Locals d'Esquerra

Totes les notícies

Urgell

Homenatge al president Companys

Aquest proper dia 15, coincidint amb el 81è aniversari del seu afusellament, homenatjarem el president Lluís Companys amb diversos actes arreu de la comarca de l'Urgell.  TÀRREGA 7 del matí - A l'esplanada del Castell, salves d'honor, torxes i lectura del manifest.  BELLPUIG 2/4 de 7 del matí - Concentració davant del monument al Mil·lenari 3/4 de 7 del matí - Salves d'honor i lectura del manifest 7 h del matí - Esmorzar al bar la Roda (prèvia inscripció).  EL TARRÒS  1/4 de 8 del vespre - Ofrena floral al monument dedicat al President Companys  

Riudoms

Instagram Live amb el Ricard Gili

Seguint amb les reunions de veïns que hem fet les últimes setmanes, aquest dimecres dia 13 d'octubre tenim una novetat: farem el primer ‘Instagram Live’. Podràs compartir preguntes, propostes, aspectes a millorar de Riudoms… en directe amb el nostre cap de llista, el Ricard Gili. Parlarem de tot el que considereu del dia a dia de Riudoms: circulació, neteja, enllumenat, grans projectes, etc. Si vols, ja pots deixar les teves preguntes o comentaris escrivint a les nostres xarxes socials. Recorda: dimecres a les 19:30h al compte d’Instagram del @ricardgili https://www.instagram.com/ricardgili/   

Riudoms

Un orgull la visita de l’Oriol Junqueras al Baix Camp

Aquest divendres passat, el gran Oriol Junqueras va ser al Baix Camp. El president d’Esquerra Republicana de Catalunya es va reunir amb els caps de llista de la comarca. Van compartir reflexions de la situació política catalana i de ka tasca a fer en cadascun dels nostres municipis per aconseguir millorar-los. Durant la jornada també es va inaugurar la nova seu del partit a Reus-Baix Camp. I es va tancar el dia amb la presentació del seu llibre “Contra l’adversitat”. Diverses companyes i companys d’Esquerra Riudoms vam acompanyar l'Oriol Junqueras, com el nostre regidor portaveu i cap de llista Ricard Gili. Ben tornat a casa, Oriol! Fins a la victòria final!

Gavà

ERC-Gavà posa en valor la feina del Departament d’Educació

El passat 13 de setembre va començar el nou curs escolar 2021-2022. A Gavà són 6.585 els alumnes escolaritzats enguany, 3.505 a l’escola concertada i 3.080 a centres públics. Són 165 alumnes menys respecte al passat curs 2020-2021.   Malgrat la reducció d’alumnes, enlloc de suprimir grups, s’ha optat per reduir la ràtio per aula, de manera que es manté l’aposta per l’educació pública, millorant l’eficiència en la feina mitjançant la reducció d’alumnes per aula (que es situen en 23).   Això ha estat una aposta de l’actual conselleria d’educació, que vol evitar suprimir grups de l’escola pública en benefici de la privada i garantir la igualtat d’oportunitats per a totes les famílies.   La pandèmia ha trasbalsat de dalt a baix totes les estructures de la societat i com no, també les escoles s’han vist afectades. Però davant les contrarietats, cal reconèixer i valorar la gran tasca feta des del Departament d’Educació per garantir la continuïtat de l’ensenyament i que no passés factura a les noves generacions, amb el 98% de centres oberts en plena pandèmia, i, alhora, engegant, ja des del curs passat, el pla de digitalització, que segueix viu, per tal d’arribar a tot l’alumnat.

Cerdanyola del Vallès

Solidaritat amb les detingudes del 23S

Els jutjats han imposat una nova fiança de 1.000€ a cadascuna de les 13 persones detingudes el 23 de setembre del 2019. Fa dos anys, el 23 de setembre de 2019, Catalunya es llevava amb un nou operatiu desproporcionat de la Guàrdia Civil. Entre les 13 persones detingudes, acusades de terrorisme, hi havia l’Edu, un veí de Cerdanyola. Després de mesos de presó provisional i una intensa campanya mediàtica, van ser posats en llibertat per la manca de proves i una instrucció que més aviat semblava un muntatge. Dos anys més tard, l’Audiència Nacional els ha processat i ha imposat una nova fiança per valor de 1.000€ a cadascuna de les 13 persones encausades. A Esquerra entenem que aquesta causa és un pas més per criminalitzar un moviment pacífic que defensem una opció política legítima com la independència de Catalunya. Al mateix temps, denunciem que forma part de l’entramat de repressió que vol atemorir tot l’independentisme, més enllà dels càrrecs polítics i els líders socials jutjats o a l’exili.

