaràn la secretària general d’ERPV, Maria Pérez Company, i el diputat republicà Jordi Salvador i Duch, a més del candidat. Tots ells seran presentats per Corina Becherescu. Juan A. Cosín és el president d’ERPV de la comarca de l’Horta i en els darrers anys ha estat el portaveu d’ERPV a Picassent, on ha portat endavant i impulsant millores per al poble. En paraules del mateix Cosín «La pressió d’ERPV en Picassent ha sigut clau perquè s’hagen dut a terme iniciatives locals com ara el nou parc infantil del barri de les Palmeretes en el qual insistirem a l’ajuntament o la reforma de les finques de la Vallivana que, gràcies a la nostra pressió, han rebut més de 2 milions d’euros europeus per a la seua restauració».

jordi fortuny, manel vilajosana, andreu carrasco, militant
Camp de Tarragona

Jordi Fortuny, Andreu Carrasco i Manel Vilajosana fan el pas de militar a ERC

El tinent d’Alcalde de Tarragona, Jordi Fortuny, l’alcalde de l’Albiol, Andreu Carrasco, i el regidor de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Manel Vilajosana, s’han fet militants d’ERC. Tots tres van compartir militància al PSC fins al 2012 i posteriorment van retrobar-se a Moviment d’Esquerres, formació que van abandonar quan, per les eleccions al Parlament de 2021, va fer un gir a la dreta i es va sumar a la candidatura de Junts per Catalunya. Des d’aleshores han compartit un espai de debat, proposta i reflexió política anomenat Fòrum Socialista i Republicà. Amb aquest gest sumen esforços i s’afegeixen a la casa gran del republicanisme. Afirmen que “és el millor moment per al país i per a les capitals republicanes, a les portes d’unes eleccions municipals que han d’albirar un projecte de futur i renovar la il·lusió, la motivació i el projecte col·lectiu”.  El conseller tarragoní Jordi Fortuny va fer efectiva la militància durant el 29è Congrés d’ERC, celebrat dissabte passat a Lleida.

Catalunya Central

Esquerra Republicana al Senat demana solucions i més vigilància per millorar la sensació d'inseguretat entre els usuaris de l'R3

El senador d'Esquerra Republicana, Josep Maria Reniu, ha registrat una bateria de preguntes amb relació a la sensació d'inseguretat que estan vivint alguns usuaris de l'R3 després de l'increment d'agressions, robatoris i intimidacions a passatgers al llarg de la línia. L'últim incident es va produir el passat 17 de gener quan, al tram Vic-Torelló, dos joves van ser assaltats per un individu proveït d'una arma blanca que els va robar la motxilla on hi tenien l'ordinador i altres estris personals. Segons detalla el senador, el novembre de 2021 es van formular diverses preguntes relatives a la seguretat de la línia de Rodalies en el tram entre les estacions de Vic i de Ripoll. "Vam demanar informació sobre els diversos fets, els protocols de seguretat i les mesures que ha d'adoptar el Govern, però no vam obtenir cap resposta clara", lamenta Reniu i afegeix que "la resposta es va quedar en meres referències genèriques". No obstant això, des del Govern espanyol es va afirmar que el mes de novembre de 2021, amb la posada en marxa del Pla d'Acció immediata per a Rodalies, s'havien incrementat la presència de vigilants de seguretat a bord dels trens.

Osona

Esquerra Republicana al Senat demana solucions i més vigilància per millorar la sensació d'inseguretat entre els usuaris de l'R3

El senador d'Esquerra Republicana, Josep Maria Reniu, ha registrat una bateria de preguntes amb relació a la sensació d'inseguretat que estan vivint alguns usuaris de l'R3 després de l'increment d'agressions, robatoris i intimidacions a passatgers al llarg de la línia. L'últim incident es va produir el passat 17 de gener quan, al tram Vic-Torelló, dos joves van ser assaltats per un individu proveït d'una arma blanca que els va robar la motxilla on hi tenien l'ordinador i altres estris personals. Segons detalla el senador, el novembre de 2021 es van formular diverses preguntes relatives a la seguretat de la línia de Rodalies en el tram entre les estacions de Vic i de Ripoll. "Vam demanar informació sobre els diversos fets, els protocols de seguretat i les mesures que ha d'adoptar el Govern, però no vam obtenir cap resposta clara", lamenta Reniu i afegeix que "la resposta es va quedar en meres referències genèriques". No obstant això, des del Govern espanyol es va afirmar que el mes de novembre de 2021, amb la posada en marxa del Pla d'Acció immediata per a Rodalies, s'havien incrementat la presència de vigilants de seguretat a bord dels trens.