Calella

ERC Calella commemora els 90 anys amb la consellera Laura Vilagrà

Us convidem a acompanyar-nos en la commemoració dels 90 anys d'Esquerra Republicana a la nostra ciutat. El proper diumenge, a les 12h, ens acompanyarà la consellera de la Presidència del Govern de la Generalitat de Catalunya, la Laura Vilagrà. Ens trobarem a la Plaça de l'Església i podrem conversar amb ella, recordant d'on venim, i reivindicant a on volem anar, tant a nivell municipal com nacional.  Us hi esperem!

Carme Forcadell
Castellbisbal

Trobada d’electes del Vallès Occidental i secretàries de feminismes, amb la MHP Carme Forcadell

El dia 7 d’octubre es va fer una Trobada d’electes del Vallès Occidental i secretàries de feminismes amb @forcadellcarme, on hi van participar Pilar Roure, secretaria de feminismes de Castellbisbal, Cesca Torras, presidenta de la secció local i Mª Isabel Méndez, regidora de Castellbisbal. 
En l’acte d’àmbit comarcal es va generar un espai de coneixença, vincles i treball en equip, després del llarg temps de la presidenta reclosa a la presó.

 Carme Forcadell: “És important que les dones siguem en política. Nosaltres, com a dones, volem tenir poder, però no el volem per fer el mateix de sempre, sinó que el volem per fer la transformació feminista. La revolució més important del segle XXI serà la revolució feminista, i transformarà realment el món i la societat”. Durant la trobada, les electes i les secretàries de feminismes vallesanes han pogut intercanviar entre elles, i amb la presidenta Carme Forcadell, impressions i experiències del seu dia a dia, i de la seva dedicació a la política.

Lleida

Lleida ret homenatge a la memòria de Neus Català

L’Ajuntament de Lleida ret homenatge a la seva figura en el carrer que porta el seu nom. La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Humans i Feminismes, Sandra Castro, ha assenyalat que trametre el missatge de Neus Català a les noves generacions és el millor homenatge que se li pot fer, durant l’acte organitzat en memòria d’aquesta dona resistent, lluitadora antifeixista i supervivent de l’horror dels camps d’extermini nazi. L’acte, que s’ha realitzat en el carrer que porta el seu nom des de fa un any, quan la Paeria va decidir retirar quatre carrers franquistes del nomenclàtor de la ciutat, ha comptat amb la participació de la seva filla Margarita, que s’ha desplaçat des de França per assistir-hi. També hi han intervingut Elisenda Belenguer, biògrafa de Neus Català; Manel Sales, alcalde d’Els Guiamets -el seu poble natal- i Vicenç Villatoro, director general del Memorial Democràtic de la Generalitat, qui ha afirmat que "Neus Català ha aconseguit una victòria pòstuma en evitar la deshumanització de les víctimes i que la barbaries del nazisme i el totalitarisme no caigui en l’oblit": Sandra Castro ha destacat que la vida de Neus Català és una història molt dolorosa però alhora de força, alegria i resiliència.

Corbera de Llobregat

PROPERA REFORMA DEL CAMP MUNICIPAL DE FÚTBOL

El passat dimarts 4 d’octubre es va presentar el projecte de reparació integral del camp de futbol municipal a Corbera de Llobregat, alhora que unes primeres previsions de la calendarització del projecte constructiu aprovat recentment per la Junta de Govern del passat 13 de setembre de 2021. La reunió, realitzada a peu dret sobre la malmesa superfície de l’actual terreny de joc, va comptar amb la presència de Cristina Blasquiz i Arturo Martínez, Regidors de Règim Interior i Esports respectivament, Joan Canyellas com a president del C.F. Corbera, acompanyat d’altres directius de la entitat, i tècnics municipals. El C.F. Corbera , principal entitat usuària del camp de futbol, haurà de fer un gran esforç per adaptar, en la mesura del possible, la seva activitat  durant el període d’obres. Aquest projecte, valorat en 694.000€, estarà subvencionat per la Diputació de Barcelona i no inclou la col·locació de la nova gespa artificial que formarà part d’una segona Fase de les obres, a realitzar immediatament a continuació de la conclusió de la primera Fase.

Ripoll

El ple de Ripoll aprova la proposta d'ERC de sol·licitar un IVA reduït del 10% per a serveis de perruqueria i estètica

ERC Ripoll es va afegir a la campanya d'ERC Girona per exigir a l’executiu espanyol que es torni a l’IVA reduït del 10% per al sector de la perruqueria, barberia i estètica, després que el 2012 fos augmentat fins al tipus general del 21%. Chantal Pérez, la regidora republicana a l'Ajuntament de Ripoll, va presentar la proposta que finalment va ser aprovada pel plenari del dia 28 de setembre de 2021. Us mostrem la moció sencera a continuació: MOCIÓ PRESENTADA PEL GRUP ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA A L'AJUNTAMENT DE RIPOLL PER AL RETORN A L’IVA REDUÏT DEL 10% DEL SECTOR DE LA PERRUQUERIA, BARBERIA I ESTÈTICA En l'últim trimestre del 2012, per a pal·liar els efectes de la crisi econòmica, el govern espanyol va augmentar fins al 21% l’IVA del sector de la imatge personal, amb la promesa per part del llavors ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, de retornar a la situació d’IVA reduït tan bon punt millorés l’economia. D’aquesta manera, les perruqueries, barberies i certs serveis d'estètica van passar d’un IVA del 8%, en tant que serveis essencials, al tipus general del 21%.

ERC Les Franqueses

Represa del curs polític

El passat dijous 30 es va celebrar el primer ple ordinari del curs, que ja va poder ser en fomat presencial, on es van prendre els acords que podeu consultar al web de l'Ajuntament. Hi destacem la moció en contra del tancament de l'oficina bancària del BBVA a Bellavista i en defensa d'una banca de proximitat que va ser aprovada per majoria, així com la nostra proposta de promoure l'acollida i asil de persones refugiades de l'Afganistan i per a la defensa dels drets humans. Però també cal destacar les que l'equip de govern actual no va recolzar com la que proposava una barrera d'arbres a Llerona per separar el polígon industrial de la zona agrícola, així com la que pretenia impulsar una bonificació fiscal per la instal·lació voluntària d'energia solar fotovoltaica en edificis existents, el reconeixement i restitució de les dones acusades de bruixeria al llarg de la història, o l'augment d'oferta educativa d'ESO al municipi.

Lleida

La Paeria presenta una desena de projectes als fons Next Generation

El Paer en Cap, Miquel Pueyo, ha presentat avui la proposta de l’Ajuntament per aquesta primera convocatòria, que suma un import total de 16,5 milions d’euros, i ha destacat “Lleida no vol deixar escapar l’oportunitat que ofereixen els fons europeus per impulsar la transformació de la ciutat”   Entre les iniciatives plantejades hi ha la creació d’una Zona de Baixes Emissions, nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic i la compra d’autobusos elèctrics entre d’altres   L’Ajuntament de Lleida ha presentat deu projectes per un import total de 16,5 milions d’euros a la primera de les convocatòries engegada des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana dins dels fons europeus NextGeneration, per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.   El Paer en Cap, Miquel Pueyo, acompanyat pels tinents d’alcalde Toni Postius i Jordina Freixanet, ha presentat avui les propostes i ha destacat la ferma aposta de la Paeria per un “nou model de mobilitat que redueixi la presència del vehicle vehicles de combustió dins de la ciutat”, una iniciativa plenament alineada tant amb els objectius de la convocatòria, com amb els de l’Agenda 2030 i les prioritats del govern municipal.

Sant Andreu

Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya-Federació de Barcelona Districte de Sant Andreu

El passat dilluns 4 d'octubre, es va celebrar el Congrés comarcal d'Esquerra Republicana Sant Andreu. Nous membres de l'executiva: Presidencia: Marina Sànchez Secretaria d'organització: Begonya Grau Secretaria de finances: Josep Torà Secretaria de militància: Marga Freixa Secretaria d'imatge i comunicació : Xavier Cussó Secretaria d'acció politica i sectorial: Xavier Cussó Secretaria de politica municipal: Pol Adroher Secretaria de ciutadania: Begonya Grau Secretaria de memòria històrica: Enric Martí Secretaria de Dona: Lupe Paul Secretaria de transició ecològica: Guillem Garcia Secretaria de formació: Natalia Garcia Secretaria d'innovació: Agustí Pérez En l'ordre del dia del congrés, també, van quedar aprovats per la militància l'informe de la presidència i l'informe econòmic.  Amb una situació d’alerta sanitària global algunes eines noves han vingut per quedar-se, una mostra és aquest congrès celebrat de forma híbrida combinant la presència física al casal i participació per via telemàtica.