L'Hospitalet de Llobregat

Esquerra Republicana presenta noves al·legacions per aturar la cessió de la fàbrica Godó i Trias

La formació republicana va presentar al mes de novembre un paquet d'al·legacions a la declaració d'oportunitat per cedir durant 50 anys l'antiga fàbrica Godó i Trias a un fons inversor. Ara denuncia que s'ha manipulat l'informe i presenta un nou recurs per aturar el procediment de cessió   Esquerra Republicana vol aturar la cessió de l'antiga fàbrica Godó i Trias, i ha presentat avui un nou recurs contra la declaració d'oportunitat amb la que l'Ajuntament de l'Hospitalet pretén entregar aquest edifici patrimonial a una empresa privada. El govern del PSC està determinat a regalar l'equipament, de titularitat municipal, durant els propers 50 anys a un fons d'inversió sense cap experiència en gestió cultural i únicament conegut pel projecte fallit de l'Hermitage a Barcelona.   El grup municipal d'Esquerra Republicana ja va presentar un paquet d'al·legacions al mes de novembre, assenyalant les mancances que presentava el projecte de l'empresa sol·licitant, i el marcat caràcter especulatiu i amb ànim de lucre que no beneficiava ni a la ciutat ni al conjunt de la ciutadania.

Ebre

Adam Tomàs: “Volem continuar avançant en l’Amposta de futur i que no retorni al passat”

Junqueras dona suport a Tomàs en la seva presentació com alcaldable.  “És un extraordinari alcalde que ha contribuït a transformar Amposta i fer-la molt millor del que era”. Davant un Auditori de la Unió Filharmònica d’Amposta ple de gom a gom, divendres passat es va fer l’acte de presentació d’Adam Tomàs com alcaldable d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de 2023, acompanyat del president del partit, Oriol Junqueras.  “Hem transformat la ciutat i les maneres de governar, i ara ens tornem a presentar per continuar la transformació i fer avançar en l’Amposta de futur. No volem tornar a l’Amposta del passat”. Va afirmar Tomàs. En la seva intervenció el candidat va demanar tenir memòria per valorar el que s’ha fet en aquests vuit anys de govern republicà, i “no donar per fet que totes les coses que ara passen a la nostra ciutat, han passat sempre”. Com a exemple l’alcaldable va apuntar moltes de les actuacions que ha liderat per “fer d’Amposta la millor ciutat on viure”.

Mataró

Esquerra Republicana presentem una proposta per promoure la seguretat viària a Mataró

Les problemàtiques amb les que està relacionada la seguretat viària, tal com apareix  escrit  al Pla de Seguretat Viària 2021-24 de Mataró, són moltes: seguretat, civisme, mobilitat, salut, medi ambient, etc. L’accidentalitat del trànsit és una de les principals causes de lesivitat greu i cada vegada un dels principals problemes de convivència, en la mesura que els nous valors de la ciutadania, que primen l’ús de la pública dels vianants sobre els vehicles, obliguen a pacificar la coexistència dels diferents contraposats modes de transport. És per això que el Programa de Seguretat Viària s’ha d’entendre, amb una perspectiva global, com un pla d’acció orientat a la promoció i protecció de la mobilitat segura, sostenible i cívica, a través d’estratègies que incideixen sobre la conducció, les infraestructures, l’ús de la via pública i la conscienciació de les persones.  Les diferents enquestes i estudis sobre aquesta qüestió, o la recent publicació de dades per part de l’Ajuntament de Barcelona que reflexen l’extraordinari increment de l’accidentalitat greu (molt especialment la que implica VMP),  fan que la Seguretat Viària i els problemes de convivència percebuts pels vianants, siguin una de les qüestions que preocupen els ciutadans de la nostra ciutat.