Oriol Junqueras, aquest matí de visita a Tarragona.
Tarragona

Junqueras: “Tarragona ha de tornar a ser el qui li pertoca, una de les grans ciutats de Catalunya”

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, s’ha desplaçat fins a Tarragona per mantenir una reunió de treball amb l’alcalde Pau Ricomà i posteriorment ha mantingut dues trobades amb representants d’entitats i associacions de persones migrants i amb membres de diferents cooperatives de la ciutat, respectivament.      Durant les reunions s’han posat damunt la taula diferents temes tan rellevants com la regularització de les persones migrants, les dificultats per aconseguir els papers de residència, de treball i asil polític. A banda, ha conegut part del teixit cooperatiu de la ciutat, ha pogut conèixer diferents projectes socials i on s’ha destacat la importància de la sobirania energètica.   Per altra banda, Junqueras destaca que “l’equip de govern encapçalat per Pau Ricomà està fent una obra extraordinària en un moment ple de dificultats. Si alguna legislatura ha sigut difícil al llarg de les últimes dècades de ben segur que ha sigut aquesta”.

La trobada entre el Vicealcalde i portaveu d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats; la regidora de Ciutadania, M. Àngels Cedacers; i el Conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena.
Girona

El vicealcalde Quim Ayats celebra que Girona es reforci amb 35 mossos d’esquadra nous

"És un pas endavant important i el resultat del treball que hem fet conjuntament els darrers mesos"  “És una aposta decidida en matèria de seguretat i un canvi de tendència de la conselleria d’Interior” El vicealcalde i portaveu d’Esquerra Republicana a Girona, Quim Ayats, es mostra “molt satisfet” de l’anunci que ha fet avui el govern de la Generalitat de reforçar la seguretat a Girona i posa en valor “el resultat del treball conjunt que hem fet els darrers mesos”. Concretament, la conselleria d’Interior incrementa un 12% el nombre de mossos d’esquadra a la regió policial, que representa un total de 134 efectius policials nous. D’aquests, 35 nous agents passaran a formar part de l’equip de la Unitat de Seguretat Ciutadana (USC) de Girona, la qual cosa suposa un increment del 18% i un total de 228 mossos d’esquadra. “Celebrar que Girona tindrà el reforç policial que necessitava i que havíem demanat”, assegura el vicealcalde republicà Quim Ayats, que alhora es mostra “molt satisfet per l’aposta decidida en matèria de seguretat i el canvi de tendència de la conselleria d’Interior, ja que la regió policial de Girona és la segona regió de tot el país que registra un major augment en número d’efectius policials”.

Vilafranca del Penedès

Governs útils i al costat de la gent, eixamplar la base i augmentar suport electoral i avançar de forma gradual a la independència. La recepta escocesa de l’SNP

El professor de la UPF Marc Sanjaume presenta a Vilafranca l’anàlisi de la proposta de l’SNP per guanyar la independència i apunta que “cal saber aprendre’n dels èxits i dels fracassos” per enfortir el repte de l’estat propi a Catalunya   Els independentismes democràtics s’enfronten a un repte inèdit: aconseguir constituir-se com a Estat en el si d’una democràcia liberal. Un repte, que de moment no s’ha donat mai. Aprendre i analitzar moviments sobiranistes similars als català és clau per ressituar l’estratègia després dels fets del 2017. Aquesta és la premissa del professor de la Universitat Pompeu Fabra, Marc Sanjaume, que en una conversa amb el portaveu d’ERC i també politòleg Pere Sàbat, ha presentat el seu llibre Independència i progrés: el repte democràtic de l’SNP.   La via democràtica a la independència al segle XXI passa per fer front a un trilema, a un triangle d’elements que cal equilibrar i que cal donar-hi resposta. Sense això, apunta Sanjaume, no és possible arribar a l’objectiu d’independència.